- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
"Az árnyék viszont nekem fontos. Más méret és erősség az aktív és más a háttérben lévő ablaknál. Hogy messziről ránézve is azonnal világos legyen melyik ablak hol van."
Ezzel csak egyet tudok érteni.
A sima 8-ban ezt utáltam, (nem is használtam emiatt). Összefolyt az egész. Aztán fokozatosan javult, de a Win7 használhatóságát (ebből a szempontból) mai napig nem érték el.
RS3-ra ígérnek ezt-azt, meglátjuk.Némi customizáció lenne legalább, de kiirtottak mindent. (nem akarok én csicsa ablakokat, meg minden gombot lecserélni, tehát egy Windowblinds erős túllövés lenne, csak egy Win7 szintű szabadság jól jönne).
Ezen kívül már csak a high-DPI-t kéne normálisan megoldaniuk, elégedett lennék.
-
BiP
nagyúr
Win10 meg a dizájn (egységesség)? Ezt valaki le merte írni egy mondatban? Semmi közük egymáshoz sajnos.
A Win7 nekem tetszett. (speciel a keretméretre pont a kettő között lenne az ideális. A win10 kb. nem létező kereténél vastagabb, de a bumfordi win7-esnél vékonyabb.(kb. fele))
Végre voltak nagyfelbontású ikonok, normálisan, az ablakból jól kivehető fejléc, egyszerűen tudtad, melyik ablak melyik.
A flat design (túl azon, hogy hiába trendi, szerintem ronda) előnye, hogy egyszerű, kis túlzással paintben lehet rajzolni (legalábbis sokszor olyan a végeredmény), könnyebb egységesíteni. Igaz, ahhoz, hogy jól legyen megcsinálva, ill. valóban egységes egészet alkosson, ugyanúgy érteni kell hozzá és ugyanúgy energiát kell beletenni, és egységes irányt kell követni.Na, a Win10-nél ez nincs meg. Sem egy egységes irány, ill. a win3.1-től folyamatosan hozott örökségek. Gyakorlatilag vannak elemek 95/98-ból, XP-ből, Vista/Win7-ből, 8/8.1-ből, és egy nagy katyvasz az egész.
Most a Metro/ModernUI után jön az új designnyelv, lesz majd még egy
[link] -
-Skylake-
addikt
Nenene, direkt kiemeltem a hszemben is, hogy "meg ha nem is jon be". En nem arrol beszelek, hogy a flat egy jo vonal e vagy sem, hanem arrol hogy az legalabb ha mas nem, de egy vonal. Ranezel es el lehet mondani, hogy probalnak egy azonos designt vegigvinni az egesz OS-n , a w7nel pedig ez semmilyen korulmenyek kozott nem igaz. A design az latvany+ergonomia, namost ebbol a latvany reszt a 7 alapbol megoli ezzel a hellokitty mezes-mazos csillogos hanyassal amit ott ikonkeszletnek mertek elnevezni, az ergonomia meg szinten verzik olyan okokbol, mint pl az ablakkeret. Nekem is van olyan ismerosom, akit nagyon zavar szegenyt hogy a w10nel mertnincs ujjnyi vastag ablakkeret , mas meg orul, hogy nagyobb lett a netto munkaterulet. Szoval az izles kerdese, hogy bejon e a w7 vagy a w10, de az nem izles kerdese hogy a w7 egy kokanyolas a gui szempontjabol. Tetszet az barkinek, de attol meg egy kokanyolas.
Szerk: ebbol a szempontbol pl melysegesen gyulolom az androidot (pedig azt hasznalok) , hogy guglieknal miert nem tudtak rajonni arra amire az alma mar 2007ben rajot : egyseges ikonmeret. Szamomra ez a legfajobb pontja a droidnak.
-
Tertius
tag
Keveredő, összevissza meghajtójelölések, a helyméret sem stimmel, mindez szépen szétosztva a pszichiátriai eset "most úgy nézek ki, mint a régi rendszered" - "most METRO vagyok, óóóóóó yeah baby!" felületek között, ahogyan az a Win8 óta "divat" lett. Az adatvédelem link elérhetetlensége meg poén.
Most már értem, miért Creators update. A "Creators" szépen csinálhatja a patch keddeket nyárig, mire majdnem olyan lesz, mint az Anniversary.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Synology NAS
- Konteó topic
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Ingatlanos topic!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest