Új hozzászólás Aktív témák

• Gabesz87

veterán

Elhelyezéssel kapcsolatban nekem egy valami még mindig nem világos. Az OK, hogy a huzallal össze kell kötni a dokkolót, így talál oda. Ezt értem. De videókban ahogy nézem, a fűre teszik a dokkolót. Arrébb is lehet tenni, nem fűre? Nekünk a ház oldalán van a fűtől kb.2-3m-re egy aljzat, ez alá be tudnám tenni a dokkolót. Innen is odamegy akkor a fűre, és visszatalál?
    A használatit olvasva 1-2 dolog nem világos. A töltő elhelyezésénél ezt írják:

A határolóhuzal lefektetési vonalának útvonala: −−
    • ∣≺−≻∣ 1,6 m Minimális távolság (Honnan?)
    • ∣≺−≻∣ 2 m faltól mért minimális távolság*
    *Házfal elektromos hibákkal (pl. fémfelületek, elektromos elosztók, fotovoltaikus rendszerek)
    Most akkor a ház falához közvetlenül nem tehetem? :F Nyilván a fallal párhuzamosan gondoltam, nem pedig rá merőlegesen, így a dokkoló előtt és után sem lenne gond a huzalozás.

Ill. a másik:
    A töltőállomás (20) bemeneti területén a határoló huzalt (10) legalább 200 cm hosszúságban, illetve a töltőállomás (20) mögött legalább 100 cm hosszúságban egyenesen kell lefektetni.
    Tehát ahol a fűnyíró rámegy a dokkolóra, kell legyen egy 2m hosszú egyenes szakasz. Ezt még értem. De mögötte mire kell 1m-nyi huzal?

Elnézést az értetlenségemért, de új még nekem a robotfűnyíró téma :)

Új hozzászólás Aktív témák