Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
válasz
joysefke #243 üzenetére
Az MS esetében ráadásul irodában, segget meresztő programozókról van szó, akiknek az irodából sem kellene kimenniük.
Mindezek mellet látszik, milyen munkát végeznek, elég csak az elmúlt 3-4év win8-10 frissítéseit, illetve az azok utáni problémák számát megnézni...Egyszerűen lehetetlen minden eshetőséget letesztelni bármilyen programfejlesztésnél, pláne egy ekkora projektnél mint egy OS. Én mint Dynamics NAV fejlesztő naponta találkozok bugokkal vagy "featurekkel" amiknek máshogy kéne működni, és itt nincs szó többtízmillió sor kódról. De az userek képesek olyan perverz kombinációkat összekattintani ami egy épeszű embernek soha nem sikerülne.
Mindig azt mondják nekünk próbáljunk az user fejével gondolkodni.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
joysefke #245 üzenetére
Igen, tehát életveszélyesnek volt minősítve. Egy hibás/foltozatlan desktop oprendszer hol lehet életveszélyes?
Hát, azért a 1809-es első változata pár felhasználónál eltűntette a dokumentumokat, ami még ha nem is életveszélyes, igencsak kritikus lehet. Tudom fontos adatokról backup, de azért nehogy már az OS-tól, mint adatvesztési forrástól kelljen félni...
Azért, hogy legyen valami pozitívum is: Dell laptopra felment a 1809, mint a villám és magától leszedett minden driver-t hozzá az eszközkezelőben automatikusan.
-
kovy79
őstag
válasz
joysefke #243 üzenetére
Ha ennyire nagyon nem értesz hozzá, szerintem nem kellene a témát erőltetned!
Nővéreméknek kb. 3 éve cserélték (nem, nem volt semmilyen feltétel, mivel életveszélyesnek minősített probléma).
Maradj a Win10-nél, az jobban fekszik neked!
Az "amennyire emlékszem" meg a "gondolom" most megállja a helyét?
Ha valaki mondott egy Win10 problémát és csak ennyit mondott rá, hülének lett nézve, miszerint ilyen érv nincs!
A probléma ott kezdődik, hogy valakik képtelenek elfogadni olyan érvet, mint "nem tetszik", "több gondom volt vele, mint a korábbival".
Ezen valakik szerint mindenki hüle, aki nem az ő álláspontján van és egybites user (ala hüle).
Ebben a topikban nem kevésszer lett mindenki hülének nézve.
Mondd csak, milyen autód van?
Tökmindegy milyen, én azt mondom xar és tiszta hüle, aki nem olyan autót használ, mint amit én ajánlok.
Nem ért az autókhoz?
Hüle!
Nem tetszik neki az enyém?
Hüle, mert úgysem tudja megmagyarázni, hogy miért!
Olyan kocsid van, mint nekem, de eszi az olajat?
Hüle vagy, az enyém nem!
Neked nem kényelmes?
Hüle vagy, nekem igen!
Problémád volt vele?
Hüle vagy, nekem nem volt és ebből kifolyólag senkinek sem lehet!
Kb. így néz ki a bicskanyitogató kommunikáció (jó, a trollokat kivéve)...
A #70 példádból kiindulva akkor a te logikáddal mindenkinek 10 évente kötelezően le kellene cserélnie az autóját?
Csak azért, mert a cég dolgozói nem tettek meg mindent a biztonságért egy pár éves termék esetében?
Ez az igazi fogyasztói társadalom csecsén felnőtt hozzáállás...
Mint említettem az amerikai NHTSA a világ legnagyobb autógyárainak a tökét szorongatja és dollár milliárdos büntetéseket szab ki, ha csak egy csavar nem biztonságos egy 20 éves autóban (Dél-Koreában is volt nemrégi példa /BMW, bár itt nem 20éveseknél/).
Az MS esetében ráadásul irodában, segget meresztő programozókról van szó, akiknek az irodából sem kellene kimenniük.
Mindezek mellet látszik, milyen munkát végeznek, elég csak az elmúlt 3-4év win8-10 frissítéseit, illetve az azok utáni problémák számát megnézni...
Az is érdekes történet, hogy hány milliárd PC-n nem biztonságos a pár éves OS, illetve lesz a Win7 (mert ugye az alkotója szerint ez megfelelő) és ezek milyen kihatással vannak a biztonságra, emberekre, egzisztenciákra. Nem, nem csak Bitcoin-t számolgat adott esetben! De ha így is lenne, akkor miért akkora baj szerinted a Win7 frissítések leállítása?. Elvégre ez az egyik leggyakrabban elhangzott érv: "öngyilkos ki nem friss OS-sel éli mindennapjait". Most hirtelen ez nem problémás és "csak Bitcoin-t számol"?
Lehet ez az egész valakinek tetszik (főleg az, ahogy rád erőltetik <- igen erőltetik, ha tetszik, ha nem), de védeni ezt az üzleti modellt nem biztos, hogy ésszerű...(#242) haxiboy, Dél-Koreában is. Európában túl erős a német autólobbi, de ami késik, nem múlik.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
joysefke #236 üzenetére
Soha nem volt "ultra-nagy arcom", azért szidtam a windows-t mert felhúzott és mint írtam nem az első eset volt, azért elhiheted, hogy ~30 évnyi PC-zés után ragadt rám 1-2 dolog, de mint korábban írtam is, tévedés lehetősége sincs kizárva... Lehet, hogy user hozzá nem értés esete, de zsínórban a negyedik?! Előtte meg évekig nem volt ilyen, sok 100 géppel és különböző Windows verziókkal?
Pont lesz**om a RAZER-HEADSHOT-ultralow latency etc. kulcsszavakat, mivel soha nem játszom multis játékkal (márcsak azért sem, mert a gépet/mesterséges intelligenciát/nagy számítási kapacitást általában többre becsülöm az embereknél...
). Ellenben letölteni gyakran szoktam a megvásárolt tartalmakat és enélkül az alkalmazás nélkül (egyébként valóban valami QoS félét csinál) rohadtul ingadozik a sebesség.
Registry hack nélkül, egyébként akkora memory leak-et okoz (komolyabb netes forgalom esetén 1-2 percen belül már 10+ GB memóriát megzabál), hogy max. 10 percen belül csontra fagyasztja a gépet. Most legalább 1,5 GB-nál megáll a dolog, de ez sem az igazi.
Ez után elég problémás felróni az OS-nek, hogy miért memory leakes a hálózati stack és miért foglal Gigabyte-okat (
).
Ok, de akkor a Win7-nél miért nem csinálta?
Másfelől meg nem gondolnám, hogy az MSI az dzsunka cég...
-
kovy79
őstag
Ezzel az autós példával nagyon mellényúltál...
Olvasgass utána, hogy milyen visszahívások (gy.k. "hibajavítások") vannak az autóiparban!
Még egy olyan filléres gyártó, mint a Suzuki is visszahív 20 éves autókat.
Amerikában olyan törvényi szabályozás van erre, hogy akár egy komplett gyártó lehúzhatja a rolót, ha nem tartja be... -
ttt1
őstag
válasz
joysefke #111 üzenetére
Az ok, hogy az üzemeltető is hibázott, de ez olyan, hogy lecserélem a drivert és nem megy -ez egyben nem verhető rá azért az üzemeltető cégre. I5-6600-as gépről lévén szó még nem is öreg hardverről van szó. Hol van ilyenkor a whql driver minősítés? Btw saját "céges" gépemről beszélünk -jelenleg is erről írok- és van-volt szgépes előképzetségem (lehet hogy a driver frissítések nem voltak kikapcsolva, de most megnéztem a 1703-asba nem találom ezt az opciót pl. csak ha a registry-ben turkálsz...Win7be azért nem kellett ennyiszer a registryben "mászkálni" finomhangolni...
-
bunnyhu
senior tag
"Összesen két frissítéssel volt egy kevés macerám (1x boot loop, 1x néhány usernél volt adatvesztés, nekem is ellenőriznem kellett) és kb ennyi."
Yeee, szuper, de jó! Igaz win7-nél soha nem volt ilyen gond és atomstabil, de az a lényeg hogy csak néha van adatvesztés win10 frissítés telepítése után. Hurrá! És ahogy látható a dx12 is simán jöhetett volna win7-re csak úgy végképp nem sok érv maradt volna ez a szemét mellett amit win10 néven kihoztak.
Sajnos idén nekem is váltani kellett, mert az oculus tavaly megszüntette a win7 támogatást. Nem tudok előnyt felhozni a win10 mellett ellenben minden frissítéskor bennem a zabszem, hogy vajon elindul-e és volt-e valami adatvesztés.
Egy szaros oprendszerről beszélünk és úgy kell rettegni tőleg mint egy vírustól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest