Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multi13
tag
válasz
Anti425 #6194 üzenetére
Szerintem ezek után 3 megoldás létezhet még:
1. Telefonon "Gyári beállítások visszaállítása" (bár sztem ettől nem fog megoldódni, de hátha)
2. Amennyiben Telenoros a készülék, akkor a ZTE oldaláról a B08-as szoftver letöltése, majd az egész rendszer újratelepítése. Letöltés
3. Ha a fenti kettő nem segített, akkor feltehetően vmi hardveres probléma lehet, így szerviz! -
tassika
csendes tag
válasz
Anti425 #4399 üzenetére
@Anti425 Tessék itt megtalálod.
@ albandy Nekem is lefrissítette az Opera Mobile-t, sima Operára.
Fent volt próba képen az Opera béta, az is nagy k.ki volt, na mondom, hátha jobb lesz.
Erre az Opera Mobile-ra tette fel magát. Nem voltam ám ideges.
Olvasgattam a Play-en, még a hiper szuper S4-es tulajok is köpködnek rá.
Egy ilyen sz.r valamit, hogy volt képük kiadni. Nem méltó az Operához! :-/ -
apeelme
addikt
válasz
Anti425 #4399 üzenetére
tárgytalan...
(#4379) Lite : Az hogy eltűnik egyik napról a másikra a fiók a készülékről, nagyon nem jelent jót. Ezek az eléggé érzékeny DATA partíción vannak, ha valami miatt megsérül előfordulhat ilyen. Én mindenképpen azt ajánlanám hogy csinálj egy gyári adatviszaállítást, az helyrerakja. (Minden felhasználói adatod törlődni fog!) Ha újfent jelentkezik akkor gari...
-
-
hjanos1
senior tag
-
djculture
félisten
válasz
Anti425 #3831 üzenetére
Hazai szolgáltatókat hanyagoljuk tudja mindenki hogy aranyáron árulják az összes telefont. htc összes telóját meg nem egy telefonboltba ami már évek óta működik rendes gyártói garival meglehet olcsóbban venni mint ezeknél a kókány szolgáltatóknál.
De amúgy mondom ezzel a telefonnal sincs bajom csak mondjuk pl telenornál praktikummal 33ezert nem igen fizetnék érte pl mikor 30k függetlenül. A havidíjasról meg ne is beszéljünk mert kétszer annyit ki kell érte fizetni mint praktikummal. Tipikusan átb azoknak akik nem tudják az internetet használni. Aki hagyja magát így járt. -
djculture
félisten
válasz
Anti425 #3820 üzenetére
Minden csúcs telefon is már 1 hónap alatt elavul így havonta lehetne újat venni.
Én benne voltam ebbe a körforgásba régen, sokszor megvettem a boltban másnap kijött egy modernebb eladtam. Csúcs az volt hogy elmenetem megvenni bementem a boltba kijöttem jött egy haver eladtam. Bementem vettem egy másikat megint kijöttem jött megint egy haver eladtam megint.
Beleuntam ebbe a telefon hülyeségbe, használom és ennyi nem izgat hogy van modernebb is a ma kijött modellnél holnap.
Telefonkészüléken amúgy is csak bukni lehet, meg sajnálkozni hogy nézd már 1 hete kétszer ennyi volt az ára. -
x1port
addikt
válasz
Anti425 #3820 üzenetére
Annyira kifutott ,hogy még a mai napig árulják
De szerintem fejlesztés ügyileg sincs kifutva.
Hisz a gyári rendszer még így is toronymagasan jobb mint bármelyik custom rom.
(persze ez az én véleményem)
De szerintem azt itt fórumozók többsége egyetért abban hogy nem egy kifutott modellt használ -
apeelme
addikt
válasz
Anti425 #3429 üzenetére
Az ég világon semmi, remekül összerakott készülék. A jelenlegi árán már nem annyira jó vétel, de a kezdetekkor "bestbuy" volt a kategóriájában.
Sajnos úgy látszik a ZTE (karöltve a szolgáltatókkal) nem változtat az üzletpolitikáján és sz@rik a licensz kérdésekre, és nem teszi elérhetővé a forráskódokat.
Ebbe fognak belefulladni a gyártók egy idő után. Nem véletlen pl. a Cyanogen csapat nemrég jelentette ki hogy NEM készít hivatalosan -többek között- Samu S3-ra CM-et, mert elegük van a gyártó szoftveres hozzállásából, azaz nem teszi elérhetővé a szükséges forráskódokat. Pedig az teljesen más kategória...minden szempontból.
ZTE ezzel (is) kitűnhetne a mezőnyből, nem csak az árral.(#3430) beers : +1 Így van.
-
hjanos1
senior tag
válasz
Anti425 #3112 üzenetére
Szerintem meg abszolút nem felháborodott, hanem leírta, hogy az ilyen programokat miért nem jó használni.
Apeelme (esetleg ha megnézed a neve alatt is) jóval többet tud az Android működéséről, mint az átlagfelhasználók. Ezt most mindenki számára érthetően leírta, hogy ti is lássátok, hogy miért nem érdemes ezekkel a programokkal "buherálni" a rendszert.
Esetleg az ilyen üzenetek írása helyett elolvashatnád amit írt, aztán uninstallálhatnád a programot.
Persze nem az én telefonom, szóval azt csinálsz vele, amit akarsz.(#3116) Anti425: az elején leírta, hogy miért zavarja ez a probléma: minden androidos eszköz topicjában előbb-utúbb előjön, a felhasználók meg azt hiszik, hogy ez a program az Isten, amikor a rendszer működését nem éppen pozitív irányba folyásolja be
-
apeelme
addikt
válasz
Anti425 #3102 üzenetére
Azt felejtetted el odaírni hogy amit ajánlasz az félrevezetés és többet ártasz vele mint használsz. Amíg ezt magadnak okozod a te dolgod.
És ez a butaság, na meg az hogy egy szakmai fórumon egy picit szakmaibb okokat vártam volna, de persze nem lepődtem meg. Mi akik segíteni próbálunk és itt vagyunk ~0-24-ben az ilyen hsz-ek miatt (is) bosszankodunk, mert egyértelműen csak hátráltat mindenkit. Olvass csak vissza mennyi hsz született eddig ebből feleslegesen. Most el lesz magyarázva neked, ahelyett hogy használnád google-t, vagy az itteni keresőt mert igen írtam már róla...pár napon belül széééép gyorsan feledésbe is merül, és kis idő múlva újfent visszatérünk ide, és egy picit feleslegesnek érezzük hogy újra és újra elmondjuk.
De megint megteszem...Az hogy valamiért készítették az alkalmazás nyilvánvaló, viszont azért mert ott van Play-ben még nem ok arra hogy az egy tökéletesen működő használható valami. Ezek, és ezeknek klónjai mind az android "őskorból" jöttek (az okai megint egy külön lexikon lehetne - ingyenes app=reklám=bevétel, fizetős app=bevétel), de rengeteg appot sorolhatnék még ami SEMMIRE nem jó csak parasztvakítás. De olyan is van ami elméletileg használható, gyakorlatilag viszont nagyobb kárt teszel vele ha felrakod. (pl. Facebook)
Ahogy ux1 is említette az 1.5, 1.6-os android-nál igen, volt ilyenre szükség. 2.1-től viszont nagyon rendbe rakták a memóriakezelést, amit azóta csak folyamatosan javítanak.
És valamit le kell szögezni EZ NEM WINDOWS!
Az appoknak állapotaik lehetnek amit a fejlesztő ír(hat) meg, attól függ milyen működést akar neki biztosítani. Állapottól függően NEM futnak a háttérben! Persze szarul megírt alkalmazásra nincs semmilyen tool ami orvosolná. (pl. Facebook) Nem részletezem mert rengeteg az olvasnivaló a témában és tudom hogy úgy sem fogod elolvasni. (például egy jó régi cikk!)Ha viszont nem olvasgatsz csak gondolkodsz, és előveszed a józan paraszti logikádat akkor magad is rájöhetsz melyik a jobb eset:
1. A lehető legtöbb elérhető szabad RAM áll a rendelkezésedre minden időben, az összes lehetséges alkalmazást mindig eltávolítod a RAM-ból, ami által minden ilyen app elindításakor ÚJRA be kell töltődnie, ezzel plusz CPU-t, időt és akkut használ fel. De jó érzés tölt el hogy nekem van a legtöbb szabad RAM-om a lakótelepen.
2. A lehető legkevesebb elérhető RAM amit Android szabályoz tökéletesen, Blade3 esetében sacc ~8-10 app a RAM-ban csücsül bármikor el akarom indítani csak előveszi onnan, amivel a lehető legkevesebb CPU-t, időt és akkut használja fel. Ha egy RAM-ban éppen nem lévő app-ot indítok a rendszer AUTOMATIKUSAN kilövi a legrégebben használtat és elindítja az enyémet. És boldog vagyok mert bár kevés a szabad RAM (ami normális mert a készülékkel vásároltam és kihasználni akarom), de mégis gyorsabban indulnak az appjaim, és az akku is tovább bírja picit mint bárkinek a lakótelepen.
Majd megint jön valaki hogy kiokatok, és ezt így nem kellene de ahogy eddig is tettem nem fog érdekelni. Legalább nem a levegőbe beszélek, és nem vagdalózok fél információkkal, hanem segítek...újfent, ha hibázok akkor viszont elnézést kérek, és elszégyellem magam.
-
1amarr
tag
válasz
Anti425 #3102 üzenetére
Minden tisztelettel, nem akarok kioktatónak hangzani.
Azért írta, mert az Android memóriakezelése teljesen máshogy működik, mint a Windows-é. Itt az a lényeg, hogy amit egyszer megnyitsz (pl. böngésző, térkép, stb.), az a bezárás után passzívan ott fog csücsülni a memóriában, processzort nem használva, egészen az alábbi kettő bekövetkeztéig: 1. újra megnyitod az appot. 2. megnyitsz valami mást, annak viszont kell a hely a memóriában, ezért a passzívan csücsülő app kihajítódik.
A fenti kettő közül bármelyiknek a bekövetkezte előtt az az app nem zavar(hat) téged, hiszen az, hogy helyet foglal a memóriában, nem okozhatja a rendszer lassúságát. Ha viszont egy task killerrel folyamatosan kirugdosod ezeket a békében csücsülő appokat, azzal az a baj, hogy a következő appmegnyitás lassabban fog menni.
A task killernek pedig (szerintem) akkor volt értelme, amikor még a telefonokban 196 MB vagy hasonló, nagyon kevés memória volt, ekkor ugyanis, ha sok app csücsült passzívan a memóriában, a hanyag kódolás miatt az UI nem tudott miből gazdálkodni, minden akadt és lassult, egészen addig, amíg nem írtottad ki a ramot.
Az én tapasztalatom:
Minél kevesebbet foglalkozok vele, annál jobb! No task killer/manager/stb. A CM beállításokban sem állítok semmit a memóriakezelésen. Ha bármit módosítok, lassul a telefon. Próbáld ki egy darabig te is, hogy nem foglalkozol a memóriával. -
apeelme
addikt
válasz
Anti425 #2971 üzenetére
Vmi biztosan...
de mivel a Nova forráskódját nem láttuk és nem is fogjuk így nehéz pontosan megmondani. Annyit talán bizton állíthatok hogy teljesen más fejlesztőcsapat készítette, teljesen más forrásból, mint a ZTE által bemutatott Mifavor UI-t használó launcher-t, amin sajnos látszik hogy nem teljesen jól optimalizált gyengébb hardverekre...ebbe bele kell törődni sajnos. (És hiába mondják hogy a készüléken egy módosítatlan gyári Android van...ez nem igaz. Elég rendesen szét van módosítva!)
De hála az égnek Play-ben rengeteg alternatívát találni amik segítenek ezen a problémán. (Nova, Apex, ADW Ex...stb.) -
apeelme
addikt
válasz
Anti425 #2925 üzenetére
Ezek a frissítések idehaza csakis a szolgáltatón múlnak, ha ők "berendelik" a ZTE örömmel elkészíti.
Egyszóval senki ne ringassa magát tévhitbe...(#2926) Zimmi91: WAB rom nincs, csak WEB (WorldEndBefore)...ami szinte teljes mértékben egyenértékű az érintetlen gyári rommal, azaz pl. nincs benne OC kernel. Érdemes lenne kipróbálni hogy szűz rommal hogyan viselkedik a készülék. (pl. WEB) Szűz alatt pedig azt értem hogy nem telepítesz semmi extra appot Play-ből, csak egy google fiókot adj hozzá, amit vagy mobilneten vagy wifi-n élesítesz. Használd így egy darabig és jelentkezz...
-
haris
őstag
válasz
Anti425 #2788 üzenetére
Nem kell ragaszkodni annyira az iGo-hoz.
PNA-n régen én is azt használtam, és meg voltam vele elégedve. De ugye nincs hivatalosan Androidra.Most két hete Németországba kellett mennem, kellett egy navi, ami mobilnet nélkül is navigál a Telenor OT-S- emhez. A Sygic-ot tettem fel, 1 hetes próbaverzió letölthető a Playről. Meglepődtem, mennyire jó.
Gyakorlatilag olyan infók alapján is odataláltam ahova kellett, aminél az iGo csak széttette volna a virtuális kezeit. Kb úgy, mintha itthon azt mondanám neki, hogy "Turul madár", erre feldobná, hogy "Tatabányára, a Budai Várba vagy a Szabadság hídhoz mennél gazdám?" Pedig nem variáltam POS-ekkel, csak beírtam mindig a cím sorba ami eszembe jutott, és amit feldobott lehetőségnek, köztük volt, amit akartam.
Németországban méterre pontosan előre jelezte a sebesség korlátozó táblákat, sávinformációt mindent, bár itthon nem próbáltam, mert itt tudom hol vagyok.
Szóval nálam marad, és ajánlom is mindenkinek, akinek nem jó a Google féle mobilnetre támaszkodó navi. -
Outlander
addikt
válasz
Anti425 #2715 üzenetére
Ehhez nem sok köze van a szabad megabájtoknak az sd vagy telón... na jó ramoknál igen, de ez bőven sok.
Simán így van megírva gyári rom, tedd fel apeelme romját és mellé az OC-t, majd a no frills cpu-nál állítsd be a smartassv2-t SIO ütemezéssel... utána megszűnik, cserébe ugye valamelyest redukálósik az aksi idő, mert jobban dolgoztatja a cpu-t, de hát valamit valamiért...
-
kelzsoca
félisten
válasz
Anti425 #1870 üzenetére
Ezt így nem tudod összehasonlítani egy másik készülékkel, csak abban az esetben, ha mindkét készülék frissen van szoftverezve, vagy esetleg egy gyári visszaállítás után.
-----
Az áremelés várható volt, bár egy ~30k-s készülék esetén (prepaid ár) egy +5k-s emelés valóban nem kellemes. -
apeelme
addikt
válasz
Anti425 #1565 üzenetére
Kész káosz amit/ahogy írsz. Egy picit jobban odafigyelhetnél erre.
1. Nincs ilyen nevű app (Státusz)
2. A GPS Status and Toolbox ingyenes verziójában van egy ilyen funkció hogy az értesítési területen ő maga megjelenik abban az esetben ha egy alkalmazas használja a GPS-t. (pl.:navigációnál) Semmi extra pluszt NEM csinál, nem javít, nem segít a pozicionáláskor, csakis adatokat jelenít meg! -
apeelme
addikt
válasz
Anti425 #1517 üzenetére
Nem sz@r hisz Te is megelégedettséggel használod.
Csak pillants rá az árakra....és egyből felháborító lesz számodra is mivel 70ezerért(függetlenül) nem igazán vállalható ez a hardver, de 28-ért (igaz hálózatfüggő) igen baráti, amit alátámaszt a jelenlegi készlethiány is.
De érdemes lenne utánanézned hogy mennyi eszköz használja, vagy fogja használni a közeljövőben ezt a SoC-t.Jelenleg:
Acer Liquid Glow, HTC Desire V, HTC Desire VC, Huawei Ascend G300, LG Optimus L7, Motorola Defy XT XT535, Samsung Galaxy Ace Plus, Samsung Galaxy S Duos, Samsung Omnia M, ZTE Blade II, ZTE Blade III, Sony Xperia J, Mobiistar Touch S03, S-Nexian Mi430Most januárban dobják ki pl. a Sony Experia E-t ugyanezzel a hardverrel...
-
davesopron
csendes tag
-
Kryczek
aktív tag
őőőő. nos igen. ez sajnos ilyen. haverom zte skate-je is ilyen. én azt hittem az iPhone-tól gyengébb wi-fi-s cucc nincs... De van... a zte legtöbb típusa ilyen. gyenge, valószínűleg kicsi az antenna. van egy wi-fi-s régi motorolám, ahol az apple meg a zte semmit nem lát az ott még 4-5 hálózatot közepes jellel. ez sajnos ilyen. ne fáradj, nincs semmi baja a telódnak
-
apeelme
addikt
Hát igen nem mindegy hogy a Beállítások-ban a KI-BE kapcsoló-ra böksz, vagy magára a Wi-Fi szövegre. Ez utóbbinál ha be van kapcsolva megjelenik az elérhető hálózatok listája.
Ez a lista új hálózatra való csatlakozásnál a fontos. Ha egyszer már csatlakoztál pl. az otthoni hálózatodra, akkor elég pl. az értesítési sávban található gyorskapcsolót használnod, a hálózatod közelébe érve automatikusan kapcsolódni fog. Ez természetesen minden olyan kapcsolatra érvényes amire egyszer a listából kiválasztva felcsatlakoztál, mivel ezek mentésre kerülnek. Az elmentett - tehát egyszer már beállított - kapcsolatok "törlését", a listában való megérintésével, és az Elfelejt gomb hasznlatával tudod megtenni.1. A legegyszerűbb ha az értesítési sávban található Adakapcsolat gyorskapcsoló-val a mobilnet-et kikapcsolod, majd ugyanitt a Wi-Fi-t pedig be. Azt azért érdemes megjegyezni hogy Androidon a wifi mindig prioritást élvez, mivel alapjában véve sokkal gyorsabb kapcsolatra lehet képes. Ha tehát mindkettő bekapcsolva lenne, és VAN elérhető és mentett vezetéknélküli hálózat amire fel tud csatlakozni, akkor azt meg is teszi, és figyelmen kívül hagyja a mobilnet-et. Ehhez még megemlítendő az is hogy a Beállítások - Wi-Fi menüpontban a megjelenő listánál, Menü gomb - Speciális alatt a Tartsa bekapcsolva a WiFi-t alvás közben menüpontban nem mindegy mi van beállítva.
Ha csak böngészel akkor érdemes egy Opera Mini-t letölteni és azt használni, ugyanis egy proxy-n keresztül tömörítve érkeznek az adatok, ezáltal sokkal kevesebb lesz az adatforgalmad. A gyári Böngésző és társai NEM spórólnak.2. A Wi-Fi Direkt az Ad-Hoc hálózatra való csatlakozás "kiváltására" szület(het)ett. Két eszköz között a leggyorsabb mindenféle extra beállítás nélküli csatlakozási lehetőség, olyan helyeken ahol nincs AP (AccessPoint). Nem hiszem hogy átlag user használja bármikor is.
-
apeelme
addikt
Idézet az első hozzászólás 3.4.5. Akkumulátor kalibráció részében megtalálható linkről:
"Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.""Jótanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez
Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsük a telefont"
Nem kell semmiféle formázás, kapcsold be a telót töltsd fel max-ra, húzd le és használd. Bármikor felrakhatod tölteni azt szeretik, nem kell megvárni amíg "lemerül".
Üdv a klubban, reméljük nem csalódsz a készülékben!
-
Ricardo
titán
Ezeket az akkukat nem kell formázni.. Mondjuk én azért annyit meg szoktam tenni, hogy az első töltésnél kikapcsolom (ne nyomkodjam, ne hívjanak), hogy egyenletes legyen az áramfelvétel, de még ez sem kell elvileg.
tototos: a merülés sem árt neki, mert az is védelemmel van ellátva. előbb kikapcsol mint hogy elérné azt a szintet az akku, hogy baja legyen.
-
tototos
addikt
Nekem egy telefonboltos ismerősöm mondta mindig azt hogy első használatnál rakjam 12 órára töltőre a készüléket, közben használhatom de a töltés ne szakadjon meg. Elvileg ezeknél az akksiknál már ez sem szükséges nyugodtan lehet használni a telefont és amikor merül töltőre rakni. Ami fontos hogy teljesen ne merítsd le mert attól károsodik, a túltöltéstől is de ezt megoldja helyetted a telefon.
-
Lordus
senior tag
735i - IGEEEEN!
De azért mára megérte lecserélniSzóval, ha első droidos telefonod, akkor gyorsan kapcsold kiaz alapból bekapcsolt állapotban levő adathasználatot (ha nincs netelőfizetés a telefonodon) mert egy 5000 ft-os praktikum feltöltőkártyát egy nap alatt leszív
A többinek ráérsz utánanézni, de ez lezabálja a lovettát hamar...
JA, és NE töltsd egyből, hanem használd és ha lemerül akkor töltsd!!! - a boltban nem mondták?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma ZTE tanult az előző széria hibáiból, így újra egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező telefont raktak le az asztalra a Blade III személyében.
- Facebook és Messenger
- Reklámblokkolók topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest