Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Szemtelenül olcsó lett a Nubia Fold
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Mondtam én mást?
Írtam is korábban, hogy a 32nm miatt olyan jó a i5, ha iPad SoC-ja kerül bele, elég vicces lenne az üzemidő 1440mAh-val. 
A csíkszélesség csökkentése is hozzátartozik, de pl. ha P4-nél a Netburstról nem váltatnak, csökkenthették volna halálba a csíkszélességet, az az architektúra elérte a képességei végét. ARM ugye kb. 2-3évente teljes új architektúrára vált pont azért, mert egy idő után a csíkszélesség csökkentés nem elég.
Az energia managment meg egy érdekes példa, mert az már a gyártó implementálja nem az ARM, pl. rossz példa a Tegra, jó pedig a Snapdragon vagy OMAP, szóval az "IS" nem midig igaz.Amúgy PC-nél is a többszálas feldolgozás felé ment el az irány, mert már az órajelet nem lehetett növelni, ez ugyan úgy ARM-nél se lehet egy idő után, csak már helyesen eleve több szálasítanak már most és nem várják meg míg órajel korlátba ütközik az architektúra. Sőt az órajel növelés magasabb fogyasztással jár azonos csíkszélességen, míg a több mag pont az energia managment miatt, magasabb teljesítmény mellett kisebb a fogyasztás.
-
Zoja™
őstag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Így van.
Alap, általános iskola 6. osztályos fizika tananyag...
Energiamegmaradás törvénye: Az energia nem vész el, csak átalakul.
Esetünkben, minél kisebb csíkszélességgel gyártják a processzorokat, chipset-eket, annál kisebb lesz a hőleadási képessége, ergo a hasznos energiát nem ,,fűtésre" fogja felhasználni a telefon. Ez legalább 2 okból hasznos józan paraszti ésszel gondolkodva: Növeli az üzemidőt és ugyancsak növeli a chipsetek élettartamát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Temu
- Sweet.tv - internetes TV
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Futás, futópályák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kèszletről,azonnal vihető 9060XT! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Update 12.06. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Írtam is korábban, hogy a 32nm miatt olyan jó a i5, ha iPad SoC-ja kerül bele, elég vicces lenne az üzemidő 1440mAh-val.