- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz
Lathronos #15349 üzenetére
Engem meg már nem izgatnak a frissítések
Nincsenek olyan nagy ugrások, mint régen. Telefonálás, gmail chat, messenger, gcam, simple, chrome. Ennyit használok
Új telefonoknál is kizárólag a kamera képességeit, esetleg az akkut nézem, semmi mást, ha váltok, de ez ugye drága mulatság, mármint a csúcskamera. Szóval még várat magára a csere.
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy a Googlepay erre telefonra nem (vagy már nem) elérhető?
Teljesen megvagyok nélküle, jó a simple napi használatra, csak furcsáltam.
-
Attas
aktív tag
Hali! Pár hete vettem észre, hogy nem működik a gyorstöltés. Nem a töltő vagy a kábel a hibás, mert mindkettőt próbáltam másik T9-el és azon működöt, persze más adapterekkel is és kábelekkel is próbálkoztam, mindhiába. A lehetséges módokon leteszteltem a type C csatlakozóját, minden rendben vele. Annyi még hogy kipróbáltam a xiaomi turbo töltőjét. Azzal megy a gyors töltés, illetve a turbo gyors töltés az amit kiír. Más nem tapasztalt mostanság hasonlót? Valami frissítésre vagy app-ra gyanakszom. Sajnálnám vissza állítani alapra a telót mert annyi minden van rajt.
Ha lesz válasz azt előre is köszönöm -
crok
nagyúr
válasz
Darko_addict #15340 üzenetére
Nem belevauvau csak FYI: Format data amiatt kell hogy ha egyik force-encrypt-es ROM után megy fel a másik force-encrypt-es akkor az úgy nem fog boot-olni.. feloldani nem tudja, újra encrypt-elni nem tudja mert ahhoz eleve nem encrypted-nek kéne lennie - format-al "megszűnik" az encryption a /data-n adatvesztés terhe mellett (ami ugye a /data/media is egyben vagyis a "belső tárhely") és utána tud boot-olni a ROM először, ha FE-s ha nem. Első boot-kor ha force encrypt-es a ROM akkor vagy encrypt-eli (ha tudja, ha "szűz" a /data) vagy nem boot-ol. Ezt pl. meg lehet próbálni kikapcsolni a Universal DM-Verity, ForceEncrypt, Disk Quota Disabler-el vagy esetleg Magisk-el. Ugyanis ha nincs force-encryption akkor nyilván azt a ROM-ot teszed egymás után amit akarsz mert nem fogja nézni és nem is kell néznie, hogy fstab szerint kell-e vagy van-e encrypt (mert ha már encrypted akkor nem fogja tudni "feloldani"), csak szalad szépen titkosítás nélkül. Ennyi a "trükk" igazából, ezért mondják a format data-t. Csak van olyan ROM, amibe bele van drótozva, hogy mindenképp encrypt-elni akar, nem csak az fstab-ot nézi. Na, azzal lehet szivattyúzni.. de AOSP alapon általában megy simán a kikapcsolás.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Lathronos #15338 üzenetére
Inkább az problémás részemről, hogy már nincs SD kártyám. Régen azon volt minden, így bármit el is rontottam, mindegy volt, kártyáról ment vissza a ROM, adatok meg biztonságban voltak. Most minden kockán forog.Emlékszel, mikor még volt friss, langyos kenyér a kisboltokban reggelente?
Most ebben az ultrakapitalizmusba reggel még a tegnapi kenyér van kint, meg 10 szikkadt zsömle elöl, nehogy a bolt nyakán maradjon 5x300 meg 10x20 Forint.Hülyéskedek, de van benne igazság.
-
jUUh
addikt
válasz
Darko_addict #15337 üzenetére
Ennél könnyebb pedig nem volt még a flashelés. Note 5 Pro-n még külön cache, dalvik cache, system, data partíciókat wipeolni, factory reset, stb. Itt simán bárhol vagy, recovery-ben felflashelsz FW-t, rá a rom fájlt (adott esetben gappsot), és format data a végén.
-
Lathronos
őstag
válasz
Darko_addict #15337 üzenetére
Régen minden jobb volt. 😁
-
jUUh
addikt
válasz
Darko_addict #15335 üzenetére
Mindenki tudja már!Örülök, hogy sikerült!
-
jUUh
addikt
válasz
Darko_addict #15333 üzenetére
Legrosszabb esetben egy fastboot MIUI vissza...Aztán reco, rom, stb.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Siriusb #15332 üzenetére
Bocsánat, Factory Reset!
System Wipe-pal már megvicceltem magam korábban.Figyelmetlen voltam és gyorsan akartam pipálni mindent. Az nagyon veszélyes játék!
Se ROM nem volt, se recovery, se egyetlen fájl a telefonon. Fúú, azt az elkeseredettséget nem kívánom senkinek.
Viszont képzeld jUUh... átdugdostam ide-oda, semmi nem történt és már harmadjára indítottam újra recovery-t az eredeti USB helyen és kábellel, majd egyszer csak láttam PC-n is. Valami bug lehet.
Mentek, Format, CR vissza... Hátha.
-
Siriusb
veterán
válasz
Darko_addict #15330 üzenetére
Jól értem, hogy system wipe után újraindítottad a telefont? Na, ez az, amit nem szabad, ezért lett kuka a recovery.
No meg régebbi verziót sem egészséges visszatenni, ha közben esetleg olyan frissítés volt crdroid-on, ahol tiszta telepítés kellett valamelyik verziónál.Utána kell nézned, de gyanítom most már csak MiFlash lehet a megoldás, az adatokat felejtsd el.
-
jUUh
addikt
válasz
Darko_addict #15330 üzenetére
Próbáld meg másik USB portba és/vagy másik kábellel. Ha a recovery kér jelszót, azt írd be (oldd fel a telefont), csak így látja a telefont a gép.
-
Darko_addict
őstag
Értelem miért mondod, köszi.
Már csak az a bajom, hogy épp most nem hajlandó gépre csatlakozni a telefon Recovery-ben...
Az égvilágon mindent fent van, ami kell hozzá.
Egyik ROM-nál tud, másiknál nem. Egyik ROM-nál a bekapcsolt állapotban nem tudtam gépre tenni, másiknál pedig simán.Valami arany recept erre?
MINEK IS NYÜSTÖLÖM ÁLLANDÓAN.
Már megtanultam, hogy ez a gyengeségem, minden fontos folyamatosan szinkronizálódik a felhőben, de jobban örülnék, ha aktuális (utolsó perces) backupot tudnék visszatenni.
-
jUUh
addikt
válasz
Darko_addict #15328 üzenetére
Azt pontosan nem tudom mit csinál, de nem szoktak cache wipeokat kérni a devek. Így, hogy ugráltál xiaomi.eu, CR buildek között én egy teljes clean flasht javasolnék. FW + ROM flash, majd format data, és reboot.
-
jUUh
addikt
válasz
Darko_addict #15326 üzenetére
Kérdésben a válasz: format data.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Lassan lefő az agyvizem. ÚÚÚ.
Mi 9T - CR-DROID ROM. Frissítettem az aktuális verzióra, nem jött be és visszatettem 2 verzióval korábbit. Telepítés után töröltem a cache-t és bootloopolok. Ahogy lenyomtam a gombot, eszembe jutott, hogy valahol olvastam, hogy nem szabad (talán Magisk-nél), ezért-azértmeg-amazért... De akkor már késő volt. Újratelepítettem a régit, az újat, még a gyári Xiaomi ROM-ot is, de nuku, nem tölt be a rendszer. System wipe volt, Data Format nem, az utolsó lépés teljes backup után.MITÉVŐ LEGYEK?
-
Balzak83
senior tag
válasz
Mr Dini #15318 üzenetére
Köszönöm a tippet, délután volt egy kis időm, és bepróbálkoztam egy ultracvm 8.1es gcammal, ez tegnap jött ki. Úgy néztem, hogy minden megy rajta, a videó is. A gyárival összevetve a képek elsőre egyformának tűnnek a kijelzőn, de belenagyítva sokkal részletgazdagabbak a képek. Ránézésre 10-15% al jobbak a beltéri képek, ez kültéren szerintem kevesebb. Éjszakai fotót még nem csináltam, ott nagyobb különbségre számítok.
-
válasz
Balzak83 #15316 üzenetére
Szerintem mindenképp érdemes gcamozni. A gyári miui kamera és a gcam képei között (HDR+szal) ég és föld a különbség. Én az Urnyx05 féle legfrissebb gcamot használom. Vannak bugjai, pl videót nem lehet vele rögzíteni a két másodlagos hátsó kamerán, mert crashel az app. De a fő kamera megy. Fotókhoz viszont tökéletes.
-
Balzak83
senior tag
Miui naptárnál le lehet valahol tiltani, hogy a rendszerszintű sötét módot használja? A havi nézetben olvashatatlanok az események, mert fehér hátteret rak a bejegyzések mögé.
A másik kerdésm az lenne, hogy gcam alkalmazást tesztel valaki? Melyik most az aktuálisan hasznalható verzió, amelyetberdemes felrakni? Várható javulás a fotóminőségben, vagy a gyári van annyira jó, hogy ne legyen értelme alternatív megoldásokat keresni?
-
Lathronos
őstag
Sziasztok! Tud valaki egy jó appot amivel letiltható a telepített appok automatikus indulása?
-
Kofka04
tag
Sziasztok!
Ma frissítettem 12.0.9-re és nem tudom hogy másnak is akadt-e gondja a Simple erintéses fizetéssel, de amikor rányomok a kártyára hogy fizetni akarok, kiírja hogy tokenek letöltése, majd hibát ír. Nem tudom egyáltalán minek kellenek a tokenek ha neten van a telóKorábban sosem írta ezt ki sem ez, sem másik telóm ha frissen telepítve próbálkoztam. Eddig miui11-en voltam és most furcsa ez a jelenség 12 alatt. Az új felület miatt van ez a probléma vagy a Simple-vel lehet kapcsolatos? Másnál is előfordult?
-
Müszi
senior tag
válasz
oska24 #15308 üzenetére
Üdv neked!Ezt a kábelt tudom ajánlani. Ilyet használok már egy ideje. Minőségi termék jó áron. A gyárilag mellékelt kábeltől sokkal jobb szerintem.
-
oska24
tag
Sziasztok!
A gyári töltő kábel elhasználódott(megtört), lassan vennem kéne egy újat. Még működik, de nem tudom meddig bírja még. [link]
Hol tudok vásárolni olcsón egy új kábelt, ami ugyanilyen gyorsan tölt?
Vagy jobban járnék, ha vennék egy 18w-os gyorstöltőt? -
Siriusb
veterán
Nagyon rég használtam Operát, nem tudom összehasonlítani, de mostanában a Soul Browser-t használom. Nekem megfelel.
Ha official is, ez még nem garancia a minőségre. Inkább azt kell nézni, a fejlesztő vagy aki az adott készülékre karbantartja a ROM-ot, mennyire áll a helyzet magaslatán.
Szerintem lesz Android 12, csak nem MIUI-ban. Tippre 1 év múlva már nem nagyon lesz választék a custom ROM-ok közt sem, mert addigra sokan lecserélik a készüléket.
-
duo
addikt
sziasztok! tudnátok mondani olyam böngészőt ami úgy tördeli a szöveget mint az opera, csak gyorsabb? en magam nem talaltam, de ez nem feltétlenül elenti azt hogy nincs.
köszi!
Másik ki hasznal huzamosabb ideje egy custom romot a készüléken? nalam eg ideje a syberia van femt frissül OTA, szerintem oké, de nem tudom van e jobb. az azért tetszik ha official.
más: 12-es droid szerintetek lesz meg erre a vasra? -
Innen raktam fel a legfrissebb android 11 alapú romot: [link]
A többi Pixel Experience alapú alternatíva ugyanis leragadt 2021 elején security patcheket illetően. Ez egész friss, csak ahogy látom nincs OTA. Meg eleve VantomKernelt tartalmaz.
Simán letöltöttem a zipet, adb sideloaddal felment a telefonra, majd kapott egy data formázást és már indult is. Még a vendor flashelése se kellett hozzá.
Telepítőben átállítottam a méreteket kicsire, így egész helytakarékos lett a telefon, illetve minden mást az ízlésemnek megfelelően.
Aztán ment rá a Magisk egy gyors kikapcsolás után, majd egy tucat modul, többek között a Riru, LSPosed és Gravitybox kombináció. Szerencsére így is szépen átmegy a telefon a safetynet checken, de a gravityboxnak hála az összes, alapból hiányzó PE+ funkcióm működik.
A telefon teljesítménye pedig napi használat során egyáltalán nem rosszabb. Nem nagyon érzek különbséget az alap PE+ kernel és a Vantom közt. Geekbenchben jelentősen le van maradva pontok tekintetében a Vantommal a telefon, de ez max a gémereket zavarja. Kamera (még 48MP-ben is) smooth, az animációk rendesen renderelődnek, ufo test nem akad egyáltalán és néztem pár HDR filmet, azt is szépen lejátszotta. Kb nem is érzed, hogy korlátozva lennél.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest