- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1602 üzenetére
De, mint image, boot.img.
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1600 üzenetére
Hát én nem tudom az a TWRP ami most akkor neked van az mit csinál a ZIP-el.. de a zip-ben benne van a boot.img vagyis van benne kernel és az updater-script-ben is benne van hogy tegye fel:
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/11230000.msdc0/by-name/system", "/system", "");
run_program("/tmp/install/bin/backuptool.sh", "restore");
unmount("/system");
show_progress(0.050000, 5);package_extract_file("boot.img", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/11230000.msdc0/by-name/boot");
show_progress(0.200000, 10);
set_progress(1.000000);
Ennek ellenére ebből semmit se csinál meg. Kompletten átugorja, meg se említi hogy akarta egyáltalán feltenni. Az un. OTA survival script-nek a restore parancsa lefuttatása után egyszerűen kilép:
about to run program [/tmp/install/bin/backuptool.sh] with 2 args
script succeeded: result was [1.000000]I:Updater process ended with RC=0
itt kellene legyen a boot.img flash-elése de totál kilépett a script..
I:Legacy property environment disabled.
Updating partition details...Ugyanennek a valakinek akitől ez az AFH-n elérhető ROM is letölthető van egy TWRP-je is a neve alatt itt: twrp-3.1.1-nikel.img esetleg még ezzel próbáld meg.
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1597 üzenetére
Ezeket aztán másoltad hogy meg is próbáltad telepíteni a ROM-ot?
Mert ezekben semmi arra utaló nincs hogy te bármit csináltál azon kívül,
hogy bementél recovery-be és csináltál egy log-ot a semmiről.Szóval recovery-be be, tiszta telepítés kipróbál, nem újraindít hanem log-ot csinál.
Ja, és ne használd magyarul a recovery-t!Esetleg ezt a ROM-ot nézd meg egyáltalán megy-e:
xiaomi.eu_multi_HMNote4_8.12.6_v10-6.0.zip
Ez az utolsó Xiaomi.EU erre a készülékre. -
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1594 üzenetére
Csinálj olyan log-ot ami azután van kimásolva hogy csináltál egy ilyen sikertelen telepítést. Az az érzésem hogy valamit nem úgy követtél ahogy le volt írva, valamelyik komponens nem az aminek lennie kéne.. főleg hogy már a TWRP se ugyanaz volt amit ajánlottak és azt is csak most tetted fel, nem tudom miért nem az volt eleve amit ajánlottak a leírásban. Nem tudom mi lehet még. Hátha egy log egy flash után mondana valamit.
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1592 üzenetére
Dehát ebben nincs benne egy sikertelen install se.
-
válasz
tordaitibi #1590 üzenetére
Itt a logfile. [link]
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1590 üzenetére
Ja ezt el is felejtettem mondani:
minek akarsz adb-t fastboot módban vagy fastboot-ot adb-ben?
Hát nincs értelme.. Fastboot-ban fastboot van csak, adb-vel adb van csak.Persze hogy fel lehet tenni a recovery-t egyébként, install-ban válaszd image, tallózd be az image-et és kész, válaszd a recovery partíciót mint cél és húzd el.
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1588 üzenetére
Először is: magyar nyelvet felejtsd el benne, állítsd át angolra és próbáld meg újra.
MIUI esetén igazán fontos a "Do not disable"-re kell menni, különben felülírja a recovery-t a MIUI ROM-ban levő eredeti recovery-vel a mostani TWRP-det. Ott ne húzd el hanem "Do Not Disable".
A folyamatban nem látom hogy flash-elne a zip-ből kernel-t (/boot partíciót) se /vendor-t szóval nem csodálkozom, hogy nem bootol..
A két unknown command: log szerintem a boot és a vendor flash elmaradását is magyarázhatja, olyan parancs volt a zip-ben amit nem ismer a fent levő TWRP.
MTP van a recovery-ben, esetleg az Advanced menüben levő copy recovery log-al tedd át a logot a belső memóriára és PC-vel másold ki onnan, meg lehetne nézni mit sipákol még. Nem tudom hogy ugyanabban a leírásban levő TWRP-t használod-e mint ahol a ROM-ot találtad. -
válasz
tordaitibi #1587 üzenetére
[Így csináltam] és több ötletem nincs.
Nem wipe hanem a data törlése, a yes módszerrel majd minden wipe és utána custom rom telepítése.
Csak a recoverybe bootol.
Pirossal kiíírja hogy
E:unknown command [log]
ez nem tudom mi , ésDisable stock recovery replace during system boot.
Disable stock recovery replace now?
Do not disable
Swipe to Allow DisableErre a fordító ezt adja, amit végképp nem tudok értelmezni,
Tiltsa le az készlet helyreállításának cseréjét a rendszerindítás során.
Letiltja a készlet helyreállítását most?
Ne tiltsa le
Húzza az Engedélyezés engedélyezése lehetőségreHa recoverybe beállítom hogy induljon újra bootloader módba, gondolom ez a fastboot, akkor itt semmit nem tudok PC-ről csinálni, semmilyen adb parancsra nem reagál, nem is listázza ki az adb devices parancsra.
Ezért kérdeztem vissza hogy a "Kezd elolrol, fastboot ROMmal." , ezzel mit kezdjek, fastbootba el se érem a telefont.Tudom hogy unalmas és hülye is vagyok ezekhez de miért nem sikerül ami másoknak a videókon rögtön megy?
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1585 üzenetére
Kezd elolrol, fastboot ROMmal.
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1583 üzenetére
"Semmiféle egyéb, pl. telefon titkosítása nem volt ez biztos."
Dehogy biztos, volt, le is írtam mi és miért csak vagy nem olvasod el vagy nem érdekel vagy nem tudom.Jelszót pedig az RR NEM KÉRHET a Mi fiókhoz. Pont.
Ez amit képként betettél ez NEM a format, ez a wipe..
Erre mondtam hogy ez NEM lesz elég mert a titkosítás feloldásához (amire jelszót kér a ROM indításkor..) azt NEM törli, azt csak úgy tudod megszűntetni ha formázod. Wipe menü, format gomb, yes beír, swipe. Na ez a format.
"data, system, boot, és ezt visszaállítva sem indul el az eredeti Miui hanem mindig a recovery indul" - persze, mert a /data és a /data/media titkosítással nem visszaállítható így.
(UI: a linkjeimet is nézd meg mert nem véletlen nézek utána neked.)
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1581 üzenetére
Első kérdés: találtál AFH-n egy ROM-ot - bizonyítottan boot-ol is? Csak mert ugye unofficial.. nem tudom boot-ol egyáltalán, bár lentebb írom, valszeg bootol.. csak encrypt-et nem tud, meg tele van buggal.
Második kérdés: encrypte-d volt a /data mert előtte MIUI volt fent. Szóval.. megkérdezem mégegyszer mert erre már vagy 2x rákérdeztem.. wipe vagy format volt amikor "mindent töröltél"? Mert a törlés se nem wipe, se nem format.. ellenben ha most encrypted és a ROM nem tud elindulni emiatt.. lehet nem is támogatja a titkosítást? Mert akkor is kb ilyet csinál, hogy bevág fastbootba, bevág vissza recovery-be, hogy reszelgesd még.. Szóval.. formáztad-e a /data-t vagy wipe volt mindig is? Formázd meg ha eddig nem volt, anélkül lehet be se tud boot-olni mert nem tud a ROM titkosítást.. A TWRP a "default_password" jelszóval titkosított partíciót (a MIUI-ról valót..) még fel tudja oldani, úgy gondolom ez a ROM nem tudja. Erről meg (mármint a titkosításról) a Logout blogomban írtam, keress rá arra, hogy "default_password", minden le van írva ezzel kapcsolatban (egy mondatban: gyári ROM gyári fastboot után gyárilag olyan /data-val van felülírva, ami titkosított az un. alapértelmezett jelszóval (amit írtam fentebb) így mikor te "titkosítod" a sajátoddal akkor már csak megváltoztatod ezt az alapértelmezettet, nem pedig nulláról kezded a titkosítást, az ugyanis órákig is tarthatna, így viszont pillanatok alatt megvan mert eleve titkosított volt.)
Amúgy annak a ROM-nak ez az XDA thread-je, olvasd végig, megérheti, mert egy csomó bug van vele.. mielőtt még felkínlódod (van amúgy egy hozzá tartozó Youtube video is az install menetére.. csak ő már nem formáz mert eleve ez a ROM volt rajta, és a video leírásában van link TWRP-re is, vagy 4 mirror, egy csak megy.. meg még egy TWRP install video is) és csalódsz ebben (is) egy jó nagyot (csak mert ez is egy 2.5 éves Nougat RR, csak mondom).
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1579 üzenetére
Az alapertelmezett jelszoval visszafejtest leirtam a Logout blogomban.
Format data. -
válasz
tordaitibi #1578 üzenetére
Mentettem az eredetit, data system boot, ez volt a legelső és próbáltom visszaállítani, lefut és az eredmény ugyanaz, bármilyen indítási kísérletre a twrp jön be.
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1576 üzenetére
Erre volt RR ROM? Forras? Biztosan ravalo RR?
Amugy az RR nem kerhet Mi fiok jelszot, max. a /data decrypt miatt kerhetett jelszot. Akkor format data, nem wipe.
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1574 üzenetére
Szuper. Nem kell semmilyen firmware. Van Magisk topik, osszefoglalojanak elejen van link mindenre is. De ha teged nem zavar, hogyha banki appok sipolnak akkor kb mindegy. Barmit csinalsz elotte backup.
-
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1571 üzenetére
A HTTP404-re feleslegesen kapcsoldál ki tűzfalat..
A másik topikba linkelt leírásodnak minden file-ját letöltöttem és simán kicsomagoltam amúgy.. esetleg tegyem fel valahova? -
crok
nagyúr
válasz
tordaitibi #1569 üzenetére
Ha ennyire nem akar menni.. próbáld meg a MIUIHU MultiTool-t. De miért ilyen random nevenincs, ezeréves oldalakat nézegetsz amúgy, nincs leírás az itt írt XDA fórumán? Meg miért SuperSU, miért nem Magisk? Vagy az nem megy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest