- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
On : Nyugi nekem is rezonált aztán szétkaptam a Codegen házat
fúrtam bele pár lyukat és popszegeccsel megerősítettem
ígymár sokkal jobb
sajna ez van az ócsó ház rezonál is -
busman
veterán
Esetleg jó megolgás lehet alátétének egy vékony levegőtömlő is..
[Szerkesztve] -
-SeveN-
aktív tag
szivacsgumi, azaz moos gumi a megoldas kulcsa.
Nalam a vizpumpa rezgeset tuntette el, ami joval erosebb mint 1 vinyoe.
(igaz nalad hegyekben allnak a vinyok)
-
_Volkovy_
nagyúr
hehe
-
shteer
titán
gumiház RulZ
-
rdi
veterán
Azért rezonál, mert lemezből van. Nos ha ez így van, és az önöttvaskályha pl. nem rezonál, akkor logikus, hogy öntöttvasból készült házat vegyél,mert az nem fog rezonálni.
Nos milyen a scholasztikus formállogikám? -
_Volkovy_
nagyúr
Érdekes megoldások,de én maradnék a masszív csavarozásnál.
Az alátétek bejöttek,és ez jóóó.
Képeket meg nem csinálok,mert a csavarok feje alatt megbúvó csavarok semmi extra látványosságot nem nyújtanak a hdd1.jpg és hdd2.jpg-hez képest. -
LukE
veterán
válasz
_Volkovy_ #45 üzenetére
(ja, SPCR Bővebben: link Bővebben: link es a vinyok ele bepakolhatsz valami lassu ventit, egy 92-es eleg 2-3 vinyohoz.)
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Hogyhogy milyen gumiból?Biciklibelsőből kivágtam kis karikákat
-
busman
veterán
Képek tényleg jöhetnének,de a gumialátétről is.
-
Zaparozset
tag
Ja ez engem is érdekelne, hogy milyen gumiból, mert akkor nem vennék új winyót!!
-
_Volkovy_
nagyúr
Na.
Gumiból csináltam a csavarok feje alá alátéteket,akkorákat,hogy nem is látszanak.
Meg lazábban is tettem be a csavarokat,nem szorítottam annyira rá.Eredmény:nulla rezonancia.
Köszi.
ui.:aki 6hdd-t meg egy fél erőművet ennél helytakarékosabban rak be egy miditoronynál alig nagyobb házba,azt pusszantom. -
TexT-BoY
addikt
ja megmodnom én a frankot
nekem Antec házam van amibe olyan vinyó tartovan ami kivehető és 3vinyót fogad (ebböl 2db) noss megfogtam az eggyiket kidobtam a házbol mert csak 2 vinyó van a másikat pedig Tikky 20as radirokra raktamelölröl pedig egy 12es venti fujja rá a cugot.... aki olcsobban jobbat tud...
ja most 2db 80as Maxtor van benne ugy hogy az eggyik ''elektronikával felfele a másik elektronikával lefele van... és a 2vinyó között bordák vannak
ja és tök halk a cucc maj nyomok szombaton kipet
[Szerkesztve] -
Zaparozset
tag
Hi!
Én még új lennék itt a fórumon. Nekem egy CASETEK 1026-9 házam van most vettem nem rég annak reményében, hogy nem fog rezonálni a winyó miatt a házam de csalódottan tapasztaltam, hogy még is csinálja pedig itt ilyen műanyag sineken kell berakni a winyót a helyére és így is csinálja. Egy maxtro 80gigás van benne megy egy 30 as és sajna a 80-as hibája okozza a rezgést mert ha lehúzom a tápról akkor nem rezonál. Ilyen monoton ismétlődő zúgása van. Szóval csak annyit hogy szerintem lehet itt gumi meg műanyag bak akkor is rezonál. -
ReJim
őstag
hi
nekem is a cd helyre van rakva a winyóm, igaz egy, és az is maxtor, de nekem nem rezonál..... no meg nekem 386osból van ez a tartó
egyébként jól megvannak húzva a csavarok?? -
busman
veterán
Sztem legjobb,legolcsóbb a házi tákolmány..
-
harry
veterán
hát, ebben én sem igazán bízom, amit te linkeltél meg picit drága /6k körül/.
maradok ennél - Bővebben: link -
harry
veterán
Fade_Away csinált már ilyet
Bővebben: link -
Loretto
veterán
Tudom hülyén hangzik, de nem tudod esetleg azt megoldani( de csak végső elkeseredettségben csináld) hogy vmi erős gumikon lógnának a hdd-k?
Kicsit vastagabb gumik ami kb a hdd harmadoló pontjainál tartanák, és azok a fémrészhez lennének kötve.
ez szerintem elnyelné a rezonanciát és a ház oldalai meg takarnák a gumicsomókat.
Lécci ne rögöjetek
Csak arra kell figyelni amikor a ide-t ill. a molexet dugod be.
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Nekem is volt 2 Chieftec nagytornyom+egy BX3-as midi.
Biztos Dragon nagytornyod van. Nekem volt BX03-as utána Dragon, és most Bravo. Ezek közül a Dragon volt ami kicsit tényleg rezgett, valószínűleg azért mert az a legrégebbi fejlesztés, akkor még nem voltak ennyire gyorsak, remegősek a cuccok. Konfigom az adataimnál, 5-6 winyóm van, és nem rezeg... A Hitachi winyóval volt 1-2 érdekes dolog, de kiküszöböltem, most már csak a procihűtőmet hallom. (Meg persze a maxtort amikor dolgozik, de az más)
De még a Dragonban sem volt vészes a rezgés, néha hallottam csak.
Az új házak már jobbak ilyen szempontból.
Nálad lesz vlami gond, húzd meg jobban a csavarokat.
[Szerkesztve] -
Dzsekó
addikt
Nekem task házam van és elég jó rezonancia terén.
A rezonanciát az okozza hogy minden egyes vinyó és éppen működő optikai meghajtó időben más erővel rezonál. Ez azt jelenti hogy van olyan amikor egymás rezgéseit felerősítik és van olyan időpillanat amikor kioltják.
Ezt a legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni hogy a füledet a ház oldalára tetejére tapasztod és ha valami ritmikusan/periodikusan lüktető néha elhalkuló néha nagyon felerősödő zajt hallasz akkor a ház erősen rezonál. Ha csak konstans időben állandó (és halk) zajt hallasz akkor jó.
6 vinyó esetén nagyon nehéz megoldani hogy ne rezonáljanak össze.
Ha csak két-három vinyód van akkor érdemes különböző tipusú halk alacsonyrezonanciájú vinyót venni én úgy vettem észre hogy két ugyanolyan tipusú vinyó sokkal könnyebben összerezonál. -
Dzsekó
addikt
Vegyél ilyen beépítő keretet ez teljesen jó a rezonancia ellen:
-
csudri
őstag
Ez hülyeség! Nekem Chieftec nagytornyom van és úgy rezonál, mint az állat. Ha nem megy egyik dvd-sem akkor csak a vinyóktól is rezeg, de ha mondjuk dvd-t írok (bár inkább olvasásnál) olyan búgás jön a házből és rezeg mint az állat! Ha viszont megnyomom a dvd-író ajtaját, akkor kuss van! (pedig nem egy gagyi író, PIO-A06). Úgyhogy hülyeség, hogy a Chieftec nem rezeg, mert nagyon is! Még rosszabb, mint a régi Task3004-em!
-
harry
veterán
válasz
_Volkovy_ #24 üzenetére
na ja. bár ez nem egy darab gumi, mondjuk én is sokallom, valszeg ezért veszek majd egy CM stackerhez járó vinyó keretet. csak ahhoz kell 3*5,25 hely.
én sziloplasztból csináltam gumikorongokat /pezsgőtabblettés dobozt -csövet- karikákra vágni, majd kitölteni sz.p.al/, jelenleg azon áll a vinyó /a ház alljában, tehát ez nálad nem kivitelezhető. -
harry
veterán
vinyóra haználhatnál vmi ilyesmit: Bővebben: link - 4000ft egy pár.
érdemes kigumizni mindent, sokat segít. -
_Volkovy_
nagyúr
Kipróbálom a gumialátéteket,majd jelentkezem.
-
tomcsi23
veterán
Ha nagyon gáz a szilikon, akkor rakjál alá szigetelő szalagot és arra a szilikont. Ha el kell távolítani, így könnyebb.
-
Mec
aktív tag
Bővebben: link
Függőlegesen úgylám lehet szerelni őket -
Trak
addikt
válasz
_Volkovy_ #12 üzenetére
Ha találsz egymás mellett 2 lemezt ami nagyon berezonál, és be tudod nyomni a szilót úgy hogy ne menjen az alaplapra, akkor az jó lehet. Szilikon nem folyik igazán, szóval ha nem vagy teljesen béna, akkor meg tudod csinálni.
Látszani nem nagyon fog, ha segít a hangon, akkor eladásnál még pluszt is érhet
De elöbb próbáld ki a winyókhoz a gumilábakat amit mondtak, ha az nem jön, akkor esetleg ezt. -
-
Mec
aktív tag
2 vinyót szerelj be fejjel lefelé (ha lehet egyátalán úgy szerelni őket
)
Vagy vidd át a gépet a másik szobába -
Trak
addikt
Ha az oldalbavágás segít, akkor az eléggé papírház
Vagy vlamit tényleg raksz a lemezek közé+a csavarok alá, vagy új ház. Szilikon az oda fog ragadni, az szétgányolja a házat. Bár ha nem nagy érték, akkor meg lehet próbálni. Végülis el is lehet majd távolítani, csak ki tudja mennyire kell szétkaparni szegény házat
Milyen ház amúgy?
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
Hát szerintem azért rezonál, mert a hdd-k gondolom szinkronban pörögnek (7200rpm) és ezt a rázkódást az acél szárnyak felerősítik és szépen átviszik a házra.
Ha 5.25-ös helyre teszed be, gondolkozz gumibakon, valamilyen fa kereszttartón, valahol még egy gumiszalagos függesztést is láttam. No rázkódás -> persze nagyobb melegedés. -
Mec
aktív tag
A keresett ''/volkovy/fenykepek/hdd2jpg'' állomány nem található.
A találkozó lemez-felületek közé nyomj szilikon-t. -
_Volkovy_
nagyúr
Én ezt szét nem szedem,3 órán keresztül raktam össze tegnap
Na ezaz,hogy nekem is csak ilyen ötleteim vannak,azzal meg nem vagyok kisegítve..
Akkor halkult el egy kicsit,amikor oldalba vágtam.
ui.:6 vinyóm van.a 4 a képeken,egy alatta rackben,meg egy a floppy alatt rendszer gyanánt.
[Szerkesztve] -
-
_Volkovy_
nagyúr
Amikor beraktam a hdd-ket a cd helyekre így(Bővebben: link,Bővebben: link),az egész házam elkezdett rezonálni.
A csavarok tökig húzva mindenhol,és mégis.Az alaplap tartó teknő adja ki a hang legnagyobb részét,úgy hallom.De nem értem miért.
Mit csináljak vele?
Ha nem lehet egyszerűen elhallgattatni,veszek egy acél házat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest