Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klown
aktív tag
válasz huberpe #18555 üzenetére
Nem veszem magamra, nyugi! Megszoktam, hogy ilyen a formám...
Mondhatnám példának a Panasonic klímánkat is, aminek zörgött a beltéri egységében a ventillátor. A szerelő nem hitte el, mikor felhívtam, hogy mi a gond! Azt mondta, hogy ő több százat felszerelt, s egyikkel se volt gond! Na meg nem is a 2 Ft-ot kategória. (Haier és társai...) Majd kijött, meghallgatta és konstatálta, hogy ez tényleg zörög, így gariban ki lett cserélve a beltéri egység.
Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
Klown
aktív tag
Végre sikerül megszabadulnom ettől a foschtaligától!
Hoztam a szokásos formámat! 5x járt október óta szervízben ez a "csoda". Egyszer kijelző sárgulás miatt újragélezésre. Utána meg az újraindulgatások miatt, amiről mindig visszajött a telefon, hogy semmi baja, evidenciának pl. olyan screenshot-tal, hogy 192 órája megy a telefon. Ahogy visszakaptam nekem rögvest max. fél napon belül jött a restart. Harmadszorra már ingerülten, asztalt verve sikerült kiharcolnom, hogy ne abból álljon a teszt, hogy bekapcsolva otthagyják az asztal szélén egy hét alatt 2x megnézve 1-1 Youtube videót!
Még a Wayteq-ben a szervízes kollegína is megdícsért, hogy nem látott még ilyen flótást, aki ennyit szopott volna az A1-ével, szóval sikeresen belenyúltam a tutiba! Sokszor tördeltem az ujjaimat, hogy egy gyenge pillanatomban a földhöz b@szom, hogy atomjaira hulljon ez a fosch... De sajnos most anyagilag nem tehettem meg... Amúgy a közelségérzékelővel a szervízes hölgy is csak szopik,. Ő is rögvest az első szállítmányból vett A1-est, ahogy én. Nem tudom, hogy csak a mienké lett ennyire szar, vagy a későbbi példányokkal is szívás van. Én tanítottam meg rá, hogy kapcsolja ki a kijelzőt beszélgetés alatt. De ez is milyen gáz már?! No comment!
Szóval ez a telefon nekem egy nagyon nagy csalódás! Első Xioami telefonom, s vakul hittem benne, hogy milyen minőségi cuccok. Jól megkaptam! Azóta is kénytelen vagyok az öreg Huawei P6-ot használnom, ill. egy SonyEricsson Aino-t a cégesre. A Xiaomi után mindkettő megváltásnak tűnik, hogy használható. Nem némul a hívás, nem indul újra, nem sárga kijelző...
Szerencsémre már nem forgalmazzák ezt a csodát, tehát cserélni nem tudják. A pénz fogja majd az Eustock visszautalni. Gondolkodtam már a Note 5-ön, de az sincs készleten, ill. félek ettől a Xiaomi-tól ezek után, mint a tűztől... Nem tudom, hogy mi tévő legyek? Rendeljek új akksit az Aino-ba?!
-
Klown
aktív tag
Na most fog megütni a guta!
Kálváriám sokadik felvonása:
Márc. 6-án le lett adva a telefon a Wayteq-nél, mert volt egy kis sárgás elszíneződés a képernyő szélén és a Waze újraindítgatta a telót. Na már most az elszíneződéses problémát megoldották. Gondolom kicserélték a kijelzőt. Az újraindulás nekik is előjött. Újrahúzták 8.0 (januári biztonsági szint) a telót, majd próbálták, nem jött elő az újraindulás. Fura, mert előtte is az volt rajta. Nekem még nem volt lehetőségem tesztelni. Remélem tényleg elmúlt a Waze-es szívás!
Szóval ma (márc. 29.) meghozta a GLS a "javított" telót. A SIM kártya takaró sehol se volt. Nehezen sikerült telefonon beszélnem a Wayteq szervízzel, s elismerték, hogy ottmaradt a tálca, s kedden utánamküldik. Ok, ez még nem lenne tragédia, emberek vagyunk, hibázunk. (Bár richtig nálam történik ez. Jellemző! Ahogy az is, hogy mindenki ódákat zeng a telóról én meg csak sz@pok vele. )
Kezdtem ma újra belakni SIM nélkül, s azt vettem észre, hogy vannak ikonok, amiket nem tudok egymásba húzni, hogy mappa legyen, ha a képernyő közepén vannak, mert elcsúsznak. S a fura az, hogy a képernyő alján, tetején nem volt ilyen gond. Gyorsan letöltöttem egy rajzolgatós képernyő teszter progit s azzal szépen látszódik, hogy a képernyő közepén van egy centis vízszintes sáv, ahol szinte széltől-szélig nem érzékeli a tapintást a képernyő. A gyári beépített touchpanel edge tesztnél is előjön a hiba, mert a középső részt alig lehet zöldre beszínezni. Nem vagyok olyan típus, de most tényleg egy hajszál választott el attól, hogy úgy a földhözvágjam ezt a sz@rt, hogy atomjaira hullik! De inkább elszámoltam 10-ig, mert sajnos most nem tehetem meg anyagilag, hogy új telót vegyek. Szóval kínában is halmozottan igaz a hétfő délelőtti műszak, mint a szoci autóknál.
Addig is marad a jó öreg (3,5 éves) Huawei P6s... Az legalább nem szívatott még meg ennyire. Ég és föld minősigleg!
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz havri1 #11703 üzenetére
A kérdés megválaszolását én a szervízre bíztam. Többen állították, hogy a telóm szar, mert ilyenről még az álmos könyvek sem írnak. Nálam is ugyanez a helyzet a Waze-zel. Sőt mi több, van mikor nem ezt dobja fel, hanem nyom egy restart-ot a teló, s még a PIN-t is kéri.
-
Klown
aktív tag
Pontosan!
Én már két Nillkin TG-t hajítottam el, mert pár hét után a bal felső saroktól kiindulva elkezdett levegősödni, feljönni. Kicsit jobb az anyagminősége, mint az 1 Dollárosnak, de semmivel sem használhatóbb. Sajnos...
-
Klown
aktív tag
válasz hgabor19 #11306 üzenetére
Ez megvolt! Sőt apukám felhívott az ügyintézőtől, aki átvette a kagylót. Bekérte a képernyő feloldó kódomat, ill. részletesen elmondtam a hibajelenségeket. Felírta azokat a munkalapra.
Amúgy a munkafelvevő hölgynek is A1-e van. Azt mondta, hogy neki az Oreo frissítés nem okozott semmilyen gondot, il. a Waze-val sincs baja.
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz darvinya #11301 üzenetére
Most el lesz küldve gariztatni. Nekem eléggé kiesik a Gubacsi út, de nyugdíjas édesapámnak szerencsére idejéből kitellik, hogy kivándoroljon oda. Ill. ki akartam minden hibát zárni. Ugye eléggé keményen nekem estek többen, hogy nem vagyok képes hard reset-elni. (Nem is volt rá időm hetekig!) Na most az már megvan, szóval így már nem mondhatja azt a szervíz, hogy nem volt H.R... Ergo biztosra akarok menni, hogy ne küldjenek el mindenféle mondvacsinált ürüggyel, ami miatt nem akarnak vele foglalkozni.
-
Klown
aktív tag
Két új "remek" fejlemény:
1.) A GPS státusz nevű app-ot töröltem. Azóta nincs a kocsiban töltési gond. Folyamatosan tölti a telót. Viszont a Waze így is újraindítja a telót, s a PIN-t is kéri. Sajnos az újra ROM-olás nem oldotta meg ezt a problémát...
2.) 1-2 hete a képernyő bal szélénél kb. 3/4 magasságban egy fél körömnyi sárgás elszíneződés van a kijelzőn, ami világos/fehér alapon jön elő. Ott el van csúszva a színhőmérséklet. Olyan sárgás, mintha éjszakai módban lenne. Nem roppant feltűnő, de ha nézi az ember, akkor látja. Feleségemet is megkérdeztem. Ő is látja, tehát nem képzelem bele a dolgot. Dühítő! Azt hittem a fellevegősödött üvegfólia miatt van, de sajnos nem! Emiatt megy is a teló a Wayteq-hez. Remélem nem fognak kukacoskodni, s megoldják!
Egyelőre nagy csalódás ez a teló nekem... Visszaköltöztem az öreg Huawei P6s-re és annyira más telefon benyomását kelti! Lassú, mint a tetű, de Novával egész moderné lehet varázsolni a felületét. Valahogy sokkal minőségibb érzete van, mint a Mi A1-nek. A kijelző színeit is énkebbnek látom.
Ha nem kellene privát dolgokra a pénz, akkor már rég búcsút intettem volna ennek a telefonnak, de sajnos most nem engedhetek meg 150k-t egy OP 5T-re...
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz darvinya #10628 üzenetére
"Sajnos" a 2 SIM szükséges számomra, ettől nem tudok eltekiteni, SD meg nimcs benne.
Az a baj, hogy elég nehéz így legariztatni valamit. Vagy mondjam a WayteQ-eseknek, hogy most kocsikázunk egyet, míg nem restartol a teló?
-
Klown
aktív tag
válasz kokokka #10606 üzenetére
Pontos jelenség:
Navigáció közben egyszercsak random bedobja a szokásos ablakot, hogy az alkalmazás váratlanul leállt, s vagy újraindítom, vagy bezárom a Waze-t, s kidob a kezdőképernyőre. A multitask gombbal vissza tudom csalogatni, s megkérdezi, hogy folytatom-e a navigálást. De ha nincs szerencsém, akkor a telót is újraindítja. Igaz ilyenkor PIN-kódot nem kér az újraindítás után.Amit még észrevettem, hogy az autós szivargyújtós 12V -> USB átalakító sem tetszik a telefonnak. Fél percig világít a státusz LED, hogy töltés alatt, majd fél percig elalszik. 2 port is van rajta (1A és 2A), de mindkettővel csinálja. Már rendeltem 2 másik újat, már úton vannak. De érdekes módon az öreg P6s-emmel, ill. felesegem P9 Lite-jával használva nem tapasztalok ilyet.
-
Klown
aktív tag
válasz apeelme #10601 üzenetére
Mit nyulkálok hozzá? Feltettem, s használom, ill. használnám. Érdekes, hogy a Huawei P6s-nél nem volt ilyen gondom, ill. Nougat alatt sem ennél a telefonnál. Nem valószínű, hogy bennem lenne a probléma. Ennek fényében inkább az Oreo egy összecsapott fércmunka.
-
Klown
aktív tag
Telefon újra ROM-olás után is sajnos ugyanúgy leáll a Waze, sőt van, hogy a telefon is újraindul tőle. Ez csak az Oreo óta tapasztalható. Már csak egy dologra gyanakszom. Van egy GPS státusz nevű app, amit régóta használok az A-GPS adatok manuális letöltéséhez. Meglátjuk, hogy ez okozza-e? (Nougat alatt nem volt egyikkel se gond.)
-
Klown
aktív tag
válasz PistiSan #10406 üzenetére
Szia!
Én sokat szívtam a telefonnal, főleg mióta lefrissült Oreora. A hétvégén újra ROM-oltam. Azóta nem jött elő hiba. (Nem némítottam még a fülemmel hívást, ill. újraindulás is csak 1x volt.) Ami még hátra van, az a Waze kipróbálása. Az pár percenként újraindította a telót Oreo óta. Nougat alatt hibátlan volt. Ha ezzel se lesz gondom, akkor én elégedett leszek!
-
Klown
aktív tag
Sziasztok!
Erre továbbra sem kaptam választ. Tudnátok segíteni, hogy mit takar a értesítőhang?
Egy gyors kérdés: az alapértelmezett értesítőhang mit takar? Amíg ez nem volt kikapcsolva (nincs hangra beállítva), addig random csilingelt (chime), de nem tudom mi miatt?! Ilyenkor a MiBand órám nem jelzett semmit, s a kijelzőn se láttam semmit.
-
Klown
aktív tag
válasz Alarikman #10151 üzenetére
Igen, ezt én is tapasztaltam! Akkor van a legtöbb gond, hogy ha a jobb kezem elfárad, s átteszem a bal fülemhez, akkor sokkal gyakrabban jelentkezik a hiba. De előfordul a jobb kezem esetében is...
-
Klown
aktív tag
A sok Oreo-s frissítés utáni negatív élményem után tegnap este volt egy kis szabadidőm, így rávettem magamat, s újra ROM-oltam a telót MiFlash-sel. Szóval este 6-tól 11-ig volt programom. Kb. 4-5 óra volt újra tenni, beállítani minden szutyit... (Tudom egyesek szerint ez egy fél órás-órás művelet... )
Szóval felment a 8.0-s Oreo, jan 1-i biztonsági szinttel. Nem emlékszem, hogy van-e ennél frissebb? Alapból nem talált hozzá frissítést. (A framework-ös force-olást nem engedtem rá.)
Kíváncsian várom a fejleményeket! Főleg a közelségérzékelős szívásokkal kapcsolatban... Remélem ez rendbeteszi és elmulasztja némulásokat.
Azért a Chrome első indításakor nyomott a telefon egy restart-ot. Utána már nem csinált többet ilyet. A Here pedig amíg nem talált GPS jelet folyamatosan bezáródott. Miután lett GPS jel, utána elmúlt. Nem túl bíztató, de remélem, hogy átmeneti botladozások csak.
Egy gyors kérdés: az alapértelmezett értesítőhang mit takar? Amíg ez nem volt kikapcsolva (nincs hangra beállítva), addig random csilingelt, de nem tudom mi miatt? A MiBand órám ekkor nem jelzett semmit.
Kíváncsian várom a tapasztalatokat! Jó lenne, ha meg tudnám szeretni a telefont, mert eddig sajnos elég sok bosszúságot okozott, pedig nagyon be voltam zsongva rá előtte. (Földhözb@sz*s kategória)
-
Klown
aktív tag
válasz judas13 #9576 üzenetére
Ne is mondd! Működik, de lassú mint a tetű, de ha türelemmel kivárod, akkor mindent megcsinál, fut rendesen a mai napig, pedig 4.2-es droid van rajta, csak hát az app-ok egyre mohóbbak, nagyobbak lettek az eltelt évek alatt. Viszont a SIM2-nek borzalmasan gyenge a térereje, így sokat brekeg a hang. Szóval most igazi cseverből-vederbe érzésem van... Pedig ettől vártam a megváltást. Végülis telefonálni egyikkel sem lehet! Az egyik brekeg, a másik szimplán néma (a túloldalon).
Lehet, hogy jobb kedvre derülnék, ha a S.E. Aino-mat venném elő. Na ott nincs ilyen gond! Tette a dolgát, mint a Schaffhauser óra... Komolyan visszasírom a butatelefonok megbízhatóságát! (Megjegyzem, hogy arra is egy Mio A701-es "okostelefon" használata miatt álltam vissza. Mindhárom telefon - Mio, Huawei, Xiaomi - kivétel nélkül földhözb@szós. )
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz Digiflex #9463 üzenetére
A fenét... Nálam továbbra is jelentkezik. Azóta újra power gombbal lekapcsolom a képernyőt beszéd közben. Kezd teli lenni ezzel a telefonnal a hócipőm! Oreo óta egy használhatatlan szar lett. Előtte csak szimplán telefonálni nem lehet vele. Azóta újraindulgat, iGO nem fut, stb. Nagy csalódás számomra! Márciusban szabi alatt csinálok majd egy factory reset-et. Ha az sem oldja meg, akkor meg eladom, s szégyenszemre rehabilitálom a Huawei P6s-t, míg össze nem gyűlik a pénz egy OnePlus-ra...
-
Klown
aktív tag
Sziasztok!
Újabb tapasztalatok Oreo-val, januári frissítéssel kapcsolatban:
- Waze állandóan újraindítja a telefont. Most újratelepítettem, meglátjuk, hogy változik-e a helyzet.
- iGO nem indul. (Áttértem emiatt a Here-re.)
- Mi Bandage újratelepítés után megjavult (Oreo frissítés óta nem írta, s nem jelzett bejövő hívásokkor.)Üdv: Klown
U.i.: FR-re, HR-re még nem volt időm. Akinek Nougat van, az szvsz ne erőltesse az Oreo-ra való átállást. Én is megbántam már. Egyedüli pozitívum, hogy a fülemmel nem szaktítom meg a hívásokat.
-
Klown
aktív tag
Szívemből szóltál! Nem kell üzletember ehhez! Elég egy dolgos vállalkozó (burkoló, asztalos, stb.) is, aki egész nap dolgozik, viszont a telefonja elengedhetetlen. Valószínűleg abban a pár órában, amit otthon tölt nem feltétlen a telefon újrabelakásával akarja tölteni...
Na mindegy! Mi vagyunk a fekete seggűek ezzel a véleménnyel... Pedig, akkor is ez lenne az elvárható! (Elvi kérdés.)
Tiszteletre méltó, amit DroidMester tett a közösségért (pl. a TWRP-s leírás és feltöltött állományok), szép munka! De az már kevésbé, mikor személyeskedve szól le másokat, akikkel nem eggyezik a véleménye...
A szobafestős példa is tetszik, bár ott sántít, hogy egy normális festő szól, hogy a szekrény mögött is jó lenne lefesten (főnök )i, biztos, hogy kimaradjon? Na ezt a Google-Xiaomi nagyon nem teszi meg! Pedig lehetne egy figyelmeztető szöveg, amit külön le kellene OK-zni, mielőtt a frissítésre kattintasz, hogy erősen ajánlott a telefon újrahúzása. Ha erre van hivatalos figyelmeztetés, akkor nem szóltam! (Én nem találtam. Ugyanúgy leokéztam, mint egy mezei security patch-et.)
-
Klown
aktív tag
válasz DroiDMester #7047 üzenetére
Örülök a megtiszteltetésnek, hogy pellengére lettem állítva!
Akárhogy véded a mundér becsületét, de szerintem az nem normális, hogy egy OTA frissítés után újra kell húzni egy telefont! Akkor miért megy ki OTA-ként? Mondjuk már vissza is hívták, mert eléggé bughalmaz ez az Oreo release. Döntsük el, hogy a telefon van én értem, vagy én a telefonért? Nem azért vettem, hogy szanaszét moddoljam, egyszerűen csak használni akarom, ill. szeretném.
Az ünnepek alatt talán még lett volna időm ezzel bohóckodni, de azóta hatványozottan el vagyok havazva. (Magánéleti dolgokkal.) Amikor megvettem, akkor egy bő délelőttöm ráment, hogy belakjam. Most erre időből nem futja. (Sajnos már nem vagyok egy 14 éves pattanásos nörd... )
Ha lenne rá egyszerű módszer 7-esre visszaállni a dolgok megtartásával, akkor annak hajlandó lennék nekiállni.
-
Klown
aktív tag
Nem olvastam át az elmúlt hét bő (n x 100 db post) termését, de leírom tapasztalataimat az Oreo frissítés utáni (áldatlan) állapotokról:
- A Nougat egész jó volt, stabil, bár fülemmel párszor sikerült némítanom a mikrofont. Ezt egy közelségérzékelő on/off-fal sikerült ideig óráig megoldanom. Na az Oreo-n nem találok erre lehetőséget. Eltűnt a menüből?
- Bekapcsolás után úgy fogad, hogy jelzi az OS, hogy a JetAudio a háttérben fut és sokat fogyaszt, Ezt a figyelmezetést úgy tudom eltűntetni, hogy ha kényszerítetten leállítom a JetAudio-t
- Bekapcsolás utána DI.fm app-ja mindig kiírja, hogy elcrash-elt. Ráindítva nem tapasztalok anomáliát.
- Kore (távirányító app LibreElec + KODI-hoz) nem vezérli a mediaplayer-emet. Előtte tökéletesen ment. Reinstall sem segített.
- A világos status bar szvsz ronda, mint a bűn. A nougaté elegánsabb volt. + az ikon ugrálás adatkapcsolat közben. Ja meg zavaró, hogy x-szel át van húzva a mobilhálózat ikon, ha nem aktív rajta az adatforgalom.
- A tárcsázóból eltűnt a két hívásindító ikon. (Dual SIM-nél ez tök jó volt!)
- Egyszer nekem is előjött, hogy térkép bezárás után ott maradt a tartózkodásihely (fordított csepp) ikon. Csak újraindítással tűnt el.+ Van hívókép.
+ Mivel átrajzolták a tárcsázót, ezért ritkábban birizgálom azt a fülemmel, így jóval kevesebb az ilyen anomália.
+ Fingerprint-es status bar lehúzás megmaradt.Szóval van még mit reszelni rajta! Bánom már, hogy engedtem az OTA frissítést. (Jan. 3-án dobta fel magától.) Szerintem éredemes még egyelőre Nougat-on maradni. Sokkal stabilabb, kiforrottabb! Ha lehetne könnyen downgrade-elni, akkor én visszatenném a Nougat-ot.
U.i.: Reset nem volt. Nem is akarok. Jó időbe telt belakni a telefont. Nincs most rá szabad fél napom és kedvem sincs.
-
Klown
aktív tag
Úgy tűnik, hogy működik a módszer! Tegnap este kb. fél órát beszéltem édesanyámmal, s közben váltogattam is a kezemben a telefont, úgy hogy nem nyomtam meg a főkapcsolót. Eddig így max. 5 percig sikerült telefonálnom, utána jöttek a túlféltől a hallózások, mert nem hallottak.Remélem ez tartósan megoldja a problémámat!
U.i.: Érdemes lenne betenni az összefoglalóba, ha eddig még nem történt meg!
-
Klown
aktív tag
Ezekből a legbosszantóbb a beszélgetés közben némítási probléma. Erre mai napig nem találtam megoldást. Mondjuk ahogy észrevettem akkor jelentkezik, ha be van kapcsolva a közelségérzékelő és jobbról átteszem a balfülemre, mert elfárad a kezem, vagy pl. egerészek közben. Erre megoldás nincs, csak workaround. Az, hogy a főkapcsolóval kikapcsolom a kijelzőt. Úgy nincs ilyen gondom. De akkor is roppant bosszantó! Nincs sajnos kínai telefon probléma nélkül...
-
Klown
aktív tag
Tegnap megjött az MSVII matt fekete tok végre Kínából! (Nem siették el!) Nagyon jó kis cucc! Bársonyos tapintása van, vékony és méretpontos. A gomboknál is! Sőt még így jobb megnyomni a gombot, mint natúrban. (Gumiban jobb, mint nélküle?! ) Egyetlen hátránya, hogy a zsírt azt gyűjti rendesen...
Nillkin tokot bevágtam a szekrénybe. Ritka fos... Törik magától, mint a ropi, de legalább jó drága! Nagyon elégedetlen vagyok a Nillkin-nel! Mind az üvegfólia, mind a frosted case egy kalap szart nem ér!
Bárcsak lenne egy jó üvegfólia rá! Ha nagyon bepipulok, akkor vagy lekapom a Nillkint, vagy veszek egy tucat simá fóliát. Abból remélhetőleg 1-2-t még sikerül is vállalhatóan felraknom... (Sajnos béna vagyok, ez van! Kb. 5-ből 1-szer sikerül tökéletesen a felrakása...)
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
Én is ugyanezzel küzdök!
Workaround: ki kell kapcsolni a közelség érzékelőt és hívás közben a bekapcsoló gombbal kikapcsolni a kijelzőt. Azóta megszűntek az anomáliák, de tény, hogy bosszantó, hogy ez is olyan kínai telefonos fícsőr...
-
-
Klown
aktív tag
Jelezz majd vissza, hogy mik a tapasztalataid! (Akár PÜ is jöhet, mert a comment flood-ban lehet, hogy átsiklok felette) Köszi!
Ha a kalibrálás segít, akkor lehet, hogy én is megróbálkozok vele.
-
Klown
aktív tag
Üdv a klubban!
Nem, de megfordult már a fejemben, de nem vitt rá még a lélek. Én workaround-nak kikapcsoltam és hívás közben a főkapcsolóval lekapcsolom a kijelzőt. Azóta megszűntek a rejtélyes szakadások. De akkor is k...ára bosszantó! Mindig belevízel valaki a medencémbe... (Előző telómnál a SIM2 csak 2G-s volt, s botrányosan gyenge volt a térereje, s szakadozott sokszor emiatt a hang. Itt meg szimplán szakad a vonal.)
-
Klown
aktív tag
válasz Viktor0610 #2615 üzenetére
Ránézésre pont ugyanilyen.
Tőlük rendeltem. Döntsék el a nálam okosabbak, hogy ez kamu-e?Üdv: Klown
-
Klown
aktív tag
Ezt hogy tudom eldönteni?
Aliról a NILLKIN Retail Store-tól jött. Nagyon szép igényes csomagolásban volt, hologramos matrica is volt az üvegfóliás pakkon. A tokba bele van gravírozva a Nillkin felirat a jobb alsó sarkán. Nagyon gyorsan itt volt. (1,5 hét)Üdv: Klown
-
Klown
aktív tag
Ennyit a Nillkin tokról... 1 hónapos.
Nem ejtettem le a telót. Nem csináltam vele semmi különöset.
Nagyot csalódtam a Nillkin-ben! A tokjuk és a 2,5D üvegük is igen silány, de legalább drága. Pedig nagyon guszta pakkban jött meg mindkettő, de sajnos a név mögött nem leltem minőségre.Üdv: Klown
-
Klown
aktív tag
válasz Viktor0610 #2496 üzenetére
Ésszes csinálom, már amennyire tőlem tellik! Viccen kívül, nem feszegettem.
Nem hinném, mert nagyon csili-vili hologramos csomagban volt, meg Ali-ról a hivatalos Nillkin store-ból rendeltem.Üdv: Klown
-
Klown
aktív tag
válasz DarkChild #2480 üzenetére
Nekem is Nillkin frosted tokom van. Szerintem jól véd, bár a bal felső sarkán már meg van repedve. Az okát nem tudom, mert leejtve nem volt. Maximum attól repedhetett meg, hogy levettem a telóról. Ha ez így van, az elég szégyen.
A Nillkin 2,5D üvegfólia is van a telón. Hát nagyon nem vagyok megelégedve vele. Nem tudtam légbuborék nélkül feltenni. Ill. a bal felső szélén már levegősödik, kezd feljönni. Emiatt reklamáltam már az eladónál. Ma meg is jött a csere üvegfólia. Kíváncsi leszek, hogy az hogy fog viselkedni.
Csalódtam, azt hittem a Nillkin cuccok minőségiek, de sajnos nem úgy tűnik. Pedig a csomagolása nagyon bizalomgerjesztő.
-
Klown
aktív tag
válasz dugesz77 #2091 üzenetére
Kb. egy hete sírtam pont emiatt. Nálam tutira a proximity sensor a lúdas!
Azaz mióta kikapcsoltam és kézzel hívás közben a főkapcsolóval kikapcsolom a kijelzőt, azóta nem volt egy megszakadt hívásom sem. De ez csak ugye workaround, az alap problmát nem oldaja meg. Kurv#ra bosszantó, hogy már megint valaki belepis#lt a medencébe. Az előző Huawei P6S telefonomnál a SIM2 használhatatlan volt, mert olyan gyenge volt a térereje, hogy állandóan szakadozottan hallottam a túlfelet, ha nem szabadtéren voltam. Itt meg a fülemmel random némitom, vagy lerakom, stb. a hívásokat...Erre van, vagy várható valamilyen javítás? Nem én vagyok egyedül szerintem a topic-ban, aki hasonlókkal küzd...
-
Klown
aktív tag
Nem követem a topic-ot, mert nagyon megy most a flood.
A múlt héten az volt a problémám, hogy a Telenor 4G-s hívásaim szakadtak. Úgy tűnik, hogy ez most megoldódott úgy, hogy kikapcsoltam a közelség érzékelőt és hívás közben kézzel megnyomom a főkapcsolót, hogy lekapcsoljon a kijelző. Azóta nem volt hívás szakadásom. Szerintem a közelség érzékelőm nem jó, bár próbára működik (2-3 cm-re tettem a kezemet elé, akkor kikapcsolt a kijelző), de valami mégsem smakkol. Lehet, hogy a Nillkin fólia nem tetszik neki, bár az érzékelő előtt ki van vágva gyárilag. Szerintem a fülemmel bontom, vagy tartásba teszem a hívást. Ez viszont design probléma, mert előtte a Huawei-jel sosem volt ilyen gondom.
-
Klown
aktív tag
Nem, az érzékelőnél van egy lyuk. Kiprobaltam, s a szenzor jól működik. Kb. 3 centinél közelebb már kikapcsol a kijelző. Tehát szerintem nem ez a gond.
Valahogy nem lehet debuggolni a telefont? Ha már Linux kernel, akkor nincs rajta /var/log/messages, vagy dmesg, vagy valamilyen napló, ahová írja, hogy mitől szakad? (Vonal, vagy felhasználói beavatkozás miatt?)
Apropó, olvastam az indiai mi fórumon is ugyanerre panaszkodott valaki. Az októberi frissítés óta. Nekem erről nincs tapasztalatom, mert egy hete sem használom a telót.
-
Klown
aktív tag
válasz Flagstaff #1395 üzenetére
Szia!
Jó a nick-ed! Aranyos kis városka. (Arizona)
Ez a Nillkin üveg is lukas ott.
Most kikapcsoltam a közelség érzékelő szenzort, s kézzel kikapcsolom hívás közben a teló kijelzőt. Mondjuk ez is csak félmegoldás, de majd meglátjuk, hogy így szakad-e a hívás!
-
Klown
aktív tag
válasz ShadowX #1393 üzenetére
Ne is mondd! IT cég, ezért nyitott a kütyükre. Alapból Xiaomi-kat akartak, de abból a Pure már nem tudott szállítani, így maradt a Thor. Sajnos... Akinek jutott a Xiaomi-kból, azok nagyon elégedettek vele. Nem úgy az Isten Vernee telókkal.
-
Klown
aktív tag
válasz Ricardo #1389 üzenetére
Na az a másik "csoda"! Nálunk azok a céges telefonok. Én át sem vettem, akkora egy fos! Mindenki ilyesmivel küzd, mint amit írtál, aki nem használ sajátot. Véletlenszerűen bekapcsolják a vakut, elindul a zenelejatszás, stb. Mindezt telefonálás közben! De abban talán közelség érzékelő sincs...
A szervíz váltig állítja, hogy csak a mi céges flottánknál van ilyen gond. Hát ezek szerint egy fenét!
Jó ómen, hogy az is különösen ajánlott volt, közben egy hulladék telefon...
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz tamass.szabo #1375 üzenetére
Mintha anyámat hallanám, mikor szorít a cipő... (Nevetve mondja, hogy vágjak le az ujjaimból.)
Kösz! Jó barát...Nem user error, mert az előző telefonomnál nem jelentkezett! (Huawei Ascend P6s) Valami nem kóser ezzel! Inkább tervezési hiba, vagy a közelség érzékelő nem OK.
Most megcseréltem a két SIM-et és kikapcsoltam a proximity sensor-t. (Fasza egyébként, hogy a menü félig angol, félig magyar... Tagadhatatlanul kínai telefon. ) Ha ez sem segít, akkor még a 4G-t átteszem 3G-re ideiglenesen. Ha meg úgy sem jó, akkor meg szervíz.
Azt nem tudom, hogy a vastag Nillkin üvegfólia okozhat-e ilyen anomáliát?
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
Azt hiszem megvan a lúdas!
Telefonálás közben a fülemmel megnyomok egy ikont. Nevezetesen a jobb felsőt, sorban az utolsót (egy kagyló és egy + jel van rajta). Ilyenkor a túloldali fél nem hall engem, s emiatt leteszik kagylót, mert azt hiszik, hogy szakad a vonal. Erre van megoldás, hogy ezt az ikont levarázsoljam onnan, vagy képernyő telefonálás közben lezáródjon úgy, hogy amíg nem nyomom meg a bekapcsoló gombot, addig inaktív maradjon érintésre, vagy ténylegesen kikapcsolva maradjon? (Esetleg ha kikapcsolom a közelség érzékelőt?)
Vagy alternatív megoldásnak: létezik-e a beépítetten kívűl más tárcsázó app?
Előre is köszönöm!
-
Klown
aktív tag
Sebaj, van jó pár füles otthon! Vigasztal cserébe, hogy sikerült nettóért (55k) beszerválnom. Annyiért meg bestuy.
Már csak ez a hívásszakadás dolog oldódjon meg, mert roppant bosszantó tud lenni...
-
Klown
aktív tag
válasz DroiDMester #1337 üzenetére
Köszi a tippet! Ezt kipróbálom. A SIM2 ugye eleve max. 3G-t tud.
-
Klown
aktív tag
Még ami eszembe jutott, aztán lehet, hogy sötétben tapogatózok. VoLTE képes ez a készülék? Nem lehet, hogy valamiért VoLTE módban épül fel a hívás, ami meg nem tökéletes, emiatt megszakad? Lehet-e ezt valahogyan ellenőrizni, kikapcsolni?
-
Klown
aktív tag
Sajnos a SIM kártya csere sem oldotta meg a vonalbontást. Ma is megszakadt a hívás. (Vezetékes T-ről hívták a SIM1-ben lévő Telenor 4G-s kártyát.) Ha folytatódik, akkor szervíz lesz belőle. Kicsit félek, hogy leráznak majd, hogy nincs baja. Persze, mert nem is rögtön jön elő, kb. 5 perc telefonálás után pittyen egyet és bontja is a vonalat.
Csalódott vagyok, pedig nagy volt a várakozás. Az előző telefonomban (Huawei P6S) szintúgy beszélgetési gondjaim voltak évekig. A SIM2-ben lévő kártya csak 2G-t tudott és iszonyatosan gyenge volt a térereje. Sokat szaggatott, brekegett a hang. Komolyan Dunának megyek, ha itt meg szakadni fog állandóan a hívás... Amúgy nagyon tetszik a telefon. Jó gyors, tetszetős. De ha pont telefonálásra lesz használhatatlan, akkor fújhatom...
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz sapizee #1267 üzenetére
Szia!
Igen, a Telenor-os SIM a SIM1-ben van. Annyit hozzátennék, hogy most kora du. a Telenor-ban kicseréltettem a kártyát igazi (nem vágott) nano SIM-re. Kíváncsi leszek, hogy így is jelentkezik-e a probléma. Ha igen, akkor még a SIM-ek foglalaton belüli cseréjét megpróbálom. Remélem ebben az esetben a SIM2 tud majd 4G módban működni. (Nyilván úgy, hogy a SIM1-es T-s kártya csak 3G-s lesz.)
+ info:
Nillkin (Mi 5x-hez való) üvegfólia és Nillkin tok van a telón, ha ez számít. Bár nem hiszem, hogy ez okozná.Üdv: Klown
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
Nem olvastam végig a topic-ot, mert hirtelen rendesen meghízott, de a keresőt használva találtam másnál is hasonlót hibát, mint nálam is...
Szóval ma vettem használatba a kütyüt, így nagyon friss az élmény! Eddig nem volt benne SIM, csak "tabletként" használtam. A SIM1-be egy régi vágott Telenor-os micro SIM került, de felneged vele 4G-re. A SIM2 vadi új T-s 4G-s nano SIM.
Ha a Telenor-on beszélek, s átteszem az egyik kezemből a másikba a telefont, akkor ugyanazt tapasztalom, mint sapizee. Tehát én hallom a másik felet, de ők nem engem. (Vonalassal és Telenor-os túlféllel egyaránt jelentkezett a hiba.) Vonalbontással sikerült csak megoldanom a dolgot. Ez így roppant bosszantó! Van erre valamilyen megoldás?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest