- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blade zte
őstag
válasz
dreamdancer #66 üzenetére
Ott a szmájli a végén, mert hülye azért nem vagyok. Nem fogok statisztikákat átnézni, vagy szerinted azt tettem?
Az emberek milliós nagyságrendekkel özönlenek a wp8-ra, mert az android minden 2. kattintásnál lefagy, és alig megy rajta alkalmazás. Na ezt vedd komolyan. XD
(Annak speciel, hogy mi értelme van a szavaim kiforgatni, amikor te is látod a "minden magyar fotós" után mit írtam, nem értem)
-
dreamdancer
őstag
válasz
blade zte #61 üzenetére
OMG.
"Minden magyar fotós".
Oké, tudod mit, még csak nem is vitatom, az egyszerűség kedvéért. De az csak egy fórum, ahova mondjuk 100 ember jár - erre mondják, hogy rétegmodell. Ne vitatkozzunk már a 808 népszerűségéről és eladásairól, a számok (a Nokiáé és a Symbiané) magukért beszélnek. A 808 egy technikai demo volt, Nokia presztizsbemutató, ha a statisztikákat elkezdjük boncolgatni, abból az jön ki, hogy maximum. 1-1,5 millió készülék kelt el belőle egy év alatt világszerte. -
blade zte
őstag
Nekem még a blademen is volt rootolva 4.0. Még a 4.2-ig is eljutottam, egyedül azért nem használtam, mert a gapps nem müködött megfelelöen. Pedi az csak 600mhz volt.
. A picit "kaland kedvüek" számára az android az egyik leghosszabb életü oprendszer.
Amúgy hamár oprendszerek: jöhetne már egy HTC HD2 féle telefon. Miért nincs több ilyen, ezzel a minden ráhackelhetöséggel?
-
blade zte
őstag
Azért mert a wp-ben lévö snapdragon s4 messze erösebb proci, mint a tegra 2. Azért mondom, hogy nem a legelsö kétmagosok(a tegra 2 a tabletedben 2011 elején, míg az s4 2012 közepe felé) . Tényleg nem igazán tudjátok mit tud a telefonotok geek oldalról nézve.
Csak a dizájnról beszéltem, ahhoz kétségem sem fér, hogy nem kapok egy másik OS-t, teljesen, minden funkcionalitással. (De olyan érzést kelthetek vele, ha picit átprogramozom.
)
Dreamdancer: a nokia 808, és 1020 fórumokon folyó diskurálásokat elnézve kb minden magyar fotós, aki picit jobban ért a telefonhoz, azt használja. Nincs is szó másról, csak képeket pakolnak ki, meg beszélnek az élességröl stb.
-
NGA
addikt
válasz
blade zte #58 üzenetére
Nekem volt asus transformerem, ami 2 magos, de messze volt attól az élménytől, amit a wp nyújt.
Látom még mindig képtelen vagy megérteni, hogy a wp löncser nem azonos a wp-vel? Attól mert a win7-re rárakok egy osx skint, még nem lesz belőle osx. Csak magad vered át vele.
dreamdancer: A józan logika alapján az emberek strapabíró acélfelnivel és fekete műanyag lökhárítós autókkal járnának, mégis súlyos pénzeket fizetnek a sérülékeny alufelnikért és elvárják a fényezett lökhárítót.
Azért ez nem igy van. A jó alufelni amiatt terjedt el, mert könyebb, mint az azonos méretekkel rendelkező acélfelni, és igy a rugózatlan tömeg is kisebb, jobb az úttartása az autónak, és merevebb is. A fényezett lökháritó meg már 1996-ban is az alapfelszerelés része volt pl a VW-nél, nekem egy G3-asom van, CL alapfelszereltség, fényezett lökháritóval. És szarul is néz ki. Hiába vigyázok én, ha más letolatja. És ha a mai autókat vesszük, akkor rengeteg fényezett lökösön ott van az a gusztustalan műanyag védőcsik, hogy megvédje az éleket. Pont mint a gagyi üléshuzat a szép gyári üléseken, vagy a gagyi műanyag tok az iphone-on.
-
dreamdancer
őstag
Oké, akkor két év. Mindenesetre 2011-ben több gyártó is sorra tolta ki a Wp7-es készülékeket, kevés sikerrel. 2012-re a többségnek el is ment a kedve a platformtól, amin a WP8 se segített. Akik még próbálkoztak egy második körrel (Samu, htc), azok se jártak sok sikerrel és valószínű, hogy ők se folytatják tovább - maradt a Nokia, aminek most kb. 2,5%-os részesedése van az okostelefonok között, ha csak a WP-t nézzük. Nehéz egy menet lesz...
Amit a fotózásról írtál, az mind igaz, ja, mindenki vadul kattogtat a telójával. De ha megnézed az előző fotós-forradalmat, amikor elterjedtek a digitális gépek, akkor láthatod, nem a Canon D1 terjedt el, hanem a 30K-s kompaktok. Az emberek fotóznak, de tesznek a minőségre, vagy legalábbis fizetni nem hajlandóak érte, lásd újfent a 808-at vagy az általad citált FB-n látható alkotásokat. Ha azt gondolod, hogy a FB-fanok rohannak majd 200K-s 1020-at venni, hát tévedsz. Az emberek imádnak mobillal fotózni, de a többségük nem szereti, ha a telefonja úgy néz ki, mint egy kompakt kamera. Oké, ez csak az én sejtésem.
Az iPhone és az alumínium tekintetében megintcsak igazat írsz, a műanyag sok tekintetben praktikusabb - csakhogy ez szinte lényegtelen. A józan logika alapján az emberek strapabíró acélfelnivel és fekete műanyag lökhárítós autókkal járnának, mégis súlyos pénzeket fizetnek a sérülékeny alufelnikért és elvárják a fényezett lökhárítót. Ha a te logikád szerint választanának telefont, akkor a strapamobil uralná a piacot.
El kell fogadni, hogy a telefon divatcikk (is), hogy a műanyagot közönséges, olcsó anyagnak tartják, mert ugye a legolcsóbb termékek mindig abból vannak. Ugyanígy hőzöngenek sokan az unibody ház ellen, de a helyzet azt mutatja, hogy a vevők többsége nem akar akkut cserélgetni, a szerelhetőségre meg kábé tojnak.
És amíg a fentiekkel az Apple nagyon is tisztában van (ezért is tud horror áron eladni egy műszaki alapon egyáltalám extra telefont), én nem érzem, hogy a MS vagy a Nokia tudná, pontosan kiknek is szánja az egyes modelleket. Ki a 1020 vásárlója? Milyen telefonja van most? Mit kommunikálnak nekik azon túl, hogy ez jobb fotókat csinál? Én kizártnak tartom, hogy SGS3/4, HTC One vagy iPhone-tulajok tömegesen váltanának át, mivel a 1020 pont azokban nem kiemelkedő, ami ezeknek az embereknek fontos, ami miat pont ezekért a készülékekért hajlandóak voltak súlyos pénzt fizetni.
De ettől függetlenül én is szurkolok a WP-nek, csak szerintem még nagyon sokat kell fejlődnie.
-
blade zte
őstag
Szerintem ez az "android 2x annyi erejü hardverral tudja azt, mint egy wp hardvere" féle kijelentés már elavult. Igaz volt kb az elsö generációs kétmagosoknál (galaxy s2). Egy középtudású kétmagos android is megtudja csinálni azt, amit a középtudású wp8. A ram meg sok, hogy egyszerre sok alkalmazást tudjon futtatni, és ez egyben elönnyé fordítja az egyszerre sok futtatott appot hátrány helyett. Persze ez relatív, bár vicces, hogy a kis wp market kontroláltabb, mint a nagyon nagy google play.
Miért használna akkor a samsung, söt a htc 4.7 hüvelyken is? Valamennyit csak hozzáad. Szerintem a fullhd kéne hogy legyen a standard 4.7-töl 7-ig. Mert egységes lenne a felbontás végre, és 7 hüvelyken is alig látunk pixeleket. Na ennél feljebb szerintem sem kell.
Kinézet... különben elég egy android launcher (holo metro/modern felület? Mmm
), az alkalmazások meg úgyis magukhoz igazodnak.
-
NGA
addikt
válasz
blade zte #56 üzenetére
"sohasem rendelkeztek a kamerán kívül egetrengetö specifikációkkal, söt inkább a középkategóriát képviselték. "
Már megint a droidból és magadból indulsz ki. Az emberek jelentős részének a leghalványabb fogalma sincs arról, hány magos a telefonja, mekkora a felbontása (ha megmondod neki, akkor elképzelni sem tudja mekkora az) és hogy mekkora a proci órajele. Főleg úgy, hogy a WP-hez nem kell 2 giga ram, 4x1,5 ghz-es proci ahhoz, hogy gördülékenyen elfusson. Értsd meg végre, hogy rajtad, és a sok droidos kockán kivül a specifikációkra nem reszelik a cerkát. Én azt sem tudom, hogy a 2 mag a telómban 1 vagy 1,2 ghz-en megy-e. Csak azt tudom, hogy 2 mag van benne.
"Hamár úgyis "optimalizált", akkor a kétmagos procin kívül mindenben csúcs hardver kéne. Mert fullhd-t nem lehet optimalizálni, hogy hd-ban is azt lássad..."
Meséld el már nekem, hogy 5 colban mi a bubánatos értelme van a FullHD-nek? Az emberek még tv-ben is megveszik a sima HD-t, pedig azon már látható is. Ez egy ilyen rendszer, itt a lehetőség meg lesz a FullHD-re, de nekem tökéletes a 4"-on a 800x480. Főleg úgy, hogy sokan megveszik droidban a HVGA-t is.
"Persze ez az én nézeteimen alapul."
Pontosan. Másnak meg a sok csiricsáré statikus ikonok, meg az akksizabáló widget nem tetszik.
Nekem pl CSAK a WP felülete jön be, hiába van ipad-om, ha megtehetném, vennék inkább egy Surface RT-t, annyira bejön a csempe.
Nem vagyunk egyformák. Amitől más behány, én arra élvezek. És forditva."Szoftveresen meg próbálnak csigalassan érkezö frissítésekkel felzárkózni."
Na ne viccelj, itt legalább MINDEN készülék megkapja a frissitést, nem ugy, mint a droidon. Ezen nem változtatnak félévente, hogy máshogy nézzen ki.
-
blade zte
őstag
Számomra a probléma nyitja:
Lehet, hogy nem nézik a többi dolgot (amit azért én kétlek, én magasról tojtam a kamerára vásárláskor, mégha nem is felsökategos volt), de akkoris látjuk, hogy a WP telefonok az elejétöl kezdve (bár akkor azért még pariban voltak) sohasem rendelkeztek a kamerán kívül egetrengetö specifikációkkal, söt inkább a középkategóriát képviselték. Hardveresen csak a kamera, amit ténylegesen hirdetni tudnak. Szoftveresen meg próbálnak csigalassan érkezö frissítésekkel felzárkózni.Megoldás? Hamár úgyis "optimalizált", akkor a kétmagos procin kívül mindenben csúcs hardver kéne. Mert fullhd-t nem lehet optimalizálni, hogy hd-ban is azt lássad...
Az embereket így könnyebb lenne megvenni. Engem meg nem érdekel a fotózás, ezért meg sem fordult a fejemben a nokia. És kész, ennyivel el is döntik mások, ha csak nem a kinézet miatt nézik ki, mert nincs más, ami egyértelmü elöny. Szoftveresen elsö ránézésre egy tudatlan embert jobban vonz a fullhd-ban csillogó galaxy s4 színes menüje sok funkcióval, mint pl olyan 10-20 db kocka fekete alapon. Persze ez az én nézeteimen alapul.(mindig is "okosabbnak" éreztem valahogy a windows 7, és az alatti UI-ra hasonlító eszközöket, mint amelyiken csak pár hatalmas ikon van)
És itt nagyrészt csak a negatív vonásait akartam kiemelni, amik visszatartják.
-
Polllen
félisten
A wp7-s telokat is többek között a fényképezővel adták el+modern ui.
Viszont én most pont azért nem váltok, mert érték-ár arányban el van cseszve a dolog.
Note-m van, a kamerája sztem nagyon jó. Hasonló képességű wp8 hol is kezdődik? Igen tudom, a note sem olcsó, de a fényképező mellé egy nagyon jó csomagot kapok. (programok, funkcionalitás, stb)
WP-nél ez a csomag még túl kicsi, ezért nem lehet nagyon iphone verő sem. Majd. Addig meg meg kell venniük a korai elfogadókat.
-
NGA
addikt
válasz
dreamdancer #53 üzenetére
"Sajnos a számok elég egyértelműek, és az, hogy a WP-nek 3 év alatt bő 3%-os részesedést sikerült kiharcolnia, nem túl nagy eredmény,"
Lássuk a 3 évet:
2010: szinte semmi nem volt, októberben jelent meg az oprendszer, ha jól emlékszem 2 vagy 3 féle telefonnal. Az Optimus 7 volt az első ha jól tudom.
2011: megjelent a NoDo, majd májusban a Mango. Kb innen lehet számitani a WP történetét.
Azaz a 3 év az 2 év. A Nokia is ekkor szált be a bizniszbe, majd 2011 év végére kihozta a 800-at.
Itt indult meg a reklámhadjárat, addig a pórnép azt sem tudta, hogy létezik WP.
Igy igazából ha azt nézzük, hogy eközben a BB-nek sikerült leküzdenie magát a 3% alá rendesen, ez igen szép eredmény, hisz ez éves szinten a WP-nek majdnem 30 millió eladott telefont jelent.2013-ban az egyik legfontosabb szempont a kamera. Hidd el. A lányomon tudom lemérni, aki soha nem fényképezgetett, de amióta van okostelója, folyamatosan látom, hogy a FB-on tolja a képeket. Olyan kicsit ez, mint a Kodak No. 1. Megváltoztatja a szokásokat. Nézz meg egy koncertet, vagy bármit, folyamatosan fotóznak mobillal a fiatalok. Amióta nekem is okostelóm van, kb megszázszorozódott a fotóim mennyisége. A kisfiam is sokkal többet fotózom, bárhol vagyunk, és tolom fel a FB-ra, hogy a nagymami is lássa tőlünk 200 km-re. Ez egy ilyen világ. És azért kell jó kamera a telóba, mert az emberek nem viszik magukkal a kis kompakt gépeket, de a telót igen. És bár megkomponálni nem tudják a fotót még, de azt látják, hogy éles-e. És mit hallanak? 2 mag, 4 mag, fullhd stb. 80%-uk azt sem tudja mit jelent. De a 41 megapixelt azt igen. Olyan ez mint az autónál, hogy hiába mondod neki, mekkora a forgatónyomaték, ha csak azt érti meg, mennyi a végsebessége, és hány lóerős.
A legnevetségesebb pedig az, amikor az iphone-t mindenféle 500 Ft-os tokba rakják :-) Mert annyira prémium, hogy az első szőnyegreejtéstől megsérül. Van ipad-om, és szinte minden sarka, hátlapja le van horzsolva. Egy ronda műanyagot kellett rárakni, hogy kinézzen valahogy.
És ott van az 520-as lumiám: Ha megkopik a hátlap, leveszem, eldobom, és veszek 1500-ért egy olyan szinűt, amilyet akarok. Na sokaknak ez jön be. Ma cyan, holnap citromsárga, ha meg temetés, akkor fekete (bocs, hogy morbid voltam). De az iphone sem alu volt, és vették az emberek a 3-ast is. A 4-es már 2 éves. A piac gyorsan változik, 2 éve még minden telefon fekete volt szinte vagy fehér, ma a szinek dominálnak. Lásd ios7 gradiens szinorgiáját :-)
Az emberek többsége letojja az aluminiumot. Neki sárga legyen, vagy kék, vagy vörös. -
dreamdancer
őstag
Sajnos a számok elég egyértelműek, és az, hogy a WP-nek 3 év alatt bő 3%-os részesedést sikerült kiharcolnia, nem túl nagy eredmény, főleg a MS erőforrásainak ismeretében. És ezért csak maga a MS okolható. Tudom, hogy az elemzők is optimisták, de a 10%-hoz szvsz sok lyukat kellene még betömni.
A Nokia palettája biztos, hogy jobb, mint mondjuk egy éve, de még mindig sok igényt nem tudnak kielégíteni, oké, én a 925-öt már megvenném a 8X helyett, de kompromisszumokat kellene kötnöm magammal. Ami meg a választékot illeti, pl kínálnak háromféle WXGA modellt - ugyanazzal a kijelzőmérettel, ugyanabban a műanyag kivitelben...
Az 1020-at pedig csak a kamerája nem adja el, ahogy a 808-at sem adta el, a vevőknél ez csak egy szempont a sok közül, ezen az alapon a SGS4 Zoom is sikermodell lehetne.
Az iPhone-júzerek átcsábításáról pedig ábrándozni is kár, ahhoz nagyon más készülék kellene, a 1020 erre teljesen alkalmatlan, ahogy a 920 is az volt, hiába tolta a Nokia az összehasonlításokat. Egyszerűen nem arra megy rá, ami az iPhone-osoknak fáj (az i5 kamerája miatt senki sem morog), azt viszont nem tudja nyújtani, ami az Apple vevőinek fontos (kompakt, elegáns külső, minőségi anyaghasználat).
Szóval a Nokia előtt még hosszú és rögös az út és sok feltétel hiányzik a sikerhez.
-
NGA
addikt
válasz
dreamdancer #48 üzenetére
Én az 520 helyzetét nem látom ennyire rossznak, szerintem tudatos döntés volt, mivel ha ezeket bennehagyják, akkor majdhogynem jobb lenne, mint a 620. Amikor én az 520 és a 620 között vacilláltam, akkor pont az ilyen dolgok miatt kellett töprengeni. Nekem nem kell előlapi kamera, mert ha mobilneten skype-olok, akkor nem kapcsolok kamerát, mivel igy kevesebb adatmennyiséget visz. Vaku sem kell, mivel ami ezekben volt, max 1 méterig jó, elötte az LG-ben volt nekem, de semmit nem ért, mindig kikapcsoltam inkább. Szóval okosan döntöttek a nokiánál, amikor felépitették ezt a termékvonalat.
Marketshare: Ha az IDC-t vesszük alapul, amit te is néztél, világosan látszik, hogy a Q1-re vonatkoztatva jelentős előrelépés mutatkozik.
1020: Jól döntött a nokia, amikor hardverileg nem ment bele a háboruba a droidosokkal. Annyira újszerű a kamerája, hogy képes lesz eladni ezzel magát a piacon. A 808 egy jó kis telo volt, de soha nem erültette a nokia. Ha megnézed, törnek előre a képmegosztó oldalak, mindenki fotós, a flickr is száguld, az embereknek erre van igényük. Mindenhol csak a fotózásról olvasni. Jó időben dobta a piacra a 1020-at a Nokia. Én nagyon remélem, hogy sok-sok iphone 5s vevőt elhappol most majd. Még azt is el tudom képzelni, hogy egy kamerafrissitéssel kihozzák 720p-n a 60 fps-t, mikor bemutatják az 5s ezen ficsörét.
Szóval én azt látom, hogy végre megfelelő termékpalettával léptek piacra, és ha végre jó lenne az üzenetfogadás, akkor baromira jó alternativa lenne. Friss, fiatalos, sokszinű, trendi.
Egyre több Nokia Lumia-t látok az embereknél, és ez jó. Jól megkülönbözteti a többi telefontól a kialakitásuk. Én bizom abban, hogy 1-2 év mulva meglesz a 10% is. 2011 eleje óta használok WP-t, akkor alig volt 1% a piaci részesedés. Senki nem is hallott róla. Most meg sok ismerősöm használja megelégedéssel.
-
dreamdancer
őstag
Félreértesz, nem vagyok elkeseredett és a 8X-emet is kedvelem.
De azt tartom, hogy a MS nagyon-nagyon rosszul menedzseli a WP-t és emiatt képtelenek a gyártók olyan WP-s telefonokat (pláne tableteket) csinálni, amelyek valóban versenyképesek az androidosokkal. Hála a rosszul meghatározott kötöttségeknek, éveken át se valódi csúcsgépet, se olcsó belépőmodellt nem tudtak csinálni. És ez még mindig így van, mert a Lumia 520 valóban remek készülék, de a másodlagos kamerát és a villanót is ki kellett spórolni belőle a relatíve drága SoC miatt. Az 1020 kamerája pedig valóban wow-faktoros, minden más tekintetben azonban a középkategóriában mozog, elsősorban a ma annyira előtérbe tolt kijelzőméret- és felbontás miatt - és ez a várhatóan igen durva árral együtt inkább egy rétegmodellt jelent, hasonlóan a 808-hoz.
Az én optimizmusom igencsak visszaesett az elmúlt évben, a WP nem bír kitörni a 3-4% közötti piaci részesedésből, sőt, a legújabb adatok szerint ismét zsugorodik az a bizonyos rész, most kb. 3,2%-on állnak. Ami egyrészt elhanyagolható, másrészt meg abszurd.
A Nokia meg külön sztori, én azokkal értek egyet, akik szerint a MeeGo lett volna jobb választás, a Nokia elég nagy cég volt egy saját OS-hez, az Apple jó példa, milyen előnyei vannak az egy kézben lévő hw-sw párosnak. Most viszont teljesen ki vannak szolgáltatva a MS-nak, a MS csigatempójának, nem tudnak választani a SoC-gyártók között, nincs dual SIM-es okostelefonjuk stb stb.
Na mindegy, kezdünk átmenni nagyon offba...
-
NGA
addikt
válasz
dreamdancer #46 üzenetére
Nézd, attól, mert te elkeseredett vagy, mert HTC-t vettél, és a HTC nagyivbe beletojik a wp-be, még nem biztos, hogy mindenki igy látja. Eléggé optimista a hangulat a wp körül, az 520, 620 szépen fogy, a 1020 is kelendő lesz szerintem, mert már csak azért megveszik, hogy vagizzanak vele. A Nokiának nem volt választása. A droiddal csak egy másodvonalbeli senki lett volna, ha túlélte volna, mert az ms belepumpálta a pénzt.
A statisztikai adatok szerint a WP képes volt megvetni a lábát, emelkedik az eladások száma. Ezt a negyedik szivta meg, a BB, ott már nincs optimista hangulat, ők ott vannak, ahol a Nokia lehetett 1 éve. -
dreamdancer
őstag
Nem állítom, hogy nem a Nokia dominál WP-fronton, a GDR2 kapcsán meg elválik, mennyire sz@rik bele a htc, de valószínűleg igazad van. Ha a Nokia anno nem a 920-at, hanem a 925-öt tolta volna ki, most nekem se 8X-em lenne, de hát magasabb felbontású kijelzővel szerelt WP-s telefonokból finoman szólva is kicsi a választék. (Mondjuk WP-ből alapból az.)
De nyilván annak is oka van, hogy a legtöbb gyártó bottal sem piszkál a WP-hez, mert hát a jónép nem kapkod utána, a htc vagy a Samu se hinném, hogy elégedett lenne a számokkal, bukott termékek esetén pedig kicsi a gyártókban a lelkesedés, hogy további pénzt öljenek a támogatásba. Kivéve persze a Nokiát, ami úgy tűnik, már megint rossz lóra tett, nincs választása, tolnia kell a WP-t.
De ahogy írtam korábban, ebben a helyzetben leginkább a MS a sáros és ezen a Nokia minden lelkesedése sem változtat.
-
batai15
félisten
válasz
dreamdancer #43 üzenetére
hülyeség.
wp=ms wp telók =nokia.
a nokia nem nyulhat bele a rendszerbe.és senki sem. -
NGA
addikt
válasz
dreamdancer #43 üzenetére
Meséld már el, hol nyomul a htc wp8 fronton? Mit tud felmutatni? Lefutották a kötelező kört, mint anno az LG a wp7-el, és tojnak az egészre. Az emberek meg ha wp8-ról van szó, egyértelműen a nokiával azonositják. 34e Ft-ért lehet dominóval wp8 telefont kapni, amire jönnek a jó megoldások. Miért nem lép semmit a HTC? Nem érdekli őket az egész wp. Igy hidd el hogy a wp8=Nokia
-
dreamdancer
őstag
Nem, nem egyenlő a Nokiával, mert akkor a Nokia normálisan bele tudna nyúlni a rendszerbe, nem csak extra appokat gyártana. Az meg külön gáz, hogy a gyártónak kell az OS-t foltozgatnia a MS helyett.
Ha pedig a MS-t nem érdekli, hogy kapják meg a júzerek a GDR2-t, mert ez a gyártók dolga és maradunk annyiban, hogy thx to Nokia, abból én pölö htc-s júzerként nem csak azt a következtetést vonom le, hogy a htc sz@rik rám, hanem azt is, hogy a MS is ezt teszi, ebből pedig nem az lesz, hogy legközelebb majd Nokiát veszek, hanem az, hogy nem veszek semmilyen WP-s mobilt.
És a fenomenális, 3,2%-os okostelefon-részesedésével az a nem-nokiás negyedrész elvesztése is tud fájdalmas lenni.
-
ricsip
addikt
Valóban lényegtelen a név, a lefedettség azonban így sem változik...
Hogy a témához is kapcsolódjon: bennem azonnal felmerült, hogy azért tudják "gazdaságilag megéri" bevállalni a 3 év szupportot, mert annyi idő alatt lesz max. 1 v. 2 update, az meg belefér. Ha fél évente lenne update, akkor biztos nem lenne ilyen hosszú a támogatási ciklus. Ne legyen igazam...
-
Ádám16
addikt
Örvendetes, de tényleg az a gond vele, hogy nagyon ritkán jönnek fő frissítések, pl. míg a konkurens platformokon évente kiadnak egy fő verziót, most a WP8 esetében 1.5 évet kell rá várni. Ha ez így lesz WP fronton, akkor 2 fő frissítésre lehet számítani a 3 év alatt.
-
ricsip
addikt
válasz
Oppenheimer #37 üzenetére
Ott a pont.
FM rádió --> ideje volt már, a vas tudja megjelenés napjától
Datasense --> gyak.lag a régit adjuk el újként, a funkció már 1. napon ott vót, csak nem engedték használni senkinek a fényességes ámérikái ATT-n kívül sehol (igazából volt még néhány szolgáltató, de a lényeg az h. a nagyon nagy többségnek kuss volt a neve)
FullHD / 128 processzor --> amíg nincs ilyen telefon, a meglevők meg nem változnak át varázsütésre, sok szűzlány bugyija nem fog ettől nedvesedni
színhőmérséklet állítás --> anyám borogass.. a képernyőforgatást nem lehet lockolni, az értesítési hangjaimat nem lehet átállítani, de a színhőmérs kell (?) a parasztnak csak igazán
VPN pack --> majd 2014 jun 30. körül várható, hogy VALAKIKNEK elérhető lesz (ne legyenek senkinek illúziói, a 2014 H1 az 2014 1. félév, azaz juni30 még beletartozik). Enterprise Pack-ként kezdték promózni. Na most ismerve a Microsoft marketing bullshit részlegét, az hogy ezt így kihangsúlyozták h. Enterprise Pack, az 2 dolgot jelenthet: 1) adtak egy hangzatos nevet a 20 éve létező VPN technológiának, és kihozzák ahogy azt a normális embere várná, a következő update során mindenkinek 2) ez vmi céges-only szarság lesz, csak valami belső céges MS szerver tudja majd pusholni, a normál consumer nem fogja tudni használni, tele lesz agyb*szott korlátozásokkal, kecskevérét kell folyatni hozzá teliholdkor hogy működjön stb. stb., mindenki tudja mire gondolok.És a listát tudnám még folytatni amíg a MA adatbázisszervere túl nem csordul..
-
NGA
addikt
válasz
Oppenheimer #37 üzenetére
Miért? Lassan már WP8=Nokia
Engem nem nagyon érdekel, hogy a nokia rakja bele, vagy az ms, lényeg, hogy kapunk egy csomó újdonságot. Nekem ezek nem apróságok, pl a kamera app egészen jó lesz.
-
Oppenheimer
nagyúr
Ezek egyreszt apróságok es érdemben nem javítanak a rendszer használhatóságán, masreszt semmi köze az MS-hez. A Nokia érdeme hogy Ennyi minden lesz az amberben, de a GDR2 újdonságai egy FM rádióval kimerülnek. A Data senset ne nevezzük újdonságnak, mert eddig benne volt a rendszerben.
-
Pinyo16689
senior tag
Nagyjából. De - maradva a 3GS-nél - kijött iOS 3 -al, aztán lett 4 és 5 majdnem a teljes ficsör pakkal, a 6 már más kérdés. Igaz az is, hogy a 6 megjelenésekor a 3GS már 3 éves telefon volt. Ha eljutnék a 720-al wp 10-ig némiképpen korlátozott ficsörökkel, de számos hasznos fejlesztést megkapva, az nem lenne rossz.
-
afk22
tag
A calDav es cardDav-rol nem is beszelve...
A FullHD az majd a GDR3-ban lesz valamikor osszel. Aztan csak az utan lesz 8.1.
Igazabol az a nagy kerdes, hogy most tenyleg lassabban fejlesztenek, vagy inkabb elore menekulnek azzal, hogy nem a jelenlegit fejlesztik gozerovel, hanem a kovetkezo verziot. Mivel nagyon szet tudja aprozni a fejlesztest, ha tul sok verziot tamogatnak. Tovabba a 8-as meg uj, lehet az alapokat kell kivasalni jobban, mint hogy a cukormazt szepitsek, mikozben rohad alatta minden... De ez ki fog derulni par ev mulva, hogy ugy fog-e tunni, hogy felgyorsult a fejlesztes (cukormaz), vagy eltunik a sulyestoben az egesz rendszer...
-
NGA
addikt
válasz
Pinyo16689 #31 üzenetére
"Apple támogatási rendszer"
Ez az, amikor a 3GS-re megkapod az ios6-ot, de tulajdonképpen csak a verziószám frissül, mivel ficsört alig kapsz?
Oppenheimer:
"addig majdnem másfél évig nem fejlődik semmit a rendszer."A Nokia Amber update olyan újdonságokat biztosít a telefonokra mint a Smart Camera Lens program, mely a kamera funkciókat turbózza fel, de adott lesz végre az FM-rádió, a dupla kattintásra feléledő záróképernyő, a régóta várt órával
...
Az új funkciók között megtalálható lesz a lezárt képernyőnél, „alvó módban” látható óra, a legújabb FM-rádió, de állítható lesz igény szerint a kijelző esetében a szaturáció, a színhőmérséklet is. Nem maradt ki a sorból az a lehetőség sem, hogy kijelzővel lefelé fordítva automatikusan némítsa a bejövő hívásokat. A GDR2, Amber update valamikor még az idén elérhető lesz, extraként támogatja majd az 1080×1920 pixel felbontású kijelzőket is, gondolva a még fejlesztés alatt, csak tervben létező modellekre. A május 14-én debütál Nokia Lumia 925 már gyárilag Windows Phone 8 Amber rendszerrel kerül piacra. -
dreamdancer
őstag
válasz
Oppenheimer #32 üzenetére
Nagyon sokan nyüszítettek amiatt a rádió miatt, mondjuk nekem pont mindegy.
Az viszont igaz, hogy a MS rohadt lassan fejleszt, ami érthető lenne, ha neki kellene kitaposnia az utat és nem tudná még, merre is menjen, vagy ha már olyan szinten kiforrott, hiányosságoktól mentes lenne az OS, hogy nem lenne nyomás, de így...
XPinyo16689
Azabaj, hogy elválik a szoftver és a hardver, akkor sérvessé válik az egész frissítés a gyártók egyedi dolgai miatt. És minél több az egyedi cucc, annál esélytelenebb, hogy a fejlesztő a gyártókat átugorva közvetlenül frissítse a mobilokat.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
dreamdancer #30 üzenetére
Az a baj hogy jövő év első felében csak a 8.1-et kapjuk meg, addig majdnem másfél évig nem fejlődik semmit a rendszer. Ja de, kapunk FM rádiót, OMG!
-
dreamdancer
őstag
válasz
Oppenheimer #28 üzenetére
Némi utánaolvasgatás és képbe kerülés után azt mondanám, ez így ebben a formában nem feltétlenül igaz.
Egyrészt a támogatás csak a bugok és biztonsági hibák javítását, driverek támogatását jelenti, új funkciókat hozó alverziókat nem ígérnek, ilyen alapon a 8.1-nek is örüljünk.
Másrészt meg már erősen dolgoznak az év vége felé elkészülő 8.2-n is, szóval annyira nem gáz a helyzet.
De Nexus- vagy Apple-szintű támogatásról (hogy évekig azonnal és biztosan megkapsz minden újabb verziót) valóban nincs szó.
-
NGA
addikt
válasz
Oppenheimer #28 üzenetére
"Érdemi frissítések akkor is csak 18 hónapig lesznek."
Miért is? Hol van ez leirva?
-
Oppenheimer
nagyúr
Érdemi frissítések akkor is csak 18 hónapig lesznek. A jelenlegi generáció megkapja 14-15 hónap után a 8.1-et, aztán annyi volt. Úh de rühellem most az MS-t.
-
NGA
addikt
válasz
Pinyo16689 #26 üzenetére
Miben is tévedtél?
-
Воланд
titán
válasz
dreamdancer #23 üzenetére
-
dreamdancer
őstag
Nekem ebben több dolog is homály, világosítsanak már fel az okosok.
1. Honnan indul az a 1,5/3 év? A készülékvásárlástól? Eszerint a tavaly vásárolt Lumia 820-ra 2014 közepéig jönnek a frissítések, a most vásároltra meg 2016-ig? (Lehetetlen.) Ha meg nem, akkor valamilyen megadott dátumtól (mi az?) ketyeg az óra? Vagy a mostani bejelentés +3 év?
2. Nem pont most most áll át a MS az androidos modellre, hogy a gyártók kapják a frissítéseket és ők passzolják tovább a júzereknek? Vagy nem... Eszerint ez a garancia csak azt jelenti, hogy ők megcsinálják, de hogy aztán mi lesz, az már kérdéses?
3. A "támogatás" pontosan mit is jelent? Főverzió-ugrást gondolom nem. De azt sem, hogy alverziókat tuti kiadnak még, vagy ha ki is adják, gyártól függ, mi lesz vele (ld. 2). Azaz a támogatás gyakorlatilag hibajavítást fog jelenteni?
-
Pinyo16689
senior tag
Szerintem a 3 év támogatás az 3 év támogatás. Ez szerintem annyit tesz - mint az iOS esetén is - hogy hardver ( esetlegesen marketing " ehhez a funkcióhoz vedd meg az új telefont" pl. Siri,hely alapú emlékeztető, stb..) korlátozás miatt csökentett funkcionalitással, de kiadják az újabb wp verziót a régi telefonokra is.
-
Sztif
aktív tag
Igen kaptunk egy 7.8-at. Aminek én személyszerint nagyon örültem. Anno a vásárláskor tudtam hogy kompromisszumokat kell kötnöm ha WP-t veszek, de azért azt még mindig nem tudom hova tenni hogy volt egy Flightradar24 appom, és egyszercsak eltűnt, nem lehet már használni 7.8-on
- és új appokat is alig csordogálnak...
Más: Ha esetleg lenne egy 7.9, akadályozná a kernel hogy meg legyen oldva pl: a lock screen clock esetleg az értesítési led WP logóval?? Ezeknek lenne is bármi hátránya? Igen kapitalizmus van, tetszenek az új fícsőrök, akkor vegyél wp8at...
Akár ugyanezt eljátszhatja az MS az újabb frissítés kijövetelével. -
törölt tag
Szépen hangzik ez az egész, de én nem bíznék már ebben annyira. Kijön majd megint a következő főverzió, és úh, sajnáljuk, hát ez a régi hardverrel nem kompatibilis, de majd lesz egy .8 frissítés kárpótlásnak. Emlékszem még arra, amikor a wp7 úgy jött ki, hogy majd ez odavág a droidos frissítési mizériának, meg stb.
-
Polllen
félisten
helyes, már csak a platformnak kell megfelelő ütemben fejlődnie
-
Pirosász
aktív tag
Itt a lényeg szerintem az,hogy az 520,620 is kap frissítést ősszel pl.,nem csak a zászlóshajó.Ez az amin nincs mit vitatkozni.S2-nek mik voltak a kis tesói?Ace?Meddig volt támogatva hivatalosan?4.0-ig eljutott?Nem hiszem.Mindegy milyen márka,50 vagy 150 ezres telefon,egységesen kap frissítést minden WP8.Ez a nem mindegy.
-
kiskaktusz
addikt
Zsír. Még egy plusz pont, már egy ideje gondolkodom egy android-wp váltásban.
-
Tévedés. Minden WP telefon megkapta a 7.8-at, legyen az LG, vagy Dell Venue Pro (mind a kettő mögül kihátrált a gyártó), de a Microsoft mindenkinek kitolta az upgradet, sőt azóta is jönnek kisebb-nagyobb toldozások-foltozások pl. a 2nd gen Nokia készülékekre is.
Azért az alig egy éves készüléktámogatásának hiánya Android fronton (lásd a legutóbbi HTC Desire körüli botrányt) szerintem kicsit problémásabb, és egyáltalán nem az "annál nincs gond" kategória.
-
blade zte
őstag
Amiket én "igazi" androidos gyártóknak tekintek (samu, sanyi, hát é cé kíméljenek), annál nincs gond.
A windowson belül is van azért példa erre, az lg az már wp7.8-ra nem upgradolta a telóit így van? Nyugi, ha ugyanakkora kínálat lenne, és ugyanannyi cég, azért más lenne a helyzet. Most még messze nem tudja a wp lefedni a különbözö alkalmazási irányzatokat. Van az átlag felsökategória, az átlag középkategória (átlag alatt azt értem, hogy pl. nem phablet, avagy ütésálló), és van a fényképezés. Ebböl is csak az elöbbi 2-ben van választék is. -
blade zte
őstag
A támogatásos határidö dolog szerintem nem jó. Azt amit kiadnak, azt támogassák is ugyanannyi ideig, mint a pl. 2 évvel ezelöttit. Tehát inkább az egészet úgy kéne csinálni, hogy az elsö generáció nem, de pl. A 2. már megkapja a következö OS-t.
-
Kisteker
tag
válasz
Space marine #1 üzenetére
Szerintem is emiatt jelentették be a hosszabb támogatást. De ameddig nekünk nem fáj a marketing, addig jó.
-
Space marine
aktív tag
vááárlak Nokia 1020
főleg ilyen széép hosszú támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest