- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
q13579
senior tag
válasz
tghwinner #6483 üzenetére
Szia,
Én hasonló problmékkal küzdök, nekem a kütyü eddig nagy csalódás...
A stream appok rendben vannak (netflix hbo, amit én használok), de a hálózatról történő médiatartalmak lejátszása botrányosan bug-os nálam... A korábbi raspberry-n futtatott KODI atomstabil volt, szépen kelezte az SMB-vel és az UPNP-vel megosztott médiatartalmakat is. Ez viszton iszonyat sokat szenved, befagy, hol megtalálja a forrást, hol nem... A legújabb, hogy bizonyos file-okat nem talál..
Próbáltam már VLC-t is, az meg rendre elkezd szaggatni fél óra után. Nem tudom mi a nyűgje, de piszok idegesítő, valószínű le is mondok róla és veszek bocsánatot kérek a raspberry-től... Arra is van hbo-hoz megoldás, csak kicsit fapadosabb sajnos, viszont minden más sokkal stabilabb.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tghwinner #5626 üzenetére
Tényleg nem akarok a zsebedben turkálni, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy megérje "életben tartani" egy CRT TV-t ma, amikor már tényleg "gombokért" lehet kapni "lapos TV"-t. Ezekkel az átalakítókkal egyszerűen sose lesz olyan. Be kell látni, hogy itt a TV a szűk keresztmetszet.
Egyébként mikor AXisBOLD írta, hogy plazma TV digitális kimenet nélkül, akkor csak pilláztam. Azt hittem ilyen nincs is. Nem is értem, mi értelme lehetett anno egy ilyen készüléknek analóg bemenetekkel. Mit lehetett rákötni, ami kihasználta a HD felbontást (gondolom FHD-t nem tud)? -
Keem1
veterán
válasz
tghwinner #5617 üzenetére
Én is így kezdtem
Meglásd, te is tovább fogod bővíteni a rendszert
Nekem már nincs bedugva még a beltéri antenna se a tévébe. Nagyon kényelmes, hogy a Spotify (+ a Spotify Connect) segítségével a telefonról tudom irányítani a Miboxon a zenelejátszást (arra pedig a hangfalak vannak kötve), a BT-s távirányító király (a konyhából, ha csörög a telefonom, szempillantás alatt le tudom halkítani a zenét) - bárcsak minden távirányító BT-s lenne már. Aztán jött a saját DLNA (+egyéb) szerver (Raspberry Pi 4 + 1 TB Samsung SSD), hogy a géptől függetlenül, ahogy te is kitértél rá, zajtalanul tudjak lokális filmeket nézni. Aztán ez a szett lehetővé tette, hogy VPN-en keresztül, az otthontól távolabb is nézhessek DLNA-n filmeket (persze itt már a netsebesség nem teszi lehetővé a nagy bitrátájú filmek lejátszását). A Pi szerver (szintén akár mobilról is) lehetővé teszi a filmek instant letö... izé... kölcsönzését (), pl. úton hazafelé az esti filmet előirányzom, így popcorn vásárlás, esetleg valakivel egy gyors tali után, hazaérve már DLNA-képes a kiválasztott film. Otthon se kell lennem ahhoz, hogy letöltsem. Szignifikáns fogyasztás nélkü.
Szóval, ahogy látod, a Mibox tényleg zseniális, de önmagában nem mindenre elég, így az ember késztetést érez a további bővítésre. Ami nem baj, mert lazán lehet és a Mibox képességei (vagy inkább hiányai) adják az ötletet a fejlesztésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest