Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz Tamás88 #217 üzenetére

Egy tiszta telepítés normál esetben egy mai hardveren nyilván nem tart órákig. Illetve a kolléga keveri a build upgrade fogalmával, mivel a fórumtárs esetében eleve arról van szó. Az már tovább tarthat, de abban nyilván az ISO letöltésének ideje stb. is benne van. Illetve ennyi erővel pl. egy teljes Win 7 —► 10 upgrade sem futott le 20 perc alatt.

Egyébként nyilván, de ezt vsz mindenki tudja... :DDD

• King Unique

titán

válasz #03412736 #195 üzenetére

Szerintem azt ne akarjuk bemesélni, hogy a Win10 szimpla telepítése 10 óráig tart... :W

Virtuális gépen sem tart eddig, élesben meg főleg nem. Egy átlag USB 3.0-s pendrive-ról is felmegy kb. 10-15 perc alatt. Persze ez modern OS és lehet így is telepíteni, ellenben egyes régebbi rendszerekkel, amelyeknél gondot okoz a natív USB 3.0 támogatás hiánya.

• King Unique

titán

válasz #03412736 #193 üzenetére

Hát én nem tudom mit alkottál, de nálam 5 óra alatt bőven megvan minden a telepítéssel, beállításokkal, frissítésekkel együtt stb. Sőt még HDD-s laptopon is. Igaz, én nem virtuális gépen szórakozok vele, hanem éles környezetben. :P

• King Unique

titán

válasz #03412736 #190 üzenetére

Most kiragadsz pár cikket, meg 1-2 kommentet, aztán ezekkel próbálod bizonygatni, hogy milyen xar az új Windows és bezzeg az XP mennyivel jobb? Szerintem bőven lehetne kontra példákat találni az utóbbira is. A topikjából linkeltem is párat csak az USB-s használattal kapcsolatban. Na meg a fentebb említett hiányosságok megint azok. Egyébként én is felraktam a CU-t és ment rajta minden programom. :)

Az újabb virtuális gépes videókat meg szerintem meg lehetne spórolni...Ha korábban nem sikerült megérteni, hogy a 2 OS-nél vannak különbségek a rendszerkövetelményeket illetően, az nem a mi bajunk. Illetve úgy látszik az éles környezet, megfelelő hardveres erőforrások stb. is hiába voltak említve. Illetve attól, hogy egy virtuális gépen az XP hamarabb feltelepül és bebootol, még nem fognak rá tömegek visszaváltani. Sőt, nyilván a támogatását sem fogják + 10 évvel meghosszabbítani. :N

• King Unique

titán

válasz #03412736 #172 üzenetére

Nem kellett? Sokan kb. az XP-s időkben szoktak rá a gyakori újratelepítésre, mert egy idő után eléggé belassult és fura dolgokat produkált a rendszer. Persze ez az adott használattól is függ. Ellenben az új Windowsok nálam már több éve futnak reinstall nélkül és max. klónozni szoktam őket, ha épp költöztetni kell.

"100% processzor használtságot a Windows 10-en látok leginkább , főleg a Defender miatt , meg a 4 gigás update-ek miatt."

Na, ezt azért már ne akarjuk megmagyarázni... Köztudott, hogy XP alatt mit művelt a WU, illetve az svchost.exe és társai. Szinte csontra fagyott a rendszer és használhatatlan lett. Ráadásul kb. állandó jelleggel ez történt. Sokan részben emiatt is tiltották le a frissítéseket. Az újabb Windowsok esetében is ugyan terheli a rendszert frissítéskor, csak éppen nem fagyasztja úgy csontra véglegesen, hogy ne lehessen használni.

"leginkább csak idegesítőket, amiket minimum nem kapcsol BE , egy felhasználó "

Ami másnak szükséges, meg kényelmes, arra ráfogod, hogy szerinted egyáltalán nem az. Számodra lehet, vsz azért sztárolsz még mindig egy őskövület OS-t. Csak éppen sokan már váltottak és vsz nem akarnának rá visszaváltani. Az egyéni méretezésnél meg pl. a 125%-os desktop nagyításra gondoltam, ami megint hasznos. Ellenben XP alatt nincs ilyen és lehet bámulni az apró mütyüröket...

"Aminek Windowson az égvilágon semmi értelme, haszna, maximum a visszafelé való inkompatibilitást töri meg de azt nagyon keményen"

Attól még vannak, akik telepítenek 3 TB-os meghajtóra OS-t. Illetve érdekes módon minden normális mai desktop OS kezeli a GPT-t, ellenben az általad preferálttal. Illetve attól, hogy GPT a lemez, még nem fognak elhasalni a telepített programok sem. Visszafelé kompatibilitás meg már minek, mikor 3 éve megszűnt a támogatása, meg a legújabb UEFI-s hardvereken amúgy sem opció.

"Amit bármelyik Windows-sal meg lehet csinálni, Windows 2000-rel is."

Azért van tele a topikja is pendrive-ról telepítéses hibákkal: [link], [link], [link].

A WTG-nél nem tiszta milyen nyavalyákról van szó, de az amúgy dettó ugyanaz, mint az előbbi: [link], [link].

A beépített particionáló viszont az újabbaknál sem sokkal fejlettebb, az igaz. De azokra ugyanúgy ott vannak a külső programok (nem kell ehhez külön OS), amelyek már jóval többet tudnak.

Egyébként érdekesek ezek a megnyilvánulások, de sokan már valószínűleg nem lepődnek meg rajta... A linkelt videók láttán még vsz nem nagyon fog senki visszaváltani. Meg aztán más a virtuális gép és más az éles környezet. Illetve fentebb említve voltak erre vonatkozóan a hardveres erőforrások, SSD stb. Ja, azt a kis kedvenc nem kezeli normálisan...Egyébként az újdonság, hogy már a 7-es is bekerült a pikszisbe, mert eddig úgy tudtuk, hogy XP forever. Bár mindegyik újat leszólni már nyilván sok volna és így valóban kevésbé feltűnő, az is igaz. ;]

• King Unique

titán

válasz #03412736 #166 üzenetére

Voltak akik talán stabilabb rendszert akartak, amit nem kell otthoni használatnál kb. félévente újrarakni. Meg amin a WU is normálisan működik és nem produkál folyamatos 100%-os CPU terhelést. Aztán sokaknak összességében tetszett a modernebb és látványosabb megjelenés, tehát korántsem csak az AG miatt. A tálcán a bélyegképek, a minialkalmazások, a kijelzőn az egyéni méretezési lehetőségek stb. is mind egyfajta pluszt adtak. Nem beszélve a technológiai újításokról. Ha valaki pl. egy 3 TB-os HDD-t akart használni, akkor az újabb Windowsok már eleve támogatták a GPT-t. Ellenben a sokak által használt jellemzően 32 bites XP meg csak az MBR-t ismerte...Ha pedig valaki ekkora HDD-re akarta telepíteni az OS-t és onnan bootolni, akkor ahhoz eleve UEFI kellett, ami megint az újabbaknál opció. De ott van pl. a pendrive-ról történő telepítés is, ami az újabb Windows-verzióknál megint jóval simább szokott lenni. Sőt, egyes rendszereknél még a Windows To Go is opció.

Meg talán lehetne még sorolni ezt-azt...

• King Unique

titán

válasz BiP #162 üzenetére

Ez az árnyék valójában egy minimális vékony "keret", ami egyrészt a 10-esnél is megvan az éppen aktív ablaknál, másrészt olyan nagyon sokat nem ér. Utóbbiban sokkal jobb az új Alt+Tab ablakváltás, illetve a Win+Tab feladatnézet. Főleg utóbbi a hasznos. Valamint akkor még ott vannak a virtuális asztalok stb. Szóval ez a használhatóság dolog azért kissé mese, mármint hogy az újabbak nem érték el azt a szintet. Számomra az előbbiek miatt sokkal kényelmesebb a 10-es. Illetve pl. a Start menübe is tudok mappa, program ikonokat csempeként kipakolni, sőt az egészet akár full screen módban is használni. Valamint tudom csoportosítani az elemeket, amik megint komfortossá teszik a használatot. Ezáltal pedig a desktopot sem kell teleszemetelnem ikonokkal, mert pl. a tálcára sem fér ki minden.

Az egységes dizájn meg olyan, hogy nem mindenki a pixeleket, meg az ikonokat méregeti, főleg ha éppen aktívan és komolyabban használja a rendszert. Bár vsz lehetne ezen a flat dizájnon még mit csiszolni, de összességében egy kellemes és modern megjelenésű OS érzését kelti. A 10-esben a sötét téma, vagy éppen a CU-ban ez az új éjszakai mód megint hasznos dolgok.

• King Unique

titán

válasz Tamás88 #153 üzenetére

A 7-esben csak néhány minialkalmazás van gyárilag, ellenben a 8GadgetPack-ban jóval több. Plusz utóbbiban még pár további beállítási lehetőség. Szóval összességében nem teljesen ugyanaz.

• King Unique

titán

válasz #03412736 #148 üzenetére

Nekem nem kell a csicsás AG, egyáltalán nem hiányzik. Sokkal inkább bejön a flat dizájn. Ami kellett, az max. a minialkalmazások. De arra is ott van a 8GadgetPack / Rainmeter, amelyek tudásban is überelik a hetes beépített megoldását.

• King Unique

titán

válasz #03412736 #139 üzenetére

Az XP-nek már 3 éve (!) megszűnt a támogatása és nem érkeznek rá biztonsági frissítések sem...Ja, és itt nem a kétes POSReady féle tákolásra kell alapozni. A 7-es meg mitől lenne inkább biztonságosabb? Nemrég volt ezen cikk, vagy egy másik. Sőt, utóbbit illetően már el is kezdődött a dolog: [link], [link].

Az újabbakhoz képest egy eleve kisebb erőforrás-igényű XP nem meglepő, ha valamivel gyorsabb. Csak mióta többmagos CPU, kellő mennyiségű RAM, SSD stb. van az újabb hardverekben, azóta nem nagyon téma ez az újabb Windows-verzióknál sem. Na meg azok legalább egy SSD-t is normálisan tudnak kezelni, a 8.1/10 az UEFI-t is rendesen támogatja, az újabb hardvereknél inkább vannak hozzájuk driverek stb., ellentétben a kedvenceddel...

Meg példálózol itt a Live rendszerrel, de ezek szerint nem tudod mi a különbség az és egy rendesen feltelepített OS között... Előbbi eleve (nagyrészt) a RAM-ból fut, szóval nem meglepő, ha gyors. De nem mintha nem létezne hasonló WinPE alapon is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés