Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
Nem, ez nem olyan példa. Ez inkább olyan példa, hogy a BMW talán F10-es generációjánál az 520d-ből kigyúlladt egy pár db saját hibából amivel az emberi életet is veszélyeztetett. Hiába csak pár db érintett, nem vennék a büdős életbe ebből a tipusból...
Az előzőre: Tisztában vagyok egy OS szofterkód bonyolultságával, meg hogy heterogén számítógépekre írják őket és rohadt bonyolult is tesztelni. De ez így igaz volt az előző Windows op.rendszerekre is! Mint írtam korábban is, hogy lehet, hogy az előtte lévő windows-okon nem volt ennyi szívás, mint ezzel az "istenített" 10-es buildekkel? (pedig 1,5 évig használtam Windows ME-t is...
)
-
Lord Myn
senior tag
Ennek ellenére egy autó ezerszer egyszerűbb eszköz mint egy win méretű program. Azért ezzel nem árt tisztában lenni.
Bocs, de ezen jót nevettem...
Mikor volt utoljára autód, 30 éve? Nézzél meg egy mostanit, hány automatikával, meg intelligens rendszerrel van felszerelve, tulajdonképpen már szinte tényleg maguktól mennek.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
joysefke #245 üzenetére
Igen, tehát életveszélyesnek volt minősítve. Egy hibás/foltozatlan desktop oprendszer hol lehet életveszélyes?
Hát, azért a 1809-es első változata pár felhasználónál eltűntette a dokumentumokat, ami még ha nem is életveszélyes, igencsak kritikus lehet. Tudom fontos adatokról backup, de azért nehogy már az OS-tól, mint adatvesztési forrástól kelljen félni...
Azért, hogy legyen valami pozitívum is: Dell laptopra felment a 1809, mint a villám és magától leszedett minden driver-t hozzá az eszközkezelőben automatikusan.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
joysefke #236 üzenetére
Soha nem volt "ultra-nagy arcom", azért szidtam a windows-t mert felhúzott és mint írtam nem az első eset volt, azért elhiheted, hogy ~30 évnyi PC-zés után ragadt rám 1-2 dolog, de mint korábban írtam is, tévedés lehetősége sincs kizárva... Lehet, hogy user hozzá nem értés esete, de zsínórban a negyedik?! Előtte meg évekig nem volt ilyen, sok 100 géppel és különböző Windows verziókkal?
Pont lesz**om a RAZER-HEADSHOT-ultralow latency etc. kulcsszavakat, mivel soha nem játszom multis játékkal (márcsak azért sem, mert a gépet/mesterséges intelligenciát/nagy számítási kapacitást általában többre becsülöm az embereknél...
). Ellenben letölteni gyakran szoktam a megvásárolt tartalmakat és enélkül az alkalmazás nélkül (egyébként valóban valami QoS félét csinál) rohadtul ingadozik a sebesség.
Registry hack nélkül, egyébként akkora memory leak-et okoz (komolyabb netes forgalom esetén 1-2 percen belül már 10+ GB memóriát megzabál), hogy max. 10 percen belül csontra fagyasztja a gépet. Most legalább 1,5 GB-nál megáll a dolog, de ez sem az igazi.
Ez után elég problémás felróni az OS-nek, hogy miért memory leakes a hálózati stack és miért foglal Gigabyte-okat (
).
Ok, de akkor a Win7-nél miért nem csinálta?
Másfelől meg nem gondolnám, hogy az MSI az dzsunka cég...
-
Lord Myn
senior tag
válasz
#54072192 #234 üzenetére
Szóval, ha átugrom a kódkérést, akkor egy custom gépnél is "beaktiválódik" a Win, ha a netre elér (ha már valamikor telepítve és aktiválva volt)? Köszi, ez új infó, majd kipróbálom.
Tudom, sokan írták a KNM-re, hogy bullshit, de nekem segített, sokkal stabilabb lett a letöltés, amióta használom (már Win7-en is használtam, ott nem volt memory leak gond vele).
-
Lord Myn
senior tag
HW ID-s aktiváció tudtommal csak brand gépeknél van. Én az adataimnál lévő custom gépről beszéltem, az mindig kér kulcsot, ha 0-ról telepítem. (De javíts ki, ha tévedek...
)
Nekem a 1809-essel performancia problémám nincs, ugyanolyan gyors, mint előtte, csak mindig ez a mizéria a frissitéseknél, már félek tőlük...
Na, meg a Killer Network driver-es memory leak probléma, már sikerült 1,5 GB-ra csökkentenem registry hack-kel, de még mindig nem az igazi.
Szóval 1 szó, mint 100: Windows-zal még nem sz***tam ennyit, mint a 10-es buildjeivel, pedig én még Win 3.0-val (!) kezdtem '90-ben.
(#231) Szmörre: Igaz, összekevertem a sima mobile Pentium-okkal.
-
Lord Myn
senior tag
vagy csinálj egy USB-t amivel bebootolsz és telepítsd újra a friss verziót szépen képekkel step by step (manapság ez már nem rákit szájensz). Nagy vörös izzó betükkel írják ki hogy előtte mentsél le minden fontos adatot mert repülni fog hacsak nincs külön partición (mondjuk ez már lehet meghaladja az átlagembert).
Ezt is próbáltam az asztali gépemen, csak ott meg olyan vicc jött elő, hogy a friss (akkor ez a 1803-as volt) USB-s telepítő nem fogadta el a 2016-ban update-elt Win7 kulcsát, amit a korábbi telepítő meg (természetesen) elfogadott. Na erre varj gombot...
(#227) Szmörre: A haswell-t azért emeltem ki, mert az ilyen procis gépekkel különösen szívtam a Win10-zel 1803-tól kezdve... Persze lehet véletlen is, sőt valószínűleg az (egyébként a Pentium M is lehet haswell, attól függ melyik generáció).
-
Lord Myn
senior tag
Pont ez a problémám, az adatlapomon lévő asztali gépemmel is szívtam a Win10 update-tel, csak ott még a 1803-mal (frissítés után nem tudott bebootolni, visszaállítás sikeres, újra letöltés és frissítés, majd goto 1-es pont és endless loop...). És jé ez is Haswell CPU, bár UEFI boot kikapcsolva... Végül az lett a megoldás, hogy win update assistant-tal kellett feltelepíteni.
Másik Haswell laptop meg nem hajlandó 1803-ról frissíteni (meg sem találja a 1809-et, pedig nincs kikapcsolva a frissítés, mert kisebb update-eket megcsinál). De ezt inkább hagyom így, mert legalább viszonylag stabil.
Csak azoknál a gépeknél nem volt problémám a win frissitéssel, amik legalább 7. generációs procival rendelkeztek, de szerintem ez így nem ok egy OS-nél, vagy szerintük a 2-3 évnél régebbi technológiájú gépeket dobjuk ki?
-
Lord Myn
senior tag
Tegnapi kaland a csúcsszuper, atomstabil (
), "csak a hülyék nem értenek hozzá" OS-sel:
Haswell CPU-s Dell üzleti laptop került hozzám 1607-es W10-zel, ráküldöm a netre, rögtön frissíti is magát 1809-re (csak 1-2 óra), kész, restart, bcd boot hiba...
Ok, visszaállítás: sajnos, az nem lehetséges, mert valamilyen információs file hiányzik...
Ma majd telepíthetem újra 0-ról...
Na, ilyenek a legkegyetlenebb Win ME időkben sem voltak!
-
Lord Myn
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #95 üzenetére
- A Vista bukása az volt, hogy ezeket a tulajdonságokat nem igazán tudta fokozni, ellenben sokkal nagyobb volt a gépigénye, az akkori gépeken rosszabbul futott.
Ezzel nem teljesen értek egyet, akkoriban vmware-eztem sokat, ezért relatíve erős gépem volt (Core 2 Q6600, 8GB DDR2, WD Raptor vinyók) és a Vista Business x64 úgy ment rajta, mint egy álom, tele volt új feature-ökkel és végre egy valódi és lefelé kompatibilis 64bites OS volt (és utoljára ebben lehetett megtalálni a classic menüt, amit nagyon szerettem, mert nem volt túl csicsázva - win9x feeling). Szóval igazából a Vistának egy (nagy) hibája volt és az a gépigénye, mivel akkoriban az átlag PC még javában az 1 magos CPU, 1 (max 2) GB RAM volt.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
-Skylake- #16 üzenetére
És? Akkor mi van, ha 2001-es játék? Nekem több, mint 400 megvásárolt játékom van ez elmúlt 25 évből, akkor a felét dobjam el, mert micsoda elvárásaim vannak, hogy amiért egyszer pénzt adtam az ne csak 5 évig működjön? Ha egy op.rendszer visszafelé kompatibilisnek van hirdetve, akkor legyen is az! Pont azért veszek mindig nV kártyát is, mert az AMD-vel ugyanez volt a bajom, a kb. 5+ éves játékoknál már erősen hatványozódott a problémák száma, ha egyáltalán működtek. Win10 alatt rengeteg DX9-es játék sem működik már megfelelően... (btw, a Jazz Jackrabbit az pont működik a'la DOSBox
, tudom-tudom az emulátor...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest