Hirdetés
- Megtörte a csendet a Samsung One UI 7 ügyben
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
aprokaroka87 #152 üzenetére
Az már szinte lényegtelen, ha amint (akármi miatt) szükség lenne rá felforr a ketyere.
-
janeszgol
félisten
A Xiaomi is visszafoghatja az appok teljesítményét? [link]
-
Yeffy
veterán
válasz
LosBlancosRM #105 üzenetére
-
-
jeni
félisten
Ez a GOS már szerepel az új frissítésben?
Samsung S22 -
dingdongkng
tag
válasz
kaliczrob84 #142 üzenetére
Jó, azért az sokkal gyorsabban kiderült. A másik meg, hogy a Samsung így vagy úgy ezt tényleg kibaszottmód régóta csinálja. Én Note 8 tulaj vagyok és tudom, hogy a legfrisebb romon, a régin sajnos már nem emlékszem, az alapértelmezett beállítások mentén a 2k-s display-t FHD módban, a CPU-t pedig egy önmaga által bevallott "80%"-os módban használja. Ez még mondjuk hogy rendben is lenne hogy van ilyen beállítás (nincs rendben), de egyrészt ez az alapértelmezett, másrészt pedig rohadtul nem figyelmeztet soha erre. Tehát ha valaki nem tudja hogy ott van az a gomb, akkor simán lehet hogy sosem tudja meg...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
kaliczrob84 #142 üzenetére
Szerintem vannak olyanok, akik a régebbi iPhone-okon főverzió frissítés után csinálnak teszteket. És ha látványos lassulás lenne, tuti lenne visszhangja annak is. Nem gondolod? De az Apple házatájáról azóta nem hallani lassításos dolgot.
A Samsung is annó lebukott ilyennel már, akkor megigérték, hogy soha többé nem fognak ilyet csinálni. Hát eddig tartott. -
kaliczrob84
tag
válasz
kakuk.tamas #99 üzenetére
"Csak vicces, hogy akkor már 4 éve folyamatosan fogja vissza a Samsung a csúcs mobiljait."
Jaj már megint... Az apple szándékos lassítása szerinted 2 nap alatt kiderült? Hát sajnos nem, az is sok-sok év után derült ki.
Értem én, hogy nyomni akarod nekünk az apple-t (szíved joga), de megint az van, amit már írtam. Szerinted, ha egy androidos gyártó lassít, az rossz, de ha az apple lassít, jaj az csak egyszer történt és azóta sem...
-
Kasya
nagyúr
válasz
RandomName #137 üzenetére
De én azt irom, hogy a plugin a jelenlegi állapotában az S22-n ugy xar, ahogy van. Hiaba rakod fel, nem segit, csak gatol.
ReSeTer
S22 szeriat amblokk. -
ReSeTer
senior tag
Azt mondja már meg valaki, hogy ez a 8-as snapdragonokat érinti, vagy úgy általában mindegyiknél trükköznek?
Olvastam, hogy a Xiaomi is csinál ilyet, de ahol írták, ott pont 8-as snapdragon volt abban is.Komolyan, nem lehet venni normális telefont. Ott van az A sorozata a Samsungnak és elcseszi őket virtuális közelségérzékelővel. Vennék akkor S sorozatból? Pénzkidobás mert úgyse azt a teljesítményt kapod, amiért fizetsz, ha meg kikapcsolhatod (azt írják, hogy majd egy update-ben kikapcsolható lesz) akkor az üzemidő felére csökkent kb.
Applenél is megy még ez a hülyeség az akksi körül, hogy belassul 3 év után?
-
RandomName
senior tag
Nem. Ott cseszte el, hogy a Game Booster Plus plugin alapból ki van kapcsolva, hogy kímélje a telefont. Aki gémelni akar, annak magának kell bekapcsolnia a kis kezével, és ez nincs rendesen lekommunikálva.
Szerk.: Viszont átlag usertől sajnos ma már ilyen bonyolult beállítást, mint egy csúszka áthúzása, és a kedvenc játéknál, egy ikonra bökni már nem várhatunk el. -
MrOomen
tag
De hat ilyen teljesítménykapcsoló már évek óta van bent a Game Launcheren belül a Game Booster beállításai alatt
Egyébként meg nem kifejezetten érdekel hogy mit fognak vissza mit nem amíg frankón működnek a dolgaim. S21+ tulajként nem veszem észre hogy bármivel is gond lenne, nálam gyorsan, fullosan megy minden. Szerintem még igaza is van a OnePlusnak és a Samsungnak.
Nem tudom mit kell trükközést kiáltani. Plusz üzemórákat lehet vele nyerni, szerintem ez mindenkinek jó deal.
Az viszont teljesen jogos elvárás hogy efeletti kontroll a felhasználóra legyen bízva, és állítgassa szájíze szerint kell-e, nem kell-e, vagy milyen mértékben. Akár saját beállítási profilok létrehozására is lehetőseget adni.
Adaptív energiatakarékosság is be van nálam nyomva, legtöbb esetben általános használatnál be is kapcsol mert feleslegesen pörögne a proci.
Az irány, elvek szerintem jók, javítsák ahogy kell, és príma lesz minden. Már van annyi márkabizalmam hogy tudjam, rendben lesz itt minden.
De amíg a third party alkalmazások is megreccsennek minden évben az új android rendszer váltáskor márkától függetlenül, érdemi előrelépés, haladás is kisebb lesz. Talán foglalkozni kéne kicsit az appjaikkal, előre felkészülni az új rendszerre, nem minden évben pillázni ezekben az időszakokban, mintha teljesen váratlan dolog lenne hogy minden évben frissül a rendszer.... -
Kasya
nagyúr
válasz
dilajoska1 #132 üzenetére
A videoban Snapis verziot tesztelnek.
-
adamklark
senior tag
válasz
LosBlancosRM #119 üzenetére
exynos 990-en elfutott gond nélkül, újabb telefonon is kéne
-
dilajoska1
őstag
Azért nem semmi hogy a GOS-t kikapcsolva duplája lett a fogyasztás és még így sem igazán jó a teljesítménye. Gondolom így a hő is jobban termelődik. Így kb semmi értelme annak az erőnek amit beharangoztak az AMD-vel kapcsolatban. A másik hogy így is Adreno-ra optimalizálnak a legjobban pedig Mali-s készülék is van bőven, ezt az AMD-s gpu-t meg még csak 3 készülék használja.
-
Igen egy friss telefonról van szó az igaz, még az előrendelők esetében okk, de azóta jött egy frissítés és mondjuk abban már benne lehetett volna, és akkor nem lenne ez a nagy felhajtás.
Nem nagyon játszom telefonon, így ez a lassítás nekem egyáltalán nem tűnt fel sőt, mint írtam egyik másik gyártó telefonját sem érzem jobbnak a minden napokban.
Itt van 2 általam tesztelt eredmény, és geekbenchet futattva 3x egymás után se esett lentebb 3500nál, mint ahogy sok helyen olvastam, hogy 2000Szóval van itt kakaó, csak még nincs optimalizálva, de hogy miért nincs már
És még hűvösebbnek is éreztem, mint pl a mi11 ultrát.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #124 üzenetére
Szerintem a Samu ott cseszte el, hogy a Game booster plugint még nem csinálta meg rendesen. Normál korulmenyek kozott annak felul kellene tudni biralni a GOS-t Custom settings, vagy High Performance alatt.
Multkor amugy ezt is igertek, hogy ott erre lesz lehetoseg hamarosan, csak frissiteniuk kell.Kapkodás...
kakuk.tamas
Mindkettot. Jatektol es szituaciotol fuggoen. Ezert jo, ha lehet manualisan profilokat letrehozni a jatekokhoz.
Asus Rog-rol jovok. Csak akkor volt tolton a telefon, mikor a teljesitmeny nagyon kellett és a melegedest el akartam kerulni. Vagy sokat jatszottam, és az aksit nem akartam degradalni. Samunál ez alapbol nem jatszik, mert nem tamogatja, hogy a telefon kozvetlen kapjon energiat toltorol, az aksit megkerulve. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
Elit3Zotya #127 üzenetére
Valószínűleg az is lesz majd.
-
válasz
kakuk.tamas #126 üzenetére
De itt nem kell nagy csodát tenni, csak annyit hogy betesz egy kapcsolót, hogy ON vagy OFF
És döntse el mindenki maga, hogy mit akar.
-
bostone
addikt
Teljesen mindegy, hogy Exynos vagy Snapdragon a teljesítmény érezhetően csökkentett mindkét esetben.
Ez nem csak FPS számban mutatkozik, de a textúra is törekszik a minimumra. -
Na jó eddig a kezelőfelületről volt szó ahol egy oneplus 7 pro is tökéletes volt már, oda minek minden kakaó. Amíg minimum olyan a teljesítmény mint bármelyik csúcsmodellbe, addig optimalizálja csak, de ez azért már tényleg durva különbség.
De annyira a Samsungot sem értem, hogy ebbe neki mi a jó ha más gyártó erősebb ugyan abban a játékban.Kicsit mintha szembe széllel lövöldözne.
-
janeszgol
félisten
válasz
Persze. Exynos, Mediatek, Kirin, Unisoc, SD.
-
janeszgol
félisten
Most mindenki ki szeretné kapcsolni ezt. Az hogy egy játék 40-50-60 fps-el fut, szerintem mindegy. Ebben a videóban is látszik, hogy mennyivel több energiát eszik a játék kikapcsolt GOS mellett (kakukk.tamás, számít a fogyasztás).
De annyi esze lehetne, hogy 30 fps alá ne menjen a játék. Akkor emelje a teljesítményt.A GOS gondolom a hosszabb akku idő miatt kell. Ez elgondolkodtató, hogy miért is. A többi telefonon nincs ilyen, és a Samsung sosem volt akku bajnok, még aktív GOS-sal sem.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Azért ennyire ne nezzuk mar le az Exynost
.
RandomName
Game Booster plugin jelenleg nem keruli meg a GOS-t. Sőt, azon belul szabalyoz. Nekem High quality alatt akad a jatek, ami Balance alatt nem. Custom se jobb... Egesz plugint kikapcsolva pedig minden szebben fut.
Megejelenes napjan még nem is volt elerheto a Game Booster kompatibilitas miatt. Most elerheto ugyan, csak nem ad hozzá a jatekelmenyhez. Ezen meg dolgozniuk kell. -
RandomName
senior tag
válasz
aprokaroka87 #115 üzenetére
Rászántam pár percet, Lehet alapból fog a GoS, de a Game Launcher -> Továbbiak-> Játékbővítmények alatt ott a Game booster plus plugin, ahol alkalmazásonként tudod beállítani a viselkedést.
Azaz ha FPS érzékeny játékod van, akkor tudod arra optimalizálni a futtatást.
Vagyis ha gamerkedsz, akkor használd a Samsung gamer megoldásait az optimális futtatáshoz.
Partvonalról, felraktam-izé alapon elhiszem, hogy nem fut jól. -
Kasya
nagyúr
Pl. Genshin
Érdemes megnézni azt is, hogy mennyivel több energiát eszik a jatek GOS off mellett (+50%). -
Noukoum
veterán
válasz
aprokaroka87 #115 üzenetére
Erre van konkrét példa is?
-
Kasya
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #97 üzenetére
Ez szvsz nem fer. A Geekbench eredményeket ezzel nem manipulálták.
-
jksx
senior tag
Az, hogy szoftveresen visszafogják, vagy nem, nem akkora dolog mint a legendásan sz*r térerő, ami szerintem egy fél millás telefon esetén tök gáz.
-
Noukoum
veterán
válasz
aprokaroka87 #111 üzenetére
Miben is érezhető?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #108 üzenetére
Az a baj hogy ha ez a visszafogás, már a felhasználó számára is érezhető.
Ezért lenne jó ezeket a dolgokat a felhasználó kezébe adni. -
Nekem havonta mindig más telefonom van más más gyártótól, szóval ez csak a tapasztalatom semmi több. De ha neked így jobb oké szar a samsung
Én a mi 11 ultrát is imádtam és find x3 prot is, de ez nem rosszabb náluk vagy csak lehet nekem nem tűnik fel.
De bizonyára neked is van összehasonlítási alapod.
-
h4h01
senior tag
válasz
Elit3Zotya #108 üzenetére
"Minek is nyúzni ha alaphangon is van olyan fluid a rendszer mint bármelyik másik androidos márkánál." Szóval ilyen az élet samsungos pizsamában?!
Úgy véded ezt a tetves gyártót, mintha a gyereked lenne..Értem én hogy szereted a jelenlegi telódat, de ha valami szart csinál a szamszung azt azéé ne istenítsük már léégyszi..
-
válasz
Az a baj hogy visszafogja.
Minek is nyúzni ha alaphangon is van olyan fluid a rendszer mint bármelyik másik androidos márkánál.
Az s22 ultra konkrétan a legjobb telefon, amit valaha fogtam, és csak az elmúlt 2 hónapra visszamenőleg volt egy pár telefon ami megfordult nálam.(mi11 ultra, xperia 1 iii, oppo find x3 pro,stb.) Ettől még nem lesz számomra rosszabb a többi márka, mert most is veszek egy xiaomit csak azért, hogy kipróbálhassam, de a 22 ultra annyira jó, hogy azon gondolkodom, hogy csak mellé veszek innen minden mást amíg nem lesz jobb.
-
Ricardo
titán
válasz
Schuler888 #98 üzenetére
Elkérnek érte egy raklap pénzt, mert ez a csúcs a legjobb, legerősebb.
Csak ebből az erőből nem tapasztalsz semmit, mert mindennapi dolgoknál leveszi a teljesítmény kevesebb mint a felére egy olyan program aminek a játékok közben kellene optimalizálni a teljesítményt. Belenyúl egy csomó olyan dologba aminek köze sincs a játékokhoz.
Lehet szépíteni meg magyarázni, de ez gáz, akármelyik gyártó csinálja. Az Apple lassítós balhéja is az volt, és most ez is ciki. -
csorbajeno
veterán
válasz
RandomName #61 üzenetére
Az S6-on már tuti, hogy volt GOS
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
Schuler888 #98 üzenetére
Cicus, neked nem írt fel a doki nyugtatót? Nagyon cringe, ahogy habzó szájjal nekiugrasz az embereknek. Lehet, hogy nem is nyugtató, hanem egy tetanusz segìtene.
Tudom, hogy fáj a Samsung balf@szkodása, de fogadd el, ez van.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Schuler888 #100 üzenetére
Az Active2 nálam aktív e-simmel a nap végét alig bírta ki. Az SE meg simán kibírja. Ez tapasztalat.
(De nyugodtan fellapozhatod a fórumokat is)
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Schuler888 #101 üzenetére
Azokat az embereket, akik megveszik több mint 500.000 forintért a telefont (aminél erősebb nincs, hehe), aztán kiderül, hogy mégse olyan erős, mert a gyártó korlátozza a teljesítményét direkt (és nem csak játékokban). Jogosan érezhetik magukat nem kicsit átba…. a felhasználók, és joggal háborog a fél internet emiatt.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
kakuk.tamas #96 üzenetére
"NEM azt mondtam, hogy az iOS hibátlan (bétázok, szóval szokott szívás lenni néha), de közel se olyan állapotok uralkodnak iOS vonalon, mint droidon."
Párhuzamosan vannak használva a családban Android és iOS telefonok már az iPhone 4s óta, és sajnos semmivel nincs kevesebb probléma az utóbbival sem. Bugok, fagyások, elismert szériahibák, szoftveres problémák amikből persze van amit a következő frissítés javít, aztán hoz is be újat. Hosszú ideje vannak itthon iOS eszközök, volt idő mikor azon ment a para hogy vajon a következő frissítés mit fog elszúrni, és csak azért nem cseréltük le mert egyébként van mellette MacBook és iPad is, amik azért problémamentesebbek.
Most az i11 Pro a legújabb szoftverével egy nyugis, gondtalanabb időszakát éli, bízunk benne hogy sokáig így is marad. -
Schuler888
senior tag
válasz
Akkor kit erdekelnek a szamok? Nekem most 888as snapis samsungom van elotte 2100as exy es van egy 845snapis tabletem is erdekes mindegyiken tokeletesen tudok jatszani...
-
Schuler888
senior tag
válasz
"És az óra köszöni szépen jól van, kevesebbet kell tölteni, mint annó a GWA2-t."
Lol. Nyilvan. Pont errol hires
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Schuler888 #98 üzenetére
Sose mozgattak a számok.
Csak vicces, hogy akkor már 4 éve folyamatosan fogja vissza a Samsung a csúcs mobiljait. -
Schuler888
senior tag
válasz
kakuk.tamas #97 üzenetére
A virtualis peniszemeregetos appodrol letiltottak ez aztan tenyleg lol, a lol az olyan e-penis beallitottsagu komplexusos userek mint te akik ilyen vackokra elveznek el, hogy mekkora szam jon ki a vegen...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
LOLOLOL
4, azaz NÉGY évre visszamenőleg tiltva lettek a Samsung csúcsmobilok a Geekbenchben.[link]
Ennyit a Samsungról. Egyre több hülyeséget csinál. De legalább drágán….
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
kaliczrob84 #93 üzenetére
NEM azt mondtam, hogy az iOS hibátlan (bétázok, szóval szokott szívás lenni néha), de közel se olyan állapotok uralkodnak iOS vonalon, mint droidon.
És felsőkategóriás mobiljaim voltak csak, amióta az eszemet tudom. (Annó még a Nokia N szériával “léptem be” az okostelós világban)… (Órából meg volt WearOS, Tizen és most az AW)
És az óra köszöni szépen jól van, kevesebbet kell tölteni, mint annó a GWA2-t.
De ne offoljunk ennyit. -
bostone
addikt
válasz
dilajoska1 #92 üzenetére
Az android egy polcrendszer, bármelyik polcra helyezhetsz bármit.
Az IOS úgy működik, mint egy bank. Mindegyik széfnek saját kulcsa van.
Biztos vagyok benne, hogy mindent elkövettél, így messziről nehéz megállapítani, hol a hiba. Nekem is beletellt némi időbe, mire rájöttem milyen egyszerű ez az egész.
A kezdetek óta droid felhasználó vagyok, de már előtte belevetettem magam az okos mobilok világába. Azt vettem észre, hogy a Google és az Apple világa egyre közelebb kerül egymáshoz az idő haladtával. A Samsung-ra ez kiváltképp igaz, csak a kinézet más. A Xiaomi és a Huawei forma egy nagyon durva Apple koppintás. Szóval, ha elég sokáig élünk egy nap majd azt vesszük észre, hogy mindegy.
-
kaliczrob84
tag
válasz
kakuk.tamas #72 üzenetére
Ne sírjál, nincs semmi baj. Szóval az nem baj, ha az apple sz@rházi, csak ha más gyártó. Ez legalább megmutatja, mennyire relevánsak a megnyilatkozásaid. Érdekes, nekem se az EMUI-val, se az Oxygen-nel, se semmivel nem volt soha bajom. Kivéve persze a Samsungot és a Xiaomit.
Két lehetőség adódik:
1. Alsó, vagy alsó középkategóriás telefonokat használtál
2. Amint fentebb írtam, a felmerülő hibák többsége user errorMost nem fogom felsorolni, hogy az elmúlt években mennyi és mennyi apple hiba volt, mert nincs annyi karakter.
Jut eszembe, az apple watch-odat ma hányszor kellett tölteni?
-
dilajoska1
őstag
Epub és nem csak a beépített olvasóval próbáltam de nem találta egyik se. Azért is hozták hozzám hogy miért nem lehet rajta olvasni epubot de nem tudtam én se megcsinálni. Ez egy Ipad Air volt. Symbian óta hozzá vagyok szokva hogy mindent simán rámásolok vagy letöltök aztán hansználom, hallgatom, olvasom, nézem, telepítem ............. De nem offolom szét a topicot mert ez már tényleg nem ide tartozik.
-
bostone
addikt
válasz
dilajoska1 #90 üzenetére
Nem megfelelő formátumban töltötted le a tartalmat.
Nem mindegy, hogy epub, vagy mobi.
A beépített olvasó nem vacakol, ha netről töltöd, azonnal az olvasó könyvtárában találod. Nem kell trükközni semmit.Ha egy Apple felhasználó kerül droidos környezetbe, lehet ő sem találja meg a rendszer sajátosságait 10 perc alatt.
Ezért nem a rendszer a felelős. -
joey04
titán
válasz
dilajoska1 #83 üzenetére
fura. én elküldöm magamnak emailben, megnyitom az appal és olvasom. nem tudom hogy lehetne egyszerűbb.
-
dilajoska1
őstag
válasz
LosBlancosRM #86 üzenetére
Majd a te kedvedért hordok magamnál egy ebook olvasót, egy normális tükörflexes gépet, egy kézi játékkonzolt, egy normális mp3 lejátszót ...............
-
dilajoska1
őstag
válasz
LosBlancosRM #86 üzenetére
Tudom mert van itthon okoska 😉! Csak nem az E-ink jujjjjj!?
Amúgy is nem mindegy neked ki hogyan használja a készülékeit? -
LosBlancosRM
őstag
válasz
dilajoska1 #85 üzenetére
Inkább olvass utána, hogy mi a különbség egy ebook olvasó(nem az alkalmazás 🤦🏻) és egy iPad között. Kezdd a képernyővel.
-
dilajoska1
őstag
válasz
LosBlancosRM #84 üzenetére
Ha még vissza is olvastál volna láthattad volna hogy iPad és nem csak a blődeség jön belőled.😉
Ennyi erővel videót se nézz rajta mert arra se alkalmas a mérete miatt 2022-ben sőt böngészni se hisz ott is olvasni kell 😉.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
dilajoska1 #83 üzenetére
2022ben van aki telefonon olvas ebookot?
-
dilajoska1
őstag
válasz
kakuk.tamas #82 üzenetére
Egy egyszerű ebook + ebook olvasó
. Felraktam az ebook olvasókat, az ebookot pedig letöltöttem böngészővel de sehogy nem találta egyik ebook olvasó sem. Gondoltam keresek hozzá fájlkezelőt amivel majd felajánlja hogy nyissam meg az ebook olvasóval. Hát az sem sikerült. Gondolom gépre kötve kellett volna hogy szinkronizálja vagy mit tudom én......... Ez még régebben volt azóta nem tudom változott e de dobtam is neki vissza.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
dilajoska1 #76 üzenetére
És ugyan mi volt az a dolog?
-
Aryon87
félisten
válasz
Engem nem vinnél át Almára
-
adamklark
senior tag
micsoda problémák
-
stnstn
tag
válasz
Hát én próbáltam az almát. Azt a funkcióhiányos, logikátlan, pénzlehúzó sz@rt😅. Sírva menekült vissza androidra.
-
oAcido
aktív tag
A GoS ezer éves dolog. S10+ -nál még lehetett tiltani/törölni és érezhető teljesítmény javulást hozott (játékok alatt is megemelkedett az FPS).
S21 Ultrán se tiltani, se törölni nem lehet. Ideig-óráig működik a dolog majd a rendszer gondol egyet és újra engedélyezi, telepíti. Remélhetőleg minél hamarabb bevezetik, hogy választható legyen a működése.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
kaliczrob84 #49 üzenetére
Igen, múlt időben. Egyszer lebuktak vele, és onnantól kezdve nem lassítottak semmit. ( vagy legalábbis még nem derült ki)
A Samsung nem először van ilyen hírben. (És minden droidos gyártó már lebukott legalább egyszer csalás miatt).“A Google jó rendszert csinál.”
Hát ezen most felsírtam. Használtál régen CM-et? Nah, azok voltak a jó rendszerek.
Gondolom WearOS-t se használtál. Az még katasztrófálisabb volt.
13 év droidozás után váltottam. Akit tudok viszek át almára (és már jópár embert sikerült is. És örülnek neki.)
-
icemad
nagyúr
válasz
RandomName #67 üzenetére
Oké, így már értem. Hát ez egy jó kérdés. Gyanítom, hogy minden esetben korlátoz, egyébként nem lenne ekkora a felháborodás.
MrThomi: majd megoldják úgy, mint az s20 fe telefonál, fél év múlva kiadják snapdragon procival. Akinek exynos van az meg így járt.
-
mrThomi
addikt
Vannak itt szerintem nagyobb gondok is... [link]
-
Kasya
nagyúr
válasz
RandomName #64 üzenetére
A GOS reggebben csak a Game Launcherbe épült be. Most OneUI4 óta viszont rendszerszintűve tettek, úgy tudom.
Az ADB blokkolasom amúgy feloldódott, a rendszer újra aktiválta. Tehát egyelőre nem tudok megoldást a blokkolása.
-
RandomName
senior tag
Persze, ezt értem, pont ezért merült fel bennem a kérdés, hogy ha a játékok az alkalmazáslistában vannak, vagy a játékok a Game Launcher-ben vannak, az ugyanolyan hatású lesz? Tehát a GOS minden esetben korlátoz mindent, vagy csak akkor, ha a játékok a kupacra vannak a többi progival.... A napokban ránézek, hátha régebbi telefonnal is reprodukálható a dolog.
-
icemad
nagyúr
válasz
RandomName #64 üzenetére
A csillagozott részhez annyit szólnék hozzá, hogy jelenleg az a helyzet, hogy nem csak játékok esetében korlátoz. Külföldi fórumokban írnak videó/zene lejátszót és internet böngészőt is, megannyi más (nem játék) program mellett. Logout.hu-n pont van egy írás valamelyik S21 telefonról, én elképzelhetőnek tartom, hogy az ott leírt hibák egy része emiatt (is) lehet.
-
kaliczrob84
tag
válasz
LosBlancosRM #62 üzenetére
Nem rossz, csak lassú. Nekem sem tűnt fel, csak miután vettem egy OnePlus -t.
-
RandomName
senior tag
Amúgy szolgáltatáskínálatban kb jobban gamer modell egy átlagos Galaxy, ha fel vannak telepítve extra appok a Store-ból. Game booster azt hiszem már a Game Launcher része, ott van lehetőség alapban elsőbbségi módot kapcsolni a játékokra*, de pl ott van a SoundAssistant, hogy alkalmazásonként más hangerőt állíthass. Meg vannak még apróságok....
*Most azon agyalok, ha a Galaxy user nem rakja be a játékokat a game launcherbe, hogy kiemeltek legyenek performance-ban, akkor a GOS mit csinál, (ha van Game Launcherbe rakott játék, akkor ott dolgozik, ha nincs, akkor meg rendszerszinten?) mert ha ebben az esetben is dolgozik, akkor simán kijön a cikkben írt helyzet....
-
Kasya
nagyúr
válasz
RandomName #61 üzenetére
Régi szép idok. A Game Boostert úgy rántották ki alolunk, hogy csak neztunk. Jött egy frissítés, és vége volt ... Ígérte a Samsung, hogy hamarosan jobbal áll elő. Aztán nem lett semmi.
Ráadásul downgrade sem volt opció, mert a Game Launcher és GOS szervesen összenőtt. Ha az egyik verzió nem stimmelt, akkor azonnal felfrissített.
Amin csodálkoztam, az az, hogy a Game Booster lezárása pont egybe esett a gamer telefonok megjelenésével. -
LosBlancosRM
őstag
válasz
Dzsunkát ne keverd már a Samsung mellé. OneUI nagyon jó kis rendszerfelület.
-
RandomName
senior tag
Nem olvastam végig a topicot.
De már talán S5 Mini-S7 idején is ott volt ennek az elődje. Volt game booster/game tuner ahol be lehetett állítani, hogy adott app ha fut mennyi magot kapjon, mekkora prioritást, értesítésekkel mi történjen, stb. De ez kézi vezérlésű volt, egy idő után félrehasználták a userek, és utána lett egy olyan időszak, amikor be kellett írni két ablakba kézzel, hogy "Performance" és "Heat", hogy tudatosuljon az, hogy túlterhelheted a készüléket.
Ezt is túlhasználták a userek. És a usereket meg kell védeni önmagukól.
Mára emiatt szerintem tök elfogadható az, ha a gaming mode visszaveszi a teljesítményt a nem game appoktól, és nem a userre bízza ezeket a beállításokat.
Viszont a bajt ott látom, hogy vannak összelapátolt appok, amelyek ennek áldozatul esnek. -
Aryon87
félisten
Azért az úgy kedves, ha egy fél millás telefont lekorlátoznak...
-
Kasya
nagyúr
ADB parancs:
adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.game.gosDe hasznalhato 3rd party szoftver is, pl Package DIsable Pro (nem ajanlom, penzehes fejleszto), vagy Alliance X.
Utobbi nem tudom hogy ingyen, vagy penzert engedi e a letiltasi funkciot. -
Kasya
nagyúr
Letiltottam a GOS-t. Minden mukodik tovabb gond nelkul. "Problem solved".
-
sajo13
senior tag
A Samsungnál a Game Booster is többet árt, mint használ. Visszaveszi a felbontást QHD-ről FullHD-ra, ami még nem is lenne nagy baj, csak közben meg olyan density értéket hazudik be az appnak, ami teljesen fals és ez miatt rosszul jelennek meg a layoutok, szövegek. Fejlesztőként elég nagy szívás ez.
-
kaliczrob84
tag
válasz
#40047616 #50 üzenetére
Volt 7T-m, most 8T. Mindkettő zseniális minden szempontból. A kezdeti szoftver hibák ugyanúgy megvannak máshol is, még az apple-nél is (rózsaszínné váló kijelző, fagyás, stb. https://www.telefonguru.hu/hir/hibas_iphone_13-ak_kerultek_a_piacra!_2022-01-25)
Volt több samsungom is az utóbbi időben (a52s, s21, s22 plus). Csak az tudom javasolni, hogy ne tedd. Főleg OnePlus után.
Hát nem tudom. Én soha nem találkoztam semmilyen hibával a OnePlus-nál. Az a meglátásom, hogy a hibák többsége user error szokott lenni. Pl. főverzió után nincs visszaállítás. -
törölt tag
válasz
Azért hozzátartozik hogy jelenleg sajnos a oneplus sincs toppon ami a szoftveres részt illeti. Bár a 8t-men a droid 11 atom stabil de már rég meg kellett volna kapnunk a 12-t ha a konkurenciát nézzük. A 9-es széria már megkapta de full bugosan és azóta sem sikerült megoldani mindet. Az ilyenek miatt kacsintgatok más gyártók felé. Az s22 plus az elsődleges kiszemelt de egyre jobban elbizonytalanodom. A másik kiszemelt valamelyik oppo find x5. (amennyiben bekerül a telekom kínálatába). Bocsi a regényért de ha őszinték akarunk lenni akkor jelenleg a oneplus sem etalon.
-
kaliczrob84
tag
válasz
kakuk.tamas #13 üzenetére
-Az első pontodból az következik, hogy az Apple-től el kellene venned az IOS-t. Hiszen ugyanúgy sz@rházi módon szándékosan lassították a telefonokat.
-A második pontod pedig eleve egy hülyeség. A Google jó rendszert csinál. amit a Samsung és a Xiaomi jól elqrnak a saját szarságaikkal.
Vannak bőven olyan gyártók, amik nem rontják el a gyári android-t, sőt még jobbá is teszik.
Nem tudom, milyen telefonokat használtál, de ha OnePlust nem, akkor nagyon meglepne téged. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #46 üzenetére
A lényeg hogy mindenféle lassítás nélkül nincs nagy cpu terhelés pl youtube alatt. Vissza is értünk az eredeti kérdésemhez. Akkor minek ezt is szabályoznia a samsung- nak a netflix és még több ezer alkalmazás mellett? Ezt csak ők tudhatják, mi csak találgatni tudunk de számomra ez továbbra is érthetetlen.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #42 üzenetére
A rendszer és a cpu ütemező. Akkor ezek szerint a samsungnak nem sikerült optimalizálni ezeket a dolgokat rendszer szinten és ez a Gos a szükség megoldás. Az appról: Alapjáraton a program szerint a cpu első 4 magja folyamatosan ugrál kb 600mhz és 1.8 ghz között. Elindítottam youtube-on egy 2160p 60fps-es videót és ugyanebben a tartományban ugrál. Pár másodpercre ugranak a magok ghz fölé. Szóval ha az app jól mér akkor a youtube nem pörgeti (sokkal) jobban a cpu-t mint mikor simán a főképernyőn vagyok. Sd865 folyamatos 120hz-n.
-
Kasya
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #42 üzenetére
Nekem a problemat az okozza, hogy a Game Launcheren belul Game Booster lenyegeben barmely beallitas alatt tobbet korlatoz, mint segit (konkretan akadnak a jatekok). Performance modban is. Deaktivalas utan minden jó. Ez nem egyenlo a GOS-sal.
A frissitest azert varom, mert Exynos alatt az emulatorok amugy sem teljesitenek jol. Azokat jo lenne kivenni a GOS alol (pl. AetherSX, PPSSPP, stb).
Most két kommunikaciot latok:
Egyik azt mondja, hiaba tiltja le ADB-ben, kesobb ujra aktiv lesz.
Másik azt mondja, neki sikerult és javultak a jatekok teljesitmenyei. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
#40047616 #41 üzenetére
A rendszer, pl a cpu ütemező.
Amúgy meg ha mielőtt megcsinálod az adb letiltást, nézd meg hogy egyáltalán tényleg mindig maxon pörög-e a cpu.
A fenti app lehet hogy mutatni fog eltérést, ki és be kapcsolt állapot esetén.
De azt is figyeld meg, hogy egyáltalán tapasztalsz-e pl vizuálisan változást. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #40 üzenetére
Akkor mi? (költői kérdés de légyszi válaszolj)
-
törölt tag
De nehogy már ezt a soc-ot fullon vagy magas teljesítményen kelljen járatni hogy 120hz-n elfussanak rajta az említett appok. Még csak nem is komoly játékokról beszélünk. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Ha ez így van akkor egy középkategóriás soc kb vért izzad ezektől az appoktól. Ha adb-vel ez kikapcsolható az úgy ok nekem. Egyelőre csak tervezem egy 22plus vételét de vásárlás előtt szeretek tájékozódni hogy mit veszek. Sok tesztet és véleményt olvasok. Nem zsákbamacskázok ennyi pénzért. A jelenlegi mobilomat is alapos utánna járás után vettem meg.
-
Kasya
nagyúr
válasz
#40047616 #35 üzenetére
Jobban nem akarok belemenni. Hidd azt, hogy rossz, gonosz lépés volt toluk. Pedig egy ilyet megcsinalni nem kicsi munka volt, abban biztos vagyok.
Mások meg akiknek a moddolás fontos, alapbol figyelnek ezekre és igyekeznek manualisan megtalalni a legjobb megoldast (szinten sok idot igenyelve).De amugy meglehet probalni deaktivalni:
adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.game.gos -
Kasya
nagyúr
válasz
#40047616 #33 üzenetére
Most két kulon dologrol beszelunk:
1 - Adaptiv kijelzo elore meghatarozott alkalmazasok szerint alkalmazza az ahhoz definialt beallitasait. Pl. Netflix eseten lehet 120Hz-en, vagy 60Hz-en megy a kijelzo a film kozben. De a "rendszer" altal nem ismert alkalmazas esetén (pl. Tachiyomi) fix 120-on porgeti allandoan, pedig ott az allo kep a lenyeg és az alacsony kepfrissitesnek lenne ertelme.
2 - Az, hogy kernel szinten mit alkalmaznak a SOC-hoz, jelenleg nem tudjuk. Masik, hogy az alkalmazasban ez megjelenhet ugy, hogy tobb energiat fogyaszt annal, ami feltetlen szukseges.
Az alkalmazasokat mas esetben, pl. Asus ROG, manualisan lehet tweekelni az alkalmazasokhoz a rendszert. Ezt itt a Samsung elore definialtan, automatikus modszerrel oldott meg.
Mondom, nem az a problema hogy ezt alkalmazza, mert alapvetoen ez csak jo a felhasznalonak. A baj az, hogy ezt nem lehet jelenleg kikerulni. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #31 üzenetére
Netflix menü 120hz-n megy az adaptív kijelző ellenére is? Vagy egy netflix film? Egyszerűen felfoghatatlan számomra hogy egy netflix, youtube és társain mit kell leszabályozni. Az meg hogy a 4(!) Cortex-A510 mag nem bírja el pl a netflix menüt(!) 120hz-n elég hihetetlen számomra. Bár lehet nincs igazam nem tudom.
-
BusinessGuy
őstag
Nem új dolog ez más az s10 és s20 szériánál is voltak erröl videók pláne exynos esetében. Évek óta visstafogja az optimizing service a samsungokat főleg az exynosokat. De samsun ezidáig inkább ellehetetlenítette a megoldásokat amik kilőtték ezt a szart mintsem segítette volna a usereket....
-
bostone
addikt
Évek óta hajtogatom, hogy a Samsung behúzott kézifékkel indítja a versenyzőit.
-
janeszgol
félisten
válasz
#40047616 #25 üzenetére
Nyugalom. A Samsung belső vizsgálatot indított. Remélhetőleg kapunk rá választ.
Arra is, hogy mi ez pontosan, hogy működik, és miért kell. Legalábbis én a Samsungtól elvárom ezeket. (Meg az Apple-től és a Xiaomitól. Most ezek a legkomolyabb márkák. A Oneplus volt az, aki kikapcsolta az X1 magot? Az nem volt hülyeség. Lehet ez sem az. ) -
Kasya
nagyúr
válasz
#40047616 #25 üzenetére
S22-on rajta van. En tuti biztos vagyok benne, hogy akkor S22+-on is.
Netflix es tsi. alatt pont hogy van értelme lekorlatozni a SOC-ot. Pl. attol, hogy a menuben lepkedsz, miert tekerje fel a nagy magot akár kicsit is, ha a kis mag fele teljesitmenye mellett is akadas mentesen megy minden....
XDA-n tobben is megerositettek, hogy a GOS nem torolheto root nelkul.
-
törölt tag
Igen ez kicsit furi így. Örülnék neki ha a plus-on nem lenne ez a valami. Pl netflix-en, youtube-on stb mit kell korlátozni? Ha nem korlátozná őket akkor maxon tekernék a procit? Vagy mi?
Ha ez egy kikapcsolható funkció lenne akkor azt mondom hogy ok de így. Hiába a "csúcs" hardver ha kb a jelenlegi sd865-ös op 8t-m szintjén sincs a teljesítmény
Tudom hogy most majd megkapom hogy "mire nem elég így" de könyörgöm egy arany áron mért csúcs telóról beszélünk.
-
törölt tag
-
Shyciii
veterán
válasz
viragdani01 #19 üzenetére
Semmi gond
Amúgy én nem hiszek benne, hogy ezt teljesen kikapcsolhatónak fogják megcsinálni, úgyhogy valaki vagy együtt fog élni ezzel, vagy nem érdekli a garancia, és custom rom-ra tér át.
-
Tuomas
addikt
válasz
viragdani01 #19 üzenetére
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.
-
Tuomas
addikt
válasz
viragdani01 #16 üzenetére
Oksa, korrekt, hát akkor sajnos ez a kikapcsolás mégsem jött össze. Legalábbis egyelőre.
-
Shyciii
veterán
válasz
viragdani01 #16 üzenetére
Jól is teszed
A Game Launcher nem egyenlő a GOS-al. A Game Launcher csak egy felület, ami összefogja a játékokat, mint pl Oneplus alatt a Games. Arra jó, hogy egy felület alatt éred el az összes játékokat és hozzá kapcsolód dolgokat, esetleg plusz beállításokkal, mint notifications kikapcsolja míg játszol, vagy letiltja az automatikus fényerő állítást. A GOS viszont egy szolgáltatás, ami a háttérben dolgozik, és egy megadott adatbázisból dolgozva basztatja a kernelt. Igen undorító dolog, és nem ez az egyetlen a Samsung esetében, úgyhogy nekem nem véletlenül a Samsung Galaxy S2-es volt az uccsó telefonom, és nem is lesz többet
-
Kasya
nagyúr
package:/system/priv-app/GameOptimizingService/GameOptimizingService.apk=com.samsung.android.game.gos
Allitolag torles utan is visszatelepiti a rendszer.
En most olyan jol belaktam a telefont, hogy nem kivanom tesztelni.
>>Pussycat<<
S22U-n tuti rajta van, szvsz S22+on, hiszen a Game Launcher nelkulozhetetlen resze. Regebben legalabbis GOS nelkul nem engedte a Game Launchert telepiteni se.
Azt vegyuk figyelembe, hogy ez a korlatozas nem rossz dolog, sőt...
A gond ott van, hogy manualisan nem lehet jelenleg felulbiralni, ami jatekok eseten fontos lenne.Azert a Samsung nem keves idot tolthetett 10.000 program "optimalizalasaval", mire azoknak az ertekeit "elvileg jól" beallitotta.
Szerencsere en tobbnyire olyan jatekokkal jatszok, amik nincsenek a listan
. De az Emulatorok szabalyozasaert jar a pofon.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Az S10+ nálam arányaiban ugyanazokat az értékeket mutatja a CPU és a GPU használatára (átl.35% és 27%) ugyanazokkal a folyamatokkal és programokkal, 1-2%-os eltérések vannak attól függően, hogy a rendszerbeállítások módosítása engedélyezve van-e a GOS számára, a Game Launcher be- vagy kikapcsolása nálam semmilyen különbséget nem adott.
(A címből inkább ki is veszem a Game Launcher részt, ezt jelzem is a cikkben egy sorral.)
-
törölt tag
Az igaz hogy ez a game optimization service az s22+-on nincs rajt? Egy cikkben azt írták. Nekem a plus verzió a kiszemeltem de nem merem megvenni egyelőre.
-
válasz
LosBlancosRM #2 üzenetére
És igaz, nálam eddig semmi jele hogy lassú lenne.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Juhaszatti #5 üzenetére
Annó a Samsung is csinálta ezt az akkumulátorvédelmis dolgot. Kapott is érte bírságot az Apple-el együtt.
Csak az Apple leszokott a dologról, mert semmi értelme, tudja jól.
Ez a lassításos-bencsmárkpontrarejszolós dolog az Androidos vonalra igaz. Ami nem csak a gyártókat minősíti, hanem a Google-t is, mert:
- ilyennek teret enged (akit egyszer ilyenen kapnak, úgy venném el a GMS licencet, mint a franc)
- nem tudnak tizenpár év után is egy normális rendszert írni, hogy a gyártóknak csalniuk kelljen -
Tuomas
addikt
válasz
viragdani01 #11 üzenetére
-
h4h01
senior tag
válasz
Juhaszatti #5 üzenetére
Note 7 botrányra sem emlékszik már a kutya sem, nehogy már egy ilyenen fennakadjunk..
csak a szegény mezei usereket sajnálom..
-
samu74
addikt
válasz
Juhaszatti #5 üzenetére
Speciális feldolgozás kapcsoló egy ideje ott figyel az értesítősávban. Trükköznek na,ilyen van.
-
Zirowe
nagyúr
Itt ez a csúcsszuper teljesítményű cucc, de ha használni szeretnéd és azt akarod, hogy ne robbanjon fel, akkor elégedj meg a középkategória sebességével..
-
Juhaszatti
addikt
Akkor ez kb ugyanaz a helyzet, mint az Apple "akkumulátorvédelme".
Majd itt is lesz egy kis mismásolás, valamelyik frissítéssel jön egy szoftveres kapcsoló, a user megnyugodhat, aztán nincs itt semmiféle látnivaló. -
janeszgol
félisten
En inkabb azon kaptam fel a fejem, hogy lassitja az altalanos alkalmazasokat (office pl), de a benchmarkokat nem.
Meg legendasan vacak a terero, immar kilencedik eve. -
LosBlancosRM
őstag
NeM ÉrTEM miRE eZ a NaGy RiOGaTás máR MeGinT. A tulajok szerint minden csudiszuper.
-
icemad
nagyúr
Az úgy szép. Ugye a magasabb ár egyik oka a fejlettebb/erősebb processzor. Így extra pénzt fizet az ember a semmiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az előre telepített Game Optimization Service tízezernél is több alkalmazás alatt korlátozhatja a Galaxy telefonok teljesítményét. A Samsung állítja, vizsgálják a dolgot, frissítéssel a felhasználók kezébe fogják adni a döntés lehetőségét.
- Redmi note 13 128gb
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ független Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB TiTanium Black ! 1 ÉV Samsung GaranciA
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 13 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Vivobook Pro 16X OLED 4K notebook - i7 11370H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- AKCIÓ! Asus B150M i5 7400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX 570 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest