Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicze

félisten

válasz Cyberpunk #86 üzenetére

Mondtam én mást? :) Írtam is korábban, hogy a 32nm miatt olyan jó a i5, ha iPad SoC-ja kerül bele, elég vicces lenne az üzemidő 1440mAh-val. :)
    A csíkszélesség csökkentése is hozzátartozik, de pl. ha P4-nél a Netburstról nem váltatnak, csökkenthették volna halálba a csíkszélességet, az az architektúra elérte a képességei végét. ARM ugye kb. 2-3évente teljes új architektúrára vált pont azért, mert egy idő után a csíkszélesség csökkentés nem elég.
    Az energia managment meg egy érdekes példa, mert az már a gyártó implementálja nem az ARM, pl. rossz példa a Tegra, jó pedig a Snapdragon vagy OMAP, szóval az "IS" nem midig igaz.

Amúgy PC-nél is a többszálas feldolgozás felé ment el az irány, mert már az órajelet nem lehetett növelni, ez ugyan úgy ARM-nél se lehet egy idő után, csak már helyesen eleve több szálasítanak már most és nem várják meg míg órajel korlátba ütközik az architektúra. Sőt az órajel növelés magasabb fogyasztással jár azonos csíkszélességen, míg a több mag pont az energia managment miatt, magasabb teljesítmény mellett kisebb a fogyasztás.

• Zoja™

őstag

válasz Cyberpunk #86 üzenetére

Így van.

Alap, általános iskola 6. osztályos fizika tananyag...

Energiamegmaradás törvénye: Az energia nem vész el, csak átalakul.

Esetünkben, minél kisebb csíkszélességgel gyártják a processzorokat, chipset-eket, annál kisebb lesz a hőleadási képessége, ergo a hasznos energiát nem ,,fűtésre" fogja felhasználni a telefon. Ez legalább 2 okból hasznos józan paraszti ésszel gondolkodva: Növeli az üzemidőt és ugyancsak növeli a chipsetek élettartamát.

Új hozzászólás Aktív témák