- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egyik évben tavaly? Volt ez a Felezési lehetőség, ha megfeleltél a feltételeknek Gáznál.
Ezt nem kell évente felújítani, megújítani ugye? Mennyi a támogatott keret? -
törölt tag
válasz
Ron Swanson #9289 üzenetére
Máskor is utaltál ki? akkor működött?
-
törölt tag
válasz
Ringman #8065 üzenetére
nem jó a link.
#8068 korcsi
köszi.Nálunk ez csak később lesz a leolvasás, áramnál nem volt nagy változás... Itt sem kellene... legfeljebb fogyasztás arányosan.
"A brutálisan magas új részszámlákat úgy lehetett volna elkerülni, ha mindenki gázóráját leolvasták, illetve bediktáltatták volna az állását az új gázév kezdete (2022. augusztus 1., azaz a rezsicsökkentés részleges felszámolását hozó új szabályok életbe lépése) táján, és az addig elfogyasztott mennyiségről készítettek volna egy elszámolást."
EZ nálam így volt
-
törölt tag
válasz
blizzrd #8085 üzenetére
esetleg reklamáld meg.
A Kedvezményes ár én úgy tudom a fűtési szezonra szól. Ha van is nyárra (hónapokra bontva) az alacsonyabb lesz. Ha nem érzed jogosnak menj be ügyfélszolgálatra beszélj velük.
Amikor kivonod, akkor ne januártól vond ki, hanem az utolsó elszámolástól eltelt időtől.
Májusban volt leolvasásod, de csak most kaptál elszámoló számlát?", és oda mi alapján becsülget meg fogyasztást."
Ha nincs diktálás akkor becsülni fog. A valóságban nem egyenletesen fogyasztasz.A cikket olvastad?
-
törölt tag
válasz
blizzrd #8082 üzenetére
Nyáron nincs fűtés. A keret pedig arra van. (csökkentett ár).
balojazz, ha havonta diktál az a "legtisztább" mert ott pontosan meg van mennyit fogyasztottál. Az általánynál, meg nincs meg, hogy adott hónapban mennyi volt. Ezt utólag számolják ki, valamilyen módon. Ami nem biztos, hogy egyezik teljesen a valósággal. Tavaly 990 ft volt nálunk az eltérés, így egész jól megtippelték.
-
törölt tag
válasz
balojazz #8080 üzenetére
Nem az átalány a szívás, hanem a májusi leolvasás. Mire neki leolvassák elfogyott a készlet, ezért ezzel fognak számolni. Ha ősszel van a leolvasása akkor semmi nem fog történni mert van kerete és csökkentett árral fognak számolni.
Tehát akinek tavasszal, vagy nyáron van és beleesik a rosszabbik variációba nekik tényleg érdemesebb havonta diktálni*. Mindenki másnak meg end of story. Nincs semmi látnivaló. Legalábbis a cikk alapján ezt szűrtem le.
Nálunk villany számla volt nagyobb a leolvasás után, de csak azért, mert korábbiakhoz képest eltérő fogyasztás volt. Gáz majd ősszel esedékes.
* A korábbi magas fizetésre elszámolás után esetleg részlet fizetés kérése.
augusztustól augusztusig benne voltam a kedvezményes keretbe.
Ha májusba olvassák le és augusztusban nem diktáltál akkor neked májustól másig tart az év, szerintem. -
törölt tag
pont akartam linkelni megelőztél...
Lényeg, akinek tavasszal - nyáron van az elszámolása az megszívhatja.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #8051 üzenetére
Nálunk egyelőre eon összesítő volt. Gáz, víz leolvasás, éves elszámolás még nem volt.
De eonnál szintén volt mínusz rész. Utána már rendes számlázás jött. -
törölt tag
válasz
Donki Hóte #7809 üzenetére
Nálunk Eon-nál elírás volt, van. Csak úgy fogadta el a regisztrációt is a rendszer...
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #7800 üzenetére
Én csak weben láttam... de akkor marad így
köv hónapba úgyis jön a leolvasó....
#7801 asdf_
köszi. -
törölt tag
válasz
elfelejtette #7798 üzenetére
Nálam is megjelent ez. A napokat hol látod? Visszanézve korábbi években július volt a jellemző akkor leolvasó jöhetett ki (évente egyszer.). Én skippeltem a dolgot... Feleslegesek gondolom. Lehet ez is olyan mint tavaly a rendkívüli? (leolvasás után 1-2 hónappal változás miatt). Most pl fűtési szezon vége?
-
törölt tag
Aha... akkor ez a dolog bukik asszem... Egy olyan ablak van, ami biztosan lehetne cserélni, régebben rosszabul zárt, most van vmi plussz tömítés...
A többi jó (azt nem tudom, hogy mai szabványnak megfelelően jó-e, de szigetel) És mindet cserélni túl nagy meló lenne + kereten felül lenne valószínűleg...
Akkor az aksi + napelem nem kivitelezhető, jelenleg gondolom, igaz?
Talán lesz majd olyan pályázat is ahol ezt egyben lehet. Vagy külön külön.ha jól tudom amúgy is kb tavasszal indulna... az még messzi van...
Cégválasztásnál, felmérés stb érdemes olyan választani aki a környéken van, vagy országos is lehet? (pl olyan aki régóta foglalkozik a témával). Ilyen esetben vannak gondolom külön díjak, vagy?
Ezért is kérdeztem az eon-t pl. Lehet más cég felszámolna kiszállás, felmérésért inkább... eon meg van mindenhol is. vagy mvm pl.
-
törölt tag
A Nyilás zárókat akkor úgy kell érteni, hogy az összes ablak, ajtó 50%-a? Tehát nem lehet csak egyet "kinézni"?
Aha, akkor ha nekem pl minimum napelem+ aksi kellene akkor ebben már nem is lehetne indulni?
Ismerősnek e-on csinálta, nem volt velük gondja, mondta, minden papírmunkát elvégeztek... ment minden semmivel sem kellett foglalkozni (ő nem pályázatos volt, illetve másik pályázat...)
A Jelen helyzetben aksi mindenképp kellene...
-
törölt tag
Nekem sincs mostan még számla... előző 12-ei határidővel volt. (Nem diktálós). Akkor majd lesz, úgy látom nem egyedi esemény....
Más nap elem pályázat tavasztól várható igaz?
Ha nap elem+tároló+egy ablak csere lenne (fűtés rész nélkül), az megoldható?Erre Eon, MVM, vagy egyéb céget érdemes megnézni kérdezni, árazásban lehet különbség?
-
törölt tag
Jött egy ~5000+ számla MVM-től... a megszokott magasabb összeg helyett... már azt gondoltam ennyire jól sikerült a rezsi-csökkentés ... aztán kiderült 5 napot számoltak el...
-
törölt tag
válasz
UberMutant #5590 üzenetére
kitudja... lehet anno aszeroidával érkezett
#5589 Madwe
Azt gondolnám fix-nek kellene lennie... de lehet elég, utána kell kérdezni. -
törölt tag
Másik menüpontot kell hívni. Nekem így hamar felvették, max ha az illetés nem tudott segíteni átkapcsolt. Amúgy meg én is a zenét hallgatnám még talán ma is
Az időpontokat 2 hétre előre látják a rendszerbe előbb nem tudsz foglalni... Viszont ismerős volt foglalás nélkül is (?) gondolom, csak úgy ügyfélszolgálaton, lehet akkor sem dobnak ki
Közben bekerült az appba weboldalba ha minden igaz a profil változtatás.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20221028/rezsiemeles-hatalmas-ujitas-erkezett-az-mvm-tol-575489A 1-es vagy a 2-es kategória fűtés /jobb? (számlán).
-
törölt tag
válasz
Calogero #4801 üzenetére
Ezt én is olvastam vhol cikkben...
Ami benne a furcsa, hogy nálunk hó elején van a dátum, tehát minden hó 1. napja, és ugye, ahogy írod 12. körül meg jön a nyugdíj/fizetés stb.
De elvileg csoportosnál van lehetőség eltolni a számlafizetést, beterhelést. Azt nem tudom akkor is felszámolnának-e vmit. Ezt is jó lenne tudni. (elvileg nem kellene ebben az esetben).
#4820 Feketelaszlo
Esetleg sportboltban si ruhát venni, vagy hasonlót ami meleg -
törölt tag
válasz
Feketelaszlo #4679 üzenetére
Rengeteg kérdés, és értelmezés lehet...
pl itt is olvasom, hogy a két rész között fizikai elválasztás kell, nem zárható/nyitható...
De ha most meg itt azt fejtegeti vki, hogy bejárati ajtó sem kell... ez is értelmezés kérdése ezek alapján...
-
törölt tag
Vicces, de pont így voltam munkahelyen. Jó meleg volt, mert oda sütött a nap
arra kíváncsi leszek, meddig lesz így, mert télen azért hideg szokott lenni, ha nem lenne fűtés... vagy a nap süt kevésbéLehet vmi ebben azért...
#4457 koko52
Energetikailag pl biztos nem jó omen, hogy az ablaknál vannak a radiátorok - általában oda helyezik őket ugye... Még inkább a tetőtéri ablak alatt... -
törölt tag
válasz
Floyd80 #4411 üzenetére
A zenével még ellenék... de az a hang /bemondás, vége a zenének, várod, hogy nah akkor történik valami... de áh nem...
Közben kiderült, hogy előtte mondják a számot, utána már nem is foglalkoztam vele mit motyog...
Nekem tegnap, egyébként mikor felhívtam őket, és fél óra, vagy kitudja tudtam valakit, akkor pár perc után megszakadt... utána újra, akkor is pár perc után megszakadt... a 3. ügyintéző volt akivel lehetett is beszélni.... érdemben...
- Bár utóbbi kettő, már elég hamar kapcsolták, stratégiát váltottam
-
törölt tag
válasz
NoOne1976 #4395 üzenetére
Azt nem tudom, de nekünk októberben fogják leolvasni a gázt.
És direkt azért lett bediktálva a juli végi állás, mert akkor van konkrét adat - ugye onnan indult ez a limites dolog. Tehát nekünk oktober- novemberben jön majd egy elszámoló számla, utána meg megint az általány ahogy eddig és köv év október megint leolvasás. -
törölt tag
válasz
Donki Hóte #4332 üzenetére
Ebben igazad lehet....
-
törölt tag
válasz
Andraskiss6 #4329 üzenetére
Köszi, megnézem.
-
törölt tag
válasz
bigdady #4323 üzenetére
Az lehet, most rendkívüli helyzet van. De a háború előtt nem igen láttam már olyant aki szénnel foglalkozott volna. Kb a 90-es években láttam ilyesmit inkább utoljára. Leginkább a fa volt a jellemző, vagy fa+gáz.
Szenet mostanság erre felé, nem igen használtak már.
Lesz itt még szívás... szénre adták ki az első szankciókat(orosz), januárban az olaj is leáll a legtöbb eu-s országban, szankciók miatt... ha van is szén, azt is sok ország már drágábban szerzi be. Magyarországnak elég nagy készlete van ilyesmiből, de bányászás, nem volt az utóbbi évek, évtizedekben ha jól tudom. Most vészforgatókönyv van, Európában.
#4326 Dorian
Érdeklődtem már ilyesmi kapcsán, de ott konkrétat még nem tudtak mondani...
akkor nálunk, ahol elég nagy a fejetlenség... hogy fogják ezt véghez vinni?
Ezért akartam informálódni, másnak mi a tapasztalata. Még ebben a hónapban le kellene tudni,hogy októberre érvényes legyen már.Akkor úgy látom mindenképp náluk kell érdeklődnöm... csak azt nem tudom akkor mi lesz, ha fogalmuk sincs
Hm, leginkább azt utálom a telefonos ügyfélszolgálatban, amikor benyomnak egy zenét, majd megszakítják - gondolnád, hogy végre kapcsolnak, de nem csak ugyan azaz automata szöveg majd zene... sokkal egyszerűbb, jobb lenne, ha a zene, akkor szakad meg amikor már tényleges érdemi mondanivalójuk van
-
törölt tag
válasz
bohoc71 #4321 üzenetére
Nálunk két lakás van kompletten, így ez nem gond. A menetére lennék kíváncsi, gyakorlatban.
Csóknál támogatói okirat a feltétel, ha minden igaz.
Nagyobb kérdés, hogy mi lehet azokkal akiknél ez szintén meg van, amit írtál külön lakás tetőtérben, de nem csókkal épült... gondolnám, hogy azokra is kellene vonatkozzon.Kapásból legalább kettőt tudnák mondani, ahol tetőtérbe komplett lakás lett építve, konyhával fürdővel, mindennel, sőt 3-at is, de ha jobban belegondolok lehet többet is. Egyáltalán nem ritka.
- ezek pl egyike sem csókkal épült, hanem jóval korábban.
-
törölt tag
válasz
cskamacska #4316 üzenetére
Sokan vannak mai napig akik fával fűtenek. Megfelelő fával, cserépkályhával, vagy kazánnal jobb másabb a hőérzet, mint gázzal.
A szén viszont nagyon kikopott.
A Gázzal fűtés, "oké" amíg olcsó volt a gáz, most azok kapkodnak leginkább akiknél ez bukta.
Ez mondjuk nem magyar jelenség...Kapnak többletkedvezményt azok a többgenerációs családi házak (fogyasztói közösségek), ahol egy mérő méri a több külön lakás fogyasztását?
Igen, ha a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló, hatósági bizonyítvánnyal igazolt lakásnak minősülő rendeltetési egység található, és ezt a bizonyítványt benyújtják az egyetemes szolgáltatóhoz.
Kedvezmény biztosított továbbá a tetőtér-beépítésre igénybe vehető családi otthonteremtési kedvezményt igénybevevők számára, új lakáshoz kapcsolódó lakáscélú állami támogatásról szóló támogatói okirat bemutatása esetén.
A benyújtás módjáról hamarosan részletes tájékoztatást ad az MVM Next.
A másik:
A többgenerációs családi házaknál (fogyasztói közösségeknél), ahol egy mérő méri a több külön lakás fogyasztását, lehet lakásszámot rögzíteni, és lakásonként figyelembe venni a 63 645 MJ/év, azaz legalább 1729 m3/év kedvezményes mennyiséget?- ezt nem másolom be, túl hosszú lenne. itt megtalálni
A lényeg, hogy ha október 1.-ig érvényesíteni szeretnéd, már most el kell intézd szeptemberben. Visszamenőleg nem érvényes.
MVM ügyfélszolgálata megint összeomlott...
Csinált már vki ilyesmit? Mivel ment oda a jegyzőhöz? (tudja, egyébként mi a helyzet?)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Marcsello31 #4173 üzenetére
pl az, hogy nem önellátó Magyarország államból?
Vagy, hogy az Eon, nem magyar cég?pont múltkor "panaszkodott valaki", hogy milyen hálózathasználati díjat kérnek el, de ha vmit kellene építeni, azt a vevővel fizettetik ki + hálózat használati díj.
Könnyen lehet, hogy lesznek még változások, még csak most kezd ősziesre váltani az idő...
Nap elem terén egyelőre a pályázat + ár érdekelne...
Olyan van, egyébként, hogy vissza lehet lépni, ha valami miatt?
Pl meredeken eltérő ár, a tervezetthez képest - ajánlat.Én úgy gondolom ebből a dologból amúgy is nyáron, nyár végén lenne valami egyébként is csak... - persze őj esetén nem folyamatban lévőnél.
-
törölt tag
válasz
Ringman #3958 üzenetére
Köszi.
És min változtattak a támogatás mértékén (összeg), vagy a támogatásra jogosultak körén?
Akkor akik most ott vannak, azok már a 2. körre is érvényesek... jó tudni.
És tervezed most második körre, ha megfelelnél?
#3957 balojazz
Nálunk 3 számlát küldenek előre. És éves leolvasás után van egy elszámolás.
-
törölt tag
válasz
Ringman #3935 üzenetére
Írja a cikk
miközben hónapról hónapra nőnek a költségek. Erre a többletre azonban a támogatás nem nyújt fedezetet, a cechet a pályázóknak kell állniuk.Erre kérdeztek rá egy rádió interjúban, és ott volt a válasz, hogy kb 80%-át fedezi a költségeknek... Ha ez így lenne, vagy hasonlóan az egész jó. De valahogy kételkedem benne, tekintve, hogy kitudja mennyi lesz az ár, novemberben, ugye előtte nem lehet megrendelni stb, mert akkor nem érvényes a pályázat...
+ kellene kivitelező is.
Ti hol kezdenétek az utána járást? Hogy ne akkor kelljen "kapkodni". Sajnos az első kört kihagytuk... egyéb okok miatt...
Ez a megegyezés is kérdéses dolog... de novemberre az is tisztul, azért az talán kivehető az egyenlegből... - elméletileg.
#3936 NoOne1976
Nekem ismerős nem mondható "hátrányos helyzetűnek". De ha jól értem, akkor a tulaj jövedelme számít, nem az ott lakoké. Lehet ezzel játszani...
Másik ismerős, meg lakásfelújítási pályázatból csinálta... ott már kell önerő, ha jól tudom, az más téma.
#3939 Donki Hóte
Ez nem biztos. Ha akik első körben pályáztak kb 100%-os finanszírozást kapnak - summázva. Akkor jobban járnak, mint a második körösök, akiknél a támogatás, már nem éri el a költség oldali 100%-ot.
Az már egy másik kérdés, hogy a pénzüket mire visszakapják már vásárlóerőre nem ér annyit. - Ha nekik kellett fizetni.
Én csak telefont cseréltem, pályázaton mostanában, de ott nem volt ilyen, csak a papírmunka volt sok
-
törölt tag
válasz
beholder00 #3897 üzenetére
Az áfát vagy annak nagy részét valószínűleg lenyelik a szolgáltatók.
Németországban pl pont ez történt amikor a benzinnél csökkentettek áfát.
Vagy nálunk amikor a net áfája csökkent. Így én azzal kevésbé számolnék.#3685 e.vid
A napelemes kérdésre visszatérve, azt mondják 100%-át nem fedezi de talán 80%-át igen a támogatás. Az egész jó arány lenne én ennél sokkal kevesebbre saccoltam.
Az, hogy lesz-e aki telepit napelemet, akik első körben jelentkeztek, azok már benne vannak eleve a második körben is nem? Vagy újra kell jelentkezni, szerinted a második körre a cégeknek?
#3906 Dorian
A Válasz az, hogy adott évben adott mennyiségig csökkentet árat fogsz fizetni - összességében. De alapvetően havi bontásig nézik, végén lesz egy összesítés, tudtommal. -
törölt tag
Jött számla az oldalukra belépve lehetett látni az összeget. Azóta már a papíralapú is megérkezett.
De az a gyanúm, hogy ez még nem új számítás alapján van... (úgy értve, hogy mostanában lesz az éves elszámolás, leolvasás).
Gáznál meg még korábban kiküldtek számlákat, nincs új se weben jelezve, sem amúgy. Ott is hamarosan lesz elszámolás.
Így a számlák jelenleg kicsit csalókának tűnhetnek...
Mi a véleményetek, a most induló új napelem pályázatról 2. kör?
Ez a 2 millió 900 ezer, ez mennyit fedhet be a költségekből?
Az árak vélhetőleg emelkednek, így aki első körben pályázott, az talán jobban járt, nagyobb arányú lehetett a támogatás/megtérülés, mint aki most pályázik, vagy egyforma?Mennyiből jön ki egy ilyen beruházás? Érdemes lehet most belevágni?
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #2772 üzenetére
Úgy értettem, hogy nem kel vmi díjnet vagy hasonló cucc... hanem direktbe a szolgáltató oldaláról /appjáról lehet kártyával. (Általában simple-re irányít)
-
törölt tag
válasz
szkorhetz #2765 üzenetére
Értem, akkor nem várható nagyon, hogy ez változzon. Mert ha lenne ilyesmire törekvés akkor érdemes lenne várni/majd akkor váltani...
Jelenleg a papír ára mennyire befolyásolja a számlákat? Gondolom ez is benne van vhol a díjban, ha online-ra tér át vki akkor legalább ez nullázódik vajon, mint költség? (vagy ugyan úgy felszámolják(?)
)
Azt tudja vki csoportos esetén mennyi a határidő / levonás megkísérlése MVM/Eonnál (bünti nélkül)?
pl Biztosító társaságnál, simán megvárják a 15-17.ét, hiába van amúgy a számla határideje, korábbra datálva a levonás megkísérlésével.
De Telekom pl ha hó végén a számla határidejénél nem fizetsz, máris reklamál ezerrel, meg küldi a felszólítást, büntetést számol fel... ott nincs türelmi idő csoportos esetén sem.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egyes cégeknél van kedvezmény online számlára váltás esetén a havidíjból. Áram és gáz szolgáltatok esetén is létezik, vagy várható hogy terveznek ilyesmit? Telekomnál pl 600 ft ez, gondolom egyrészt az ösztönzés, másrészt nekik sem költség kiküldeni így papírszámlát.
A másik kérdés, hogy ha van akkor bankkártyával, a weboldalukon, appjukba is lehet fizetni, vagy ehhez külön dolog/app stb kell pl 3. fél?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest