- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-ger
tag
grat a WP-nek. aztán telefonváltásnál az ő házuk táján is körülnézek...
-
kolosanyi
veterán
válasz
RaveForce #64 üzenetére
Önmagában a Koss nem jelent semmit, ahogy a Xears se, amit használok. Minden gyártónak vannak jó és szutyok termékei (félre ne érts, ezzel nem azt akarom mondani, hogy az általad használt biztosan rossz, vagy jó, csak megjegyeztem, hogy a márka nem biztos, hogy számít, Kossból amúgy is csak a PortaProt hallgattam eddig, az viszont meggyőző volt). Az XE200-am egy jó füles, elégedett vagyok vele (egyébként 32Ω-os, igen.) Egyébként nem a hangerővel van bajom, inkább legyen halkabb, de szóljon szebben, a hangerő úgyis csak akkor fontos, ha nem szigetel jól a füles. Viszont a Nexus minden tekintetben jobb forrás, ezt te is láthatod.
Ok, erre használsz egy lejátszót, de nem mindegy, hogy mit és hogyan játszik le az a program. A Neturon tud 32 bitet, egy rakás formátumot, többek között FLAC-ot is, amiben a zenéim nagy része van. Ráadásul nagyon jó hangja van a lejátszónak, sokkal szebben szól, mint a többi droidos lejátszó. (A stock lejátszó egy vicc, nem is használtam sose, csak a legelső hetekben, amíg nem voltam képben a lejátszók között droidon.) És akkor vannak benne olyan csemegék, mint a crossfeed, vagy az öt sávos, teljesen manuálisan paraméterezhető EQ (nem vicc, olyan tartományban vágsz vele, vagy emelsz ki, amilyenben akarsz). Na ilyen lejátszót hiányolok erről a platformról.
szerk.: Ja, egyébként a szoftveres hangerő állítgatásokkal az a baj, hogy torzul a hang, illetve sérül a dinamika. A Voodoo sound pl ezért jó, mert az analóg gaint tudod állítani vele. Illetve tud ilyet a Neutron Player is, de az csak visszavenni tud a gyári értékből, míg a Voodooval rá is tudsz erősíteni, így komolyabb fejest is ki lehet vele hajtani.
-
RaveForce
veterán
válasz
kolosanyi #63 üzenetére
16 ohm ellenállású agybadugós KOSS fülessel használom, ráadásul még huzva is van szoftveresen a hangerö , tehát kakaó böven van (a legtöbb füles 32 ohmos), halksággal nincs bajom
Zune egy satu buta szoftver, azon kívül nem tud semmit, hogy lejátssza a zenét
általában erre használok egy zenelejátszót, platformtól függetlenüla ICS-é is csak annyival, hogy beépül az értesítési sávba, meg a lock screenre.
ezt a wp7 már alapból tudja, amióta kijött -
kolosanyi
veterán
válasz
RaveForce #61 üzenetére
Jaj Istenem, ne már. Persze, lejátssza a zenét a WP is, nem ezzel van a gond, sokkal inkább ezzel (ha jól emlékszem, neked Omnia 7-ed van, de bocsáss meg ha tévedek). Alapvetően elég tisztának mondható, egy átlagos telefonhoz képest, de hasonlítsd össze a Nexus S-el. És akkor ez még nem is a Voodooval lett mérve, ergo jóval rosszabb értékeket kell mutasson. Ez itt most nem egy WP vs droid vita, egyszerűen arra próbálok rávilágítani, hogy közel sincs olyan minőségű lejátszó a piacon, mint ami van a droidosok közül. (Akkor azt már meg se érdemes említeni, hogy a Zune egy satu buta szoftver, azon kívül nem tud semmit, hogy lejátssza a zenét, igaz az ICS előtti droidos alap cucc se jobb, a ICS-é is csak annyival, hogy beépül az értesítési sávba, meg a lock screenre. Olyanok, mint az általam linkelt Neutron Player, nincsenek arra a platformra. Sajnos, mert amúgy tetszene a WP, de ez kizáró ok. Amíg ilyen tekintetben nem fejlődik fel, nálam esélytelen, kivéve ha veszek egy jó PMP-t és hagyom a telefonos zenelejátszást.)
(#62) Kasya
Egyetértek. Földhöz is vágnám egy elborultabb pillanatomban a telefonom, ha ilyeneket csinálna, az tuti. Tök mindegy, hogy ki a gyártó, meg melyik platform az, a ilyen sz@rokkal tépné az idegeim, nem úszná meg sokáig. -
kolosanyi
veterán
"A sok hulladekon azt is ertem, amit mar masok is irtak. Pl. tok felesleges, a napi hasznalatban ertelemtlen programok, esetleg egy dologra specifikalt dolgot "20" kulonbozo programmal kivalto alkalmazasok."
De látod, hogy egy általad nem olyan fontosnak, vagy haszontalannak ítélt funkció másnak bizony számíthat. Ezért jó ha van választék. De olyan egyszerű, prózai eset is fennállhat, hogy a usernek valamiért nem tetszik egy alkalmazás (nem tetszik a UI mit tudom én), ezért ugyanazt a funkciót egy másik alkalmazásban használja. Ezt nem látom problémának. Legyen minél bőségesebb kínálat és lehessen minél jobban szűrni, valamint a userek értékeljék is az adott appot, hogy lehessen válogatni...
(#59) NGA
Neked is ugyanezt tudom mondani. Eltérő igények. Egyébként az Office adott droidon is ugyanúgy, csak nem egy Microsoft által készített programban. Te is le tudsz tölteni akár ingyenes alkalmazásokat, mint pl a Kingsoft Office, de ott a Drive is, amivel simán tudod online nézni és szerkesztgetni a dokumentumaidat. Tehát ez droidon nem gond, míg a zenehallgatás WP-n az (majd ha jönnek a natív kódban íródott zenelejátszók, akkor talán oda is érkezik egy-két jó lejátszó). -
NGA
addikt
-
Kasya
nagyúr
válasz
kolosanyi #55 üzenetére
Nyilvan, ha osszeirnam a teljes listat, akkor azt nem itt es nem egy perc alatt tennem
Mindenesetre neveket nem tudok, foleg, hogy sokank teljesen veletlen. Legyen az hir olvaso app, theme app vagy egyeb, ami esetleg nem bontja a net kapcsolatot, lassitja, fagyasztja a telefont. Ha nagyon kell egy ket nevet osszetudok irni, de mint latod, nem a fo telefonom az android, igy az most nincs nalam.
A sok hulladekon azt is ertem, amit mar masok is irtak. Pl. tok felesleges, a napi hasznalatban ertelemtlen programok, esetleg egy dologra specifikalt dolgot "20" kulonbozo programmal kivalto alkalmazasok. -
zsírsámán
senior tag
Néhány érdekesség:
◾67% -a a piactéren található alkalmazásoknak ingyenes
◾10% -a az appoknak fizetős, trial verzióval
◾23% -a az appoknak fizetős, trial nélkül
◾61% -a a fizetős appoknak 235 forintba kerül
◾Az appok minősége maradt a régi, azaz a teljes paletta 8-12%-a kapott értékeléseket
ezt találtam wp7.hu-n. -
kolosanyi
veterán
Tényleg nem ferdíteni akarok, vicc nélkül, két év alatt alig találkoztam fos appal droidon. Most ez vagy azért van, mert mákom volt, vagy nemtom, de a legjobban értékeltek közül általában be szokott jönni a nekem tetsző alkalmazás (kivéve Facebook, na az tényleg egy halom trágya, nem is használom).
Zene nekem fontos, ezért használom ezt. Legjobb hangú lejátszó droidra, meg van benne egy csomó hasznos dolog...(#39) NGA
Amennyit meg én officeolok, engem pont hidegen hagy a Microsoft. Van droidra ingyenes irodai csomag, amivel tudok szerkeszteni is + ott a Drive is, vannak jó PDF olvasók, nekem ez elég. Nem tudom elképzelni, hogy mi más kéne egy telefonra, gépre meg ott a Libre Office. Ez persze nem baj, lényeg, hogy lehessen választani.(#41) Kasya
Kérlek mutass, mert tényleg fogalmam sincs, hogy mire gondolhat az, aki ezt mondja (Facebook nem ér, azt fentebb mondtam, az a töketlen banda az elejétől nem képes értelmes kliensorogramot írni, de az oldaluk is egy nagy szar). -
daniel909
addikt
kezd beérni ez a rendszer, már csak egy apollo kellene a fedélzetre. csak megerősíteni tudom, hogy a play-en sok szemét van, de wp7-en is akad. az a jó, hogy a fasza játékok (XBOX LIVE) el vannak szeparálva egy kicsit, így átláthatóbb az egész. összességében így tovább, meg jó lenne az árakat lejjebb vinni, ezt főleg a játékokra értem.
-
Snowy_owl
őstag
Csak a temple run hiányzik számomra.
-
blueMerle
veterán
A szemétről inkább ne beszéljünk, jó? Amikor még pár hónapja a Mozartomra kerestem valami alternatív facebook appot, akkor élből kidobott vagy 9 olyat, ami annyit tett hogy a facebook mobilos oldalát jelenítette meg. És volt, amelyikért fizetni kellett. Ez csak úgy eszembe jutott, ha már a szemét(re való) appok szóba kerültek az Android kapcsán, hogy a WP7 se különbözik ebben a tekintetben. Egyébként pedig én is úgy vagyok vele hogy inkább kevesebb de minőségi app -de ez sajnos nem jellemző a WP7-re se
-
Dungens
csendes tag
válasz
rudymester #2 üzenetére
A sok szemét gyomlálása közben a gMaps- ot viszzapakolhatnák...
-
vanye
senior tag
Így van. Hiszen ha minden fontos appot ugyanúgy megkapsz, mint egy iOS- vagy Android-user, akkor a röccenésmentes (és erőforrás-hatékonyabb) felület sokkal nagyobb érv lehet a WP mellett, mint az, ami ellene szól: a széjjel nem hekkelhető, csili-vili mentes oprendszer a maga privát kis hülyeségeivel (lásd: fix tárhelykapacitás, microSD hiánya stb.).
-
Kasya
nagyúr
-
joey04
titán
és ami (számomra) fontosabb, hogy egyre több olyan app is megjelenik, amik hiánya miatt eddig nem gondolkodhattam komolyan wp7-ben.
-
Droid_
tag
válasz
kolosanyi #37 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy csak szemét van rajta, tapasztaltam, hogy nem. Csak az arányokra próbáltam rávilágítani, hogy az 5x annyi app nem biztos, hogy reális az Android javára, mert sok szemét van rajta. A lényeges alkalmazásokat megírják mind a 3 nagy platformra, a jelentős területeken meg maximum kisebb a választék, amiben viszont ugyanúgy lehet jó. Zenelejátszóba amúgy nincsenek nagy igényeim, egyetlen dolog, amit elvárok, hogy tudjam mappa szinten keresni a zenét, nem pedig előadó/album/stílus/stb. Le is ragadtam a mixzingnél.
-
kolosanyi
veterán
Definiáld kérlek. Utána értelmezd és vegyél a kezedbe egy normális droidot, látni fogod, hogy miről beszélek. (Látom X8-ad van, nem értem akkor a problémát. Kicsit lassú, ugyan az a hardver ma már, de ahhoz bőven elég, hogy megtapasztald azt, hogy nem csak rossz alkalmazások vannak itt, én is így voltam a GT540-el). Nem tudom ki kezdte el tetszeni ezt a f@szságot, de már nagyon elegem van belőle, egyszerűen nem igaz, hogy csak "szemét" van droidra.
Amúgy beletrafáltál a lejátszóval. Ilyen tudású pl nem nagyon van máshol (iOS-en max, de ott se hiszem), szóval igenis számít ez.
(#35) Rolly
Akkor nálad nem ugyanaz a Play Store van, mint nálam, úgy látszik. Én ha keresek valamit, az első öt találat után 99%-ban megvan a megfelelő app. -
én is ezt mondom, hogy az ios és android alkalmazások közül a valamire valók lassan megjelennek wp7-re is, a gagyik meg nem
. Ettől még van használhatatlan alkalmazás wp7-en is ... (amúgy lehet én vagyok igénytelen de 4-5 programnál többet nekem egy gyári Nokia Lumia 800-asra nem kell +ban telepítenem és így is mindent tud amire a telefont használom...) - navi, e-mail, telefon, sms, játék, zenelejátszás, ébresztő, közlekedés, maps, putty, xbox ...
-
válasz
kolosanyi #33 üzenetére
van droidom és használom is és van wp7.5-ös telefonom is ... ha androidon keresek alkalmazást akkor 30-percig kell bogarászni a sok találat között az ami jó lehet, míg wp7-en elég jól kidobja a találatokat ...
és tartom magam ahhoz hogy a fél millió android ap 90%-a semmire sem jó: nálam nem alkalmazás egy háttérkép egy óra ....
-
Droid_
tag
válasz
kolosanyi #33 üzenetére
Nem azt írta, hogy működő, hanem azt, hogy normális (minőségi, értelmes).
Lassan eléri a WP is azt a szintet alkalmazásokban, hogy egy másik platformmal való összehasonlításnál ne legyen mérvadó az alkalmazások száma /számomra/. Nekem édesmindegy, hogy 29 vagy 3 zenelejátszó vagy ébresztő van a boltba, ha abból a 3-ból az egyik megfelel. A leglényegesebb alkalmazásokat meg ugyis megírják WP-re is.
-
kolosanyi
veterán
-
vicze
félisten
(Lejárt az idő)
*Timeline.(menjen a fenébe a Apple
)
-
vicze
félisten
Pedig már kéne legyen egy ideje.
Majd az appban is lesz, csak még nem találták ki hogyan, akkor gondolom majd több figyelmet kap. -
smkb
őstag
-
besk23
tag
Elolvastam a cikket gonoltam megnézem a másik kettő hol tart. Aztán leírtam ide hátha valakit érdekel, mivel a cikkben is szó volt a Playről és az Appstore-ról. Így lehet viszonyítani, hogy mekkora a 3 bolt és melyik, hogy növekszik. Az meg eviden, hogy nem egyszerre indult a 3 platform boltja.
Direkt odaírtam, hogy érdekességképpen. Nem gondoltam, hogy erre vagy öten ugranak nekem.
Mindegy további szép napot mindenkinek.
PS: A facebook tényleg egy határ szar iOS-en. Le is töröltem vagy egy éve. Inkább mobilnézet böngészőben.
-
gzbotii
nagyúr
Foursquare sose hasznaltam, am van neki egy 3rd party kliens: 4th & mayor.
Skype meg tenyleg sz.r, remeljuk jon majd neki sok update.
FB meg sz.r most epp ugy iOS-en is. Peddig, a telen meg jobb volt. Aztan jott egy update.
A droidos, meg talan hamarabb tolt be, de bugzik mint allat. Ennyit errol. Sajnos.
-
motoflug
őstag
Hasít a wp...
-
jookomak
őstag
Nem az a baj, hogy kevés az app, hanem hogy ami van, néha az is szar. Lásd viber, facebook, skype, foursquare.
-
besk23
tag
Tudom, hogy mikor indult a 3 bolt nem kell okoskodni.
Azért releváns, mert a cikkben írták, hogy belép a százezresek táborába, gondoltam leírom a másik kettőt is annak aki nem tudná vagy esetleg érdekel. így lesz mihez hasonlítani.
Nem kell egyből a másiknak ugrani.
negyedes: A cikkben írtak arról, hogy a Marketplace mekkora és, hogy százezres, mint a másik kettő. Akkor miért ne jönne ide az, hogy mekkora a másik kettő?
RaveForce: Én nem ugrottam neki csak kérdeztem, hogy mire fel védekezik egyből, ha nincs tmadás? Csak leírtam két számot. Tudom jól, hogy később indult a Marketplace, nyilván nem lehet akkora mint a másik 2. Csak leírtam emberek, úristen
-
Arról van naprakész infó, hogy az appok hány százaléka ingyenes az összeshez viszonyítva?
Az összes platformon érdekel. Gugli csak 2010-es adatot mondott, amiben még nincs wp7... -
RaveForce
veterán
már több. egészen pontosan most 95.215
-
Probber
őstag
válasz
rudymester #2 üzenetére
Ezzel egyet kell értsek, lenne még mit gyomlálni, rengeteg használhatatlan, gagyi app van fent.
(#4) Rolly
Ez is igaz, csak ott mindenre találsz alternatívát - a sok vacak között - a nagy választék miatt és nem csak fizetôset. -
besk23
tag
Google Play: 500'000+
AppStore: 725'000+Csak érdekességképpen.
-
válasz
rudymester #2 üzenetére
mintha más platform storeja nem lenne tele szeméttel
... androidra normális appot is nehéz találni
-
Remus389
veterán
szép eredmény, gratula
egy lélektani határ
-
rudymester
senior tag
Még sok tízezret ki lehetne gyomlálni. Nagyon sok szemét van és a legtöbb még fizetős is.
-
b4zsi-
őstag
Akik eddig a számokra verték magukat azok most örülhetnek, hogy a WP-nek is sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Goddess of Victory: Nikke
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP381
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest