- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
vamzi
senior tag
Ahogyan Pozsi85 írja nem kötelező lekeríteni minden akadályt csak amit védeni szeretnél vagy amitől védeni szeretnéd a gépet. Az indego szépen megtanulja az ilyen akadályokat, így többször nem megy neki ugyan annak a fának. Azt vettem észre, ha nem keríted le az akadályokat, akkor a tanulási folyamat elnyúlik a sok újratervezés és kalibráció miatt. Ha van vezetőszál, akkor nem kell gondolkodnia.
Az idősebb fákat én sem fogom lekeríteni csak a fiatalokat és a bokrokat, de valami szilikon gumit tervezek ragasztani a gépre körbe mert sajnálnám összekarcolni a burkolatot. Pont, mint ahogy a porszívónál is van az a gumicsík az elején.
-
Pozsi85
tag
Körbehatárolni csak olyan dolgokat kell, amire fel tud mászni, illetve a penge belevág, és kicsorbulhat, vagy a gép elakadhat, vagy meg akarod óvni. Pl: virágágyást el kell keríteni, mert lekaszabolja a virágokat, mulcson lehet elakad. DE, én pl a hintaállványt sem kerítetttem el, nagy meló lett volna. Ha olyan szögben megy neki, akkor megemelkedik az eleje, azonnal leáll, sípol 3-at, irányt vált, és megy tovább. Pl, ha egy fa csak úgy a gyep közepén ott van mindenféle szegély nélkül, kulé, mulvs, murva bármi nélkül, akkor azt sem kell lekerteni, neki megy, rányt vált, és kész. Ja, ez a nem szisztematikusra vonatkozik, nem tudom az indego mit csinál ilyenkor. Pont ezért (is) felsleges.
-
vamzi
senior tag
Szia,
Pont most vettem egy Indego-t ~1200m2 felületre. Szintén van itthon egy roborock, ezért nekem is szempont volt a szisztematikus nyírás. A hangja fényévekkel alacsonyabb, mint vártuk. Ha a hajtó kerekek hangján csiszolnának még, akkor szinte hangtalan lenne. A nyírást mi 19-kor beszüntetjük, mert 19.30-kor jönnek a sünik, igaz nálunk se gyerek se kutya.
Egyelőre még csak ízlelgetjük, nincs is csak egy 100m2-es terület lekerítve neki gyakorlásnak sok akadállyal, gödörrel, emelkedővel, hogy lássam mit tud.
Marha jó nézni, ahogy sorról-sorra halad és hogy mindig tudja éppen hol van. Bármikor küldöm haza, mindig egyből irányba áll és hazamegy, pont mint a roborock bent. Viszont felemelni nem szabad, mert akkor kézzel kell hazavinni.
Amúgy nagyon érzékeny az akadályoknál, amint ütközik a kések leállnak és csak később indul újra, mikor úgy gondolja tiszta a terep.
450m vezetéket tud kezelni, ami elsőre elégségesnek tűnt, viszont miután bekerítettem 3 fát és eltűnt 100m vezeték, kezdek aggódni
Bár ez még csak teszt pálya.
-
Pozsi85
tag
max a 130as rész pici hátra nyúló résszel lehet gond, nem látszik mekkora a szélesség. ha megvan 1m, akkor átmegy előbb utóbb. a legfrissebb fwvel folytatja a nyírást töltés után. Én még csak plusz 1 fél akksit láttam újra kimenni, mert vagy elkezdett esni, vagy nem vagyok itthon. de a fű az rövid... Valóban a frissítés előtt, tökmindegy mekkora terület volt beállítva, nem ment csak 1 nap egyszer. már nem ilyen.
-
Zaj: ijesztően halk, minden túlzás nélkül állítom, hogy gyakorlatilag hangosabb a kések és a fűszálak találkozása mint maga a robot (és itt a Worx M szériára gondolok, a többit majd megírják mások).
Szisztematikus nyírás: nem véltelen hogy kevés modellben van, és amik vannak, azok sem működnek túl jól. Nincs erre még kiforrott technológia, vagy annyiba kerülne, hogy nem venné meg senki. A lidar nem jó, mert alacsony a hatótáv, vagy valódi passzív lidar kellene (ilyen a robotporszívókban sincs), amiben viszont akkora teljesítményű lézer, hogy kevés lenne hozzá az akku, és a gép költségét is többszörözi. A GPS ilyen léptékben ugyancsak nem pontos. Szóval nem arról van szó, hogy hülyék a gyártók, és nem tudják implementálni a robotporszívókban már kicsiszolt technológiát a fűnyíróknál, hanem egyszerűen ott ezek a megoldások nem működnek.
Ami felé szerintem a piac menni fog, az a sztereókamerás képfeldolgozás (ahogy a Tesla is működik pl.) valami pöpec AI-val megtámogatva, de tartok tőle hogy erre ugyancsak várni kell még egy darabig.
Kutyagumi: sajnos pont azt csinálja vele amit elképzelsz.
-
Pozsi85
tag
Szerintem menj be az obiba, és vegyél egy lx790-et 119 ezerért. Nem kell a szisztematikus mozgás ezeknek, hidd el. 600 nm-re beállítod, akkor olyan 1,5 akkut megy, az olyan 2 óra 20 perc. Este 8 kor lenyomod hosszan egyszerre a start és stop gombot, onnantól akkor indul. ennyi volt a beállítás. Nekem igaz netto 110 nm a fű, de 5 hete nem nyírtam füvet, pedig méregzöld, egészséges, plüss szőnyeg szerű gyepszőnyegem van... szerintem eleg. ja, ez a gép lényegében egy worx, még az fw verzió is ugyan az...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest