- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Íme az új Android Auto!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
narumon
őstag
válasz
Lord Myn #252 üzenetére
Nem, ez nem olyan példa. Ez inkább olyan példa, hogy a BMW talán F10-es generációjánál az 520d-ből kigyúlladt egy pár db saját hibából amivel az emberi életet is veszélyeztetett. Hiába csak pár db érintett, nem vennék a büdős életbe ebből a tipusból...
Látod ez te vagy. Én meg símán, icikepicike az esélye, hogy ez előjön nálam, ráadásul ez sokkal kevésbé veszélyes mint mondjuk a Priusok automata gyorsítása vagy a Renault beakadó gázpedálja. Minden autónál találsz ilyet, max magadat nyugtathatod azzal, hogy nem.
De ez így igaz volt az előző Windows op.rendszerekre is! Mint írtam korábban is, hogy lehet, hogy az előtte lévő windows-okon nem volt ennyi szívás, mint ezzel az "istenített" 10-es buildekkel? (pedig 1,5 évig használtam Windows ME-t is...
)
Megint saját mintát hozol fel. A többivel is volt ugyanennyi szívás (most azt hagyjuk,, hogy egyre bonyolultabb a rendszer), de akkor most mondjam, hogy a cégünknél Win10 van megjelenés óta majdnem 100 ember használja, gyak eddig nulla hibával. Egyik frissítés sem vágott galyra semmit. Otthon saját gép, notik szintén Win10 mindegyik hiba nélkül megy. Szóval akkor én is írhatom, hogy ennél win7-el lényegesen többet szívtam, kezdve azzal, hogy időnként újra kellett rakni mert teleszemetelte magát és belassult mint az állat. A win10 még ezt sem csinálja, megjelenése óta szerintem nem volt újra telepítve.
-
narumon
őstag
válasz
Lord Myn #246 üzenetére
Hát, azért a 1809-es első változata pár felhasználónál eltűntette a dokumentumokat,ű
Ez autós példával élve olyan, hogy akkor szerintem a Toyota szar autó mert a környezetemben kettő lett hengerfejes alig 100.000 km-el. Ez előfordul de azért ez miatt nem lehet azt állítani, hogy a Toyota a világ legszarabb autója még ha az én példám ezt is mutatja. Ez egy ezrelékes probléma amit éppen beszívtunk.
-
narumon
őstag
válasz
Lord Myn #248 üzenetére
Most is van autóm, de ezek szerint neked meg egy komolyabb szoftvert kellene megnézned ami néhány millió vagy milliárd kódsorból áll - annyiból amit valószínűleg átnézni sem tudnál egész életedben mert nincs annyi időd. Csak a mihez tartás végett.
Aki azt hiszi, hogy ilyen szoftvereket úgy csinálnak, hogy szépen írják a programsorokat és a hibák abból keletkeznek, hogy valaki elírt valamit az borzasztóan nagyon téved. Éppen nemrég kaptam betekintést arról, hogy az egyik népszerű videómegosztó oldalnál azon, hogy egy logót ki lehessen rakni hány ember hányezer órája van eddig is benne és mennyi még a tennivaló. Csak Pistike gondolja azt, hogy leült egy ember aztán leprogramozta, hogy holnaptól akkor logót is ki lehet tenni.... a valóság ettől nagyon nagyon messzire van. -
joysefke
veterán
válasz
Lord Myn #246 üzenetére
Hát, azért a 1809-es első változata pár felhasználónál eltűntette a dokumentumokat,
Persze, tudom. És ebben én is érintve voltam (erre írtam, hogy a kettő közül az egyik update során keletkezett macera amivel dolgom volt) mert nálam is be volt kapcsolva a mappaátirányítás (csak azokat érinthette ahol be volt ez kapcsolva). Szerencsére nálam nem törlődtek dokumentumok.
A probléma nyilván valós volt, és ha valakit érintett és nem volt backup az nagy szívás.
Ezzel együtt a felhasználók néhány ezreléke futhatott ténylegesen bele ebbe a hibába, ezzel szemben az IT média napokig ettől volt hangos.
Az egyszeri user könnyen azt gondolhatta, hogy nagy tömegek voltak érintve meg hogy máshol ez jobban működik. Alapvetően semelyik sem igaz. Persze, megértem írni kell valamiről.
Hibák mindenhol vannak, max nem kerítenek neki nagy feneket, mert sokkal kisebb a platform és az egyszeri user esetleg az érintett rendszerről még csak nem is hallott...
-
joysefke
veterán
válasz
Lord Myn #238 üzenetére
Ellenben letölteni gyakran szoktam a megvásárolt tartalmakat és enélkül az alkalmazás nélkül (egyébként valóban valami QoS félét csinál) rohadtul ingadozik a sebesség.
Ok, azt hittem a kiegyensúlyozottabb fejlövések miatt vetted azt a csodát...
Milyen protokollon keresztül megy a letöltés? torrentnél tipikus probléma, hogy ha asszimetrikus a szávszélességed (mint nagyjából minden home usernek) akkor a rendelkezésre álló felfele sávszélt teljesen kitöltheti a feltöltés, és a letöltött csomagjaid után sem tudod időben elküldeni a TCP ack-ot, ami periodikusan belassítja a letöltést.
Erre az a megoldás, hogy a kliensben -ha lehet- le kell szabályozni a max feltöltési sebességet mondjuk a netto feltöltési sebességed 70%-ra. Utána sokkal egyenletesebb lesz a letöltés is.
Registry hack nélkül, egyébként akkora memory leak-et okoz (komolyabb netes forgalom esetén 1-2 percen belül már 10+ GB memóriát megzabál), hogy max. 10 percen belül csontra fagyasztja a gépet. Most legalább 1,5 GB-nál megáll a dolog, de ez sem az igazi.
Egy normál hálókártyával ez nem fordul elő...
-
h_143570
addikt
válasz
Lord Myn #235 üzenetére
A kulcs es az aktivacios informaciok a MS fiokban kerulnek tarolasra. Igy ujra rakas elott erossen ajanlott MS fiokot hozza kapcsolni a gephez. Foleg, ha az ujra telepites eseten meg hardver valtozas is megvalosul.
Ha van hozza kapcsolt MS fiok amiben van kulcs akkor az aktivacio vagy automatikusan megtortenik, vagy a bepitett "Troubleshooter" siman megoldja az aktivaciot.
-
joysefke
veterán
válasz
Lord Myn #232 üzenetére
Tipikus user hozzá nem értés esete.
Ha nem ultra-nagy arccal kezdted volna a Windows szidást, most nem pocskondiáznék, de ugye megérted, hogy ebben a helyzetben ezt nem tudom kihagyni?
Még soha nem hallottam erről a KILLER GAMING - Killer Network Suite L-O-L ökörségről, de alap rendszerfüggetlen felhasználói tudás, hogy mik azok a programok amelyeket nem installálunk, ha csak nem nagyon muszáj és nem vagyunk nagyon biztosak a dolgunkban. Illetve mi az amiért nem adunk pénzt, mert nincsen haszna, vagy ha van, csak baj lesz belőle.
Wikipedia első mondat:
The Killer NIC (Network Interface Card), from Killer Gaming, is designed to circumvent the Microsoft Windows TCP/IP stack, and handle processing on the card via a dedicated network processor. Most standard network cards are host based, and make use of the primary CPU. The manufacturer claims that the Killer NIC is capable of reducing network latency and lag.
Ahogy olvasom ez még valamiféle csomag-priorizálást/QoS-t is próbál csinálni.
Tehát a kártyád _megkerüli_ a Windows TCP stacket, a hálózati csomagokat saját processzorán saját szoftverével dolgozza föl (TCP/IP ofloading). Ez után elég problémás felróni az OS-nek, hogy miért memory leakes a hálózati stack és miért foglal Gigabyte-okat (
). Összehasonlításképpen: egy hatalmas alkalmazásszerveren több ezer egyidejű nyitott hálózati kapcsolat (socket) foglal GB-okat a rendszermemóriából.
Tipikus parasztvakító bling-bling funkció. Vagy nem gyorsabb mint az alap OS funkció, vagy nem működik rendesen, vagy ha gyors is és működik is, akkor nem KILLER-GAMING-RAZER-HEADSHOT etc hívószavakkal fogják árulni KILLER NETWORKING nevű cégek
A legjobban akkor jársz, ha nem engeded, hogy ilyen-olyan dzsunka cégek ilyen-olyan alkalmazásai megpróbálják felülbírálni az oprendszer kritikus komponenseit, csak akkor, ha nagyon biztos vagy benne, hogy azok az eszközök tudják azt amivel hirdetik magukat.
A másik pedig az, hogy még egy power usernek sem feltétlenül érdemes registry-t illetve olyan mélyenszántó OS-beállítósokat piszkálnia, amit nem lehet alapból a vezérlőpultból elérni.
-
törölt tag
válasz
Lord Myn #232 üzenetére
Minden aktiváció HW ID-vel történik, esetleg pluszban lehet MS-fiókot használni. Brand gépeknél annyi a plusz, hogy a géped adatainál ott lesz a márka a "To Be Filled By O.E.M." helyett.
A telepítőben mindig kéri a kódot, de írja is, hogy ha már telepítetted korábban a rendszert, akkor ugord át a lépést. Ha a jövőben megszünteti a Win7-es és 8-as kulcsok elfogadását a Microsoft, akkor a megoldásod amúgy sem működne többé.
Kulcs nélküli telepítésnél generic key lesz telepítve, mert nem az kell az aktiváláshoz.A Killer network driver régóta hibás, erről nem az OS tehet. De ugyanígy szivároghat sok Razer-es program is.
"Killer Network is off the shelf parts and bandwidth shaping. It's just snake oil. It's bullshit." - biztosan kell az neked? -
-
törölt tag
válasz
Lord Myn #228 üzenetére
A Pentium M 2003-tól 2008-ig volt használva, a Haswell 5 évvel később jött ki. Szóval igen, ott a probléma oka nem a procinál keresendő.
joysefke: Olyan előfordulhat, hogy nem sikerül az upgrade, az tény, de elég jól helyre tudja hozni magát, a későbbiekben még a sima frissítéseket is vissza fogja vonni, ha gondot okoznak. A saját maga javítását elég jól meg tudja oldani a 10. Mások elmondása alapján akkor szokott inkább gond lenni a helyreállítással és az upgrade-del, ha bele lett nyúlva a rendszerbe (pl. törölve lett a Store), így nem tudja visszaállítani az eredeti állapotot.
hunluki: Mitigating Spectre variant 2 with Retpoline on Windows, ha gondolod, kapcsold be kézzel a javítást, hátha gyorsít itt-ott.
-
hunluki
senior tag
válasz
Lord Myn #228 üzenetére
Újratelepítéskor nem kell kulcsot megadni, elvileg HW ID alapján aktiválódik amint felrakod a netre.
Amúgy nem ismerem a körülményeket, annyi hogy nekem céges és magán gépem is haswell (4770 & 4690k), cégesen 1809, működni működik de érezhetően lassabb mint az update előtt, otthoni pedig 1803 minden update maxon eltolva üzemben, azzal viszont semmi gond nincs.
Amúgy 4690k-n volt anno frissítés miatt boot loopom de még nagyon a legelején, talán creators-nél akadt be, települök, visszavonom, nem sikerült, reboot, telepítek, nem sikerült, reboot, visszaállítás és így tovább.
Friss verzió clean installal fel, azóta nincs gond vele, pedig full gyári pro volt végig, semmi csesztetés nincs rajta (spy írtó meg egyéb ps scripteket sose látott).
-
törölt tag
válasz
Lord Myn #225 üzenetére
Először nem is értettem, hogy miért emelted ki, hogy Haswell proci van benne. Nem, semmi köze annak ahhoz, hogy frissül-e. A 1809 addig nem töltődik le, amíg olyan program vagy driver van telepítve, amivel ismert probléma lehet. Ugye eddig az volt a baj, hogy mindenki megkapta, és az MS-t nem érdekelte, hogy mi van a gépen. Most ezt megoldották.
Nyugodtan lehet frissíteni bármelyik procival is, még egy Pentium M-mel is. UEFI és BIOS is tökmindegy.hunluki: Nem fogja azt írni, hogy töltsön le egy eszközt, írja DVD-re a telepítőt és telepítse tisztán... mondom, nem lett volna szabad gondot okoznia, ezért ajánlotta fel. De mint láthatod, arrafelé más gépekkel is ilyen gondok vannak, ami azért nem feltétlenül az OS sara, hanem mondjuk a használt programoké (hacsak nem ismered a körülményeket). Nekem egészen lassú és régi gépen sem sikerült még a bootot tönkretenni egy frissítéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest