Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bubi92
őstag
az oké, hogy a telefonom majdnem olyan erős mint anyám netbookja, dehogy lassan az én notimnál is erősebbek a telefonok
-
Zoja™
őstag
Tudtommal a fekete lyukak is exponenciálisan növekednek, így nem elképzelhetetlen, hogy ha az LHC képes egy mikro fekete lyuk képzésére, onnantól az önállóan folytatja növekedését. Akkor valószínűleg gondok adódnának a zsebben hordozhatósággal, ha ma már a 185 gramm is soknak számít, lásd. a Lumia 920 esetét.
Félre téve a viccet, nagyon is érdekelnek a technikai újdonságok, mindemellett a fizika is, de a kvantum fizikához már kicsi vagyok, bár jó pap holtig tanul... -
Touch-ko
őstag
Milyen feladat lehet az amihez keves a 4 A7-es. Nemtudom mi lehet az..
Egyszeruen ez az amit nem tudok megerteni.
Mindegy en ezen nem akarok vitatkozni senkivel...
Masreszt a habzo szajat kikerem magamnak!! Valoszinuleg keversz valakivel...Azert az iPad-nel a mai napig nem nagyon van olyan alkalmazas (bar szerintem meg mindig tobb van a jobb optimalizalas miatt) ami kihasznalja normalisan a hardware-es adottsagokat..
-
SÖ
addikt
"Azért még távol állunk a zsebben hordozható kvantum számítógépektől,„
Csak arra akartam utalni, hogy a szilícium alapú számítástechnika korlátaiból adódóan, a fejlődést kvantum számítógépek veszik át. De sok év kell hozzá. Még ott tartanak, hogy csak alap számításokra képes. Előnye, a bináris rendszerekkel szemben, hogy egy qubitnek végtelen állapota lehet. Egy hagyományos PC-hez képest exponenciális teljesítményű. Mikro fekete lyukra az LHC sem képes, csak elméletben. Ráadásul a másodperc milliomod része alatt elpárologna. De majd december 21.-én kiderül.
-
Zoja™
őstag
HuMarc, RaveForce: Nem lepődnék meg rajta, ha a fekete lyuk másik oldalán is az Apple lenne a ,,nagyhatalom"...
-
Zoja™
őstag
Ennyire azért nem mennék bele, mert hiányosak az ismereteim, főleg vezetők, félvezetők terén, de ha ha emlékezetem nem csal, azért az ellenállás mértéke is függ sok mindentől, értem ezalatt a keresztmetszetet, fajlagos ellenállást, hőmérsékletet, stb. Azért még távol állunk a zsebben hordozható kvantum számítógépektől, hadron ütköztetőktől és társaiktól. Szerencsére
-
vicze
félisten
Elnézést a metróért, én már csak sajnos kis országunkba gondolkodok.
Összefoglalva tehát továbbra is képtelen vagy értelmezni a cikket, hogy 4+4 magról beszélünk, (rohadtul nem 8 aktívról, de a habzó száj csak idáig lát), amikből, egyszerre csak az egyik "set" aktív a másik alszik. Az A15-ös set akkor aktiválódik, ha a 4 A7-es már kevés a feladathoz, addig pedig jóval kisebb fogyasztással végzik a dolgukat.
A fejet csóválók képtelenek felfogni a technológiát, ahogy azt se értik hogy miért rossz pl. a Tegra 4+1 koncepciója egy OMAP tökéletesen skálázódó 4 magja ellen. És azt se hogy 1-2éven belül ugyan ilyen lesz, ugyan olyan ""értelmetlenül"" az Apple cuccokban is, ennek az égvilágon semmi köze az Androidhoz...Grafika igényes játék... A játék mellesleg le és felskálázódik az adott HW-hoz és egyszerűen rosszabb/jobb minőségben jelenik meg, akadást kisebb HW-n se fog tapasztani. Infinity Blade is máshogy néz ki egy iPad2-n és egy 3/4-en. Csak tudnám minek töri magát az Apple a 4magos GPU-val, ha neked nem kell.
-
gabancs
addikt
Nekem a Cray csúcs szerver mobil változata kell. Hiszen van úgy, hogy az ember sms-t küld, oda meg kell a craft!
-
Zoja™
őstag
Hogy mi a menő?
-
maláj
addikt
64 mag alatt nem veszek új telefont
-
Touch-ko
őstag
Az eros hardware valoszinuleg azert kell, mert igy oldjak meg az optimalizacios problemakat. Viszont a 4 mag az mar vicces, nemhogy a 8 mag...
Nemtudom minek kell beletenni, egyszeruen nem latom ertelmet. Gondolom az OS veszi el egy nagy reszet...Ugysem lesznek addig tamogatva valoszinuleg ezek az eszkozok, hogy eljussanak odaig, hogy az OS-hez is ekkora hardware kapacitas kelljen.
Tovabba maximum 1-2 jatek lesz majd evek mulva ami kihasznalna ezt, de tobb ev mulva mar elavult lesz ez a processor (ha azt a logikus gondolatot nezzuk, hogy 2 eve meg csak 1-2 magos processorok voltak a telefonokban)Metroban lehet, hogy Bp-n full 3G van, de itt nincs halozat, mar eleg regota. A terrortamadasok utan megszuntettek ezeket, es free wifi hotspotokat telepitettek az allomasokra.. Tovabba egyetlen szoval sem mondtam, hogy a bp-i metrorol beszelek.."De ne zavarjon..."
A habzo szajra pedig nem ternek ki, hiszen te magad is olyan kifejezeseket hasznaltal, ami "tamado jellegu kommunikaciora" utal.
A cikket elolvastam, de meg mindig nem ertem az okat. Ha gondolkodsz akkor leeshet, hogy amire kijonnek ezek a csucsjatekok amiknek igazabol szuksege lehet egy ilyen gepre, addigra ez az eszkoz mar valoszinuleg nem lesz tamogatva..Mutass mar egy csucsjatekot...
Nalam az NFSMW telefonon nem eszi nagyon az akksit igaz nem is jatszom folyamatosan orakat vele.. Ez androidra is letezik, es ugyanugy elfut az S3-on is igaz ott nemtudom mennyire hasznalja az akksit.Tovabba nem csak en vagyok itt akik csovaljak a fejuket ertetlenul...
En itt nem akarok tovabb offolni, szoval ha van kerdesed, akkor irj privat uzenetet, es ne ide.
Koszi. -
vicze
félisten
válasz
Cyberpunk #86 üzenetére
Mondtam én mást?
Írtam is korábban, hogy a 32nm miatt olyan jó a i5, ha iPad SoC-ja kerül bele, elég vicces lenne az üzemidő 1440mAh-val.
A csíkszélesség csökkentése is hozzátartozik, de pl. ha P4-nél a Netburstról nem váltatnak, csökkenthették volna halálba a csíkszélességet, az az architektúra elérte a képességei végét. ARM ugye kb. 2-3évente teljes új architektúrára vált pont azért, mert egy idő után a csíkszélesség csökkentés nem elég.
Az energia managment meg egy érdekes példa, mert az már a gyártó implementálja nem az ARM, pl. rossz példa a Tegra, jó pedig a Snapdragon vagy OMAP, szóval az "IS" nem midig igaz.Amúgy PC-nél is a többszálas feldolgozás felé ment el az irány, mert már az órajelet nem lehetett növelni, ez ugyan úgy ARM-nél se lehet egy idő után, csak már helyesen eleve több szálasítanak már most és nem várják meg míg órajel korlátba ütközik az architektúra. Sőt az órajel növelés magasabb fogyasztással jár azonos csíkszélességen, míg a több mag pont az energia managment miatt, magasabb teljesítmény mellett kisebb a fogyasztás.
-
Zoja™
őstag
válasz
Cyberpunk #86 üzenetére
Így van.
Alap, általános iskola 6. osztályos fizika tananyag...
Energiamegmaradás törvénye: Az energia nem vész el, csak átalakul.
Esetünkben, minél kisebb csíkszélességgel gyártják a processzorokat, chipset-eket, annál kisebb lesz a hőleadási képessége, ergo a hasznos energiát nem ,,fűtésre" fogja felhasználni a telefon. Ez legalább 2 okból hasznos józan paraszti ésszel gondolkodva: Növeli az üzemidőt és ugyancsak növeli a chipsetek élettartamát.
-
Иван
őstag
Hiába van erősebb hardver a telódban, ha ugyanolyan ütemben merül, sok értelme nincs.
Sok okostelefon már lassan minden, csak nem telefon. Oké, persze, okostelefon, lehessen rajta játszani, netezni, meg videózni, ez a lényege, csak néha ez már a használhatóság rovására megy.
Az meg külön nonszensz, hogy az erőforrások jelentős hányadát az OS viszi el.
-
Durva,ötlet,csak értelmét nem látom. PC-ben nincs ennyi mag,minek egy telóba?
-
panderson
tag
-
vicze
félisten
Tehát gyakorlatilag semmire nem használod a telefonodat, ami bármiféle 2 magot vagy 3 magos GPU-t követelne. Járkálsz a zsebedben egy erőművel és mégis azt kérdezgeted minek a teljesítmény... egyszerűen csak vicces. (Metróban full 3G-van már jó ideje minden szolgáltatótól, de ne zavarjon.
Meg az se hogy i5-nek csökkent az aksi ideje...) Észre se veszed hogy miért kérdeztem azokat amiket kérdeztem, csak egyből védekező pozíciót veszed fel és támadásnak veszel mindent. Ha tudnád az én kérdéseimre a választ, akkor tudnád a sajátjaidra...
DE csak hogy válaszoljak a kérdéseidre, pontosan azért "kell" (nyilván nem) X magos processzor, bármelyik telefonba, hogy az éppen aktuális csúcs játékokat játsszad, nyilván soha semmi nem fogja a teljesítményt kihasználni azokon kívül. A sok mag pont hogy az energia hatékonyság és nagyobb üzemidő miatt előnyös, de ha nem veszed a fáradságot hogy értelmezd a cikkben leírtakat, akkor igazából nem is tudom, hogy minek rágom a számat..
Habzó száj azokra vonatkozik, akik képtelenek elolvasni a cikket és gondolkozni értelmezni a leírtakat, és látom továbbra se sikerült egyeseknek.
Most komolyan olyan nehéz megérteni és felfogni, hogy a az ARM SoC-ok fogyasztása gyakorlatilag az évek során 0-t változott, és most is annyit fogyasztanak mint 5éve, cserébe a teljesítmény sokszorosan nőtt. Pont a te eseted mutatja, hogy a több mag jobb, mert ha nem használod a teljesítményt jóval kevesebbet fogyaszt és tovább bírja.
-
Bordian
tag
Nem tom mi ez a tömeges hiszti hogy gyorsan merülnek a telók.a gyártók nem hülyék, nyilván nem fognak 8 magos telóba olyan aksit tenni ami a 2 magosat is csak fél napig elégíti ki. Szerintem ezután elindul majd a gyártók közötti akkumlátor versengés (már nep a kijelzővel és magokkal fognak versenyezni) és akkor majd örülhettek. Am nemértem h mér jó az nektek h napokog bírja, most ha otthon vagy felrakod tölteni.
-
Touch-ko
őstag
Az iPhone 5-om egeszen jol birja. Egy napot siman kibir, ugy, hogy napi szinten kb 2 orat metrozom ahol allandoan jelet keres, mert nincs terero. Ezalatt jatszom, a hatterben zene fut, majd munkaidoben felesleges hasznalnom, igy csak ebedszunetben netezek, hasznalom a sajat telefonom, nah, meg SMS-ezek. Hazafele szinten mail, zenehallgatas, jatek FB, Twitter, es altalaban 50-55%-on szokott lenni amikor felteszem tolteni.
A habzo szajat nemtudom kinek irtad, mert nekem nem habzik...
Tehat, visszakerdezni tudtal, viszont a kerdesemre nem tudtal valaszolni. Ergo, ertelmetlen habzo szajjal vannak akik visszakerdeznek, ugy, hogy a feltett kerdesre nem valaszolnak... (tisztelet a kivetelnek) -
SÖ
addikt
Sosem fog menni egyszerre a 8 mag. A7-et használ smartphone funkcióban. A15-öt, ha conzolként v. PC-ként működik, és dokkóljuk az Asus iPadjába.
Mert, hogy lemásolják, az biztos.
-
panderson
tag
Szerintem meg legyen csak sok mag, legyen jobb hardver, előbb utóbb úgyis lesz mire használni, de ha a kínaiak miatt kb. ugyanannyi erőfeszítés / befektetés / stb 8 magos SoC-ot gyártani, akkor minek maradjunk 4 magosokkal?! Elvileg ugyanazt a szilíciumot stb. kell belerakni, csak hatékonyabban működik benne.
Amúgy a két magos MTK ketyerék miért csinálnak ugyanolyan rossz képeket?? Ettől eltekintve jó "filléres" alternatívái lennének a márkásabb társaiknak...
-
lordyka
aktív tag
ott a pont! nemrég vettem az Xperia T-t, előtte Motorola defy volt. 100mAh-val több a T akkuja, plusz egy mag és nem 1GHz hanem 1,5. a kijelző meg HD. ugyan annyi használattal ugyan annyi az akkuidő. szóval én nem sírok emiatt, csak az nem látja a fejlődést aki a régi telefonokhoz hasonlítja a mostaniakat, csak hát nem sok embernek jut eszébe, h oké, h a 3310es egy hétig bírta, de nem ugyan arra használtuk.
-
gabancs
addikt
Bocs, hogy ünneprontó leszek. Szerintem már ott el van cseszve a dolog, hogy játékokat írnak egy telefonra. Na nem ilyen Nokia kígyós játékra gondolok, hanem vérprofi akció játékokra, Persze hogy igényli a vasat. Ha arra lenne kihegyezve, ami a neve, tehát okos telefon, net, email, chat......, még ma is elég lenne egy 600-as proci, és akár egy hétig is elmenne egy combosabb aksival.
-
clewer
csendes tag
Ez a vita is már sokszor lement itt a Mobilarénán...
Én azt mondom, hogy nekem jöhet 80 ezer mag, 60 gb RAM, tökmindegy. Csak a telefon működjön gördülékenyen, és minden funkcióját NORMÁLISAN használva kibírjon egy teljes napot.(az este 7 előtt töltőhöz rohangálok dolog elég felejtős)
Volt egy HTC Desire HD-m anno, és nagyon felcseszte az agyamat. Oké, hogy ott volt a csúcstelefonom, ami mindent tudott, de sz*rt se értem vele, mert ha nem csak "símogattam", és rendesen játszottam vele, neteztem, telefonáltam, miegymás(amire egy ilyen okostelefon ki van találva), akkor délben már 40%-nál tartott az aksi.
Rendben van, hogy itt ez a hatalmas teljesítmény, tudás a mostani csúcstelefonokban, de kérdem én, mi az értelme, hogyha nem lehet kihasználni, mert ha kihasználom, délután 5-kor már bámulhatom a fekete képernyőt?Annyi új akkumulátor-technológiáról lehet hallani(minden hónapban van valami újdonság kb. ), de ezek mind eltűnnek a semmiben. Kicsit olyan érzésem van, mintha ez a vízhajtású autó és az olajsejkek esetének a lítium-ionos változata lenne.
-
Totheground
addikt
válasz
hallerlaller #69 üzenetére
Nem mindenkit a mobilja specifikációs listájára nézve kap el a kangörcs.
-
Matada2.3
veterán
8 mag és mediatek?
kezdek megijedni.
-
kocczkaa
tag
egyetértek!
-
Иван
őstag
válasz
hallerlaller #69 üzenetére
Igen, nyilván irigy vagyok a ZTE szuper dolgaira, és ezért akarok BlackBerryt venni.
Okos voltál.
-
hallerlaller
addikt
Durvább hardver lesz egy ZsTe alatt, mint a sokszor annyiba kerülő telefonjaitokba. Megértem, hogy néhányan frusztráltak.
-
-
Mekiba'
csendes tag
Off
Mikor lehet már megérteni, hogy egy asztali 4 magos cpu +többszáz magos gpu nem egy súlycsoport egy alacsony fogyasztású arm-es procival. Pl. az Intel is lebutított, többéves, kicsit kicicomázott atom procikat akar a telefonpiacra beküldeni, amik simán megállják a helyüket, főleg, hogy rengeteg program nem fut rendesen több prociszálon, sőt egy fejlettebb 2 magos proci is lehet jobb egy 4 magos társnál.
Minek kell azt írni folyton, hogy ezek jobbak, mint egy pc konfig, amikor ez valószínűleg sosem lesz igaz? -
Cyberpunk
félisten
Lassan több mag lesz mint egy dinnyében.
-
vicze
félisten
válasz
Totheground #63 üzenetére
A SoC hozott az üzemidőn a 32nm-rel és a nagy teljesítménnyel, aminek nagyon kis százalékát használja a rendszer ezért energia takarékos. Értem tehát már az hülyeség és non-sens ha kéne napot kibírna? (640k elég mindenre...)
Ha jön ősszel a 4-magos esetlegesen egy C-A7-es segédmaggal, akkor hirtelen lesz értelme a sok magnak? -
Totheground
addikt
-
vicze
félisten
iOS usertől kérdezem:
Minek a ""legjobban optimalizált"" Mobil OS alá, a jelenlegi leggyorsabb mobil SoC, aminek 4x akkora grafikus sebessége van mint bármi másnak? Mi használja ki? Mihez kell 1GB memória? Vagy csak ez kell hogy normálisan fusson?
Fejemet vakarom, és nem igazán értem az egészet...Ja és meddig marad még a iPhoneban az 1440-es aksi?
Komolyan senki nem képes elolvasni hogy, 4 aktív magról van szó? Értelmetlen habzó száj az persze megvan...(tisztelet a kivételnek)
-
Nigér
őstag
inkább veszek egy zacskó szotyit töredék zsetonért, abban több mag van...
:-D -
iOnizer
tag
Ó, ezt az akkus marhaságot hagyjátok már... nézzétek meg, hogy egy korábbi okostelefon (pl.:Spica) milyen szintű cuccoktól fekszik ki a nap végére, meg egy mai mit bír, milyen kijelzővel?! Sokkal teljesítményigényesebb feladatokat végzünk manapság, nem értem minek a hiszti
-
kocczkaa
tag
Volt 1 Prohardveres cikk miszerint a jelenlegi aku technológiát kísérletezik azaz kisebb helyre több mAh férjen el! de egyenlőre csak fejlesztési fázisban tart a dolog! Ehhez hozzájött még 1 cikk miszerint új fajta hálózatot találtak ki a mérnökök ami 40% al kevesebb energiát használ mint az eddigiek! Ha ez a 2 megvalósul ezeknek a szörnyeknek az étvágya is lecsökken!
(#29) Lenry
Valóban ha nem hozom szóba az iPhonet és az applet holnap nem kel fel a nap!
Szóval örülj hogy megtettem! -
moleculez
veterán
szerintem addig amig a ZTE gyartja, a kutyat nem erdekli. Majd ha a nagyok bevallaljak... Felolem johet, bar engem nem erint.
Fele ilyen komoly van a laptopomban: videot vagok, zenet irok, PS, game stb. De mi az anyamat csinaljak egy teloval?? -
Zedz
addikt
Nem értem miért kell ekkora erőt belerakni mostanság egy telefonba =/ ZTE Bladem mai napig kiszolgál az alap feladatokra, játszani nem játszok telefonon mert szerintem az is csak nagyobb monitoron élvezhető. Szerintem többet érne egy korrekt 2 magos hardver de átlagon felüli szoftveres támogatás és optimalizálás
-
leslie_smith
aktív tag
Egyre jobbak lesznek a kínaiak.
-
zord01
senior tag
Az Apache Tomahawk Blade pedig 32 magos lesz, 4k felbontású kijelzővel, 8 colon, 15 másodperces akkumulátor üzemidővel. Grat...
-
HuMarc
veterán
Valahogy így érzem magam ezen az évente cseréld le a telefonod, mert különben nem tartasz lépést a korral, nem lesz támogatva a mobilod és béna leszel mizérián...
-
tjb007
nagyúr
Ez is csak egy pletyka, szóval nem kell készpénznek venni épp úgy mint SGS4 -gyel kapcsolatos találgatásokat, bár elég szépen bespájzolt tavaly és idén is az MT mindenféle finomságból amiket valamikor be kell majd vetniük.
A 4+4 -es kiépítés meg egyáltalán nem hülyeség ha mindenképpen ragaszkodunk a négy Cortex-A15 maghoz, ha csak ezek dolgoznának (tegyük fel nem alacsony órajelen) akkor még fél napot sem bírnának ki a legalább 2000 milliamperórás akkuval rendelkező telefonok főleg úgy, hogy egyre nagyobb felbontású kijelzőpanelek kerülnek beléjük (a WQXGA panelek sincsenek már olyan messze).
Igazából a 2+2 -es lenne a legszerencsésebb választás de a trendeket kell követni.(#41) airmax_2.0
Nem arról van szó.
Az Nvidia meg nem tett Cortex-A7 magot a Tegra 3 -ba, mind az öt mag Cortex-A9 -es. -
vinibali
őstag
jaj, ez a bohóckodás....
-
gabancs
addikt
válasz
airmax_2.0 #47 üzenetére
Jaj, dehogy nem! Aki spórolni akaraz energiával kikapcsolja a 3G-t, és csak 2G-t használ. ás csak akkor kapcsolja be, ha....
És már a nyakunkon a 4G az LTE, és a jó ég tudja mi. A nagyobb kijelzők, amik megint csak falják az aksit. Szóval én nem látom azt, hogy technológiai fejlődésnek lenne ésszerű határa. Ha meg tudják csinálni, meg is fogják, és majd addig reklámozzák, amíg a legtöbb ember arra figyel fel, hogy neki is kell egy ilyen. Pedig alapvetően a nap túlnyomó részében a telefonjához sem nyúl, de neki kell. És erre nincs orvosság!
-
Иван
őstag
Én már a szaktársam 2 éves Desire Z-jén is úgy éreztem, hogy a fele szolgáltatás felesleges lenne nekem.
Nekem.
-
airmax_2.0
tag
Abban igazad van, hogy ha a telefon funkcionálisan is többet tud akkor a felhasználók a többletfunkciókra valószinűleg el fogják használni a megtakarítást, (pl nagyobb teljesítmény igényű játékokat futtatnak...és ahogy mondod marad az 1 nap...).
De hosszabb távon nem feltétlen fog már ilyen ütemben bővülni a többletszolgáltatások köre, akkor pedig majd a rendelkezésre állás nőhet meg... -
gabancs
addikt
válasz
airmax_2.0 #45 üzenetére
Értem!
"...A készülék egy 2150 mAh kapacitású SiO+ akkumulátorból nyeri az energiát, amely papíron tekintélyt parancsolónak hangzik, összehasonlításképpen a Galaxy S III 2100 mAh-val, a HTC One X 1800 mAh-val operál. A gyári rendelkezésre állási időről nincsenek hivatalos információink, a nálunk lévő példány viszonylag komoly terheléssel egy napig bírta egy feltöltés mellett. Persze ez javulhat, ha az ember kikapcsol bizonyos szolgáltatásokat, ám ha ki szeretnénk használni a mobilt, számolni kell az esti töltéssel...."
LG Optimus 4x teszt-ből.
Szóval egy nap.
-
airmax_2.0
tag
Valójában tényleg sokkal kevesebbet fogyasztanak a vékonyabb csíkszélesség, illetve az ehhez tartozó alacsonyabb feszültségszint miatt...
De még azonos csíkszélességnél is pl nvidia azzal, hogy egy cortex a7 magot tett a négy cortex a9 mellé, (megfelelő mag ki-be kapcsolások megszervezésével ezzel-azzal, a 2 cortex a9 magot tartalmazó tegra kettőhöz képest dupla 200% (átlagos) teljesítmény mellett kicsit több mint fele kb 60% (átlagos) fogyasztást értek el... -
persil
nagyúr
válasz
Totheground #14 üzenetére
Állat vagy!
-
gabancs
addikt
válasz
ricsi0307 #40 üzenetére
Az a baj, hogy nem látod át a dolgot összességében!
Nem nyomják le semminek az árát. Miért? Mert az ember már csak olyan hülye, hogy mindig a legújabb cuucra vágyik. Tehát. Amikor a Galaxy s2 csúcs volt, mindenki erre vágyott. Amikor megjelent az s3, horror áron, akkor már mindenki erre vágyott. Lásd az eladási statisztikát. Már hallani az s4-s5 pletykákat is. Az s2 a mai napig a legtöbb embernek bőségesen elég lenne, de nem kell majd senkinek.Más? Amikor megjelent az Iphone 3g mindenki erre vágyott, minden gyártó ezt akarta megverni.
Az 3g a mai napig ugyan azt a vasat tartalmazza, de már senki nem akar ilyet. -
airmax_2.0
tag
Valójában itt az ARM Cortex A53 illetve Cortex A57 magokról van szó. (amik tényleg az említett A7 és A15 -ökre hajaznak, de valójában biztosan tartalmaznak változtatásokat...már csak az ARM v8 utasításkészletre való tekintettel is...)
lásd [link]
-
gabancs
addikt
válasz
margithid #24 üzenetére
Ugyan ezt a vitát már eljátszottuk a digit fényképezőknél (pixel őrület)
Nem baj, erről szó sincs. Csak!
1; nincs rá szükség
2, Mindig drágább lesz, mint egy ugyan akkora csíkszélességgel legyártott 1 magos
3; Akár mennyire is terjesztik, hogy kevesebbet fogyaszt, ez nem igaz. Az csak reklám, ha azt mondjuk, hogy 4mag/nap jobb arány, mint 1 mag/nap. Leszarom, ha minden este töltőre kell dugniÉs utoljára. Csak azért mert valamit elvileg meg tudok csinálni (8 mag-16mag-24mag....) nem feltétlen szükség meg is csinálni. Ha nincs mögötte semmi, akkor ez csak kirakat politika.
-
Touch-ko
őstag
válasz
ricsi0307 #31 üzenetére
Androidosoktol kerdezem:
Mi az aminek 4-8 mag kell a mukodeshez? Mi az aminek 2Gb memoria kell, hogy normalisan fusson?
Egyszeruen csak a fejemet vakarom es ertetlenul nezem az egeszet..Eddig a camera megapixel szama szamitott az atlag usernek.
Manapsag pedig a magok szama es a ppi szam...Tovabba vajon milyen akksit kaphat ez?
-
EczkE
veterán
Masszív mobilnettel mennyit bír?
-
ricsi0307
senior tag
Nem tudom, hogy akik tele szemetelik a topikot azok nem tudnak olvasni?Van 4 mag amik a nagyon dúrva számításokért felelnek meg 4 kisseb órajelen futó ami a kevésbé erőforrás igényes műveleteket hajtaná végre.És hiába panaszkodik itt mindenki, hogy minek az, úgy se fogja semmi kihasználni, de ugyan ez a hiszti ment amikor az egymagos 1,4-es prociról lett átugrás a dual core-ra, és most mégis mindenki belátja, hogy kell a droid alá minimum egy ilyen vas.
-
Lenry
félisten
de mi a nem jó?
kinek nem jó?
miért nem jó?Nem azt mondom hogy álljon meg a fejlődés, de azért nem ilyen ütemben kellene haladniuk.
mert?(#28) kocczkaa jó, köszönjük, elképesztően nagy szükség volt most egy Apple-s kinyilatkoztatásra, mert ha ez elmarad egy Androidos topikból, holnap nem kelt volna föl a Nap.
ZTE-nél gyanítom pont telibesz*rják az iPhone-t
-
kocczkaa
tag
A jatekkonzol 5 let mar igy is megvan. Fogj 1 sgs3 at 1 hdmi kabelt 1 xbox controllert es 1 tvt mindehhez. Kesz a jatekkonzol, tegra 3 reven szo nem is szar jatekok vannak ra. Ettol eltekintve. Iphone 4 em van naponta toltom folyton a neten logok vele es eleg jo jatekokkal jatszom es megis eleg ahardver. 4meg 8 magosakat miert csinalnak? Szerintem szurja a csoruket h egy iphone 5 2 maggal es 1 gb rammal lekorozi az osszes 4 magos androidos szornyet.
-
-
ESP23
senior tag
válasz
FragMaster #15 üzenetére
Nem azt mondom hogy álljon meg a fejlődés, de azért nem ilyen ütemben kellene haladniuk.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azt lehet tudni hogy a h.265 kódek fejlesztése hogy áll?
Mert ahozz kellhet az erősebb Cpu,ha azt nem támogatja külön hardverrel a Soc.
Illetve mobilra is jönni fog a 4K és a 8K videó rendszer,persze tv-re kivetitve van értelme. -
margithid
veterán
Idővel lehet hogy nem.
De miért baj az ha oclsóbban kapsz majd 2 és 4 magos készülékeket?
Lehet jővőre már 2 magos készülék lesz 30-40kk örül.
Aksi engem is zavar, de nem tudok mit csinálni, nicns egy olyan gyártó aki ügyelne erre, pedig a Razr Maxx esetén láthattuk, hogy a nagy aksi nem jár együtt a vastagsággal.
Én többek között ezért se cserélem le a telefonomat, teljesítménye nekem most is jó, aksi meg nem lenne job baz újban sem számottevően. -
zfor
csendes tag
8 mag... ok. Xperia Ray 1 mag, 1 ghz, semmi gondom nincs vele, angry birds, bad piggies fut rendesen és két naponta etetem. Természetesen kell a fejlődés, de nem jut eszembe hirtelen olyan dolog ami kihasználná a teljesítményét. Még olyan se sok van ami 4 magot igényelne. Mondjuk, ha sikerül kezdeniuk valamit a fogyasztással és mellé benyomnak egy nagy akkut amivel bírja legalább 2 napig, és normális áron adják...
M3oH: Egy átlag embernek 2 mag is bőven elég mindenre. (Még...)
-
M3oH
addikt
válasz
FragMaster #15 üzenetére
Egyetertek. MAsik, hogy igazabol szuksege van-e erre egy atlag embernek.
-
Zealot80
tag
Olyan lessz mint az osregi viccben:
-Csilivili szupertelcsi...
-No es hol az akksi?
-Itt a hatamon -
Szelley
senior tag
Látom sokaknak még most sem jutott el az agyukig hogy csak 4 mag lehet aktív egyszerre.
A "mi hajt meg 8 magot?" kérdésekre a válasz egyszerű: semmi, mivel 8 mag nem aktív egyszerre! Ez ugyanaz mint a Tegra3 megoldása, csak itt nem 1 pót mag van, hanem minden izmos maghoz tartozik egy kiegészítő mag, ami ha nem kell a kraft csak akkor működik -
törölt tag
egy ilyen SoC már akár egy normálisabb operációs rendszert is kihajt. pl. Ubuntu for Android. beteszed a dokkolóba és PC, kiveszed és telefon. illetve játékkonzol helyett is lassan már elmennek ezek a cuccok. kisebb fizikai méretek, kisebb fogyasztás, lassan azonos teljesítmény.
-
hito
nagyúr
Nekem ez már túl MAGOS.
-
Totheground
addikt
Meanwhile @ ZTE
-Guys, what should we improve? Any ideas?
-None, boss
-What to do then?
-How about we add MOAR COERZ?
-FUCKING GENIUS, GET ON IT -
margithid
veterán
Miért ne lenne értelme ettől okostelefont venni
Nem értem a fanalgókat, ha nem kel lsok mag, lehet a középkategóriában is megfelelő telefont venni, ott az LG L9.
Én személy szerint örülök a gyors fejlődésnek, mert igy nemsokára (2-3 év) egybeolvadhat a mobil és az asztali OS. Persze pont androidnál nem lesz ennek értelme, mivel nincs asztali megfelelője (nem, az asztali linux nálam nem az), de microsoft és apple jól fog járni a hardverek és azon belül is a processzorok fejlődésével
Az más kérdés, hogy az aksik nem fejlődnek, de sajnos az okostelók azok igy is úgy is zabálják az energiát, 1 magos telóm 1 napig bírja... -
ESP23
senior tag
Szánalmas hogy a gyártók mit művelnek, erre már tényleg nem tudok mit mondani.
Nem értem hogy miért nem elégednek meg a 4 magos procikal, szerintem még az is túlzás.
Valahol húzni kéne egy határt nekeik. -
gabancs
addikt
Lassan nem lesz értelme okos telefont venni. Előbb a felbontás őrület, utána a magok száma. Minek?
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
FragMaster #7 üzenetére
ZTE Apache az előzetes információk szerint 1080 x 1920 képpontos megjelenítőt
Az akksit senki nem említi?
-
Gl4diator
tag
-
BoC1ka
senior tag
Valaki tud olyan elethelyztetet, de eleg csak egy progi is ami kihasznalna?? MI hasznalna ki a 8 magot? de akar a 4 et is..
BTW szerntem csak azert csinaljak, hogy elmondhassak 4szer tobb mag van a mobilunkba mint az applebe
-
gzbotii
nagyúr
En megvarom a 16 mogosat
-
Z0C!
őstag
lassan a telefon felveszi a dinnye fogalmát...
-
Retekegér
MODERÁTOR
Akkor 2013 az FHD és a nyolcmagos procik éve lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A MediaTek jövőre debütáló nyolcmagos processzora köré építi csúcskategóriás megoldását a ZTE.
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- iPhone 12 Pro Max Független Hibátlan Drágább csere is
- Hibátlan szett ! Honor 200 Lite, 8/256GB, black, még 500 nap garival + Honor Band 9 !!!
- iPhone 11 Pro Max 64 GB Független Hibátlan Drágább csere is
- Eladó egy bontatlan új S24 128gb amber yellow és egy violet színű készülék
- Iphone 12 64GB black, független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest