- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Itt a véglegesnek hívott Windows 8.1 és Server 2012 R2
"Fejlesztők és IT-üzemeltetési szakemberek körében nagy felzúdulást keltett a Microsoft korábbi döntése, amely szerint a szokásától eltérően az MSDN- és TechNet-előfizetők nem kapják meg a hivatalos megjelenés előtt az új operációs rendszereit. A cég a népharagot látva megváltoztatta döntését, elérhető a Windows 8.1 és a Windows Server 2012 R2."
Ugye, ugye...Amúgy továbbra is vicces:
"Ez a végleges kód, de még változni fogA valószínűbb indok (mármint a kamuindok helyett, hogy a kiszivárogtatást akadályozzák) az, hogy a vállalat ugyan azt állította, elkészült a Windows 8.1 és a Windows Server 2012 R2 végleges kódja, valójában a fejlesztés még nem fejeződött be."
-
törölt tag
válasz
King Unique #95 üzenetére
"inkább linuxra váltás"
Mármint inkább ez a kín? Miért is? Az admin feladatokat - mily' meglepő - az admin látja el, a kezelőfelület meg egy átlag Linux-desktopon közelebb van a Win7-hez, mint a Win8-hoz, így kb. semennyit nem kell tanulni. Ha ugyanoda rakják ki ugyanazokat vagy ugyanazon nevű ikonokat, akkor még keresni sem kell.(#94) Raysen623
"Cégeknél pedig nincs demokrácia!"
Mennyiszer leíratott ugyanez egy Win>Linux váltás lehetősége felvázolásakor, de a Win-párt részéről egyből jött a "iszonyatos, egy atomháború pusztításával felérő termelékenységcsökkenés kockázata" jár ezzel a váltás erőltetéssel. -
-
Raysen623
addikt
válasz
dreamdancer #51 üzenetére
Ide figyelj kedves Senior!
Amit leírtál problémákat átlagjúzer szemszögéből nézve a w8-ra vonatkoztatva egy hatalmas kövér baromság, már-már vetekszik a szándékos idiotizmussal! Teljesen mindegy mit raksz egy átlag júzer elé - legyen az android, iOS vagy bármi más - amennyiben elüt a megszokott dolgoktól képtelen hozzányúlni ha még életében nem látta. Példának okáért egy droidos táblagép, amit éppen ma reggel vett kézbe apám és gőze nem volt mit kezdjen vele, így én mutattam meg neki. A különbség az hogy meg is akarja tanulni a kezelést, szemben veled és hozzád hasonlóakkal. DE még mindig nem kötelező w8-at vagy bármi mást használni, ami csak azért rossz nektek mert nem tetszik! Ezt senki nem mondta, én meg aztán végképp nem...próbáltam többféle szempontból megközelíteni valamit, erre te jössz 100x-ra ugyanazzal és tökéletesen hülyének nézel (leírt zseniális monológodból ez jött le), mindezt csak azért mert úgy érzed valamit írnod kell de megfogalmazni azt már nem tudod....
Cégeknél pedig nincs demokrácia! Azzal dolgozol ami van, és ha az w8 akkor nem ugatsz hogy neked az nem jó, mert úgyis az lesz a válasz hogy TANULD MEG VAGY MEHETSZ MÁSHOVA!Még egy ilyen húzásod van és jelentelek! Ha nem érted mi a problémám akkor sajnállak (de ezt úgy gondolom nem vagyok hajlandó eltűrni)....
-
Raysen623
addikt
válasz
King Unique #92 üzenetére
Nálad a pont
-
King Unique
titán
Ha vmi komolyabb vírusírtó van gépeden, lehet az nem engedi felrakni, nálam pl. Bitdefendert, v G Data átmenetileg kikapcsolva ment csak fel.
Az, h táblára jó csak, meg nem tetszik a Metro, lerágott csont, van akinek meg igen és desktop környezetben tipi-tapi kijelző nélkül is el van vele, mint énNem kötelező használni...
Ha annál maradtak volna, akkor meg most azért ugatna mki, h nincs benne semmi újítás, tök olyan mint a 7-es, ezért kár pénzt kiadni, ha alig másabb stb.Vmivel muszáj volt előrukkolniuk dizájn, felhasználói felület terén, csak hát ugye nem lehet mindig mikinek a kedvére tenni.
-
hanics
aktív tag
Sikeresen tudtam tesztelni 72 órára az uj Win 8.1-t.
Azért csak 72 órára mert agyf*szt kaptam tőle mivel vannak kompatibilis problémái.
Bár csak RTM verzió, de akkor is nekem vannak gondok vele.
Konkrétan a .NET keret rendszert se telepítette fe magának. és nem is engedte, hiába töltöttem le neki mindenhogyan....Nem értem, hogy miért kell ennyire az érintő kijelző felé hajtani a vizet.
El lehet vegetálni vele persze egérrel is, de nem az igazi. Maga a Metro felület az érintőre van szerkesztve.
Nem sok ember lesz szerintem aki maga a Windows kedvéért befektet magának egy tapis monitorra.
Személy szerint ez a véleményem.
De persze ha valakinek nagyon kell hozzá lehet szokniMaradtak volna a Win7 környezetnél, szép jó gyors stabil.
-
-
NandoXXL
senior tag
Steve Ballmer el lett küldve, mert nem hozta az elvárt számokat. Nincs mit magyarázni a Windows 8-on. A befektetőket egy dolog érdekli: a profit és az eladási számok. Eddig képtelen megfelelni az elvárásoknak a Windows 8. Egyetlen dolog számít igazán a piacon, ki tudják-e találni és szolgálni a piac igényeit. Eddig nem sikerült. Apple is csak azért sikeres, mert kitalálta és megteremtette a piaci igényt.
Itt lenne az ideje hogy a sok kocka megtanuljon másképpen gondolkodni
-
BiP
nagyúr
"hogy nem vonják el felesleges dizájnelemekkel a figyelmed vagy nem nehezítik meg a lényegi tartalom fogyasztását "
Na ez az, ami az én szememben visszafelé sült el. Mert a felesleges dizájnelemek mellett olyanokat is kipucoltak, ami segítette a tagolást, a nem összetartozó tartalom elkülönítését, stb.
(Megnyitok pár ablakot, néhány microsoft oldalt, és összefolyik az egész, úgy kell bogarászni, mi mihez tartozik.) -
kraftxld
félisten
válasz
King Unique #79 üzenetére
Mivel mondjuk ha az ügyfelek Okt 19-én már kérdezgetnek róla ne úgy álljak ott mint a hülyegyerek.
Plusz már elég sok Server 2012 R2 migrálást tervezünk, laborkörnyezetben kipróbáljuk, Okt 18 után meg indulhat az éles meló. -
oO7
őstag
válasz
#40553216 #78 üzenetére
"Az azért megvolt, hogy a csempéket eredetileg mire is szánták? Mobiltelefonra tapizni. És már a szerver felhasználásnál tartunk"
Akadjatok már le erről a hülyeségről, hogy a metro felületet mobiltelefonra szánták... nem, metro felület =/= mobil GUI, metro felület =/= tablet gui, metro felület =/= touch gui...
a metro dizájnnyelvet azért rakta össze az ms, hogy legyen egy jól összeszedett, jól átgondolt, modern, letisztult, minimalista stílus amire aztán a legkülönfélébb szoftvereiket építik majd... fellelhetőek metro stílusvonások már a Windows Media Centeren is, a Zune-on (mind eszközön, mind szoftveren), az Xbox-on, de hogy komolyabb területet említsek, az Office 2013-on és a Visual Studio 2012-n is a Microsoft termékei között... a metro dizájnnyelv egyik alappillére, hogy a felesleges csicsa helyett a tartalmat helyezi a középpontba, és arra koncentrál, hogy a felhasználó minél egyszerűbben juthasson el a kívánt tartalomig... ennek része az is, ahogyan az alkalmazások fel vannak építve (lásd hagyományos menüsorok + toolbarok vs Ribbon), és része magának a tartalomnak a konkrét megjelenítése és az, hogy nem vonják el felesleges dizájnelemekkel a figyelmed vagy nem nehezítik meg a lényegi tartalom fogyasztását (például azzal, hogy világos alapon neon színű betűket használnak - iOS 7), illetve az is, ahogyan segítik a felhasználót egy komplexebb navigációs struktúrában navigálni (különböző navigációs patternekkel, és pl animációkkal - igen)... és akkor a tanmese végére el is jutunk odáig, hogy van egy dizájnnyelv és egy konkrét rendszer ami potenciális lehetőséget nyújt arra, hogy pár másodperc alatt végigpásztázd a szemeddel például a korábban is említett dolgokat a startképernyőn az egyes alkalmazások elindítgatása nélkül... eddig is lehetett enélkül élni, eddig ugyanerre a feladatra valami alkalmazást használtak az emberek, most meg már lehetőséget nyújt erre maga a rendszer is... -
King Unique
titán
Azért olvasva hsz-okat nem értem egyesek mit kapkodnak mit erőltetik az RC, RTM verziók minél előbbi levadászását, mikor bó hónap azt itt a végleges, addig csak kibírják, nem...
Nálam is fent van VHD-n 8.1 preview, vannak jó újítások, de azért nem forgatta fel 360 fokban eddigi win8-as élményeimet, én azzal is, köszönöm elvagyok, start menü nélkül is
Apropó start menü...az meg a másik, ha hiányolja user felrak egyet számtalan free alternatíva közül azt kész, attól még nem kell fullon lehúzni a rendszert, csempézni meg nem muszáj, ha vkinek képességeit mégis meghaladja maradjon 7-esnél azt kész, 2020-ig támogatva lesz úgy tudom... Nem ez a nyűg, hanem ha vki win után linuxra vált, azt megszokni, kiismerni a lelki világát, na az az, ha vki azért nyavalyog azt megértem, de "ez" már kicsit tényleg kezd uncsi lenni...(#24) tomtyi : azért egy kicsit röhej, h egy ilyen free xart tesznek rá előtelepítve, amit akárki leszed--felrak magának, ehhez nem kell Lenovo
, elvárná az ember, h egy fizetős verziót (StartIsBack) pakoljanak rá, h ne usernek keljen kifizetni azt a pár dolcsit, így már vonzóbb lenne őket választani, de hát made in china...
aszem azzal érveltek, mert a pokki töltötték le legtöbbx, v mképp sokx, persze mert free... -
törölt tag
"vagy komolyan nem tudom, hogy most mi a problémád szerveren a csempékkel"
Az azért megvolt, hogy a csempéket eredetileg mire is szánták? Mobiltelefonra tapizni. És már a szerver felhasználásnál tartunk.
Nyilván a csempék érkezéséig iszonyatos nehézségekbe ütközött egy szerveren "monitorozni velük a szerver állapotát (processzor, memória, hálózati forgalom), az egyes futó szolgáltatások állapotát, stb...". Milyen szerencse, hogy eljött a megváltás a csempék formájában. Most aztán fellélegezhetnek a rendszergizdák. -
oO7
őstag
válasz
#40553216 #75 üzenetére
nem egészen értem, hogy miért ne lenne helyénvaló a csempe - mint olyan - szerveren... ugyan jelenleg pont, hogy nincs ez kihasználva és a szerveren lévő csempék nem izegnek mozognak, de amúgy bőven lenne értelme az élőcsempe koncepciónak a szerveren is... monitorozhatnád velük a szerver állapotát (processzor, memória, hálózati forgalom), az egyes futó szolgáltatások állapotát, stb...
ha meg eltekintünk a funkcionalitásától - vagy komolyan nem tudom, hogy most mi a problémád szerveren a csempékkel - akkor meg lehet úgy tekinteni a start képernyőre mint a desktopra, a csempékre pedig, mint ikonokra... csak a csoportosíthatóság meg a csempék háttérszíne miatt átláthatóbb... -
törölt tag
Gondolom, neked nem kell elmagyarázni, hogy az Aero ablakátméretezős, rendezős,futó appba betekintős cuccai az általad említett csicsán túl némi funkcionalitással is bírnak. Legalábbis ezt szajkóztátok a Win8 lepukkantságáig.
Mondjuk számomra sokkal viccesebb, hogy a letisztult izgő-mozgó csempéket teljesen helyénvalónak tartjátok szerveren. Ez mindent visz, mint a Lola-T.
-
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #72 üzenetére
"az animáció nem ellentéte a letisztultságnak..."
Ahogy az (egyébként tényleg gusztustalan) üvegfelületen túl az Aero egyéb dolgai sem voltak azok. Ha már...
de... a valóságot feleslegesen imitáló dizájn elemek (üveghatású felület, fényvisszaverődés, árnyékvetés, 3D hatású gomb, stb) ellentétei a letisztult vagy modern vagy flat stílusnak... a letisztult szót mondjuk sok féle képpen lehet értelmezni, de ebbe a stílusba amit az MS is, a Google is és most már az Apple is nyomat nem illenek bele ezek a stíluselemek... -
törölt tag
Nos. Az aláírásom alapján úgy tűnhet, jogosan kéred számon rajtam a szakmaiságot. Azonban egy picit vedd figyelembe, hogy a hsz-emben nem a saját véleményemet írtam le, hanem olyanokét, akiket érint. Fejlesztőkét, akik eddig az MS OS-ei alá fejlesztettek. Nyilván ők azért tudják, miről van szó.
"az animáció nem ellentéte a letisztultságnak..."
Ahogy az (egyébként tényleg gusztustalan) üvegfelületen túl az Aero egyéb dolgai sem voltak azok. Ha már... -
oO7
őstag
"Az előzetes kiadások és az RTM verzió között azonban létezhetnek olyan eltérések, amelyek egyes alkalmazások működését alapvetően befolyásolják"
igen, ezt nagyon szép így leírva látni és emiatt balhézni... nem lesznek ilyen eltérések... a kompatibilitást meg nem fogják megtörni, az eddigi Win8-as appok futni fognak mindenféle frissítés nélkül... ajánlott lesz a frissítés, hogy kihasználják az appok a rendszer új képességeit, de nem lesz kötelező..."Mert a marketingen kívül te aztán top-on vagy mi?"
szerintem fuss ennek mégegyszer -
virkir
veterán
Mert a marketingen kívül te aztán top-on vagy mi?
Mégegyszer.
Az előzetes kiadások és az RTM verzió között azonban létezhetnek olyan eltérések, amelyek egyes alkalmazások működését alapvetően befolyásolják
Azt te anyagi felelősséggel garantálod, hogy minden, ismétlem minden alkalmazás ugyan úgy fog viselkedni a kiadáskor mint a preview-en?
Szerintem ezt még az MS sem merné bevállalni ezért érthetetlen a mostani gyakorlat.
A kiszivárgás miatti visszatartás bullshitt mert ugye már kint van. Egyéb értelmes ok meg még nem hangzott el azon kívül amit te is mantrázol hogy "de isten bizi ugyan az". Csak ez marhára kevés a fejlesztőknek. -
oO7
őstag
"mert nemhogy a végleges kiadáshoz nem férnek hozzá legálisan de még megfelelő dokumentációt sem kapnak"
na azért a ló túloldalára ne essünk át... sokadjára mondom: ott van a Preview, az pontosan arra van, hogy teszteljék az alkalmazásokat kompatibilitás és új funkciók szempontjából... dokumentációból meg aztán végképp igen jól el vannak látva a fejlesztők... látom te is nagyon keményen ki tudsz állni egy olyan dologért amiről fogalmad sincs... -
kraftxld
félisten
2009 augusztusában egy nappal a Technet-es megjelenést követően telepített Win7, amit virtualizáltam VMware workstation alá, kis driverpucolás, in-place upgrade Win8-ra, majd szintén egy in-place upgrade Win 8.1-re.
Elég jól ment, StartIsBack RC föl, majd kezdődhet a móka: -
virkir
veterán
Én meg neked segítek az egész cikk lényegét megragadni.
azonban kizárólag a Windows Store-os (metrós) alkalmazásokról esik szó, a felhasználók és fejlesztők elsöprő többségét érdeklő asztali alkalmazásokról a szoftverház nem beszél.
Kiemelem- a felhasználók és fejlesztők elsöprő többségét érdeklő asztali alkalmazások
Érted? A többséget azok érdeklik nem a metro/modern akármi.
Tehát ismét telibeszarja a desktop fejlesztőket és felhasználókat.megszólaló fejlesztők ezt igen zokon vették, a végleges operációs rendszeren ugyanis így nem tudják tesztelni alkalmazásaik működését. Ez különösen olyan szoftverek esetén érzékeny probléma, amelyek mélyen integrálódnak az operációs rendszerrel, ilyenek például a biztonsági alkalmazások (titkosítás, antivírus, VPN, stb.) vagy más, a rendszer alacsony szintű funkcióit kihasználó szoftverek
Ki a fenét érdekli a metro-s bohóckodás jelen esetben? Pont arról van szó, hogy a normális alkalmazások készítői sem tudnak tesztelni, mert nemhogy a végleges kiadáshoz nem férnek hozzá legálisan de még megfelelő dokumentációt sem kapnak.és a desktop alkalmazások kit érdekelnek? desktop fronton garantálva van XP-ig visszamenően a kompatibilitás...
Namost desktop rendszert adnak ki vagy mifené? LOL
És ezt ugye te sem gondolod komolyan amikor a 8 kijövetelekor is alap driver gondok voltak meg inkompatibilitások nem egy programmal amik sok esetben nem régi fejlesztések voltak. -
oO7
őstag
válasz
#40553216 #62 üzenetére
Segíytek neked értelmezni a szöveget...
Ők - "esetleges API-változások, teljesítményoptimalizációk az október 18-i rajtig gyakorlatilag titokban maradnak" vs én (#42) "igazából a Preview alatt elkészített alkalmazások teljesnek és véglegesnek tekinthetőek, nem valószínű, hogy lesz bármi féle API változás az RTM-ben a Preview-hoz képest"
az a baj, hogy fogalmad sincs, hogy milyenek a WinRT API-k és így kicsit érdekes egy "külsőssel" vitázni úgy, hogy én tudom, hogy van valami te pedig valami képzelgések alapján magabiztosan állítod az ellenkezőjét... az API-k már a Preview-ban is készen voltak, és még ha csiszolnak is mögötte valamit, az nem fog API változást jelenteni és a fejlesztőknek nem kell vele foglalkozniuk... nem lesz olyan eltérés, hogy egy metódus eddig összeadott két számot most meg kivonja majd őket egymásból és ezért teljesen újra kell tervezni az alkalmazást..."Tehát a modern felületet azért csinálta az MS, mert az Aero Glass már idejétmúlt csicsa, és most a letisztultság a trendi (vagy legalábbis ezt erőltetik, hogy el tudják valamivel adni). De maguk az appok meg izgő-mozgó kis szarok. Érdekes ellentmondás. Persze nyilván nem neked."
Ez nem ellentmondás... persze az, hogy te hogy értelmezed az egy dolog, de nem, ez nem ellentmondás... az animáció nem ellentéte a letisztultságnak... -
törölt tag
Tényleg?
Ők: "esetleges API-változások" vs te: "minket az sem kell, hogy érdekeljen ha a komplett rendszert kicserélik alattunk, egészen addig amíg az API-k nem változnak"
Én értelmezem rosszul, hogy homlokegyenest az ellenkezőjéről beszéltek?Merthogy korábban ezt írtad:
"a Modern appok (API-k) szempontjából a Preview lényegében véglegesnek tekinthető"
A lényegében = teljesen? Vagy ha a "lényegében végleges" mégis kicsit alakul, akkor előfordulhat, hogy az nem lesz jó a fejlesztőknek?És ha már visszanéztem:
"a Modern appokban meg pont az a jó, hogy nem különösebben kell tanulni... sokkal egyszerűbb, logikusabb, könnyebben átláthatóak, mint a jó kis régi típusú desktop alkalmazások (egy jó kis Office 2003 pl)... és szép, izeg-mozog... az informatika iránt zéró érdeklődést mutatónak is jól esik vele bohóckodni"
Tehát a modern felületet azért csinálta az MS, mert az Aero Glass már idejétmúlt csicsa, és most a letisztultság a trendi (vagy legalábbis ezt erőltetik, hogy el tudják valamivel adni). De maguk az appok meg izgő-mozgó kis szarok. Érdekes ellentmondás. Persze nyilván nem neked. -
törölt tag
Némi ellenvélemény.
"A bejegyzésben nincs szó a mindenki számára elérhető előzetes és az RTM kiadás közti különbségekről sem, így az esetleges API-változások, teljesítményoptimalizációk az október 18-i rajtig gyakorlatilag titokban maradnak. A fejlesztők számára különösen fájdalmas lehet, hogy a Windows 8.1-hez frissített alkalmazásaikat fel sem tölthetik az október 18-i rajt előtt a Windows Store-ba, a feltöltés-elbírálás-publikálás ciklus egyhetes átfutási ideje alapján így egy hétig nem lesznek 8.1-es alkalmazások a boltban (a Windows 8-ra írt programok természetesen elérhetőek maradnak az új rendszerből is)...
...Az RTM fázist bejelentő blogbejegyzés sorai közt olvasva a késés oka lehet, hogy az új Windowst a szoftverház egyszerűen nem tartja még eléggé érettnek a mindennapos felhasználásra - vagyis a hagyományos terminológiában a most elért mérföldkő maximum egy kiadásra jelölt verziónak (release candidate, RC) felel meg, nem pedig a klasszikus, lezárt kóddal rendelkező, betonba öntött RTM-nek." -
BiP
nagyúr
Na, úgy látom, még a beígért elsejéig sem kellett várni...
-
dreamdancer
őstag
A sógorom egy hónapja vett egy érintőképernyős Sony Vaio ultrabookot (nem tudom, pontosan mi a típusszáma) és kapta vele a Windows 8-at. Finoman szólva nincs oda érte. Nekem a külső kifejezetten tetszett, de mivel nekem wp-s telefonom van, alapból ismerősnek és megszokottnak tűnt - aki viszont a gépen találkozik vele először, az azt se tudja, hova nyújon.
Elhiszem mindazt, amit a Modern UI-ról és az appokról írtál (annyira nem merültem el a rendszerben), de ha megkérdezel egy átlagos irodaistát, hogy mi a véleménye a win7-ről, milyen oprendszernek találja, valószínűleg csak néz bután és nem is érti, mit kérdezel. Mert fel se tűnik neki, hogy ott van, nem fagy, nincs vele gond, csak használja. A win8-nál viszont az egészet egy nagy problémának látják (ahogy a sógorom is), és el se jutnak a jó dolgok felfedezéséig, mert már azelőtt visszarakatják a win7-et.
-
oO7
őstag
válasz
julius666 #53 üzenetére
"Az API véglegessége azt jelenti, az alatta muzsikáló implementációba azóta egy sor kód se került?"
Nem... az API az az "Application Programming Interfcace" rövidítése, amiből a hangsúly az I betűn, az Interface-en van... van egy rendszer, ami bizonyos funkcionalitást valósít meg, és egy interfészen keresztül lehet vele kommunikálni... számunkra a rendszer ígyis úgyis black box... amennyiben az ezen interfész által meghatározott képességek a specifikációnak megfelelően működnek (és úgy működnek már a Preview-ban is), akkor minket az sem kell, hogy érdekeljen ha a komplett rendszert kicserélik alattunk, egészen addig amíg az API-k nem változnak... ugyanerre az elvre épülnek a játékmotoroknál az ilyen middleware rétegek amik elrejtik a játékfejlesztők elől, hogy most épp OpenGL, OpenGL ES, Directx 9 vagy DirectX 11, vagy épp ARM vagy X86 van a motorháztető alatt... egy vékony kis absztrakciós réteg a tényleges implementáció és az ezt felhasználni kívánó programkódok között... ebből kifolyólag pedig gondolom már nem nehéz kitalálni, hogy nagy hangsúlyt fordítanak az első perctől kezdve arra, hogy az API-k a specifikációnak megfelelően működjenek..."olyan előzetes szösszeneten, amit eredetileg azért adtak ki, hogy a felhasználói/fejlesztői visszajelzéseket kapjanak a végső kiadáshoz"
tévedsz... az utolsó pár hónapban már nem történek lényegi fejlesztés vagy új funkciók implementálása, ezen a ponton már a kutyát nem érdekli a felhasználók véleménye mert úgy sincs idő azok alapján módosítást végezni... a tényleges felhasználói igényfelmérés az mindig a már piacon lévő verzión keresztül történik... a Preview pont, hogy a fejlesztőknek szól és nem a felhasználóknak, és egészen pontosan azt a célt szolgálja, hogy kipróbálhassák a rendszer új képességeit és felkészíthessék/letesztelhessék az alkalmazásukat az új rendszeren..."Emellett helló, nem hogy nem csak szaros modern környezet van, hanem jelenleg a fingósapp-gyűjtemény W8 store forgalma messze eltörpül a desktop alkalmazások piaca mellett."
és a desktop alkalmazások kit érdekelnek? desktop fronton garantálva van XP-ig visszamenően a kompatibilitás... az esetleges újítások pedig úgyszintén benne vannak már a Preview-ban is, szóval ki lehet próbálni, lehet tesztelni... -
virkir
veterán
válasz
julius666 #53 üzenetére
Emellett helló, nem hogy nem csak szaros modern környezet van, hanem jelenleg a fingósapp-gyűjtemény W8 store forgalma messze eltörpül a desktop alkalmazások piaca mellett.
Namost a MS pont leszarja, hogy varezpistinek a fotosopp esetleg dob egy hátast a kiadott verzióval az Adobe meg pont leszarja a w8.1-et mert a fizetős, munkára használó réteg úgy sem frissít rá.
-
törölt tag
A Statcounter max. 23% fölé mérte a Vistát, mikor a NetMarketshare-en alig érte a 15%-ot. A W8 7%-a (egész pontosan 6,81%-a) előbbin van, ahogy egy éves korában a Vista 20%-a is. Tehát a Statcounteren sem érte utol. Ne keverd a kettő adatait!
-
julius666
addikt
a Modern appok (API-k) szempontjából a Preview lényegében véglegesnek tekinthető, így nem igazán éri kár a fejlesztőket, ha Preview-ra fejlesztenek és ott próbálják ki az appjaikat...
Az API véglegessége azt jelenti, az alatta muzsikáló implementációba azóta egy sor kód se került? Mert oké, hogy ugyan azon típusaid/függvényeid vannak, ha közben a Previewben még meglévő Runtime bugokat kipucoltak, ne adj isten regressziós hibákat bénáztak bele. Lehet, hogy egy fingósappnál ez "who cares" kategória, de komolyabb alkalmazásoknál, ahol egy bugon komoly összegek múlhatnak, nem feltétlenül engedheti meg magának egy cég, hogy a végleges verzión, amire elvégre is a programot írja ne tesztelje le a cuccát, hanem csak egy olyan előzetes szösszeneten, amit eredetileg azért adtak ki, hogy a felhasználói/fejlesztői visszajelzéseket kapjanak a végső kiadáshoz. Komolyabb helyen ilyet a céges policy meg sem enged.
Emellett helló, nem hogy nem csak szaros modern környezet van, hanem jelenleg a fingósapp-gyűjtemény W8 store forgalma messze eltörpül a desktop alkalmazások piaca mellett.
-
oO7
őstag
válasz
dreamdancer #51 üzenetére
"de üzletileg bukta - nem véletlen, hogy nyomják ki a 8.1-et."
a 8.1 érkezésének semmi köze nincsen a 8 sikerességéhez (vagy épp sikertelenségéhez)... most már évente fog jönni új verzió mindig...a Modern appokban meg pont az a jó, hogy nem különösebben kell tanulni... sokkal egyszerűbb, logikusabb, könnyebben átláthatóak, mint a jó kis régi típusú desktop alkalmazások (egy jó kis Office 2003 pl)... és szép, izeg-mozog... az informatika iránt zéró érdeklődést mutatónak is jól esik vele bohóckodni (főleg esetleg egy érintős gépen)... sokkal felhasználóbarátabb, emberközelibb, közvetlenebb, intuitívabb, mint az eddigi felületek... mondjuk ez az elmélet, aztán persze ember függő, hogy ez a valóságban hogyan alakul...
-
dreamdancer
őstag
válasz
Raysen623 #44 üzenetére
A win8 piaci részesedéséről mindent elmondtak az utánad kommentelők, azon kár vitatkozni, hogy sz@rul teljesít, legfeljebb a mértéken lehet. Lehet, hogy gyors, stabil, innovatív, de üzletileg bukta - nem véletlen, hogy nyomják ki a 8.1-et.
És lenézheted meg fikázhatod az átlagjúzert, hogy miért nem fejlődik, de ha a felhasználók egy verzióváltást kínszenvedésnek élnek meg, mintha egy vadiúj OS-t kellene megtanulniuk, az gáz. Fentebb írta valaki, hogy 3-4 nap alatt meg lehet tanulni - na akkor most képzeld el az informatika iránt zéró érdeklődést mutató júzernek hány hétbe telik az átállás. És ő nem tanulni akarja az OS-t, sőt, foglalkozni se akar vele, csak melózni.
Az általad is képviselt gőg és informatikusi-mérnöki korlátoltság miatt lett a win8 elkefélve, mert magasról tettek a fogyasztókra. Ha ebből se érted, mi a gond a win8-cal, hát részvétem.
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #47 üzenetére
ahány statisztika annyi féle érték... StatCounter szerint pl júliusban 6.61%-on volt a Win8, aztán mostmeg már mindjárt frissül az augusztusi adattal, ezért mertem megelőlegezni a 7% körüli értéket... és még hátra van három hónap az egy éves évfordulójáig a rendszernek... 1 éves korában a Vista valami 7.8%-on volt (az előbb megkeresgéltem ezeket, nem fogom mégegyszer), és szintén feltételezem, hogy 3 hónap alatt fog még legalább 1%-ot nőni a 8...
"Tehát olyan véletlenül sem fordulhat elő, hogy a "kiadásig kiütköző hibák" javítása olyan problémát okozhat a fejlesztőknél, ami esetleg hibát eredményezhet a saját nem tesztelt programja futásában? Értem."
Nem mondtam, hogy nem lehetséges, azt mondtam, hogy nagyon valószínűtlen. -
leviske
veterán
Engem még az sem zavar, csak az, hogy van, ami modern ui és van ami aero szerű. Pl vezérlőpult vs személyre szabás. Logikátlan. Mindent be lehetett volna tömni az utóbbiba.
Emellett, mint már régebben írtam, a start képernyő könnyen unalmassá válik így, hogy alig van 3rdparty app (normális meg pláne...).
-
Raysen623
addikt
válasz
#40553216 #47 üzenetére
Október 26. tehát szinte november volt amikor megjelent, a 10 hónap pedig nem 1 év. Tudtommal ezt írtam, de nem emlékeztem a pontos dátumra....
A %-kokat nem vitatom, de anno mintha ugyanúgy lett volna rinyálás hogy nem megy úgy a win7 mint kelleneEgyébként az MS a 8-al ott rontotta el, hogy nem adott 1 év tesztelési időt úgy mint a 7-nél. A mi cégünk is azért vett 7-est mert ketten ki tudtuk tesztelni majdnem egy éven át élesben! 8 esetében ez nem volt meg, legalábbis ekkora időtartamra vetítve...a munkáltatók pedig ezért sem vesznek gyorsan 8-ast
Szóval a példád rossz, akárcsak az amelyikre én válaszoltam, de ettől még nincs más út, csak az egységes rendszer. Ez ugyanis jóval költséghatékonyabb a cégnek....de gondolom ezt nem kell ecsetelnem. -
törölt tag
"előléptem Ballmer-seggnyalóvá"
Ne remánykedj, Ballmer-seggnyalókat nem látóvá léptél elő.Ezeket a "valahol 7%"-okat honnan veszed? 5,4% volt július végén. Május végén, 9 hónapos korában 4,27%-on állt, ugyanilyen idősen a Vista ~7,7% környékén.
"Worse still, Windows 8's month-over-month growth rate is lagging further and further behind Vista's dreadful 2007 adoption numbers. When comparing the operating systems when they were first launched, Windows 8's adoption rate in its first month trailed Vista by just over half-a-percent among PC buyers. Now, in their 8th month out, Vista's market-share numbers now lead Windows 8 by 3.64 percent.""Szerintem ne éld bele magad"
Emiatt ne aggódj! Nem fogom a TB vagyonát csökkenteni a támogatott nyugtatók nagymértékű fogyasztásával.
A jövőt meg majd meglátjuk utólag."Az is újdonság, és erre a Antoine Leblond a hivatalos blogban külön kitér, hogy míg a korábbi években az RTM gyakorlatilag a végleges rendszert jelentette, legfeljebb a kiadásig kiütköző hibákat javították, most ennél szélesebb körű együttműködésre számítanak gyártói oldalról, az utolsó simításokat közös munkával akarják elvégezni."
Tehát olyan véletlenül sem fordulhat elő, hogy a "kiadásig kiütköző hibák" javítása olyan problémát okozhat a fejlesztőknél, ami esetleg hibát eredményezhet a saját nem tesztelt programja futásában? Értem."a Vista járt körülbelül 7-8%-on egy éves korában, annál egy kicsit jobban teljesít a 8.."
Annál sokkal szarabbul teljesít. Lásd fentebb.(#44) Raysen623
Rosszul tudod.
"A kiskereskedelmi kiadás 2012. október 26.-án jelent meg", azaz 10 hónapos.
"A win7 az első évben hány %-on állt?"
A Windows 7 2010 augusztusában, azaz pont ugyanígy 10 hónaposan 16,3%-on állt, azaz 3x nagyobb volt a piaci részesedése. Két hónaposan volt 5,8%, azaz már akkor magasabban volt, mint most a Win8."Aki pedig nem képes kicsit sem megerőltetni magát hogy tovább képezze magát munkahelyen"
Emiatt ne aggódj, az embereknek nem kell megerőltetniük. Ugyanis a munkáltatók nem vesznek Windows 8-at. -
oO7
őstag
válasz
Raysen623 #44 üzenetére
a Win7 egy évesen már 20% körül járt a piacon, mert ott voltak az elhúzódó XP-ről már nagyon váltani akaró és a Vistáról menekülő felhasználók is... ott nagyon gyors volt az adoptáció... a Vista járt körülbelül 7-8%-on egy éves korában, annál egy kicsit jobban teljesít a 8...
persze így 1:1-ben hasonlítottuk össze az utóbbi 6 év OS-eit a piaci körülmények teljes figyelmen kívül hagyásával, de viszonyítási alapnak végülis jó...
amiben a 8 különbözni fog az az, hogy az MS nem fogja engedni fragmentálódni a piacát, és igyekezni fognak maximalizálni a legújabb OS-el rendelkezők számát hosszú, több éves update támogatással, és kötelező vagy kikényszerített frissítésekkel... Win8-nál ugyan azthiszem még nem hangzott el ez hivatalosan, de pl WP8 esetében garantált a 36 hónapos (3 éves) támogatás, és ez persze verziónként értendő, amiből pedig évente jön ki új... feltételezhetően Win8 esetében is hasonló "csúszóablakos" támogatásra fognak átállni az évenkénti új verziók megjelenése mellett (merthogy évente nem fizettethetik meg a felhasználókat az új verziókért, a frissíthetőség kérdését meg így a legegyszerűbb megoldani)... lényegében így működik az iOS is és ott is minimális a fragmentáció...
-
Raysen623
addikt
válasz
dreamdancer #43 üzenetére
Mióta van piacon 1 éve a win8??????????????????????
2012. decemberében lehetett megvenni tudtommal először, de ha november akkor sincs meg az 1 év!!!!!
A win7 az első évben hány %-on állt????? Megmondom én neked: nagyjából ugyanott ahol a 8 most...
Egyébként meg aki harci ideget kap az használjon win7-et és kész...Aki pedig nem képes kicsit sem megerőltetni magát hogy tovább képezze magát munkahelyen, az inkább ne is dolgozzon....mégis megteszi, és simán újratanulja a saját szakmáját 3x, de egy kurv@ start menün nem tudja magát túltenni??? Ha pedig nem ez az egyetlen baj akkor mi a többi? Eddig még senki nem tudta megfogalmazni, látom neked sem sikerült...ez egy gyorsabb, jobb, stabilabb rendszer, kellően sok változással hogy végre újnak hasson és annak is lehessen mondani. Jah hogy nem lett tökéletes elsőre? Melyik volt az? Még az xp is egy rakás szar volt elsőre és ezt mindenki tudja....3 sp után is olyan maradt...a 8-ason pedig még sokat fognak finomítani, amit el is várok egy mégjobb működésért cserébe - de ez nem abból áll nálam hogy start menü meg a többi baromság. Van egy másik op rendszer amiben nincs start menü ennek ellenére remekül működik és használható....
DE aki nem akar tanulni vagy kicsit is változni, az használjon win7-et, autó helyett járjon lóval, ne is borotválkozzon, a tartós élelmiszert is felejtse el, helyette a besózott húst vágja a lónyereg alá....ennyi -
dreamdancer
őstag
Azabaj, hogy Mancikánál, a recepciósnál és Bélánál, az irodavezetőnél már a Start menü hiányánál bukik a dolog, mert már ott elkapja őket a harci ideg, és amikor meglátják az új UI-t, akkor nagyon határozottan rázzák a fejüket, hogy kösz, nekik ez nem kell. Márpedig a win8-at nekik akarja a MS eladni, ők a tömeg, nem a tech-oldalak fórumozói, és a tömeg nem kajálja a win8-at, 1 év alatt 6%-os részesedést tudtak "kihasítani" az asztali OS-ek között.
De nem, nem a Start az egyetlen baj.
-
oO7
őstag
válasz
julius666 #41 üzenetére
a Modern appok (API-k) szempontjából a Preview lényegében véglegesnek tekinthető, így nem igazán éri kár a fejlesztőket, ha Preview-ra fejlesztenek és ott próbálják ki az appjaikat... a publikálást úgyis leghamarabb a 8.1 megjelenése után kezdhetik csak el, szóval legrosszabb esetben, hogy ha nagyon alaposak akarnak lenni, akkor ráhagynak egy napot vagy egy hetet a publikálásnál és letesztelik a végleges verzión is (bár elvileg ugye erre nincs szükség)... mivel maga az app jóváhagyási folyamat sem 100%-osan kiszámítható, így a tényleges megjelenés szempontjából nem lesz észrevehető ez az utolsó pillanatra hagyott megjelenés...
azon az 1-2 napon vagy extrém esetben 1-2 héten nem fog semmi sem múlni, de mondom, igazából a Preview alatt elkészített alkalmazások teljesnek és véglegesnek tekinthetőek, nem valószínű, hogy lesz bármi féle API változás az RTM-ben a Preview-hoz képest...
-
julius666
addikt
Miért is szivatják a fejlesztőket? Kint van a Preview június vége óta - az szól a fejlesztőknek, azon tudják elkészíteni és kipróbálni az új alkalmazásaikat...
Javíts ki, mert valszeg én értem rosszul: a Win8.1-re fejlesztők (mivel funkcionalitásbeli eltérések vannak, így valóban "nem csak egy sp") lényegében most választhatnak, hogy vagy nem tesztelik le az alkalmazásukat a végső rendszeren (
), vagy nem tudják kiadni startra.
Akárhonnan nézem, ez szívatás.
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #34 üzenetére
yeeey előléptem ms-bérenc winfan-ból Ballmer-seggnyalóvá... meg PH! addikttá
Miért is így csinálják, ahogy? Mi is a céljuk ezzel? - link
Mert ezzel csak szívatják a fejlesztőket.
Miért is szivatják a fejlesztőket? Kint van a Preview június vége óta - az szól a fejlesztőknek, azon tudják elkészíteni és kipróbálni az új alkalmazásaikat..."Erős gyanúm, hogy ha a (nem a fórumozó, hanem a potenciális - mert ugye a piaci részesedés még a béka segge alatt van - vásárlói) többség nem akarja a csempés startscreen-t [...]"
óh, szóval te így előre látod, hogy a "potenciális vásárlók többsége" mit akar... a béka segge alatt lévő piaci részesedés meg valahol 7% körül van (majd most pár nap múlva úgyis frissülnek a statisztikák és láthatjuk, hogy pontosan mennyi az annyi)... ez azért igen masszív túlzással sem nevezhető béka segge alatti értéknek...Tehát normál ablakkeretes megjelenés lesz, nem fél képernyőm "modern".
Szerintem ne éld bele magad, hogy elkezdenek ezen a fronton hátrálni és a régi desktop irányába visszalépkedni a Modern koncepcióktól... nem véletlenül kerül egyre több minden a Modern felületre (pl Control Panel), és nem véletlenül készül pl az Office-nak is a Modern verziója... -
tDr1v3r
veterán
válasz
Set-Comment™ #35 üzenetére
Semmit, de gázul néz ki és egyáltalán nem illik az egerészéshez szerintem.
-
julius666
addikt
Ennek a változásnak a fórumok tanúsága szerint a tesztelésre kész fejlesztők nem igazán örültek.
Na már meg is van az első áldozati kör, akiknek a tökeire lépett a MS az új csoda-oprendszerével. Mondjuk végül is igaza volt oO7-nek meg a többi fanboynak, a 8.1 lesz az az oprendszere a redmondiaknak, amire mindenki várt.
-
törölt tag
Várjál, várjál. Neked ez az első hsz-ed itt. Ez is totál felesleges, mert sem a cikkhez, sem a hsz-ekhez a legkevesebb köze sincs. Miről is beszélsz akkor tulajdonképpen? Hogy nem agyatlan Ballmer-seggnyalók vannak csak?
De a cikkhez tudnál valamit hozzátenni? Miért is így csinálják, ahogy? Mi is a céljuk ezzel? Mert ezzel csak szívatják a fejlesztőket.
(#32) tDr1v3r
Erős gyanúm, hogy ha a (nem a fórumozó, hanem a potenciális - mert ugye a piaci részesedés még a béka segge alatt van - vásárlói) többség nem akarja a csempés startscreen-t, hanem a régi startmenüt, az logikailag és gyakorlatilag egyenlő azzal, hogy eltűnik a programoknak ez a fajta kretén megjelenítése is. Tehát normál ablakkeretes megjelenés lesz, nem fél képernyőm "modern". Tehát a céljaid megfelelnek, vagy minimum többé-kevésbé átfedésben vannak a startmenüt visszakövetelők céljaival. -
Raysen623
addikt
Be lehetne fejezni ezt a start menu flame-et???? Kurv@ra elegem van már belőle....használjatok win7-et vagy dos-t ha nem tetszik, de csak ezért fikázni valamit nevetséges. Jöttök azzal hogy a felhasználók véleménye alapján...és mi van a mi véleményünkkel, akiknek megfelel így a 8.1 ahogyan van (mindenesetre elfogadható)?
-
pzstm
titán
válasz
CharlieDrop #26 üzenetére
ha ismernéd, tudnád hogy "vicceskedni" próbált...kilengett az irónia-mérő rendesen
-
oO7
őstag
hurrá, megérkezett virkir és tomtyi... topic zárható...
-
Orlin
addikt
Nem értem mit kell izzadni ezen a start menü dolgon megint??!?
Akinek nem tetszik használjon hetest még évekig meg teheti!Ha váltani is akar 8-ra akkor van alternatíva a "szent start" menüre...
Hihetetlen ,hogy emberek nem tudnak nélküle élni.
Kb 3-4 nap alatt megszoktam a 8-at és örülök is,hogy nem 7 van már fent! -
virkir
veterán
válasz
Raysen623 #17 üzenetére
Mi is volt a ket legfobb kifogas?
1. A csempeket tegye steve oda ahol a legkenyelmetlenebb
2. Rakjak vissza a startmenut
Ebbol a kettobol mi is valosult meg?
Az meg, hogy pl a skydrive mostanra jutott el olyan allapotba mint ahogy mar a win7 kliensnek is lenni kellett volna az minden csak nem dicserendo. -
Tikakukac
titán
főképp azt szem előtt tartva, hogy a radikális újításoktól idegenkedő magán- és céges felhasználókat is rávegyék a frissítésre
Ez a kemény nem a vídia. Már mielőtt kijött volna ez az egész, már akkor borult a fél internet, hogy srácok itt lesz 1-2 gond, csináljátok már meg. De nem. Aztán jött pár tessék-lássék megoldás meg nyilatkozat, ami meg a kb. nyílt lehülyézése volt az embereknek. Most meg jön ez. Epekedve várom, szinte reszket a kezem, mikor nyomom az updatet win8-ra.
-
leviske
veterán
Meglepne, ha ilyesmivel foglalkozna a Microsoft egy kis elterjedtségű rendszer esetében... Nehezen hihető, hogy komolyan fel akarnának lépni a warez windowsok ellen azok után, hogy anno a Vista védelmi rendszerét is lenullázták "ejnye-bejnye" szintre az alacsony részesedés miatt.
Ha ez lenne az utolsó sp a W9 előtt és a W8.x már 60% felett szaladozna, elhinném, hogy ez az ok, de így...
-
leviske
veterán
A tesztelőknek miért nem adják ki? Meg úgy általánosságban a TechNet/MSDN felhasználóknak? Ez számomra kicsit fura. Mi olyan dolog van az RTM-ben, ami veszélyeztet professzionális felhasználókat?
-
danikollar
őstag
RTM, de nem végleges. Ez azért érdekes!
-
virkir
veterán
Microsoft alaposan átgyúrta az operációs rendszert, főképp azt szem előtt tartva, hogy a radikális újításoktól idegenkedő magán- és céges felhasználókat is rávegyék a frissítésre.
Lelki szemeim előtt felsejlik ahogy törölgetik izzadt homlokukat a redmondi programozok miután sikerült a semmire való start gombot beheggeszteniük
"megcsináltuk... igen megcsináltuk..." hatalmas megkönnyebbült sóhaj... -
berVi
senior tag
FYI a kinai Enterprise mar kiszivargott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest