Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- 7000 mAh-s aksit kapott a Motorola Moto G57 Power
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Mondtam én mást?
Írtam is korábban, hogy a 32nm miatt olyan jó a i5, ha iPad SoC-ja kerül bele, elég vicces lenne az üzemidő 1440mAh-val. 
A csíkszélesség csökkentése is hozzátartozik, de pl. ha P4-nél a Netburstról nem váltatnak, csökkenthették volna halálba a csíkszélességet, az az architektúra elérte a képességei végét. ARM ugye kb. 2-3évente teljes új architektúrára vált pont azért, mert egy idő után a csíkszélesség csökkentés nem elég.
Az energia managment meg egy érdekes példa, mert az már a gyártó implementálja nem az ARM, pl. rossz példa a Tegra, jó pedig a Snapdragon vagy OMAP, szóval az "IS" nem midig igaz.Amúgy PC-nél is a többszálas feldolgozás felé ment el az irány, mert már az órajelet nem lehetett növelni, ez ugyan úgy ARM-nél se lehet egy idő után, csak már helyesen eleve több szálasítanak már most és nem várják meg míg órajel korlátba ütközik az architektúra. Sőt az órajel növelés magasabb fogyasztással jár azonos csíkszélességen, míg a több mag pont az energia managment miatt, magasabb teljesítmény mellett kisebb a fogyasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Iphone 13 PRO MAX 128GB GOLD 91% Akku! CSODASZÉP, DOBOZBAN MINT AZ ÚJ!
- Iphone SE 2022 64gb Új akku
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 256gb - Szép állapot, új kijelző, akku 77%, akár beszámítással
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- Apple Pencil gen2, garanciában cserélt, új termék
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Írtam is korábban, hogy a 32nm miatt olyan jó a i5, ha iPad SoC-ja kerül bele, elég vicces lenne az üzemidő 1440mAh-val.