- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
flash- #11056 üzenetére
Na nekem meg szerintem pont az ellentéte volt ennek. Villanyrol nem jött. Szerintem a nyári egyesülés kavart be. Ki van adva a lakásunk, minden hónapban diktaltam az állást, de most atraktak becsultre, mert július óta nem volt diktálás.
A kérdésem voltaképpen (bárkitől) az lenne, hogy ha újra diktalok a megfelelő periódusban, akkor visszateszik leolvasási alapura a számlázást, vagy emiatt külön szólni kell nekik, hogy állítsák vissza? -
törölt tag
Nekem sincs mostan még számla... előző 12-ei határidővel volt. (Nem diktálós). Akkor majd lesz, úgy látom nem egyedi esemény....
Más nap elem pályázat tavasztól várható igaz?
Ha nap elem+tároló+egy ablak csere lenne (fűtés rész nélkül), az megoldható?Erre Eon, MVM, vagy egyéb céget érdemes megnézni kérdezni, árazásban lehet különbség?
-
Gézengúz
addikt
Figyelj mert az MMG-nél 3 szál volt (normális esetben) fázis és nulla megy be, és kijön egy a termosztát által vezérelt fázis.
A nulla ennél a kapcsoló led világításához kellett, illetve az éjszakai üzemmódhoz, (visszább vett 2-3 fokot )Computhermben két AA elem van, annak nincs szüksége 0-ra, bemegy egy fázis és kijön egy vezérelt szál. Slussz.
-
Veszel egy itt ajánlott Computherm Q7 RF termosztátot, ahol a szobában lévő termosztát rádiófrekvencián kommunikál a kazán mellé telepített vevőegységgel.
A vevőegységet pedig a kikötött MMG termosztát vezetékének a helyére kötöd be a kazánba.
A termosztát egyébként ott van jó helyen a lakásban, ahol nincs hirtelen hőmérséklet emelkedés (mondjuk a főzés miatt) és nincs hirtelen lehülés (mondjuk a szellőztetés miatt).
-
Gézengúz
addikt
Nézz meg egy Computherm Q7 RF-et, 0.1, 0.2, és 0.3-as hiszterézis is állítható. Mivel programozható ezért ha úgy gondolod éjszakára a hőmérséklet is visszább vehető. A vevőjét a kazán mellé is rakhatod és ott kell bekötni a vezetéket amit megszakít illetve rövidre zár. Az adó csak megmondja neki, hogy mikor.
Ennek az RF nélküli verzióját használom, én nagyon bírom. -
pjen
félisten
Amennyivel takarékosabb lehet egy digi termosztát, hogy pontosabban szabályoz. Pl nem +/- 1 hanem +/- 0,5 fok. Ez nemtudom mennyi megtakarítást jelent, érdemese cserélni. Az, hogy akonyhában van a termosztát szerintem nem a legszerencsésebb főzésnél csukott ajtóval nagyon becsaphatja a rendszert.
-
Degeczi
nagyúr
Bevált ehhez a Pixometer nevű alkalmazás, ami nem csak fotózza az órát, de értelmezi és rögzíti is az állását.
-
maajsz
senior tag
Visszamenőlegesen gondolom tudod a gázfogyasztást, abból látod kb az energiaigényt. Neten keresve könnyen megtalálod melyik fa milyen fűtőértékkel bír, kérdés mennyiért tudsz venni milyet. Tekézve erősen feláras, frissen meg vizes. Vagy szén esetleg, csak kicsit piszkosabb meló.
-
-
madagaszkar
tag
-
Évi 3000m3 feletti fogyasztással nem tudsz az átlag alatt maradni. Ha meg beállítod alá az átalány mennyiségét, akkor leolvasás után kell egyben rengeteget fizetni.
Ha sikerül elintézni a kedvezményt, akkor az egyenletes részszámlázásban be tudod állíttatni az átlag alatti mennyiséget és eloszlik az év egészére a fogyasztásotok.
Nincs mit!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest