Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dreamdancer

őstag

válasz oO7 #52 üzenetére

A sógorom egy hónapja vett egy érintőképernyős Sony Vaio ultrabookot (nem tudom, pontosan mi a típusszáma) és kapta vele a Windows 8-at. Finoman szólva nincs oda érte. Nekem a külső kifejezetten tetszett, de mivel nekem wp-s telefonom van, alapból ismerősnek és megszokottnak tűnt - aki viszont a gépen találkozik vele először, az azt se tudja, hova nyújon.

Elhiszem mindazt, amit a Modern UI-ról és az appokról írtál (annyira nem merültem el a rendszerben), de ha megkérdezel egy átlagos irodaistát, hogy mi a véleménye a win7-ről, milyen oprendszernek találja, valószínűleg csak néz bután és nem is érti, mit kérdezel. Mert fel se tűnik neki, hogy ott van, nem fagy, nincs vele gond, csak használja. A win8-nál viszont az egészet egy nagy problémának látják (ahogy a sógorom is), és el se jutnak a jó dolgok felfedezéséig, mert már azelőtt visszarakatják a win7-et.

• dreamdancer

őstag

válasz Raysen623 #44 üzenetére

A win8 piaci részesedéséről mindent elmondtak az utánad kommentelők, azon kár vitatkozni, hogy sz@rul teljesít, legfeljebb a mértéken lehet. Lehet, hogy gyors, stabil, innovatív, de üzletileg bukta - nem véletlen, hogy nyomják ki a 8.1-et.

És lenézheted meg fikázhatod az átlagjúzert, hogy miért nem fejlődik, de ha a felhasználók egy verzióváltást kínszenvedésnek élnek meg, mintha egy vadiúj OS-t kellene megtanulniuk, az gáz. Fentebb írta valaki, hogy 3-4 nap alatt meg lehet tanulni - na akkor most képzeld el az informatika iránt zéró érdeklődést mutató júzernek hány hétbe telik az átállás. És ő nem tanulni akarja az OS-t, sőt, foglalkozni se akar vele, csak melózni.

Az általad is képviselt gőg és informatikusi-mérnöki korlátoltság miatt lett a win8 elkefélve, mert magasról tettek a fogyasztókra. Ha ebből se érted, mi a gond a win8-cal, hát részvétem.

• dreamdancer

őstag

válasz tDr1v3r #32 üzenetére

Azabaj, hogy Mancikánál, a recepciósnál és Bélánál, az irodavezetőnél már a Start menü hiányánál bukik a dolog, mert már ott elkapja őket a harci ideg, és amikor meglátják az új UI-t, akkor nagyon határozottan rázzák a fejüket, hogy kösz, nekik ez nem kell. Márpedig a win8-at nekik akarja a MS eladni, ők a tömeg, nem a tech-oldalak fórumozói, és a tömeg nem kajálja a win8-at, 1 év alatt 6%-os részesedést tudtak "kihasítani" az asztali OS-ek között.

De nem, nem a Start az egyetlen baj.

Új hozzászólás Aktív témák