Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Android szakmai topik
- VoLTE/VoWiFi
- iOS alkalmazások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az úgy szép. Ugye a magasabb ár egyik oka a fejlettebb/erősebb processzor. Így extra pénzt fizet az ember a semmiért.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
LosBlancosRM
senior tag
NeM ÉrTEM miRE eZ a NaGy RiOGaTás máR MeGinT. A tulajok szerint minden csudiszuper.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
janeszgol
félisten
En inkabb azon kaptam fel a fejem, hogy lassitja az altalanos alkalmazasokat (office pl), de a benchmarkokat nem.
Meg legendasan vacak a terero, immar kilencedik eve. -
Juhaszatti
addikt
Akkor ez kb ugyanaz a helyzet, mint az Apple "akkumulátorvédelme".
Majd itt is lesz egy kis mismásolás, valamelyik frissítéssel jön egy szoftveres kapcsoló, a user megnyugodhat, aztán nincs itt semmiféle látnivaló. -
Zirowe
nagyúr
Itt ez a csúcsszuper teljesítményű cucc, de ha használni szeretnéd és azt akarod, hogy ne robbanjon fel, akkor elégedj meg a középkategória sebességével..
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
samu74
addikt
válasz Juhaszatti #5 üzenetére
Speciális feldolgozás kapcsoló egy ideje ott figyel az értesítősávban. Trükköznek na,ilyen van.
-----------
-
h4h01
senior tag
Note 7 botrányra sem emlékszik már a kutya sem, nehogy már egy ilyenen fennakadjunk.. csak a szegény mezei usereket sajnálom..
-
Tuomas
addikt
válasz viragdani01 #11 üzenetére
És vajon úgyis visszafogja a teljesítményt?
Van egy olyan kapcsoló, hogy rendszerbeállítások módosítása. Azt kikapcsolva esetleg?
[ Szerkesztve ]
We were here
-
kakuk.tamas
addikt
Annó a Samsung is csinálta ezt az akkumulátorvédelmis dolgot. Kapott is érte bírságot az Apple-el együtt.
Csak az Apple leszokott a dologról, mert semmi értelme, tudja jól.
Ez a lassításos-bencsmárkpontrarejszolós dolog az Androidos vonalra igaz. Ami nem csak a gyártókat minősíti, hanem a Google-t is, mert:
- ilyennek teret enged (akit egyszer ilyenen kapnak, úgy venném el a GMS licencet, mint a franc)
- nem tudnak tizenpár év után is egy normális rendszert írni, hogy a gyártóknak csalniuk kelljenÚriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
addikt
válasz LosBlancosRM #2 üzenetére
És igaz, nálam eddig semmi jele hogy lassú lenne.
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
törölt tag
Az igaz hogy ez a game optimization service az s22+-on nincs rajt? Egy cikkben azt írták. Nekem a plus verzió a kiszemeltem de nem merem megvenni egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Az S10+ nálam arányaiban ugyanazokat az értékeket mutatja a CPU és a GPU használatára (átl.35% és 27%) ugyanazokkal a folyamatokkal és programokkal, 1-2%-os eltérések vannak attól függően, hogy a rendszerbeállítások módosítása engedélyezve van-e a GOS számára, a Game Launcher be- vagy kikapcsolása nálam semmilyen különbséget nem adott.
(A címből inkább ki is veszem a Game Launcher részt, ezt jelzem is a cikkben egy sorral.)
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
Kasya
nagyúr
package:/system/priv-app/GameOptimizingService/GameOptimizingService.apk=com.samsung.android.game.gos
Allitolag torles utan is visszatelepiti a rendszer.
En most olyan jol belaktam a telefont, hogy nem kivanom tesztelni.
>>Pussycat<<
S22U-n tuti rajta van, szvsz S22+on, hiszen a Game Launcher nelkulozhetetlen resze. Regebben legalabbis GOS nelkul nem engedte a Game Launchert telepiteni se.
Azt vegyuk figyelembe, hogy ez a korlatozas nem rossz dolog, sőt...
A gond ott van, hogy manualisan nem lehet jelenleg felulbiralni, ami jatekok eseten fontos lenne.Azert a Samsung nem keves idot tolthetett 10.000 program "optimalizalasaval", mire azoknak az ertekeit "elvileg jól" beallitotta.
Szerencsere en tobbnyire olyan jatekokkal jatszok, amik nincsenek a listan . De az Emulatorok szabalyozasaert jar a pofon.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz viragdani01 #16 üzenetére
Jól is teszed A Game Launcher nem egyenlő a GOS-al. A Game Launcher csak egy felület, ami összefogja a játékokat, mint pl Oneplus alatt a Games. Arra jó, hogy egy felület alatt éred el az összes játékokat és hozzá kapcsolód dolgokat, esetleg plusz beállításokkal, mint notifications kikapcsolja míg játszol, vagy letiltja az automatikus fényerő állítást. A GOS viszont egy szolgáltatás, ami a háttérben dolgozik, és egy megadott adatbázisból dolgozva basztatja a kernelt. Igen undorító dolog, és nem ez az egyetlen a Samsung esetében, úgyhogy nekem nem véletlenül a Samsung Galaxy S2-es volt az uccsó telefonom, és nem is lesz többet
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Az kavart meg, hogy a hivatalos válaszban a Game Launchert említik, hogy azon keresztül lesz elérhető a kapcsoló, de most, hogy túrtam kicsit az S10-et, rájöttem, hogy hülyeséget írtam, külön fut a kettő. Bocsánat mindenkitől!
[ Szerkesztve ]
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
Tuomas
addikt
válasz viragdani01 #16 üzenetére
Oksa, korrekt, hát akkor sajnos ez a kikapcsolás mégsem jött össze. Legalábbis egyelőre.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
Tuomas
addikt
-
Shyciii
veterán
válasz viragdani01 #19 üzenetére
Semmi gond Amúgy én nem hiszek benne, hogy ezt teljesen kikapcsolhatónak fogják megcsinálni, úgyhogy valaki vagy együtt fog élni ezzel, vagy nem érdekli a garancia, és custom rom-ra tér át.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Itt azt írják hogy "állítólag" a plus-on nincs rajta. Azért is kérdeztem. "A GOS alkalmazás nem minden Galaxy készüléken található meg a jelek szerint: az S20 FE, az S10E-n vagy az S22 Plus-on állítólag nincs ott, de pl. a Galaxy S21 Plus-on megtalálható" link
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen ez kicsit furi így. Örülnék neki ha a plus-on nem lenne ez a valami. Pl netflix-en, youtube-on stb mit kell korlátozni? Ha nem korlátozná őket akkor maxon tekernék a procit? Vagy mi? Ha ez egy kikapcsolható funkció lenne akkor azt mondom hogy ok de így. Hiába a "csúcs" hardver ha kb a jelenlegi sd865-ös op 8t-m szintjén sincs a teljesítmény Tudom hogy most majd megkapom hogy "mire nem elég így" de könyörgöm egy arany áron mért csúcs telóról beszélünk.
-
Kasya
nagyúr
válasz #40047616 #25 üzenetére
S22-on rajta van. En tuti biztos vagyok benne, hogy akkor S22+-on is.
Netflix es tsi. alatt pont hogy van értelme lekorlatozni a SOC-ot. Pl. attol, hogy a menuben lepkedsz, miert tekerje fel a nagy magot akár kicsit is, ha a kis mag fele teljesitmenye mellett is akadas mentesen megy minden....
XDA-n tobben is megerositettek, hogy a GOS nem torolheto root nelkul.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz #40047616 #25 üzenetére
Nyugalom. A Samsung belső vizsgálatot indított. Remélhetőleg kapunk rá választ.
Arra is, hogy mi ez pontosan, hogy működik, és miért kell. Legalábbis én a Samsungtól elvárom ezeket. (Meg az Apple-től és a Xiaomitól. Most ezek a legkomolyabb márkák. A Oneplus volt az, aki kikapcsolta az X1 magot? Az nem volt hülyeség. Lehet ez sem az. )[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
Évek óta hajtogatom, hogy a Samsung behúzott kézifékkel indítja a versenyzőit.
-
BusinessGuy
őstag
Nem új dolog ez más az s10 és s20 szériánál is voltak erröl videók pláne exynos esetében. Évek óta visstafogja az optimizing service a samsungokat főleg az exynosokat. De samsun ezidáig inkább ellehetetlenítette a megoldásokat amik kilőtték ezt a szart mintsem segítette volna a usereket....
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #31 üzenetére
Netflix menü 120hz-n megy az adaptív kijelző ellenére is? Vagy egy netflix film? Egyszerűen felfoghatatlan számomra hogy egy netflix, youtube és társain mit kell leszabályozni. Az meg hogy a 4(!) Cortex-A510 mag nem bírja el pl a netflix menüt(!) 120hz-n elég hihetetlen számomra. Bár lehet nincs igazam nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Oké tegyük fel nincs jól optimalizálva. Ha megoldják az optimalizációt akkor a samsung ki fogja venni a listáról kapásból? Kétlem. Kb 10000 alkalmazás nincs optimalizálva? Ezek szerint még a saját maguk által írt appokat sem sikerült optimalizálni? Hagyjuk már.
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz #40047616 #33 üzenetére
Most két kulon dologrol beszelunk:
1 - Adaptiv kijelzo elore meghatarozott alkalmazasok szerint alkalmazza az ahhoz definialt beallitasait. Pl. Netflix eseten lehet 120Hz-en, vagy 60Hz-en megy a kijelzo a film kozben. De a "rendszer" altal nem ismert alkalmazas esetén (pl. Tachiyomi) fix 120-on porgeti allandoan, pedig ott az allo kep a lenyeg és az alacsony kepfrissitesnek lenne ertelme.
2 - Az, hogy kernel szinten mit alkalmaznak a SOC-hoz, jelenleg nem tudjuk. Masik, hogy az alkalmazasban ez megjelenhet ugy, hogy tobb energiat fogyaszt annal, ami feltetlen szukseges.
Az alkalmazasokat mas esetben, pl. Asus ROG, manualisan lehet tweekelni az alkalmazasokhoz a rendszert. Ezt itt a Samsung elore definialtan, automatikus modszerrel oldott meg.
Mondom, nem az a problema hogy ezt alkalmazza, mert alapvetoen ez csak jo a felhasznalonak. A baj az, hogy ezt nem lehet jelenleg kikerulni.[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz #40047616 #35 üzenetére
Jobban nem akarok belemenni. Hidd azt, hogy rossz, gonosz lépés volt toluk. Pedig egy ilyet megcsinalni nem kicsi munka volt, abban biztos vagyok.
Mások meg akiknek a moddolás fontos, alapbol figyelnek ezekre és igyekeznek manualisan megtalalni a legjobb megoldast (szinten sok idot igenyelve).De amugy meglehet probalni deaktivalni:
adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.game.gos[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De nehogy már ezt a soc-ot fullon vagy magas teljesítményen kelljen járatni hogy 120hz-n elfussanak rajta az említett appok. Még csak nem is komoly játékokról beszélünk. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Ha ez így van akkor egy középkategóriás soc kb vért izzad ezektől az appoktól. Ha adb-vel ez kikapcsolható az úgy ok nekem. Egyelőre csak tervezem egy 22plus vételét de vásárlás előtt szeretek tájékozódni hogy mit veszek. Sok tesztet és véleményt olvasok. Nem zsákbamacskázok ennyi pénzért. A jelenlegi mobilomat is alapos utánna járás után vettem meg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #40 üzenetére
Akkor mi? (költői kérdés de légyszi válaszolj)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz #40047616 #41 üzenetére
A rendszer, pl a cpu ütemező.
Amúgy meg ha mielőtt megcsinálod az adb letiltást, nézd meg hogy egyáltalán tényleg mindig maxon pörög-e a cpu.
A fenti app lehet hogy mutatni fog eltérést, ki és be kapcsolt állapot esetén.
De azt is figyeld meg, hogy egyáltalán tapasztalsz-e pl vizuálisan változást. -
Kasya
nagyúr
válasz aprokaroka87 #42 üzenetére
Nekem a problemat az okozza, hogy a Game Launcheren belul Game Booster lenyegeben barmely beallitas alatt tobbet korlatoz, mint segit (konkretan akadnak a jatekok). Performance modban is. Deaktivalas utan minden jó. Ez nem egyenlo a GOS-sal.
A frissitest azert varom, mert Exynos alatt az emulatorok amugy sem teljesitenek jol. Azokat jo lenne kivenni a GOS alol (pl. AetherSX, PPSSPP, stb).
Most két kommunikaciot latok:
Egyik azt mondja, hiaba tiltja le ADB-ben, kesobb ujra aktiv lesz.
Másik azt mondja, neki sikerult és javultak a jatekok teljesitmenyei.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #42 üzenetére
A rendszer és a cpu ütemező. Akkor ezek szerint a samsungnak nem sikerült optimalizálni ezeket a dolgokat rendszer szinten és ez a Gos a szükség megoldás. Az appról: Alapjáraton a program szerint a cpu első 4 magja folyamatosan ugrál kb 600mhz és 1.8 ghz között. Elindítottam youtube-on egy 2160p 60fps-es videót és ugyanebben a tartományban ugrál. Pár másodpercre ugranak a magok ghz fölé. Szóval ha az app jól mér akkor a youtube nem pörgeti (sokkal) jobban a cpu-t mint mikor simán a főképernyőn vagyok. Sd865 folyamatos 120hz-n.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #46 üzenetére
A lényeg hogy mindenféle lassítás nélkül nincs nagy cpu terhelés pl youtube alatt. Vissza is értünk az eredeti kérdésemhez. Akkor minek ezt is szabályoznia a samsung- nak a netflix és még több ezer alkalmazás mellett? Ezt csak ők tudhatják, mi csak találgatni tudunk de számomra ez továbbra is érthetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
kaliczrob84
tag
válasz kakuk.tamas #13 üzenetére
-Az első pontodból az következik, hogy az Apple-től el kellene venned az IOS-t. Hiszen ugyanúgy sz@rházi módon szándékosan lassították a telefonokat.
-A második pontod pedig eleve egy hülyeség. A Google jó rendszert csinál. amit a Samsung és a Xiaomi jól elqrnak a saját szarságaikkal.
Vannak bőven olyan gyártók, amik nem rontják el a gyári android-t, sőt még jobbá is teszik.
Nem tudom, milyen telefonokat használtál, de ha OnePlust nem, akkor nagyon meglepne téged.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kaliczrob84 #49 üzenetére
Azért hozzátartozik hogy jelenleg sajnos a oneplus sincs toppon ami a szoftveres részt illeti. Bár a 8t-men a droid 11 atom stabil de már rég meg kellett volna kapnunk a 12-t ha a konkurenciát nézzük. A 9-es széria már megkapta de full bugosan és azóta sem sikerült megoldani mindet. Az ilyenek miatt kacsintgatok más gyártók felé. Az s22 plus az elsődleges kiszemelt de egyre jobban elbizonytalanodom. A másik kiszemelt valamelyik oppo find x5. (amennyiben bekerül a telekom kínálatába). Bocsi a regényért de ha őszinték akarunk lenni akkor jelenleg a oneplus sem etalon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest