- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz
Engineer086 #121 üzenetére
mégugyanez van.a moddingos topikba írtam ráfér már egy frissités.látványos.még mindig nekem tetszik.
nem vagyok híve az ilyen egyszínű.szürke dolgoknak.
-
flanki
aktív tag
Megjött és tényleg olyan hanyag a rögzítése, de egyébként ennyi pénzért annyire nem vészes ez a kuckó!
-
flanki
aktív tag
Most veszek én is egy ilyen házat! A plexi oldallap kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy tényleg olyan hanyag a rögzítése? Ha igen ragasztással javasolt rögzíteni?
-
Engineer086
Modder
Köszi, hogy megosztottad velünk a munkádat. Megmondom őszintén, mai felfogásommal ez a fajta eklektikus stílus már nem jön be annyira, 10 évvel ezelőtt középiskolásként viszont én is hasonló (sőt, sokkal rosszabb) koncepciójú házmodokat vittem véghez, a képeket nézegetve nosztalgikus állapotba kerültem, ezért elkezdtem mosolyogni.
Remélem ezt az átalakításodat még követik újabbak, amin finomíthatod a stílusodat, kipróbálsz új technikákat, megoldásokat. Én azokra is kíváncsi leszek! -
glutamin
őstag
A függőleges kék csíkokat a falon a VGA kártyád szellőzőrácsa okozza. Az előlapi kék ledes ventilátor fényét "maszkolja" ki hátra.
Egyébként tényleg nagyon sok a nem túl kedves hangnemű kritika. Szerintem fogd fel úgy, hogy kis pénzből elbarkácsolgattál egy kicsit. A nagyon látványos holmikhoz valóban sok pénz vagy sok szabadidő kell.
-
solaris17
aktív tag
válasz
westcoastog #44 üzenetére
Hatalmas
-
solaris17
aktív tag
A legjobb ház ár érték arányban ! Körülbelül 20-at vettem már belőle az ipon-ban, és sok másból is, a második befutó az M-TECH AS08A-BK BLUE. És olcsóbb is ! A 12 centis venti hangtalan, és potom 5 ezer forint, a design és az anyaghasználat jó. Az XDL HAPPY merevebb, masszívabb. E két ház közt, talán már csak az izlés dönt, nem az ezer forint különbözet. Az AKYGA házak viszont botrányosak.
-
-
orion1025
őstag
válasz
#09819904 #107 üzenetére
Az csak egy példa volt a sok közül.Sok szép ventit kapni, értelem szerűen elengedhetetlen kiegészítő.Személy szerint ha vizezek ismét, akkor az csak a CPU lesz, mert így megszűnne minden nemű nagyobb hőtermelés a házon belül, amit a jó szellőzés vajmi kevés sikerrel old meg.
-
orion1025
őstag
válasz
dragonfx #104 üzenetére
Ezzel nem értek egyet.A mod egy összetettebb dolog számomra, ami az esztétikumról és a hasznosságról szól.Például egy vízhűtés.Hasznos, mégis feltűnő és esztétikus, ha nem csak bele van hányva a gépbe...Ilen dolgoknál kezdődik a moddolás, egy kultúrált összkép létrehozása.
-
orion1025
őstag
válasz
dragonfx #102 üzenetére
Ezekre a kérdésekre én sem tudok válaszolni, saját magam is mindig ezt kérdezem, hogy miért kellenek még mindig ezek a holmik.Ellenben a legtöbb moddolt házban ilyen már nem található meg.Moddingnál nevesebb hűtésekkel találkozni, na meg vízhűtés, passzív hűtés, ezek inkább a moddolás emberi formái.
-
dragonfx
veterán
válasz
orion1025 #100 üzenetére
szebb van és pláne jobb.légáűramlás kicsi helyne tuti nem lesz annyira jo mitn egy szellősebb lazább helyne ergo hőfokok kisebbek lesznek a nagyobb területen.lassabban melegszik be a levegő is.
a szebb meg a több dísz feltétele miatt.
lehet lecsengett nekem ez tetszik
nekem is volt kék ledes procihütőm van is csak nincs 1155 lefogató hozzá de rajta vagyok megoldjam a noctua.val.de egyenlőre nincs türelmem ezért szétszedni mert akkor aztán mindent szét kell
meg visszafelé felteszem a kérdés ha a csilivili korszak lecsengett akkor a ma kapható rendszerventik 50% mér ledes? mér kapható még uv aktív anyag? és mér kapható neoncső? -
orion1025
őstag
Előtúrtam két képet régi borzadályos alkotásaimról:
Itt pedig cikk a frissebb szerzeményemről: [link]
-
orion1025
őstag
A középutat kell mindig megtalálni, ennyi a kulcsa az egésznek.Mindenesetre a minimal designnál szebb és jobb nincs.Ez a világítós csillivilli korszak már 2005 körül lecsengett, nem is értem miért vannak a piacon még ledes ventik ilyen nagy számban.Nekem sajnos a procihűtőm kék ledes, de annyira minimálisan, hogy null fény nem jön ki a házból szerencsére.
-
tDr1v3r
veterán
"arra rájöttem a hsz.ekből hogy i7 netán sli rendszer esetleg egyedi vízhűtés vagy valamin ultra silence- 6 hőcsöves hűtés lenen a gépben egyből másképp állna mindenki az alkotáshoz"
Igen, akkor azt mondanánk hogy miért nem veszel jobb házat ha telik jó hardverre, meg a stílust érő sérelmeket ugyanúgy elmondanánk... a hardvertől függ a legkevésbé ez, az alaplapod is sötét nyákos, a VGA se néz ki rosszul.
-
dragonfx
veterán
válasz
#09819904 #94 üzenetére
ezzel totál egyetértek az ilyesmi féle véleménnyel semmi bajom.
de itt nem megosztásról van szó hanem durva fikázásról a másik munkájának semmibe vételéről. és még ha nem is tetszik, a másik ízlésének elfogadásáról is.
lehet a többiek is így gondolkodnak erről a karbonos dologról mint amit te is leírsz sanszos..lehet...nem fogok közvélemény kutatást kezdeményezni ....tény arra rájöttem a hsz.ekből hogy i7 netán sli rendszer esetleg egyedi vízhűtés vagy valamin ultra silence- 6 hőcsöves hűtés lenen a gépben egyből másképp állna mindenki az alkotáshoz. gondolkodtam ezt a modding szót a címbe rakjam e lehet az átalakítás jobb lett volna vagy a dfx edition.
Az előző gépemet 8 éve csináltam nekem az a trend jön be még mindig és a te utolsó mondatóddal élve teszek mi az új trend ha nekem az a régebbi tetszik az jön be.én ülök mellette én látom naponta.nekem kell tetszenek.nekem így szélsőségesen világítósan szivárványszínűen tetszik. és semmi pénzért nem tennék olyan dolgot ami a praktikusságot( darabonkénti harisnyázás 2 színben) sutba dobja a mai felületes külső megítélés oltárán.
Gondolkoztam a csupa zöld harisnyán de ugy beleolvadna a festékszínbe nem is látszana a harisnya kb.nekem a látszat volt a lényeg. a sokszínűség. a minőség megfelelő technikai eszközök nélkül persze nem tökéletes.
tényleg nem modding ez annyira. A modding az amikor kapsz egy falapot vagy fémlapot és hajrá te abból vagdosod kiméretre rakd csavard ragaszd össze minden tálcát helyet te egyénileg oda és olyan anyagból csavarokkal és színbe csinálsz amilyenre te akarod egyedileg tehát még1 ugyanolyan nem lesz.tény ha ezt veszem alapul nem modding.
Az utolsó bekezdésedre rájöttem így álljak hozzá, és mostmár nem bosszant ha bárki bármit is ír róla. ettől még nekem itt lesz másnap is szépen és gyönyörködhetek az alkotásomban.tervek ötletek vannak ahogy szokták mondani ez a version 1.0...majd anyagiak és türelem megjön akkor még alakítóm.ez a kiindulási alap.lehet 2 év mulva megunom ezt a sokszínűt és én is 2 színűre csinálóm.ettől szép az élet bármi lehet!!!! -
norbert1998
nagyúr
jól néz ki, gratulálok, kedvet is kaptam hasonlóhoz
komolyan!
-
törölt tag
Van egy trend. Egyetértek azzal, hogy a trendet követni baromság! Ha valakinek nincs egyedi egyénisége, akkor csak egy másolat, egy kópia lesz a sok közül.
Viszont azért van egy általános, átlagos ízlésvilág ami többeknek elfogadott.
A fekete kontra zöld szín variációjával szerintem semmi gond. A karbonozással annál inkább...
A karbonozás kifejezetten erős tuningoknál szokott előjönni. Ugye ilyen jelenik meg egy pár NFS játékban.
A nálad megjelenő karbonozáshoz nem jelenik meg sem effektív HW-es erő (i7 vagy valami hasonló, akár régi Pentium D kétmagos sorozat), se látványos CPU hűtő vagy bármi ami adna egy "Na ez fasza!" érzést. SW-es téren sem kap a gép egy pofont, hogy valami akár csak elterelésügyileg is odalegyen biggyesztve.
Vélelmezem, hogy emiatt lett az elképzelésed ennyire megosztó. Illetve a modding helyett szerintem az edition vagy version, esetleg más "gyengébb" szó jobb választás lett volna.Igen, tudom, hogy ez módosítás! De már 2 éve is a modding erősen mást, jóval több, átfogóbb dolgot jelentett.
Egy biztos! Ne add fel! Vigyél bele minél több képzelőerőt, add át magad a munka élvezetének és alkoss! Minden más csak duma!
Abból levonod azt a konzekvenciát ami érdekel, a többire pedig szarjál nagy ívben!
Tiszteletem!
-
dragonfx
veterán
A festés neonzold.a csövek uv. Az első venti gyári kék majd ha tönkremegy csérelem.nem professzionimoding versenyre indítás volt a cél.hanem szebb,színesebb praktikusabb gép elérése. A legaramlatt jobb mintha csak be lenne dobalva uresbe. Sok el is van dugva mégha ezt nem is hiszi el senki. A kábelek szinet én választottam nem szeretem az egyszerű "szürke" dolgokat.
A panelt hátul es a tápot tényleg elfelejtettem. Szerintem javítható hiba.
Nem tudom milyen kabeldzsungelrol beszélsz.ennyi kell a periferiaknak ami elől van hagyva a színes harisnya miatt van.
Ha amd evolved piros matricát tudsz adni felrakom.ennyi.
Nekem tetszik.úgyis en látom.
Sajna digitális gépem nincs csak a telom 8mpx.es képei.nem adják at valszeg abban a minosegben -
hardline
senior tag
Hű.
Nagyjából ennyi jött ki belőlem, amikor megláttam a karbon fóliás képet.
Aztán mentem tovább. Kár volt, de már mindegy. (A sokszínű kábelharisnyáknál már kezdtem aggódni)
Magával ragadott egy érzés. Lehetett volna akár csodálat is, de a röhögés volt az.
Kábeldzsungel libafoszöld festéssel és kék ledvilágítással?! Az igen!
A front fantasztikus lett. Én mondjuk sajnáltam, hogy piros matrica már nem jutott a többi mellé.
Hátul remek összhangban van a fémszürke táp a zöld festékkel.
És végül a piros-kék-zöld színhármas mámorító kompozíciója a kábelharisnyákkal. Fantasztikus!
A cikk nem rossz. A végeredmény annál inkább. -
Wolflaci
csendes tag
Az eredeti ház jól nézett ki.
A végeredmény kicsit olyan lett mint Frankenstein "szörnye". -
-
dragonfx
veterán
nem is kell bejöjjön senkinek, nekem tetszik, írtam róla.ennyi. le....... más mit gondol.
véleménye meg mindenkinek lehet...csak a vélemény olyan mint a kifogás mindenkinek van de senkit nem érdekel. -
SaNyEe
aktív tag
Végigolvastam a leírásod, s megnéztem egy-két kommentet.
Mitől lesz ennyivel hűvösebb a gépben?
A kommentjeidhez annyit fűznék hozzá, nem (csak) az a lényeg, h ki mit tett a gépbe (ebben is van led, abban is van neon, azon is matrica, meg karbonos fólia), hanem az, hogy HOGYAN van benne.Ez a "mod" tipikus esete a jobb, ha nem nyúltál volna hozzá kategóriának.
-
ncc1701
veterán
Hát ez nekem sem jött be. Ilyenkor azt nem értem, mint mondjuk az x faktor szerű válogatásokon. Mindenkinek vannak ismerősei, esetleg szülei, meg kell nekik mutatni. Ők majd megsimogatják az illető buksiját, mondván ügyes vagy, ülj le, de ezzel ne erölködj.
-
vittorio7
őstag
Érdekes ízlésed van, nem vitás. De legalább egyedi.
-
Gézengúz
addikt
Kicsit ilyen érzésem van....
"Figyelem, figyelem!
-szólal meg az autórádió.Felhívjuk az M7-es autópályán utazók figyelmét hogy legyenek óvatosak, mert egy õrült a forgalommal szemben robog. Egy autós, aki szintén hallgatja a közleményt hirtelen felcsattan:
-Hogyhogy egy? Mind! " -
Sztenn
tag
Azt mondjuk nem írtam le, hogy meg kell köszönnöm ezt a cikket, mert én is kedvet kaptam egy kicsit a moddinghoz. Van egy (FOS) házam amibe egyszer majd szeretnék egy vízhűtést eszkábálni, és ha már azt teszek bele, meg akarom csinálni szépre... talán majd írok róla én is logout-ra....
-
dragonfx
veterán
ok
-
imibogyo
veterán
Én pont nem becsültem le a munkádat, pont nem profi modokhoz mértem a gépedet (és összességében elég pozitív hozzászólást írtam). Pusztán esztétikai alapon nem tetszik a munkád. Azt írtam, hogy MÁSOK esetleg jobb munkák alapján ítélik meg a te munkádat és nem csak a belefektetett munka alapján (amit te nyilván nagyon beleveszel az önértékelésedbe). Egy csúnya modban is lehet baromi sok munka, ami értékelendő, de ettől még nem feltétlenül lesz szép. A beleölt munkádat én is értékelem ebben a házban is, de a végeredmény számomra elég kaotikus lett.
A linkelésekhez meg annyit, hogy én linkeltem a saját munkáimat is. Szinte egyikbe sem tettem 10k-nál többet, mégis jött rájuk nagyon sok pozitív szó (meg persze negatívak is, de ez hozzá tartozik a dologhoz).
A rendelésre készült gépek persze mások, de hát ott ugye nem az én pénztárcám bánja a dolgot, és elég konkrét elképzelésekkel jönnek az emberek. Ott belefér az alumínium tábla vásárlása, plexik vétele, egyedi vízhűtés összerakása, drágább ház megvétele stb. Így az teljesen más világ.
Ami a saját unaloműző moddingjaimat illeti. Ez a mod 3 doboz spray festéken kívül nem került semmibe sem (nem is igazán tartom moddingnak). A faházak kb 4k-nyi anyagból vannak plusz egy kuka 500 Ft-os gyári ház maradványaiból (az oldallapok is fából voltak). A fehér házamat apróról vettem 2k-ért plusz vettem hozzá pár doboz fehér spray festéket (eladás előtt még a tápkábelek be lettek dobozolva, de arról már nem készült fotó). A plexi házam alapja ingyen volt (lomtalanítás), csak a festéket és a mintegy 10k-nyi plexit kellett megvennem. A "gáztűzhely" házam otthoni hulladékokból készült és a már említett 500 Ft-os ház megmaradt oldallapjaiból. És még sorolhatnám a többi átalakításomat is azok is mind-mind kis pénzből készültek.
Természetesen ebből kifolyólag nem lettek "profi" modok, de nem is ez volt velük a cél. Hobbizásból készültek, azért mert volt fölös szabadidőm, meg egy csomó kacatom melyekre ki volt éhezve flexem.
Ettől függetlenül nem lettek annyira rosszak a visszajelzések alapján, sokaknak nem tetszettek persze, de azért rengeteg embernek igen.
De amiért ez így volt, a sok gagyiság ellenére is amit összebénáztam velük az az, hogy sokkal egységesebbek, mint például a tiéd. NEM szebbek, jobbak, drágábbak, vagy minőségibbek. Hanem egységesebbek. Ez hiányzik sokaknak a te munkádból (nekem is). Nem a 3 VGA, nem a szinterezett festés, vagy a 100k-s induló ház és a 400k-s hardver, hanem az, hogy szép, ízléses, egységes legyen. Ettől még lehetne sokszínű és neonos (vagy akár Jones gépe is jó példa erre), ha te azt szereted, de legyen egységes.
Az a zavaró hogy házad itt zöld, ott fekete, a harmadik helyen szürke, a negyediken meg karbon. Itt is lóg kábel, ott is lóg kábel, hátulra kivezetve a neon dobozkája is elég ronda. És még lehetne sorolni. Az egységes, megtervezett, normális kinézet hiányzik, az pedig NEM PÉNZ KÉRDÉS.
- Az, hogy a tápot és az IO panelt is lefújod mondjuk feketére, vagy zöldre
- Az, hogy a ház belsejét sem hagyod szürkén, hanem fested
- Az, hogy az 5,25-ös paneleket egységessé teszed akár karbonnal, akár festéssel
- Az, hogy a kábelek nem úgy állnak, mint veszett asszony pics...... a szőr stb.Ezek mind-mind filléres dolgok, de az összképen baromi sokat javítottak volna. Az pedig, hogy kábel menedzsment nélkül nem lehet elrejteni a kábeleket hülyeség. Ez egy 8.000 ft-os ház, nuku kábelmenedzsment, mégis sikerült szinte minden felesleget eltüntetnem pedig van benne 3 merevlemez, egy komoly VGA és egy rejtett venti-vezérlő is.
Azt pedig a végsőkig nem értem, hogy ha ennyire elégedett vagy a saját ízléseddel és mindenki más hülye. Ha ennyire nem tudod elfogadni a kritikát, és ennyire agresszívan támadod mások véleményét (mint az enyémet is, pedig én tényleg segítően álltam hozzád), akkor mi a retkes fenének raksz ki egy cikket a portálra. Várható, hogy ha valamit kiraksz a "népnek", akkor arra vélemények is fognak jönni, amik nem feltétlenül egyeznek a tiéddel. Abból pedig elég sok mindent le lehet szűrni, hogy ha a többségnek nem tetszik a munkád, a maradék ember is inkább csak közömbös, mint pozitív, akkor valószínűleg tényleg lehet benne valami nem gondolod? Egyébként pedig a többség elég sok tanácsot adott, mivel lehetne jobbá tenni a munkádat, példákat is hoztak, amire te inkább azonnal támadtál.
Az pedig a legviccesebb, amikor egy Centurion szintű modot elintézel annyival, hogy "hagy ne mondjak semmit.beszürkült letisztult fekete fehér design, sablonos.semmi extra". Miközben a te házad hű, meg ha.
Én azért drukkolok, hogy valami átmenjen ebből az egészből (és a többiekéből is), ha már ilyen sok időt eldobtam erre a hozzászólásra, és várom sok szeretettel a következő mododat. Biztosan sokkal jobb lesz, mint ez.
-
Sztenn
tag
dragon!
én sosem foglalkoztam ilyesmivel, mégcsak egy plusz ventit nem szereltem be eddig soha semmilyen gépembe, úgyhogy igazán laikus vagyok ezen a téren... és meg kell mondjam, ez a mod vagy micsoda nem szép. és sokaknak nem az. kívül a ház nagyon kusza... a karbofólia ferde, azok a matricák az elején csak rontják az egészet. egyszóval kicsit "amatőr". ronda, rusnya. szolgáljon ez arra, hogy legközelebb kétszer is meggondolod, hogy akarod-e posztolni a munkásságod, és tényleg csak az kerül majd fel, amiért dícséretet kapsz.
-
batai15
félisten
Nem egy komoly munka, de ne csüggedj, senki sem kezdte jobban!
-
HANDO88
senior tag
Katasztrófa, ne foglalkozz vele .
Embertársaid érdekében hagyj fel a moddinggal.Ez nem neked való. Ettől eltekintve még lehetsz nagyszerű arc.
Én azt hittem jól hegesztek míg nem láttam egy hegesztő munkáját. -
-
SUPREME7
őstag
Nem akartam ide írni, kaptál már eleget, de ez a hozzáállás nevetséges. Ha neked tetszik, akkor mit izgat más véleménye? Mit gondoltál, minden ember a te ízlésed szerint gondolkodik? Ha meg nem véleményeket vártál, akkor minek írtad meg a cikket? Nézz már körbe, itt a logouton is (nekem speciel nagy kedvencem, letisztult és mégis dizájnos) akár, vannak akik hetekig-hónapokig dolgoznak egy valódi moddingon, nem csak lefújják a gépet zöldre, ráraknak egy kis karbonfóliát, meg behánynak egy neont hanem komoly szinten barkácsolnak. Te neked meg már az nehezedre esett, hogy egyesével harisnyázd be a kábeleket. Ezt kellene agyon dícsérni? Szép dolog az, hogy elkezdted valahol, de egy kis önkritika nem ártana.
-
westcoastog
veterán
Ha 30-ból 25-en lefikázzák akkor nem gondolod hogy valamit rosszul csinálsz?
Ez a stílus amit te építettél manapság már kikopott teljesen, lehet nem véletlenül.
És azzal hogy ki gazdag ki nem, fölösleges dobálózni, minimal-t lehet csinálni kevés pénzből is, harisnya, alulemez, flex, reszelő, viszlát.
Techpowerupos gépek fikázásával meg úgy látom vissza akarsz vágni, lehet azért több munka és kreativitás akad bennük.
Az életben is ilyen sértődős vagy?
Na mindegy... -
Mardel92
tag
Nem lefikázzák, hanem elmondják a véleményüket, miután te visszatámadsz és megpróbálod leerőszakolni az ízlésedet a többi ember torkán. Ez sajnos nem fog menni.
Sajnos a szépérzék mindenkinek más. Gondolj csak arra, hogy valaki azt szereti ha sex közben megkötözik és véresre hasítják a hátát egy ostorral, van aki nem, de az első nem próbálja meg ráerőszakolni minden emberre, meg van a célközönsége.
A te gépednek is megvan a célközönsége, manapság ez egy szűk kör, akárcsak a fenti példámban. Régen mindenki sok ventis villogó gépet akart, ma már kevesebben.
Ha ezt nem tudod felfogni, hogy nem mindenkinek gyönyörű a műved, akkor sajnos ott komoly gondok vannak.Ha rám hallgatsz, átolvasod az eddigi kommenteket, megpróbálod értelmezni és te is észre fogod venni, hogy a 95%-a nem beszólni akart, hanem véleményt nyilvánított, amire te sajnos rögtön ugrottál.
Szerk.: "de persze valamit ki kellett most találni hogy ne kelljen elismerni amit leírtam hogy az úgy van......"
Az azért erős, ha tényleg úgy gondolod, hogy csak neked van igazad, a többiek pedig hülyék... -
dragonfx
veterán
Talán azért mert ezt átnéztem 4x és szerkesztés közben észrevettem a hibákat? de látom sikerült megint a lényeget kiragadnod....1-2 hibán. meg ha tudnád hogy a cikk átmegy legalább 2 emberen mire megjelenik de látom idáig már nem jutottál el csak a kritikáig te is....
53>>első bekezdés okés.látod te érted miről beszélek. de amit a másodikban leírsz nem igaz mér lenne rendezetlen? pont azért vezettem ki hátra a neon dolgait ne belül ahol folyamatosan szem előtt van rontsák a látképet.azoka kábelek nem rendezetlenek ennyi csatlakozás van.( alaplapi reset+power,3pin elosztó, procihütő kábele,usb3 19pin, vga 6pin, 2 sata(dvdíró+winyó)+ ezekhez a sata átalakító Y.nal.ezzel ugye sporoltam egy cstlakozást)
54>>mutass akkor légyszíves olcsó házat olcsó belsővel itt ph.n amit elismer az emberek háromnegyede hogy faxa elfogadna igényes kidolgozott munka...
belenéztem ebbe a techpowerupba és nem értem mit láttok olyan különlegességeket, ugyanúgy egyedi világítós mind..le is írom belenéztem párba....studmar>itt mi a mod? a gyári kiépítést elől és felül lecserélte 2-2 kékledes ventire, belülre piros ledsort kapott ami ugye már a 3. szín és szerintetek törvénybe ütköző.
.nem mellesleg az utolso 2 képen a kábelek hogy néznek ki??
. se harisnya, és szanaszét állnak.ez az igényes kidolgozott?
iron man>itt sincs semmi extra. marvel matrica.kék ledsor vílágít mint állat.de ez ugye csak kidolgozott lehet azért mert modern vízhűtéssel csinálta meg??
Nuke>>okés ez szép.de itt már megint vízhűtés(huuu akkor csak jó lehet),sőt karbonfólia is van
és igencsak nem gyenge, drága konfig van. dremerrel kivagdosott mindent mert volt neki rá....
centurion>>hagy ne mondjak semmit.beszürkült letisztult fekete fehér design, sablonos.semmi extra tudod olyan mintha egy bomba nő nem topba és miniszoknyába menne előtted végig hanem egy mackóalsóban és egy kötött puloverben smink nélkül....
fractal effect>>mos komolyan ettől jó valami hogy egy kicsi helyre bezsufol mindent?tök gáz..ok a plexit faján megcsinálta.de attol jo mert a vga 6pint meg alaplapit egyenként harisnyázta más színűre azért hogy szanaszéjelebb álljon több helyet foglaljon, gátolja a légáramlatot mert több helyet foglal el??
red ferrari>>ok jol néz ki de egyenlőre még házban sincs vagyis az utolso képen van valami kezdeményezés.de itt is karbonfólia van
.és megint az egyesével megcsinált kábel..ami praktikusnak és silence.nek nem mondható....
oil pc>>na ez a retro. ez volt 10 éve ja divat hogy akváriumba beletesszük azzal a specko anyaggal bevonva...ezen mi a mod?
prodigy mng> már megint a kicsi xarba bezsúfolás mesterfoka.itt látszik is mennyire sok helyet foglal el az egyesével harisnyázott kábel.kb 2x akkorát. de más ezen kívül ki se emeli a házat. max az plexit cisnált az oldalára.de mivel kb tucatszám lehet gyárilag plexis házat kapni, így ezen mi az extra...??
gold digger>>ok faja de erre mondja valaki azt letisztult minimal...
..ok egyedi szép kidolgozott de az itteni trendeknek nem felelhet meg egy ilyen....max azért mert 2 színű és egyesével van a tápkábel megintcsak harisnyázva na meg mert vagy fél milka benne vana gépbe hanem több.
Az első ami nekem tetszik a stunning cm690..ez faxa.tényleg fekete kék letisztult.igényes.de persze emgint megvízhűtés ami a víz világít...meg alsóhang vagy 700k benne van a gépházba....
most komolyan attól jó egy gépház modding ha valaki fél egy milliot belelapátol vízhűtést csinál.2 színben totál snasszul megcsinálja...ja és persze ha egyesével harisnyáz mert az ugye segít a légáramlatot. -
tDr1v3r
veterán
Volt már itt a fórumon is példa arra hogy olcsó hardverből és házból jót hozzanak ki, sz'al ez nem pénz kérdése... nagy valószínűséggel az van hogy nem voltál elég kreatív, ennyi, a következő jobb lesz.
Ezt az oldalt ajánlanám böngészgetésre, sok gép van fent, biztos találsz olyat amiből inspirálódhatsz...
-
sing1ep1ayer
őstag
Abban igazad van, hogy felesleges a te munkádat az itt példaként felhozott modokkal összehasonlítani, mert óriási szakadék van köztük mind az anyagiakat, mind az elkészítéshez használt szerszámokat tekintve. Mintha egy tuningladát próbálnánk összevetni valamelyik tetszőlegesen kiválasztott járgánnyal a Fast and Furious-ből.
Egy dolog viszont akkor sem tetszik. Ha megnézem a kiindulási alapot, majd a végeredményt, akkor azt látom, hogy a ház kívülről határozottan rondább lett (legalábbis szerintem), ráadásul hátul egy csomó rendezetlen kábel lóg ki belőle. Belül meg franc tudja milyen lehet, mert a fotóidon nem látszik egészben. Az, hogy egy 5 centis narancs, meg egy 5 scentis zöld harisnyadarabot látok összefonódva tekergőzni engem nem győz meg róla, hogy a belső úgy anblokk pöpec lehet. -
Gézengúz
addikt
Én azon csodálkoztam a legjobban, hogy a cikkben végre képes vagy (majdnem), helyesírási hibák nélkül is írni...Mondom ilyen nincs, ezt nem is dragon írta...
-
dragonfx
veterán
de baxki ne ilyen alkotásokhoz mérjed már az enyémet az enyém egy alap 5k.s ház azt nézd honnan miből indultam mennyi befektettéssel.amiket te linkeltél jobb ha meg se becsülöm mennyit érnek és gondolom korlátlan anyagiak álltak a készítő rendelkezésére kiindulva a 2-3 vga.ból.
35>>ezek már nekem is to much házak tiszta plexi ott rejtsél el bármit...
-
Potzee
addikt
Hű, ez nagyon kókány...
Még nem modding, de egyszer majd az lehet...
-
Mardel92
tag
Kicsit úgy érzem agresszívan le akarod tolni mimdenki torkán, hogy ez a király, nem a minimál. Van akinek tényleg az fekszik, ha csillog villog, van akinek nem. Én is a minimalt díjazom, de sok karácsonyfát megszégyenítő gépeim is voltak. Tabletem neon zöld tokba hordom, de akkor se akarom mindenkire ráerőszakolni, hogy ez a frankó.
Attól, hogy nem csak pozitív visszhangot kapsz, ne keseredj el, ha nálad ez jön be, folytasd, sőt, a rózsaszín harisnya tényleg király.
Ha pedig nem kritikának, hanem sértésnek fogod fel a kommenteket, akkor kár volt publikálni és a jövőben ne is tedd. -
Maximum1
őstag
"De ebbe a házba hová rejtesek kabeleket mikor hivatalosan nincs is menedzsment benne ami nem látszik már pedig sok kábel van ám"
Azért ellehet rejteni, persze csak ha akarod, én egy fekete műanyaglappal /hátulja szürke/ takartam el.
Az első képeken látszanak még a kábelek, utána szépen ellett dugva.
9 ezer volt a ház. -
dragonfx
veterán
Mind2 belső klasszul néz ki.én nem vagyok a 2 szin es annyi elv híve.neon meg kell.nemhiába árulják a ledes ventiket sem.
Ha már letisztult akkor az antec nvidia fája még völt egy srác nem ugrik be a nickje most fekete corsair gyári vizhutessel high end gép.na az a fája letisztult.De ebbe a házba hová rejtesek kabeleket mikor hivatalosan nincs is menedzsment benne ami nem látszik már pedig sok kábel van ám...azokat mind én dugtam el. A harisnyazott vilagitosokat meg mer dugnam el?az a lényeg latszon hogy világít,színes....
Na ez az 19k ez az xdl meg 5k volt.ne várjunk már azonos minőségét....hol kapni 5e.ert olyan házat amin 2 usb3 van elől??
Milyen tyukbeles stílus?? Lathatatlanna kéne tennem a kábelt vágy mi..:-D....az a lényeg latszon vilagitson minnél jobban minnél több szinbe....sőt azóta oldalra narancs ledes ventit raktam es ha tudnék rózsaszín harisnyat szerezni azt is beraknam.
-
SkyS1gn
félisten
Nem egészen értem mire akarsz kilyukadni... ház 19k volt.
Amúgy ott még a bitfenix előre harisnyázott toldóit használtam, késöbb magam beharisnyáztam fekete-fehérre.
-
westcoastog
veterán
Nem szeretnék vitatkozni, nincsen veled semmi bajom, de ízlésről vitatkozni a legnagyobb hülyeség.
Nem, nem kell milliós hardver ahhoz hogy egy gép belseje jól nézzen ki, a kivitelezés a lényeg.
Azzal meg számolni kell hogy mindenféle színnel lefestett, 6 színű harisnyákkal rendszer nélkül belógatott tyúkbeles stílus az emberek nagyon nagy részének nem jön be.aki az élettelen szamitogep szurket jobbnak ítéli mint a neonzoldet...annak izlesficama van....
Kösz hogy kiforgatsz, de nem azért tettem be a gépemet mert az acélszürke szebb mint a neonzöld, csak próbáltam megmutatni hogy az oldalablakos moddingolós téma nálam is megvolt, csak színes bizbaszok helyett én akkor is a rendezett, rejtett kábeles gépbelsőt preferáltam.
-
SkyS1gn
félisten
"vizhutés miatt csak" [link]
Amúgy meg ne sértődj meg de tényleg nem bántásból írjuk ezen sorokat, mi is végmentünk, nekünk is ajánlottak/tanácsoltak/kérdőre vontak dolgokat, ezek csak segítenek.
"Jo mind1.sejtettem nem egy milliós értékű hw van benne csak fikazas jöhet ra.ezt tudtam de hogy ilyen arányban.....:-(
Érdekes ha egy vizhutessel menne benne. Csutka tuninggalegy r9 290x +i7 extremee edition + seasonicos gold tap meg 32gb 3000es rám....stb egyből mindenki szépnek latna.....na mind1...."Mutassak vizes gépeket a topicból amik nem tetszenek?! [link] [link]
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #35 üzenetére
Jo mind1.sejtettem nem egy milliós értékű hw van benne csak fikazas jöhet ra.ezt tudtam de hogy ilyen arányban.....:-(
Érdekes ha egy vizhutessel menne benne. Csutka tuninggalegy r9 290x +i7 extremee edition + seasonicos gold tap meg 32gb 3000es rám....stb egyből mindenki szépnek latna.....na mind1....
A minimál design kenje mindenki a hajara.kis szűk dobozba szerelhetetlenul belezsufolni mindent. A forrosagba az tényleg klassz.
A kábelek elrendezeset figyelembe véve is jó a hutesi teljesitmeny.legaramlatot nem sokat ront.
A kivitelezés meg gyári max a usb3 része nem a karbonfoliaval....a szinezes egy dolog...aki az élettelen szamitogep szurket jobbnak ítéli mint a neonzoldet...annak izlesficama van....
Na ez meg az én véleményem. -
Tecsa
aktív tag
Arról lehet vitatkozni mi szép és mi nem az, de arról, hogy a kivitelezett dolog milyen minőségben készül el arról nem. Nekem sem tetszik a neonzöld, sem az ezer színben világító házak, de ha szép lenne a kivitelezés azért megemelném a kalapom előtte!
Kérlek ezt ne támadásnak vedd, hanem jóindulatú tanácsnak.
-
westcoastog
veterán
Én szolidabban nyomtam.
A munka meg a belefektetett energia értékelendő, a stílus és a szépség meg mindenkinél mást jelent.
Én jobban szeretem a rendezett belsejű clean gépeket, te a világításos belógó kábeles gépeket szereted, mindenki más.Ebben a logoutos cikkben vannak a neked tetsző moddingos gépek.
Na ez modding, amire manapság már mindenki átállt, az az elegánsabb minimal modding. -
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #31 üzenetére
Szurkeseg meg levegő.kabelek szanaszét nuku harisnya es semmi világítás.es ezután van az én látványos házam leszolva???:-o:-o
Ez a fehér vizhutesos jó ők egyedi de a vizhutes miatt csak.... -
SkyS1gn
félisten
Amúgy a világítást a szeretem, de általában fehéret preferálom.
2012 tavaszi, legutóbb 2013 áprilisban nyúltam hozzá. (azóta a vga és a blokk távozott, a 290X-re még nincs blokkom)
Nekem is az első modom ez, sokat tanultam is belőle. -
imibogyo
veterán
Szerintem is alakul ez még bőven nálad. Mindenki így kezdte. Na jó, ha nem is így (például neonozás megosztó), de szóval mindig van hova fejlődni. Fogd fel az itt elhangzottakat építő jellegű kritikának. Én is így tettem anno. És attól retro, hogy valamikor a 2000-200x-es években voltak az ilyen színes-világítós-eklektikus gépek ""menők"", ma már nem igazán.
Ez a munkád nekem sem tetszik. Túl össze-vissza, de a következő simán lehet jó (a negyedig-ötödik meg még jobb). A kivitelezés is javul majd idővel, ahogy egyre több mindent készítesz. Mondjuk főleg a tervezettséget hiányolom nálad (nem a 3d-s tervekre gondolok első sorban, hanem, hogy kerek egész legyen amit készítesz), kicsit olyan, mintha az "ahogy esik úgy puffan elv" lenne a szervező erő.
Egyébként elég rohamosan tud fejlődni az ember (tervezésben is), ahogy egyre több mindent készít. Bár a legtöbb ház amit én csináltam sem tetszett szinte senkinek sem, csak nekem, de azért nem adtam fel folytattam tovább. Mondjuk mostanában nem készítettem semmi számítógéppel kapcsolatos dolgot, inkább nagyobb szabású munkákkal kötöttem le a szinte nem is létező szabadidőmet.
Azt gondoltam többeknek fog tetszeni.
Az a baj, hogy nagyon magasra került az a bizonyos léc a modding világában. Ma már olyan profi munkák látnak napvilágot nap, mint nap, hogy amikor az emberek meglátnak például egy ilyen gépet, utána már nem igazán tudják értékelni az egyszerűbben, sokszor kevés pénzből, kevés géppel, házi barkácsolással készült gépeket (tisztelet a kivételnek mind megítélés és értékelés terén, mind a "kis pénzből nagyot alkotás" terén, melyre jó pár hazai példa is van, például itt a PH-n is). -
törölt tag
Szerintem maga már a cikk címe is nonszensz
-
dragonfx
veterán
Azt gondoltam többeknek fog tetszeni.nem jött be.ez van. Nekem bejön. Szerintem nem retro. Mindig is a csilivili vilagitos dolgok tetszettek.az elozomhoz képest jóval letisztultabb.szerintem igényes lett,jó sejtettem a karbon meg neonzold kicsapja pár ember biztosítékát.nem tudom mitől gondoljátok retro....
Mondjuk amiből kiindultam es amennyibe ván ahhoz képest fája szerintem.
Abba hogy semmi nem látszik,semmi nem világít,minden egyszínű kicsi es hangtalan abba mi a jó??? -
Mardel92
tag
Jó kis írás, régen hasonló házam volt nekem is (aka kaotikus
). Manapság inkább a minimal design és a csend a lényeg.
Szerintem minden barkácsolásra hajlamos pc őrült legalább egy ilyen gépet csinál, ne add fel az alkotást. -
Mikeee89
senior tag
Érdekes írás, látszik sok energia van benne, ha örömöd leled benne, hát legyen. Bár ez a zöld szín talán túl rikító. Én max azt a revoltec hűtőt fogadnám el, király hogy ír ki dolgokat
Jó írás lett, jó volt olvasni.
-
justflash
aktív tag
Értem én hogy sok munka van benne, de akkor se az igazi, túl SOK az egész, a kevesebb több lett volna.
Meg meg is őrülnék ha valami így világítana éjjel játék közben.
-
Ha ez a modding már itthon minden moddingolt...
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na kedvet kaptam én is moddolgatni, át is ugranék apámhoz a házért, ha nem lennénk éppen haragban.
A végeredményhez annyi fűznék hozzá, hogy kár volt a karbonfóliát felrakni, és ez a zöld szín feketével mutatna jól, nem kékkel. Vagy a ventit is lefújtam volna
-
N.Ferry
senior tag
Nekem bejön,igazi egyediség!!
-
-
Ezeknek az XDL házaknak igy lehet növelni a piaci értékét... vagy épp csökkenteni...
-
Maximum1
őstag
Nem tetszik, de használd egészséggel.
-
oceanrush
senior tag
Szerintem fasza, olyan retro. A regi 'P4 Celeron' gepemre emlekeztet.
-
törölt tag
A többi felület teljesen sim, így ilyen, mintha fehér cdromot teszel fekete házba...
Egyébként házzal kapcsolat igen kisigényű vagyok, ha van benne alaplapi tálca, akkor megfelel, de ha direkt az esztétikára törekszünk, akkor ne ilyet csináljunk, egyébként az írás jó lett. -
M_o_g_y_i
őstag
Szép.
-
atike
nagyúr
Le a kalappal, hogy ilyesmihez van időd, türelmed és idegzeted...
Részemről nagyon nem az én világom az ilyen neonos cuccok.
-
westcoastog
veterán
Ez olyan 2000-es évek eleji modding stílus, nekem nagyon retro.
Nagyon régen böngésztem a computermode fórumát moddingos képek után, és csak ehhez hasonló képeket lehetett találni.
Nekem is megvolt régen a plexis oldalablak, a zöld meg az uv neon, ma már le sem veszem a gép oldalát. -
feco72
Modder
Őőő, eklektikus. Nincs egysége, azért veszel fekete házat, mert a dvd is az, de közben ott virít 2 zöld téglalap az elején. A karbon nem kéne bele, sima fekete. Zöld hátlap kék fénnyel, nem tudom... Ez az egész 2 házra szétszedve mutatna jól. A lényeg! neked tetszen
-
No comment.
nem áll össze az egész.. olyan 90-es évek neon minden
Remélem az a táp pedig egy duplaventis Enermax legalább..
- alaplap hátlapja rikit a fényes fémszinével
- eleje egységtelen
- egy szín, max kettő, de itt több is...Na ezért ülök neki a moddingnak. Ez a "stilus" a 2000 években futott... akkor se elsöprő sikerrel...
-
For357y
aktív tag
Gratulálok a cikkhez és a moddinghoz is, bár szerintem kissé ízléstelen lett a végeredmény.
Mondhatni ronda. De nem nekem kell tetszenie.
Nyilván sok munkád volt vele, remélem nem sértettelek meg, csak hát...ízlések és pofonok.
(#3) nakos1212: +1
-
törölt tag
Bocs, szerintem ide a karbonfolia siman szar, a tapot meg fujd le feketere....
-
Buci21
addikt
a sok "elgondolás" szóból néhány cserélhető valami másra? például: elképzelés, ötlet, megoldás stb
Javítva
[ Módosította: Kalandor ]
-
gabe_
őstag
Ez a munka a fiatalkori magamat juttatja eszembe.
A mai agyammal már csak annyi: Nembaj, majd kinövöd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Magisk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest