- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kacsapecseny
csendes tag
Sziasztok!
A tegnap este kikapcsoltam a telót, majd vissza akartam kapcsolni. Közben végig töltőn volt (úgy éreztem elég lassú volt).
De mikor be akartam kapcsolni, bootloopot kapott, és a miui logónál tovább nem tölt. Egy időután belép recovery menübe, de onnan se tud bebootolni.
Gyári, utolsó miui van rajta. A baj, hogy ezt még nem piszkáltam egyáltalán, és nem authorized a készülék adb-vel. Developer mód aktív, USB debug mód aktív (saját GODOT mobil apk-t már nyomtam rá), de nem root-olt és úgy emlékszem, hogy adb-vel még nem használtam, és valószínűleg ezért nem ismeri fel. Mit tudok tenni, hogy ne kelljen factory resetet nyomni? elég sok még nem szinkronizált képem és doksim van rajta...
Előre is kösziUi: ha azt mondjátok hivatalos szervízben tudnak vele mit kezdeni az kicsit megnyugtató, de sajnos csak sokára tudnák oda eljutni.
-
S-eye
senior tag
válasz
Obyboy #16747 üzenetére
Saját pixel experience recoveryt tettem fel. Felment a januári verzió, utána már engedte a feb21 verziót feltenni. Viszont a januárin a safetynet elhasalt. Most épp nézem, hogy a februárival mi lesz. Arra nem számítottam, hogy nem rootolt telefonon gond lesz a safetynettel.
-
S-eye
senior tag
válasz
Obyboy #16733 üzenetére
Épp szendvedek az (A13) Pixel Exp plus februári verziójával. Total xfer 0. Maradt a davinci code os rajta, semmit nem szedett le. Mi lehet a gond? Most próbálom a januárit feltenni, ott talán nics ez a retrofit dynamic partition szarság, amivel nem tudok mit kezdeni.
Update: a januári PE+ legalább elindult, most 38%-on van.
-
Csabi100
csendes tag
Sziasztok!Az a hiba merült fel a telefonomnál,hogy a kamera alkalmazás azt írja ki az sd kártya nem elérhetőPedig nincs is bennne.Így nem enged képet készíteni.Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm! -
Barnahalo
tag
válasz
BlacKSouL #16740 üzenetére
Hasonlót tudok.
Vagy a Nillkin Frosted Shield vagy a Keysion Matte.
Én mind kettőt használtam, a Nillin jobb, de drágább, a Keysion eleinte csúszós valami bevonat miatt, de lekopik idővel. Egyik sem lóg bele kamerába, nekem ez volt fontos szempont.HUF 964.61 30%OFF | KEYSION Micro matte Phone Case For Xiaomi Mi 9T 9T Pro Mi 9 SE 8 A3 lite CC9e Hard Back Cover for Redmi K20 Note 9S 7 8 Pro 8A
https://a.aliexpress.com/_mMjsyxYHUF 3,884.53 20%OFF | For Xiaomi Mi 9T Redmi K20 Case Mi9T Pro Cover Nillkin Super Frosted Shield Hard PC Back Cover protector Case For Redmi K20Pro
https://a.aliexpress.com/_mKtgoIm -
BlacKSouL
addikt
Eredeti gyári matt fekete tokot lehet még hozzá kapni bárhol?
Nekem most esett ki a bekapcsoló gomb fölötti darab, és már kopik a matt bevonat is, de a szilikon meg a vastag tokokat utálom. Ráadásul a kivágások se mindig stimmelnek, az eredeti tok meg alul is felül is nyitott, és a gombtakarók is pontosak. -
Obyboy
Topikgazda
-
Siriusb
veterán
Szia!
Itt vannak fent, de vedd figyelembe ezek még fejlesztés alatt lévő verziók, nem a "stabil" változat. Persze ennek ellenére stabil és használják is.
https://dev.kenvyra.xyz/ -
jemy
tag
Sziasztok!
Hol találom a Kenvyra romot? Köszi. -
Obyboy
Topikgazda
A13-as romok közül eddig ezeket próbáltam:
- Derpfest: valamennyire testreszabható, viszont atom stabil és gyors, néha van egy pici bug az új romban amit napokon belül javít a fejlesztő.
- Spark: brutál módon testreszabható, kb havonta van új bulit, lehet csak saját tapasztalat de nekem pár dirty flash után veszettül merült.
- Cherish: brutál módon testreszabható, kb havonta van új bulit, lehet csak saját tapasztalat de nekem pár dirty flash után veszettül merült.
- PE+: kb mint a Derpfest, gyors, stabil, kb havonta van új build.
- Kenvyra: a dcos utódja, ma tettem fel először így még nem igazán tudok nyilatkozni. Telegram csoportja és Siriusb tapasztalatai alapján stabil, gyors és takarékos.
Ezekről válnak tapasztalataim. Ha nem szeretnél clean flasht de bevállalod a havi/heti több dirty flasht akkor Kenvyra vagy Derpfest mehet szerintem. Viszont ha dirty flasht is ritkítanád akkor PE+. -
S-eye
senior tag
Ha a stabil bug mentes működést akarok, akkor melyik ROM-ot válasszam? Pixel Experience? Csak fel akarom rakni és elfelejteni egy fél évre.
DCOS eléggé laggol, ha sok app van megnyitva, MIUI nem csinálta.
-
Siriusb
veterán
válasz
Obyboy #16729 üzenetére
Pedig jó helyen keresed. Van egy gusztusok nevű menüpont és azon belül a rendszernavigáció. Arra figyelj, hogy az Enable secure app spawning-ot kapcsold ki a Biztonság menüben, mert bekapcsolva gesztusok és más sem fog normálisan működni.
Én is azt a twrp verziót használom.
-
Obyboy
Topikgazda
válasz
Siriusb #16728 üzenetére
A jó aksikezelés örömteli hír.
Folyamatban van a ROM belakása.
Nem találom azt a lehetőséget, hogy a 3 gombos helyett gesztussal vezéreljem a telót.
A Beállítások/Rendszeren belül kellene lennie szerintem de itt nics. Már mindenhol kerestem de a kereső sem dob semmit...
Neked sincs gesztusvezérlési lehetőség vagy csak engem szivat?
STWRP-ből neked melyik van fent? Én a TWRP/fbev2/twrp_davinci-3.6.2p-061022.img-et tettem fel. -
Siriusb
veterán
válasz
Obyboy #16727 üzenetére
Aksi szempontjából nagyon jó. Egyedül a bluetooth headset-tel van bajom, bejövő hívásnál pár másodpercig teljesen süket, nem tudom, a headset döglődik-e, mert Telegram-on más azt mondta, neki jó. Új telepítéshez meg nincs kedvem, hogy teszteljek.
Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra.
-
Obyboy
Topikgazda
válasz
Siriusb #16711 üzenetére
Nem bírtam tovább (pedig nem volt semmi bajom a PE+ rommal), győzött a kíváncsiságom, hogy milyen lett a Kenvyra. A DCOSX-et nagyon szerettem így ma feltettem a legfrissebb GAPPS-os Kenvyrát. Remélem hozza a DCOS szintet és a következő hónapokban eszembe sem fog jutni, hogy ROM-ot váltsak.
-
cs1rk3
tag
Sziasztok! Sikeresen széttört a hátlap valaki már rendelt itt Magyarországon hátlapot? Meg hogy milyen ragasztóval érdemes vissza ragasztani?
-
Jozsó
tag
válasz
Barnahalo #16721 üzenetére
Én nem mertem sajátkezűleg megpróbálni, beadtam egy szervízbe. 6k volt a csere (az akut én vittem). Annyi csak, hogy ott kellett hagyni pár órára, mert a ragasztó száradt.
Érzésre én nem nohon aksit vettem, korábban volt itt egy másik link onnan rendeltem. AccuBattery szerint 93%-os lett, 3737 mAh.
Egyelőre én is főleg a pop-up kamera miatt jobbat nem találtam. Talán egy szétnyitható jobb lenne, de az meg állat drága.
-
Barnahalo
tag
Én sem tudnék más mobilt elképzelni. Olyan best-buy mint ez, szerintem soha többé nem lesz. (Pop-up kihalása miatt leginkább)
Ha pedig vennék mobilt, az igényeim miatt a 400-500ezer forint körüliek a megfelelőek, de ennyit nem tervezek kidobni rá, amíg a 9T-ben az akksi megint le nem döglik.Nekem mióta megvan, nem volt újratelepítve a mobil. Pedig már kellene, mivel valami MIUI probléma engem az elmúlt 1 évben gyötör. Ez nem más, mint az "Egyéb" vagy az "Alkalmazások" tárhelyrész felesleges feltelése 'NEM LÉTEZŐ' adattal...
Eddig nem találtam megoldást, azt írják, hogy .cache fájlok ezek vagy hibás kiterjesztésűek, és csak resettel tűnnek el.
namind1 -
Barnahalo
tag
Nagyon megéri azt a 4-5 ezer forintot!
Én magamnak csináltam, hajszárítóval kicsit melegítve, csomagban adott "gitárpengetővel" a gyári ragacs és a telefon szétválasztása, csavarok ki, akksi ki, új akksi vissza (gyári ragaccsal), csavarok vissza, hátlap szintén gyári ragaccsal, plusz kis hajszárítózással hogy felvegye ismét a teló alakját, és kész. (Arra kell figyelni, hogy a kamerák "lens" része külön ragasztózva van, tehát oda be kell nyúlni óvatosan pl. bankkártyával, és szétválasztani.)
Max. 20-30 perc, hibalehetőség 1%, ha valamiféle basic barkács kézügyességgel rendelkezel.
Én Ifixit guide-t követtem, nem videót.Ezen kívül ajánlom AccuBatteryvel a töltéskor monitorozni a felvett W mennyiségét a gyári kábelhoz képest. Így derítettem ki, hogy az 5 USB-C kábelomból 3 megfelelő, a másik 2-től forrósodott a mobil.
Mondjuk az én gyári kábelem már olyan mint az összes Apple Lightning kábel így 3,5 év után, szóval már nem igen használom.És az eredmény 4 hónap használat után:
Jó mi?
-
ztoldy
senior tag
válasz
nfsu17 #16716 üzenetére
Az általad írt nem kapcsol be probléma előjöhet akkor is, ha nem te csinálod és akkor ugyanott vagy. Ha ettől tartasz, akkor valóban marad az új készülék vásárlás és arra átköltöztetés első bekapcsoláskor.
Tudsz nézi yt videókat a cseréről, nem igazán lehet elrontani, illetve nagyon barbárnak kell lenni ahhoz, hogy kárt tegyél a készülékben a csere közben.
Ha használsz 2FA belépést és ehhez hitelesítő alkalmazást, akkor érdemes átmenteni másik készülékre a profilokat, mert pl. a Google hitelesítő nem ment felhőbe, ha nem helyezed át másik telefonra a profilokat, akkor elvesznek akár egy gyári visszaállításnál is.
Revolut és társai esetén a telefonszámot kell megadni első belépésnél és küld SMS-ben kódot a belépéshez vagy e-mailben kell jóváhagyni, hogy megbízható eszközről léptél be. Valószínű lesz egy selfie ellenőrzés is. -
nfsu17
veterán
válasz
ztoldy #16715 üzenetére
98bja
+1
Mondjuk pixelt nem vennék, enyhén túlárazott nekem. 12T esetleg benne lehet a listámban.ztoldy
Nekem nem is az a bajom, hogy venni kell akkut, meg vhogy belejuttatni, hanem mi van ha nem sikerül. Értsd: utána be sem kapcsol a teló, zéró.
Oké, veszek helyette újat, de attól parázok, hogy valami "lementés/átmentés" így nem fog sikerülni..mármint új telóra átköltözni.
Nekem az lenne a tervem új telónál, hogy megveszem az újat, és elkezdem belakni. Ha vmiért hozzá akar férni a régi telóhoz, akkor előveszem, leokézom, stb, és megy tovább a belakás.
Pl. Revolut hogy költözik át, ha a régi teló már offos?
Belépek, küld egy sms kódot (?), azt ugye el tudom olvasni az új telón is, bepötyögöm és már bent is vagyok? Google is küld sms-t, de vannak backup kódjaim, talán az nem para.
Szóval én inkább csak emiatt félek ettől az egésztől. -
ztoldy
senior tag
Ha visszanézitek, akkor többen is cseréltünk házilag akkut, Nohon-t érdemes venni aliexpress-ről, tökéletesen üzemel vele a telefon és hozza a gyári minőséget. Házilag hajszárítóval és az akkuhoz adott eszközökkel megoldható. [link] BP41-es típus kell a K20-ba. Ha jól emlékszem akkor volt olyan is itt, aki vett akkut és beszereltette.
-
98bja
senior tag
válasz
nfsu17 #16713 üzenetére
Igen, ez a bajom nekem is, hogy annyira tetszik ez a telefon, hogy sokkal mélyebben kéne a zsebembe nyúlnom ha tényleges előrelépést szeretnék. Mai napig sem egy lagg, sem egy fagyás nincs. Azonnal reagál, szép a kijelző, nincs kameralyuk, fotók, videók jók.
Xiaomit már nem vennék, most a Pixel telefonokkal szemezgetek. -
nfsu17
veterán
Nekem 63% körül van az akksi kapacitása.
Pár óra azért még benne van SoT-ban.
De örülnék neki, ha ki lehetne cserélni benne tuti biztosra az akksit, nekem nincs hozzá eszközöm, meg tehetségem. Itt Győrben meg nem tudom ki vállalná, sufnigsm-re lehet nem bíznám, de lehet simán kicserélnék. Utódja meg nem tudom mi lehetne, egyik új Xiaomi sem mozgatja meg a fantáziám..ámbár a pénztárcám eléggé lefosztaná...már nem 2019-et írunk. -
98bja
senior tag
Hali!
Ki hogy áll képernyőidővel? 3,5 éves a telefon, még az eredeti akksival. Mostanra jutottam el oda, hogy 50 perc a képernyőidőm, és 45%-on van az akksi. Akik akksit cseréltek, nektek hogy bírja? -
Siriusb
veterán
-
Obyboy
Topikgazda
válasz
Siriusb #16703 üzenetére
Már én is nagyon várom, hogy kiadják a srácok a stabil Kenvyra Gapps buildet. Mióta a DcosX-ről A13-ra váltottam több romot kipróbáltam de előbb utóbb valami miatt le lettek cserélve.
A legstabilabb eddig a Derpfest volt.
Most a PixelExperience plus van fent, ez sem rossz de remélem a Kenvyra jobb lesz. -
ztoldy
senior tag
válasz
Siriusb #16703 üzenetére
Beszámolódon felbuzdulva, akkor én is írok egy másik romról.
Korábban a note 11-et már áttértem a Project Elixir (A13 februári patch jelenleg már) romra, nem tapasztaltam problémát, úgyhogy ráraktam a K20-ra is. Minden megfelelően működök, az üzemidő rendben, nincs semmi extrán fogyasztó alkalmazás. Egy apró bug volt egy korábbi verzióban, hogy az ujjlenyomatolvasó grafika lejjebb jelent meg a kijelzőn, mint ahova valójában az ujjat kellett tenni, de azóta ez is javítva lett. GPS szintén gyors, hamar talál jelet sok műholddal, stabilan 3-4m pontosság. Gyárilag a Linegage aperture kamera van telepítve, ami szintén jól működik.
Gyárilag átmegy a safetynet-en, banki alkalmazások, nfc fizetés működik. Korlátlan Google tárhely elérhető, Pixel 7 pro-nak mutatja magát. -
Siriusb
veterán
Lecseréltem DavinciCodeOS-t Kenvyra Android 13-ra (gapps). Gyors, semmi komoly problémát nem tapasztaltam. Az elején volt egy-két kisebb fennakadás, pl. 4G-re csak akkor ment fel, ha a volte-t ki-be kapcsoltam, illetve a gesztusvezérlés nem működött. Mint kiderült ki kellett kapcsolni a secure app spawning opciót, utána helyreállt a rend (fene a gusztusom, akarom mondani gesztusom).
Fogyasztás is teljesen rendben (2 napja használom), de tegnap a launcher valamiért megbolondult és elkezdte 15%-on pörgetni a procit. Hiába raktam fel másikat és használtam azt, ugyanúgy be volt kattanva a folyamat, viszont egy újraindítás segített és a gyári launcher is jól működik ismét.
Amit még észrevettem, hogy kevés fény mellett minimumra leveszi a fényerőt, sötét témánál kellemetlen, de be lehet állítani, hogy az állapotsávot tapizva változtasd a fényerőt, szóval ez sem gond (amíg nem vezet éppen az ember). Remélem idővel tanul, hiszen ez más rendszernél is előfordult.
GPS-től csodát ne várjunk, bent a lakásban ebben a felhős időben most nem nagyon akart találni semmit, de kint a szabad ég alatt pikk-pakk befogta a jelet.Szerencsére fedett helyen nem szoktam navigálni.
SwiftBackup működött, egyedül a böngészőt kellett újratelepítenem, mert az app-okból nem nyitotta meg a hivatkozásokat.
Magisk beállítások után YASNAC is boldog volt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS ROG Ally
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Akku: 88%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Green, Kártyafüggetlen,
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest