- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wwenigma #379 üzenetére
Nem is fényeztem, csak ajánlottam! Az a user dolga, hogy kipróbálja és, ha úgy érzi akkor más funkcióját is kihasználja. Nyilván más és más hozzáállásunk van a dolgokhoz. Én ezt használom, Te azt!
De ahhoz, hogy tudjuk a másik fele(ke)t segíteni, több szem többet lát alapon jó, ha van kínálva akár freeware, akár shareware segítség. Azt pedig majd alanyi joguknál fogva eldöntik az emberek, hogy nekik melyik megoldás jön be!
Írhattam volna regedites megoldást is, de minek? Arra azért nem vágyok, hogy utána megkapjam, hogy Gipsz Jakab megbuherálta a 8-ast / 8.1-est, mert, ha már az X bejegyzésnél járt... Inkább egyszerű programot ajánlottam aminél látja mit csinál.
A többi a népség dolga!Amúgy az Ashampoo nem egy rossz program. Persze ott van még a Wise 365 és még lehetne sorolni. De épp ezért van kínálat, hogy lehessen szemezgetni!
-
alevan
őstag
válasz
ImpersonatoR #348 üzenetére
Run (Winlogo + R) -> netplwiz ->kiszeded a pipát a jelszót kérni minden alkalommal ellől -> Appily -> beírod a jelszót -> kapok egy sört
de ha nem érdetted meg, akkor írd be a google-ba, hogy "netplwiz windows 8". Garantálom, hogy az első 6 találat megfelelő lessz.
-
törölt tag
Ajánlottam, segítettem! Oltári különbség! Hiába Shareware, a funkciókínálata X ideig kihasználható.
Azt meg vélelmezem Te sem gondoltad komolyan, hogy azért, mert itt tilos a warez, úgy tömegesen legális softwaret használnak...
Egyébként azért ajánlottam az adott programokat, mert, ha úgy érzi, hogy kihasználna az adott alkalmazások tudásából valami mást is, akkor majd kérdez. Ha nem nem! Semmi sem kötelező! -
mzso
veterán
válasz
ImpersonatoR #350 üzenetére
.
-
válasz
wwenigma #357 üzenetére
Koszi abszolút ilyesmire gondoltam!
Egyébként mi a tapasztalat a skydrive tárhelyjel ?
Mennyire kényes rá hogy miket toltok fel szóval ha ilyen windowswarezcrack.exe t toltok fel akkor jó eséllyel torlik egy idő után? Nem megosztani akarom meg igazából csak néhány régi játékról van szó (age of mythology pl) csak nem akarom h felrakom aztán torlik mindenem miatta -
törölt tag
-
=WiNTeR=
senior tag
Hát nem tudom ki hogy van vele, de egy dolgot tiszta szívből gyűlölök a 8.1-ben: A desktop Skydrive appot nem lehet használni local accounttal, mindenképpen MS acc kell hozzá, nem úgy mint a 8.0 esetében, ahol local account + skydrive desktop app gond nélkül ment együtt. Nem tud valaki valami jó 3rd party skydrive klienst, ami van (közel) olyan jó, mint az official?
-
BiP
nagyúr
válasz
(#357) wwenigma már megírta a megoldást, én a netplwiz indítását akartam javasolni, de ugyanazt indítja el. (persze adminisztrátor módban kell futtatni, ahogy a cmd-t is)
Itt egy angol nyelvű, de screenshotokkal teletűzdelt leírás. [link] -
no1r
őstag
köszi szépen. bár ezt egy kissé béna megoldásnak tartom...
más: az ismert hiba, hogy a Store-ba ha gépelni akarok valamit a keresőbe állandóan kilép? valamint hibakóddal keresni sem enged... (emellett a Mail alkalmazás is becsődölt új e-mail értesítés után nem indult többé) -
Gaben06
tag
Azt hittem van egy egyszerűbb megoldás.
A mai napom azzal ment el, hogy visszapakoljak mindent. Visszakaptam a szervizből a gépet a gyári Windows 8-al. Majd azt beállítani, minden frissítést letölteni, majd frissíteni a 8.1-re.
Amúgy ha a gyári visszaállítást választom, akkor a Windows 8-ra áll vissza a rendszer. Ugyan úgy particionálva.
-
Khan13
senior tag
Hülye Windows. Mondanám, hogy keress rá külső programot, de a fene tudja hogy viselné a rendszer. Többnyire minden gond nélkül, de akár baj is lehet belőle. Végső esetben újratelepítés mielőtt belakod a rendszert
Amúgy ha nem adtak telepítő lemezt a gépedhez, akkor kérj tőlük, kötelesek adni. (Amivel árulták)
Közben megelőztek.
Ezek a recovery partíciók többnyire nem jók, illetve tele vannak felesleges szeméttel. Jobban jár az ember, ha beteszi a telepítő lemezt/pendrive-ot és úgy javít. Illetve W8 alatt van beépített önjavító (ha annyira él még a rendszered, hogy eljuss addig)Szerk 2: ott van közöttük az a 350MB-os partíció, az útban lesz, ha kiterjeszted a rendszert a másik helyére is.
-
wwenigma
Jómunkásember
Teljesen biztos vagy benne hogy a recovery particiot - aminek funkcioja van - torolni akarod? Nem hiaba van az ott ahol... amugy jo esellyel nem fog menni mélyebb beavatkozas nelkul.
mod: ja mar torolted. Fog még hianyozni.... :/ Akkor bootcdvel (pl hirens) bootolj be es egy particiomanager progival ki tudod terjeszteni a rendszerparticiot.
-
Gaben06
tag
Sziasztok!
Vissza kaptam a szervizből a gépemet. Sikeresen települt a Windows 8.1-es frissítés. Minden működik elégedett vagyok vele.
Gondom annyi, hogy amikor szervizben visszarakták a Windows 8 recovery-t az ssd-re, akkor azt particionálták.
Így most a 256GB-os rendszer SSD-m két partícióból áll. De én ezt nem szeretném. Egyben szeretném a 256GB os lemezt. A lemezkezelőben nem tudom eltávolítani a partíciót. Se kötet zsugorításával se pedig a kiterjesztéssel. Nem nagyon csináltam még ilyet, ezért szeretnék kérni segítséget.Hogyan tudom a rendszer SSD-met újra "egyben" látni?
Köszönöm előre is.
-
no1r
őstag
ki lehet valahogy kapcsolni a klasszikus asztalt? arra gondolok, hogy pl az office meg a külsőleg telepített appok is a modern UI-n keresztül nyíljanak meg.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
win+x cmd rendszergazdai
control userpasswords2
-
törölt tag
-
Gabeboy74
tag
Most szaladt tele a hócipőm. Nagy erőlködések árán felmegy a frissítés a laptopomra, de nem tud normális illesztőprogramot feltelepíteni a VGA-hoz, és összeömlik a végén, megcsodálhatom az új kék halált. A laptop egy toshiba satellite u500, a VGA nVidia Geforce 210m. Általános microsoft vezérlőt tesz fel hozzá a telepítő, a windows update frissíteni akarja, de telepítés közben magával rántja az egész rendszert. Ugyanez történik, ha az nVidia honlapjáról szedem le a drivert. Ráadásul a tegnapi whql-es driverrel is ez történik. Win8 alatt semmi gond nem volt/nincs vele. Ez viszont - szerintem - nem a MS hibája.
Dühítő, mert a 8.1 egyébként egy csomó hardverhez megtalálja az illesztőt, még azokhoz is, amikkel a 8.0 nem boldogult. És hozzáteszem, hogy minden szoftverem legális. F@sz kivan.Azt még megjegyzem, hogy esélyem sincs cserélni a drivert, mert a rendszer feláll, és kb. 30mp múlva restartol a VGA vezérlő összeomlása miatt. És csökkentett módra ugyan esély sincs.
-
törölt tag
válasz
Nem kell megvenni...
X napig ingyen használható. Ugyan a warez tiltott, de, ha a Google-n rákeresel hamar rábukkansz "használható" verzióra, ha végleg megtartanád. -
-
törölt tag
válasz
ImpersonatoR #348 üzenetére
Ashampoo Winoptoimizer 10 -> Modulok -> Tweaking -> Automatikus bejelentkezés
Elméletileg itt kitöltöd aztán csókolom. -
Olyat lehet h microsoft fiók de nem kell minden indításnál beírni a jelszavam?
-
Khan13
senior tag
válasz
#09819904 #341 üzenetére
Akinek ezen a kb egy ezredmásodpercen múlik a dolog, hogy balra rántja az egeret bármely felületen / ctrl + shift + esc kombinációt nyom / tálcán jobb klikk és feladatkezelőre kattint, az hazudik.
Linkekhez: Jéé, talán mégsem a Microsoft a csúnya - gonosz, hanem driver/beállítás probléma van... Mennyivel könnyebb őket szidni mindenért. Nem mondom, hogy nem futtathatná előbb a kompatibilitás ellenőrzőt, de tudnia kéne mindenkinek a helyén kezelni a dolgokat. (Hozzáértőknél maradjunk, egységsugarú user meg kérjen segítséget, ne telepítgessen Windowst) -
törölt tag
-
Khan13
senior tag
válasz
#09819904 #337 üzenetére
Sajnos nem mindig ilyen egyszerű a Modern UI-s appoknál
Nekem a Skype halt le a laptopomon, már uninstalláltam és visszatelepítettem, de így sem akar menni. Jelzi az új üzenetet a tile-on, de ennyi, nem tudom elindítani, mert kis töltés után bezár. Pedig anno működött, mikor feltettem a 8.1-et, csak a napokban kezdte ezt csinálni. A PC-men működik gond nélkül
Illetve a laptopomon az asztali kliens is kiválóan működik.
Amúgy nem kell a startképernyő ahhoz, hogy oldalra húzva az egeret lásd a futó appokat.
Van valami parancssoros / PowerShelles parancs, ami helyrerázza ezeket, de még nem volt időm megkeresni. Anno bevált még 8.0 kezdetekkor. -
törölt tag
válasz
Vistaboy #336 üzenetére
Ha logikusan végiggondolod nem is csoda!
Az Áruház csak egy sima alkalmazás. Ehhez miért kellene a rendszerjavítás? Nem maga a rendszer hibás...
A 8.1-hez még jó, hogy nem fogadja el a 8-as lemezt, hiszen mondhatni egy teljesen új rendszer!
Ilyenkor nincs más teendő, mint fogod magad, a Metro felültre váltasz, baloldalra húzod az egeret, vagy akármit és ott megjelenik, hogy milyen alkalmazások futnak. Vagy Feladatkezelőből kilövöd! Elindítod újra, vársz vele egy kicsit és lőn csoda be fog indulni!Amúgy, HA rendszerjavítás kell, az a Gépházban elérhető!
-
Vistaboy
veterán
Ma belefutottam az első hibába a Windows 8.1-el kapcsolatban. Nem működik az Áruház - nem mintha sokat használnám -, akárhányszor meg akarom nyitni, előjön az ikon teljes képre, majd egyből vissza is vált kezdőképernyőre.
Ettől eltekintve minden más megy, csak azért említem ezt meg, mert hátha valakinél előfordult hasonló. Próbáltam kijavítani, de nem fogadja el az eredeti Win8 lemezt - ezt mondjuk nem is csodálom -, úgyhogy egy ideig marad így, nem teszem újra az egészet csak emiatt, úgysem szoktam használni.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Próbáltam ezekkel a beállításokkal is, de sajnos nem megy. Csináltam free dos, dos, illetve win8-as bootot is pendrive-ról (Rufus), de egyik sem ment. Hiába állítom át a boot priority-t, mindig visszaáll. Utolsó 5letem, hogy megint kiszedem az ssd-t, egy másik gépen mentem róla az adatokat, majd formázom. Csak nem tudom hol találok m-sata csatolót...
-
Glenda
addikt
válasz
bulikavagyok #327 üzenetére
How can I boot to DOS with USB Flash driver or USB CD-ROM?
My devices show [UEFI] and can not boot.Solution
Please enter the BIOS (press and hold F2 key when power on). Switch to “Boot” and set “Lunch CSM” to Enabled. Then switch to “Security” and set “Secure Boot Control” to Disabled. Press F10 to save and exit. Press and hold ESC key to lunch boot menu when notebook restart. -
Balázs1986
őstag
válasz
bulikavagyok #323 üzenetére
Az ügyfélszolgálaton nem feltétlen a leghozzáértőbbek ülnek. Nekik van egy betanult sablon, végigkérdeznek tipikus esetekre, majd adnak tipikus válaszokat. Én még mindig arra gondolok, hogy vagy a BIOS, vagy valami spec. Samsung védelem a probléma nálad. A Samsung oldalán egyébként a te modellednél vastagon ki van emelve, hogy "Samsung recommends Windows 8.", amit ugye gyárilag kaptál is. Pont emiatt gondolok valami spec. Samsung dologra.
-
Most próbálkoztam egy bootolható dos-os pendrive-al, hátha így le tudom formázni az ssd-t, de nem bootolt be róla. Secure boot ki van kapcsolva, biosban boot device priority átállítva, de csak nem akar arról bootolni (mellesleg mindig visszállítja az ssd-re). Most csinálok egy win8-as boot pendrivot, hátha azzal sikerül.
Egyébként köszi a segítséget! -
Glenda
addikt
válasz
bulikavagyok #323 üzenetére
Hm. Nekem ilyen tapasztalatom akkor volt, amikor USB-ről akartam bootolni. A Secure Boot csak UEFI boot eszközt fog megengedni. Nálam Secure Boot kikapcs, még egy valami kikapcs, reboot, F2, flash kiválaszt és hajrá.
-
-
Glenda
addikt
válasz
bulikavagyok #317 üzenetére
Tönkretette? Azt meg hogy?
-
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #317 üzenetére
a hiba oka: Samsung
-
-
törölt tag
válasz
djculture #309 üzenetére
Ez így erősen szubjektív! Attól függ, hogy mire használod az adott OS-t?!
Nyilvánvaló, hogy aki csak e-mail, youtube, Facebook trióval él, esetleg Skypeal annak az XP is bőven elég. De abból is a Home verzió! A Windows 7-et sem használja ki effektíven rengeteg ember, hiába telepítette fel.
A Windows 8 ugyanilyen! Kiadták, ami hibákat tudtak azt korrigálták a Preview után. Nincs olyan rendszer egy sem, legyen szó Mac-ről, Linux-ról vagy Windows-ról, amelyik hibátlanul startol! De ezt el kell fogadni. Emberek készítik így semmi kivetnivaló nincs abba, ha valami hiba előfordul. Viszont azért a visszajelzések alapján mindegyik nagyvállalat igyekszik korrigálni a problémákat.De, ha tudsz mondani egy olyan rendszert amelyik hibátlanul kezdett vagy kezd akkor egyből tesztelni fogom!
-
djculture
félisten
válasz
wwenigma #304 üzenetére
Minek a win8 is igy jött ki meg a win7 is annak idején az xp is a win98 is és mehetünk vissza az időben...
Kijövetelekor mindig egy rahedli hibával jelenik meg az összes, ez is..
Majd 1 év múlva ilyenkor már használható lesz, addig csak annak ajánlom aki unatkozik és szívatni akarja magát a különféle anomáliákkal. -
BDave
őstag
Arra a problémára esetleg van megoldás, hogy 8.1-es frissítés után az Áruház és a Zene alkalmazás nem fut tovább a megnyitás után, hanem egyből bezáródik?
-
->Raizen<-
veterán
Vért izzadva sikerült oc-val együtt életre kelteni a w8.1-et. 4,4 ghz kitesztelése zajlik most.
-
wwenigma
Jómunkásember
Felraktam, hátha különb lesz mint a preview, de ugyanugy dobalja a kékképernyőket szoval ment vissza az előző lemezkép.
-
Khan13
senior tag
Akkor a mostanit jobban összepasszírozhatták.
Korábban volt kérdés a build number, és ígértem egy összehasonlítást. A DreamSpark Premiumos telepítésem (frissítve naprakészre) és a tegnap Storeból frissített PC (naprakész frissítéssel) pontosan ugyanazt a számot birtokolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Gitáros topic
- E-roller topik
- Cyberpunk 2077
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- PS4 Slim + VR szemüveg // Számla // Garancia //
- Steelseries Apex Pro TKL - UK ISO - AJÁNDÉK PUDDING KEYCAP
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest