- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Zotya84
őstag
válasz
King Unique #234 üzenetére
Ha clean installt csinálok, akkor kb 2 óra alatt meg tudom úgy csinálni a dolgot, hogy csak pár nagyobb, de jellege okán ritkán használt program telepítése marad el - ellenben minden igényelt beállításom, böngészőm (offline!, kompletten könyvjelzőkkel, stb.) minden megtörténik ezen idő alatt, és még a tuner is újra van hangolva, és a rendszer friss. (Ja, mondtam, hogy magamnak integrálom a peccskeddek foltjait a telepítőbe? Így kapásból friss a rendszer. Az Office meg CTR, így az is frisset tölt le.)
A CU frissítése meg kb 20 percembe fájt - 24-nél állítottam le a stoppert, mert nem voltam gépnél a művelet során, de a gép utolsó speaker-csippanásából ítélve annyi idő jött ki. Erre még rá kell számolni az a kb 5 percet, amíg a telepítő letöltött, és létrehozta az iso-ját.
De SSD-re tett virtualboxban is meg van a telepítés pikk-pakk, még akkor is, ha korlátozom a CPU-t két szálra, és csak 2G RAMot adok neki. A többi trollkodására nem reagálnék.
-
válasz
King Unique #234 üzenetére
Upgrade volt, nem clean install. Utóbbi meglepően gyorsan lement anno. A kreátor upgrade egy aljas időrablás, de nyilván a kövület vas sem használ a tempónak, nem beszélve a laptopról, amely már magában csak a gondot hozza asztali rendszerhez képest. Ott egy 2500k 8 giga Rammal, SSD-n 3,3Ghz-re butítva hasít, mint az állat, de tényleg. Igazából az a másik véglet, ahol látszik mennyire tökéletesen megfelel egy kvázi ma már kuka technológia a mindennapokban egy átlag usernek.
-
King Unique
titán
Egy tiszta telepítés normál esetben egy mai hardveren nyilván nem tart órákig. Illetve a kolléga keveri a build upgrade fogalmával, mivel a fórumtárs esetében eleve arról van szó. Az már tovább tarthat, de abban nyilván az ISO letöltésének ideje stb. is benne van. Illetve ennyi erővel pl. egy teljes Win 7
—►
10 upgrade sem futott le 20 perc alatt.Egyébként nyilván, de ezt vsz mindenki tudja...
-
válasz
noPublicFG #220 üzenetére
Negyed órája végzett. Egyelőre el is indult szépen, óvatos örvendés van.
-
válasz
RetepNyaraB #218 üzenetére
Várj még fél órát, ha semmi, akkor gond van.
Nekem 15perc volt SSD-n. -
Bocsi, tudom itt off picit, de mennyi időre kell számítanom a frissítés végéig? Kb egy órája megy, újraindult, 25 százalékon áll jelenleg. Első generációs i5 m450(?) lapos, 4giga rammal. Elunom az életem...
-
Tamás88
őstag
válasz
King Unique #197 üzenetére
Szerintem meg akkora troll, mint a huzat. Nekem is csak fél órába telt, hogy felmenjen a 10. Jó, mondjuk ha karcos a dvd, és csak 1x-es sebességgel tudja olvasni, akkor elképzelhető. De amúgy nem. Itt csak szimpla fikázásról szól. (Ugyanez volt, mikor megjelent az XP). A Dirtywindows oldalán meg le van írva, hogy miért jó a 10, aki akar, az utána megy.
Tegnap volt, hogy valaki azért szidta a LOL-t mert nem fut jól a játék, és mint kiderült P4-es alaplappal integrált vga-val használta. Ez kb. ugyanaz lehet itt is.
-
törölt tag
ESRV.EXE Application Error (0xc0000142)
Az alkotói frissítéssel jött
Megoldás a linken
-
Male
nagyúr
Nah, az AU-ban elcseszett MS Solitaire megjavult a CU-ban... vicces volt ahogy kb 5 másodperceket gondolkozott egy-egy kártya mozdításán a procit maxra terhelve
/ ez csak a teszt, mert itt látszott a legdurvábban a gond / Persze régi a noti, de valamit akkor is nagyon benéztek az AU-ban.
-
Leslie1966
senior tag
Én tegnap frissítettem, újra kellett aktiválni a Windowst és az Office-t is, de eddig simán megy semmi bug.
-
ph2012
senior tag
Skype-re a Windows appját használom és nem a telepített Skype-ot. A hanggal gond volt a legutóbbi használatkor. Nem lehet, hogy a 1703-as frissítés miatt van? Eddig nem volt probléma és akkor is a Skype előzetes verzióját használtam.
Nálatok minden rendben a Skype hangjával?
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Kérdések:
Ezt a kis pajzs icon-thogy a fenébe lehet eltüntetni?
Miért került ki a gép az alap workgroup-ból?Ezekre tud valaki választ adni?
Előre is köszi!
Hali,
Gyuri -
Pano
addikt
Szerintem a Windows XP szar, én inkább DOS párti vagyok. Soha nem omlik össze, nincs benne felesleges csicsa, mindent tud, amit kell. A laptopom összehasonlíthatatlanul sokkal jobban bírja akksival. Én nem tudom, hogy ezt XP alatt miért nem lehetett megcsinálni, mennyivel többet zabál már! Előre lépés mi? Vicc, ez is jobb volt régen.
A programok is beton stabilan futnak, nincs megakadás, lefagyás, semmi!Netezésre meg itt van a telefonom, kínlódjon az új Windowsokkal az, akinek hat anyja van, semmi értelme!
Ahogy Bödőcs Tibor is mondotta volt, hogy vannak magasabb hegyek, mint a Kékes, csak semmi értelmük.
-
bozont
veterán
-
King Unique
titán
válasz
#03412736 #195 üzenetére
Szerintem azt ne akarjuk bemesélni, hogy a Win10 szimpla telepítése 10 óráig tart...
Virtuális gépen sem tart eddig, élesben meg főleg nem. Egy átlag USB 3.0-s pendrive-ról is felmegy kb. 10-15 perc alatt. Persze ez modern OS és lehet így is telepíteni, ellenben egyes régebbi rendszerekkel, amelyeknél gondot okoz a natív USB 3.0 támogatás hiánya.
-
King Unique
titán
válasz
#03412736 #190 üzenetére
Most kiragadsz pár cikket, meg 1-2 kommentet, aztán ezekkel próbálod bizonygatni, hogy milyen xar az új Windows és bezzeg az XP mennyivel jobb? Szerintem bőven lehetne kontra példákat találni az utóbbira is. A topikjából linkeltem is párat csak az USB-s használattal kapcsolatban. Na meg a fentebb említett hiányosságok megint azok. Egyébként én is felraktam a CU-t és ment rajta minden programom.
Az újabb virtuális gépes videókat meg szerintem meg lehetne spórolni...Ha korábban nem sikerült megérteni, hogy a 2 OS-nél vannak különbségek a rendszerkövetelményeket illetően, az nem a mi bajunk. Illetve úgy látszik az éles környezet, megfelelő hardveres erőforrások stb. is hiába voltak említve. Illetve attól, hogy egy virtuális gépen az XP hamarabb feltelepül és bebootol, még nem fognak rá tömegek visszaváltani. Sőt, nyilván a támogatását sem fogják + 10 évvel meghosszabbítani.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Dr.FantastiK #180 üzenetére
hát én nem tudom miről beszélsz a linuxok esetében, de nekem a WINek alatt nem egy a "sima share" jó ideje, és érdekes, amit linuxal vagy OsX-el osztok meg az egyből elérhető és használható hálózaton...
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #179 üzenetére
Volt régen a hwsw-n egy flesdizájner nevű arc. Az mondott ekkorákat
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
#03412736 #178 üzenetére
szaros XP-nek meg SATA driverei sincsenek, chipseteket vagonszamra nem ismer fel , SSD-rol nem is halott sose, Trim aztsem tuja micsoda, a Sleep nuku, stb...
meg ha a Linuxokat magasztalja valaki, azt elfogadom, pedig azokba is TOMENYTELEN hibak sokasagA hemzseg, {pl. egy sima Share' sem megy rendesen, sot eggyaltalan }}..
de elovenni egy 16 eves OS-t, fenyezni, dicsergetni, na az mar nagyon CIKI !
-
King Unique
titán
válasz
#03412736 #172 üzenetére
Nem kellett? Sokan kb. az XP-s időkben szoktak rá a gyakori újratelepítésre, mert egy idő után eléggé belassult és fura dolgokat produkált a rendszer. Persze ez az adott használattól is függ. Ellenben az új Windowsok nálam már több éve futnak reinstall nélkül és max. klónozni szoktam őket, ha épp költöztetni kell.
"100% processzor használtságot a Windows 10-en látok leginkább , főleg a Defender miatt , meg a 4 gigás update-ek miatt."
Na, ezt azért már ne akarjuk megmagyarázni... Köztudott, hogy XP alatt mit művelt a WU, illetve az svchost.exe és társai. Szinte csontra fagyott a rendszer és használhatatlan lett. Ráadásul kb. állandó jelleggel ez történt. Sokan részben emiatt is tiltották le a frissítéseket. Az újabb Windowsok esetében is ugyan terheli a rendszert frissítéskor, csak éppen nem fagyasztja úgy csontra véglegesen, hogy ne lehessen használni.
"leginkább csak idegesítőket, amiket minimum nem kapcsol BE , egy felhasználó "
Ami másnak szükséges, meg kényelmes, arra ráfogod, hogy szerinted egyáltalán nem az. Számodra lehet, vsz azért sztárolsz még mindig egy őskövület OS-t. Csak éppen sokan már váltottak és vsz nem akarnának rá visszaváltani. Az egyéni méretezésnél meg pl. a 125%-os desktop nagyításra gondoltam, ami megint hasznos. Ellenben XP alatt nincs ilyen és lehet bámulni az apró mütyüröket...
"Aminek Windowson az égvilágon semmi értelme, haszna, maximum a visszafelé való inkompatibilitást töri meg de azt nagyon keményen"
Attól még vannak, akik telepítenek 3 TB-os meghajtóra OS-t. Illetve érdekes módon minden normális mai desktop OS kezeli a GPT-t, ellenben az általad preferálttal. Illetve attól, hogy GPT a lemez, még nem fognak elhasalni a telepített programok sem. Visszafelé kompatibilitás meg már minek, mikor 3 éve megszűnt a támogatása, meg a legújabb UEFI-s hardvereken amúgy sem opció.
"Amit bármelyik Windows-sal meg lehet csinálni, Windows 2000-rel is."
Azért van tele a topikja is pendrive-ról telepítéses hibákkal: [link], [link], [link].
A WTG-nél nem tiszta milyen nyavalyákról van szó, de az amúgy dettó ugyanaz, mint az előbbi: [link], [link].
A beépített particionáló viszont az újabbaknál sem sokkal fejlettebb, az igaz. De azokra ugyanúgy ott vannak a külső programok (nem kell ehhez külön OS), amelyek már jóval többet tudnak.
Egyébként érdekesek ezek a megnyilvánulások, de sokan már valószínűleg nem lepődnek meg rajta... A linkelt videók láttán még vsz nem nagyon fog senki visszaváltani. Meg aztán más a virtuális gép és más az éles környezet. Illetve fentebb említve voltak erre vonatkozóan a hardveres erőforrások, SSD stb. Ja, azt a kis kedvenc nem kezeli normálisan...Egyébként az újdonság, hogy már a 7-es is bekerült a pikszisbe, mert eddig úgy tudtuk, hogy XP forever. Bár mindegyik újat leszólni már nyilván sok volna és így valóban kevésbé feltűnő, az is igaz.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
#03412736 #172 üzenetére
haaat elnezve/ olvasva a hsz-eidet itt, mindossze egy orbitalis nagy Elkeseredett TROLL-nak bizonyulsz !!
,, Mindenesetre ez a Creators Update az eddigi Windozerek Legjobb, Legstabilabb, verzioja !
. . .hogy kimaradtak featurek azt muszaj elfogadni, Microsoft nagyon belassult..
-
sad_Vamp
őstag
Azért a W10-et meg az egységes dizájnt 1 helyen, 1 lapon emlegetni... GÁZ. Ennyire nem láttok a szemetektől, vagy mi?
Ennél még a Vista is egységesebb volt, még ha kicsit gejl is.
-
King Unique
titán
válasz
#03412736 #166 üzenetére
Voltak akik talán stabilabb rendszert akartak, amit nem kell otthoni használatnál kb. félévente újrarakni. Meg amin a WU is normálisan működik és nem produkál folyamatos 100%-os CPU terhelést. Aztán sokaknak összességében tetszett a modernebb és látványosabb megjelenés, tehát korántsem csak az AG miatt. A tálcán a bélyegképek, a minialkalmazások, a kijelzőn az egyéni méretezési lehetőségek stb. is mind egyfajta pluszt adtak. Nem beszélve a technológiai újításokról. Ha valaki pl. egy 3 TB-os HDD-t akart használni, akkor az újabb Windowsok már eleve támogatták a GPT-t. Ellenben a sokak által használt jellemzően 32 bites XP meg csak az MBR-t ismerte...Ha pedig valaki ekkora HDD-re akarta telepíteni az OS-t és onnan bootolni, akkor ahhoz eleve UEFI kellett, ami megint az újabbaknál opció. De ott van pl. a pendrive-ról történő telepítés is, ami az újabb Windows-verzióknál megint jóval simább szokott lenni. Sőt, egyes rendszereknél még a Windows To Go is opció.
Meg talán lehetne még sorolni ezt-azt...
-
King Unique
titán
Ez az árnyék valójában egy minimális vékony "keret", ami egyrészt a 10-esnél is megvan az éppen aktív ablaknál, másrészt olyan nagyon sokat nem ér. Utóbbiban sokkal jobb az új Alt+Tab ablakváltás, illetve a Win+Tab feladatnézet. Főleg utóbbi a hasznos. Valamint akkor még ott vannak a virtuális asztalok stb. Szóval ez a használhatóság dolog azért kissé mese, mármint hogy az újabbak nem érték el azt a szintet. Számomra az előbbiek miatt sokkal kényelmesebb a 10-es. Illetve pl. a Start menübe is tudok mappa, program ikonokat csempeként kipakolni, sőt az egészet akár full screen módban is használni. Valamint tudom csoportosítani az elemeket, amik megint komfortossá teszik a használatot. Ezáltal pedig a desktopot sem kell teleszemetelnem ikonokkal, mert pl. a tálcára sem fér ki minden.
Az egységes dizájn meg olyan, hogy nem mindenki a pixeleket, meg az ikonokat méregeti, főleg ha éppen aktívan és komolyabban használja a rendszert. Bár vsz lehetne ezen a flat dizájnon még mit csiszolni, de összességében egy kellemes és modern megjelenésű OS érzését kelti. A 10-esben a sötét téma, vagy éppen a CU-ban ez az új éjszakai mód megint hasznos dolgok.
-
martin1369
aktív tag
Most telepítettem a frissítést és bejelentkezés után ez a hiba fogad:kernel mode heap corruption .Mi a teendő?(seda témát használok a gépen nem tudom hogy lehet e köze hozzá)
-
ph2012
senior tag
A Creators update után az Edgében a jobb klikkes menüt fejleszthették volna. Kicsit másolhattak volna a Firefox-tól vagy a Chrome-tól.
A kép címének másolása és a keresés Google-val nagyon hiányzik a jobb klikkes menüből.---------------------------------------
Nem értem, hogy a Windows Media Player mellett miért fejlesztették a Groove Zene appot? Próbálgattam de még használhatatlan a Windows Media Playerhez képest.
-
BiP
nagyúr
"Az árnyék viszont nekem fontos. Más méret és erősség az aktív és más a háttérben lévő ablaknál. Hogy messziről ránézve is azonnal világos legyen melyik ablak hol van."
Ezzel csak egyet tudok érteni.
A sima 8-ban ezt utáltam, (nem is használtam emiatt). Összefolyt az egész. Aztán fokozatosan javult, de a Win7 használhatóságát (ebből a szempontból) mai napig nem érték el.
RS3-ra ígérnek ezt-azt, meglátjuk.Némi customizáció lenne legalább, de kiirtottak mindent. (nem akarok én csicsa ablakokat, meg minden gombot lecserélni, tehát egy Windowblinds erős túllövés lenne, csak egy Win7 szintű szabadság jól jönne).
Ezen kívül már csak a high-DPI-t kéne normálisan megoldaniuk, elégedett lennék.
-
Syl
nagyúr
Annyit fűznék hozzá, hogy én szeretem a keret nélküli ablakokat. (Tudom, ellent mond a win7 tetszési indexemmel, de mégis
) Linuxon például olyan témát használok, aminek nincs kerete. (Persze itt meg tudták oldani, hogy ennek ellenére ne egy pixelt kelljen eltalálni az egérrel, ha méretezni akarom az ablakot) Az árnyék viszont nekem fontos. Más méret és erősség az aktív és más a háttérben lévő ablaknál. Hogy messziről ránézve is azonnal világos legyen melyik ablak hol van.
-
BiP
nagyúr
Win10 meg a dizájn (egységesség)? Ezt valaki le merte írni egy mondatban? Semmi közük egymáshoz sajnos.
A Win7 nekem tetszett. (speciel a keretméretre pont a kettő között lenne az ideális. A win10 kb. nem létező kereténél vastagabb, de a bumfordi win7-esnél vékonyabb.(kb. fele))
Végre voltak nagyfelbontású ikonok, normálisan, az ablakból jól kivehető fejléc, egyszerűen tudtad, melyik ablak melyik.
A flat design (túl azon, hogy hiába trendi, szerintem ronda) előnye, hogy egyszerű, kis túlzással paintben lehet rajzolni (legalábbis sokszor olyan a végeredmény), könnyebb egységesíteni. Igaz, ahhoz, hogy jól legyen megcsinálva, ill. valóban egységes egészet alkosson, ugyanúgy érteni kell hozzá és ugyanúgy energiát kell beletenni, és egységes irányt kell követni.Na, a Win10-nél ez nincs meg. Sem egy egységes irány, ill. a win3.1-től folyamatosan hozott örökségek. Gyakorlatilag vannak elemek 95/98-ból, XP-ből, Vista/Win7-ből, 8/8.1-ből, és egy nagy katyvasz az egész.
Most a Metro/ModernUI után jön az új designnyelv, lesz majd még egy
[link] -
Syl
nagyúr
válasz
-Skylake- #158 üzenetére
Igen, a hetesben még sok helyen találni 3.0-ból maradt ikonokat.
De a Win10-zel kapcsolatban design egységességről beszélni?Amikor a gyári, beépített MS appok is össze-vissza jelennek meg? Egyik a kiválasztott színű ablakkerettel jelenik meg, a másik nagy ívben tojik a beállításodra, mindig fehéren működik. Egyiknél bal oldalon jelenik meg a beállítások ablak, a másikon jobbra.
Szóval a win10-nél is nagyon látszik, hogy több csoport dolgozik a design-on és azok egyáltalán nem beszélnek egymással. -
-Skylake-
addikt
Nenene, direkt kiemeltem a hszemben is, hogy "meg ha nem is jon be". En nem arrol beszelek, hogy a flat egy jo vonal e vagy sem, hanem arrol hogy az legalabb ha mas nem, de egy vonal. Ranezel es el lehet mondani, hogy probalnak egy azonos designt vegigvinni az egesz OS-n , a w7nel pedig ez semmilyen korulmenyek kozott nem igaz. A design az latvany+ergonomia, namost ebbol a latvany reszt a 7 alapbol megoli ezzel a hellokitty mezes-mazos csillogos hanyassal amit ott ikonkeszletnek mertek elnevezni, az ergonomia meg szinten verzik olyan okokbol, mint pl az ablakkeret. Nekem is van olyan ismerosom, akit nagyon zavar szegenyt hogy a w10nel mertnincs ujjnyi vastag ablakkeret , mas meg orul, hogy nagyobb lett a netto munkaterulet. Szoval az izles kerdese, hogy bejon e a w7 vagy a w10, de az nem izles kerdese hogy a w7 egy kokanyolas a gui szempontjabol. Tetszet az barkinek, de attol meg egy kokanyolas.
Szerk: ebbol a szempontbol pl melysegesen gyulolom az androidot (pedig azt hasznalok) , hogy guglieknal miert nem tudtak rajonni arra amire az alma mar 2007ben rajot : egyseges ikonmeret. Szamomra ez a legfajobb pontja a droidnak.
-
-Skylake-
addikt
válasz
#03412736 #148 üzenetére
Nem, az ahoz kell hogy ne kapj agyergorcsot abban a pillanatban, hogy ranezel a desktopra. Lattal mar eletedben iOS-t vagy droidot ? Na ez legalabb egy design, megha nem is jon be. Ezt a 7 nem mondhatja el magarol, a 7 designvonala az valami ilyen brutalis gombaparti kozbeni photoshop amokfutas.
-
-Skylake-
addikt
válasz
->Raizen<- #143 üzenetére
Nekem ez CU elott is igy volt meg igy van mostis.
-
Tamás88
őstag
válasz
King Unique #151 üzenetére
A 8GadgetPack az nem más, mint a Windows Vista/7 beépített minialkalmazás forkja, tehát konkrétan ugyanazt teszi fel, ami a 7-ben benne van.
-
-
Ratchent
csendes tag
válasz
this is life #147 üzenetére
Igen pontosan az általad említett dolgokra gondoltam,de a winaero tökéletesen megoldja a gondot és még telepíteni sem kell
-
-
ph2012
senior tag
Sony Vaio SVF1532A1EW laptopom van. A frissítés elején ezt az üzenetet kaptam:
Ez mit jelet?
A frissítés megtörtént és eddig jól működik minden.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Update óta nem sikerül egy játékot sem elindítani, minden elszáll. Nvidia drivert feltettem az update után (is). Valaki találkozott hasonló problémával?
-
->Raizen<-
veterán
Üdv creators update óta 30 hz tv módban 30 fps lockal indulnak a 3d alkalmazások van amelyik full screenben megfagy fekete képernyővel(ms andromeda. ctrl alt + del kombó aztán vissza az alkalmazásban megoldja, egyébb lehetőségeim?
-
King Unique
titán
válasz
#03412736 #139 üzenetére
Az XP-nek már 3 éve (!) megszűnt a támogatása és nem érkeznek rá biztonsági frissítések sem...Ja, és itt nem a kétes POSReady féle tákolásra kell alapozni. A 7-es meg mitől lenne inkább biztonságosabb? Nemrég volt ezen cikk, vagy egy másik. Sőt, utóbbit illetően már el is kezdődött a dolog: [link], [link].
Az újabbakhoz képest egy eleve kisebb erőforrás-igényű XP nem meglepő, ha valamivel gyorsabb. Csak mióta többmagos CPU, kellő mennyiségű RAM, SSD stb. van az újabb hardverekben, azóta nem nagyon téma ez az újabb Windows-verzióknál sem. Na meg azok legalább egy SSD-t is normálisan tudnak kezelni, a 8.1/10 az UEFI-t is rendesen támogatja, az újabb hardvereknél inkább vannak hozzájuk driverek stb., ellentétben a kedvenceddel...
Meg példálózol itt a Live rendszerrel, de ezek szerint nem tudod mi a különbség az és egy rendesen feltelepített OS között... Előbbi eleve (nagyrészt) a RAM-ból fut, szóval nem meglepő, ha gyors. De nem mintha nem létezne hasonló WinPE alapon is.
-
sad_Vamp
őstag
Nem tudom mit vagytok úgy oda, még [Barnacules] is azt mondja, hogy valószínűleg javult a privát szféra kezelése a W10-CU -el (már legalább kiirják miket is gyűjtenek
).
-
BonFire
veterán
Edge tudja már futtatni a Hangoutsot?
-
Akelaus
senior tag
Defendert még nem takarítottam el, illetve csak az ikonja maradt. Az ablakos dolgot még meg tudom nézni egy másik gépen otthon, hogy én emlékszem-e rosszul vagy nem. Bár használtam régen pl böngésző mellett és ott úgy rémlik azt is mellétette, tehát nem kínlódott mint most. Összességében nálam gyorsabbnak tűnik a rendszer, a gépház nem jön be, de nagyon nem használtam eddig sem, inkább a vezérlőpultot. A felesleges app-okat meg el lehet tüntetni. Dolby-ra meg elvben a gyártónak kéne lépni, de olvastam régebben is volt gond a win10-el.
-
NandoXXL
senior tag
Én hétvégén teszteltem, összeomlott a rendszer tőle többször. Kíváncsi voltam a játék módra, nem gyorsult a rendszer
Vissza is állítottam a hiba miatt a rendszert. Az utolsó családi gép is átállítva defer update-re.Valaki tapasztalt gyorsulást high performance beállítás alatt az új game móddal?
-
martin1369
aktív tag
Sziasztok.Kicsit off de ezen a videón látható betűtípust hogy lehet beállítani?[link]
-
Tertius
tag
Keveredő, összevissza meghajtójelölések, a helyméret sem stimmel, mindez szépen szétosztva a pszichiátriai eset "most úgy nézek ki, mint a régi rendszered" - "most METRO vagyok, óóóóóó yeah baby!" felületek között, ahogyan az a Win8 óta "divat" lett. Az adatvédelem link elérhetetlensége meg poén.
Most már értem, miért Creators update. A "Creators" szépen csinálhatja a patch keddeket nyárig, mire majdnem olyan lesz, mint az Anniversary.
-
Akelaus
senior tag
Halihó!
Sikeresen felment még az este a frissítés. Persze nem tökéletes minden, igaz megoldhatónak tűnik. Defender- előtte is ki volt kapcsolva, úgy is marad (elvileg), az ikonja mégis ott a tálcán. Dolbi-na az elvben nem működik, mert szerinte nem annak kéne fent lenni ami van(mert nem az van amit ír, hanem amit hiányol), hangzásban mégsem vettem észre semmi különbséget. Viszont vagy én emlékszem rosszul, vagy ez már nem megy neki: ha van megnyitva valami teljes méretű ablakban, és egy másik ablakot kihúzok a jobb vagy a bal oldalra, nem kínálja fel, hogy a teljes méretű ablakot kiválasztassam, hogy az kerüljön mellé, úgymond fele-fele méretben, hogy lássam mind a két ablak tartalmát. :S
-
Tamás88
őstag
válasz
this is life #128 üzenetére
-
-
Pano
addikt
válasz
Dr.FantastiK #119 üzenetére
Reménykedtem, h legalább ebben ki lesz javítva a gusztustalan fontok jelensége, de akkor úgy néz ki ez már tényleg örökké benne fog ragadni.
Mondjuk én akkor kapok idegrohamot, amikor meglátok mondjuk egy notira előtelepített Windows 10-et és ott nyoma sincs ennek a gusztustalan font renderingnek.. érthetetlen. -
-
darkhorse
tag
válasz
Psychopeti #120 üzenetére
Egész biztos nem vírusos, egy mpress nevű tömörítővel van tömörítve, sok vírusirtó vírusosnak gondolja, én is néztem virustotal-on. Saját cucc, de most nem tudok belőle fordítani és feltölteni tömörítetlenül mert nincs fent a visual studio.
-
starr
őstag
14393.1066 jött ma este a CU helyett.
Másnak is? Nem találtam magyarázatot a neten. -
Воланд
titán
válasz
t72killer #54 üzenetére
Már bocsi, de amennyi baromságot te össze szoktál hordani, azok után igen nehéz a fentebbi kijelentésedet iróniaként kezelni. Amúgy megsúgom, hogy ha azt a sok energiát, amit az itteni fröcsögésbe ölsz, a feedback app-ban vezetnéd le már régen közvetlenül egy ms fejlesztővel beszélgetnél a "széles körben elterjedt" problémádról.
-
Dr.FantastiK
őstag
a GepHaz -ba {Settings} beledoglottek volna ha vegre lenne normalis ClearType font ?????
vagy direkt ilyen ocsmany ? mindorokee'
-
darkhorse
tag
válasz
Psychopeti #108 üzenetére
Jó win7 alatt is, eleinte ott teszteltem, bár ott sok újat nem fog mutatni mert ott még alapból lehetett normálisan kezelni a frissítéseket.
-
Szuper, nálam nem tud feltelepülni. Újraindítás után 20-on x százaléknál dob egy újraindítást, aztán a következő indítás után némi molyolás után beáll. Szépen forognak a pontok, de szó szerint nem csinál semmit. 1 óra várakozás után meguntam és vissza a régi. A gépem pedig mondhatni elég gyors. Hely is van doszta a rendszermeghajtón.
Azt hiszem kivárok pár hetet, amíg a fórumokon megjelennek az anyázók és azt a valami hibát ki nem javítják. -
törölt tag
WU terén is van újdonság
-
Fotószem
csendes tag
Túl vagyok rajta, az egész művelet az utólagos beállítgatások és egyebek (pl.az eddig telepített szoftverek működésének ellenőrzése, stb.) nélkül nálam kb. 2 és fél óra volt beleértve a letöltési időt is.
Zökkenőmentesen lezajlott, a Defender új menüpontokat kapott, most már "Windows Defender biztonsági központ" néven fut:-Vírusok és veszélyforrások elleni védelem
-Eszközteljesítmény és állapot
-Tűzfal és hálózatvédelem
-Alkalmazás- és böngészővezérlés
-Családi beállításokÚj alkalmazások (nálam):
-Mixed Reality Portal (=egy szürke ablak, egyenlőre nem reagál semmire)
-Paint 3D (anno felvásárolták/tönkrevágták a Caligary trueSpace 3D-t, hogy az lesz a Windowsban, hát nem az lett...)
Képformátumokon kívül 1db. 3D-s 3MF formátumba képes exportálni,egyenlőre keresem, hogy ki az aki rajta kívül ezt az elborult formátumot használja, hasonlít a régi QuickTime 3DMF-re, de nem az...
-Segítségkérés (isten ments, lassan 20 éve 1 kérdést sem tudtak megválaszolni...)
-Skype (az eddigi a próbavarzió helyett)
-Üzenetek (nálam kilőve)
-View 3D (*.3MF,*.FBX;*.OBJ,*.STL), átjárás a Paint 3D-be a Menüből ("továbbszerkesztés"...)
-Wireless Display Media Viewer (Menü: -Megosztás, -Beállítások (=About...))Így röviden ennyi az "újdonság", az egyik persze az, hogy egyenlőre működik. A másik az, hogy megint lecserélte a rossz videókártyára-meghajtóra a jót, merthogy hiába írtam nekik, hogy az nekem nem jó, kedvesen megint k..sztak velem, kezdhetek küzdeni megint. (Ti. Nem mindíg a legutolsó driver jó, nekem pl. csak egy előző verzióval működik minden általam használt program.)
Én még kézzel indítottam az updatet, mert nem akartam megvárni, míg aut.indítja, de gondolom ma éjjel már elkezdik küldözgetni.
Egy biztos idáig: a telepítést stabilan el tudja végezni és nálam az összes telepített programot át tudta venni, azt hogy melyik működik, most kezdem ellenőrizni...Sok szerencsét és áramszünetmentességet hozzá !
-
-
wittman
aktív tag
Egyenlőre Windows Update canceled nálam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- Medence topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magisk
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest