- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi9811
tag
válasz
worxland #141 üzenetére
Szia, Hol tudtad megvenni. Én előrendeltem, de még mindig nincs meg talán most pénteken. Ez már 1 hét csúszás. Azért rendeltem elő, hogy már 20.-án a kezembe legyen erre nincs. A Samsung meg csak sablon szöveget nyom. Elég amatőr húzás. Kezdek kiábrándulni. SES Győr-nél rendeltem.
-
worxland
addikt
válasz
VeryByte #140 üzenetére
Működik, szép, kicsi, könnyű (44mm, alu) az Amazfit Stratos után. Több infó még nincs, mivel két órája vettem. Lünettát szokni kell, meg a menüt is. Kijelző fél fényerőn is erős, AOD számlaptól függően használható (hasonlít a számlapra) vagy sem (ronda, egypálcás megoldás).
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Új tulajdonosoktól vélemény?
-
válasz
VeryByte #135 üzenetére
Attól függ, mire veszed inkább. Én a simát veszem, mert ahhoz szilikon szíj van és sokat sportolok, főleg azért kell az óra. A rozsdamenteshez bőr van, azt sporthoz mindenképp cserélni kellene, ha jót akarok.
Már cska ki kellene találnom, hol rendeljem elő, hogy biztosan legyen is 20-án. Note 10 tapasztalatok után nem biztos, hogy Samsung Store-ból érdemes, ha megjelenés napján akarja az ember kézhez kapni.
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Gondolkodom az előrendelésen, de kérdés, hogy melyik legyen, az aluminium 40mm-es vagy a rozsdamentes acél? Mi a különbség a kettő között? Mármint érzésre, súlyra, ... Miért jobb egy rozsdamentes acél?
Komolyan kérdezem. :-)Köszi,
G. -
bg612
tag
Magyar nyelvű felhasználói kézikönyvet tud valaki, valahol?
-
SeatZola
őstag
Közben kaptam egy elég jó ajánlatot egy Galaxy watch 46mm LTE-re. A dilemmám csak az, hogy egy watch 46mm lte-t 77eFt-ért vagy a watch active 2 44 mm-t duó töltővel 135eFt-ért? Az activeban az ECG tetszik jobban, a watchban meg a nagyobb akku és a picit sportosabb forma. Ha a duó töltő piaci árát leveszem, akkor az active lenne kb. 115-120eFt-ba. Ugye nem ér 40eFt-al többet az active, mint a watch? Nem tudom mit válasszak.
-
tomiii007
senior tag
Valaki rendelt már elő?
-
Atlantis
veterán
Azon gondolkodtam el, hogy csak az LTE-verzióban lesz hangszóró vagy mindegyiket lehet telefonálásra használni? Ha nem olyan autóval megyek, amiben vagy BT, praktikus lenne...
-
tomiii007
senior tag
Az miert van hogy pl extreme digital, aqua azt írja 2 ev garancia míg mediamarkt vagy speedshop 1 ev??
-
bg612
tag
Honnan lehet tudni, hogy melyik az e-simes?
Arra is van előrendelés valahol? -
tomiii007
senior tag
de akkor az ajándékot is vissza kell adni ?
-
tomiii007
senior tag
-
Csedit
aktív tag
válasz
Atlantis #106 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, egy hónapig használtam az elődöt, tetszett, jó is volt a mérete, de hátha nem lenne túl nagy a 44-es sem.
Lehet, hogy még kivárok és élőben felpróbálom mikor megjelent.
Vagy olyat lehet vajon, hogy rendelek egy nagyobbat, mivel netes vásárlás 15 napig eldönthetem, hogy kell-e, esetleg kicseréltetem egy kisebbre. -
Csedit
aktív tag
Én is gondolkodom egy ilyen óra vásárlásán, jó lenne előrendelésben megvenni.
Viszont nem tudom eldönteni próba nélkül, hogy a kisebbet, vagy a nagyobbat vegyem.
A 44-es lenne jobb, mert nagyobb a kijelző (az én koromban már ez sem mindegy, jobban látom) és az akkuja is biztos tovább bírja egy töltéssel.
De a 15 cm kerületű csuklómon nem tudom hogy mutatna.
Nagy a dilemma.... -
tomiii007
senior tag
https://www.samsung.com/hu/wearables/galaxy-watch-active2-r820-44mm/SM-R820NZKAXEH/
Hol vásárolhatom meg-re rákattintassz és ott lesz 220 és konzolvilág. Konzolvilágnál írják, hog jár a töltő
-
Atlantis
veterán
Egyelőre én ilyen akcióról tudok.
-
tomiii007
senior tag
Mi is fogunk, amit elindul itthon is normalisan az előrendelés.
-
tomiii007
senior tag
-
Szerintem jó lett, elegáns kinézet. A sportosabb nekem jobban bejön, de ezzel sincs semmi bajom.
-
-
Zé.
tag
válasz
Tigerclaw #86 üzenetére
A Vasárnapi töltés a siker kulcsa!
Hét napi üzemidő nagyon sok embernél a kívánatos! A Ticwatch Pro órában
kétrétegű / üzemű a kijelző. Okos üzemmódban egy nap, míg sima LCD óra
alapfunkcióban egy hét. Nyilvánvalóan kellene egy újítás! Például az óracsatba,
vagy az óra karpántban egy modul akku, mint a régi mobilok cserélhető
megoldásai. Ezeknek a helyére, a karpántba kerülhetne jóval nagyobb akku, hogy
az is hozzon egy hetes üzemidőt. Tehát külön lenne választva az órából a
tápellátás. Könnyen belátható, hogy a női, kisméretű órába ellentmondásos nagy
akkut tenni! Mellesleg a hölgyek meg eleve szeretnek karperecet, stb. hordani,
vagyis értelmet nyerne a csuklón hordott női karikák, miegyebek...
A vízállóság így persze nyitott kérdés... további újításra váró megoldandó feladat.
Áttörés lenne az egy hetes üzemidő, ekkor lehetne sikeres tömeg termék!..
,,Bocsánat mindenkitől, kicsit eltértem a tárgytól, --- egy kicsit a jövőbe." -
Atlantis
veterán
válasz
Tigerclaw #86 üzenetére
Nézd, én megértem, hogy csalódtál, rendben, de ne általánosíts...nekem Active 1 van és erre 45 órás átlagos üzemidő ígér a Samsung, amit teljesít is. Nem is vártam többet tőle...kicsit úgy érzem, nem tájékozódtál kellőképpen, mielőtt megvetted az órát, de ez nem a gyártó hibája.
Nem vagyunk egyformák, nekem még sosem akart lemerülni, pedig alvást is figyeltetek vele (más kérdés, hogy ez szerintem fabatkát sem ér). Este, amíg kajálok/tusolok, stb. feldobom töltőre a órát, annyi elég is neki. Igen, naponta töltöm, de kb. 60%-on van nap végére, tehát a beígért időt tudná, ha muszáj lenne.
Én amúgy nem szívesen hordanék több eszközt, ha egyben is megoldható a feladatuk.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ennek se lesz jobb az üzemideje. Az amit megad a Samsung, annyira vehető komolyan, mint az autógyártók álltal megadott fogyasztási és kibocsátási adatok 10 éve. Azt adnak meg, amit akarnak. Itt a kezemen az egyik elődje és az első napon se hozta az ígért üzemidőt...még közelítőleg se. Talán ha kikapcsolsz minden okosóra funkciót és még az óra megjelenítését is, akkor eléred azt amit vállaltak, csak akkor semmi értelme nincs megvenni és használni.
Jelenleg még az OLED kijelzők is túl sok energiát fogyasztanak...még úgy is, hogy fekete a kijelző nagy része.
Jóval nagyobb akku kell, vagy más kijelző technológia...esetleg kevesebb funkció. Annyi a különbség egy Apple Watch-hoz képest, hogy ők bevallják, hogy naponta tölteni kell.Én kivenném a pulzusmérő funkciót is ezekből és egy egyszerű, akár kijelző nélküli fitness karkötőre bíznám azt. A alvásfigyelés is ott bukik el, hogy nem kényelmes egy nagy bumszli órával aludni, illetve mikor töltöd, ha éjjel nappal használod? Semmiből se tartana a gyártóknak ha kettévennék a funkciókat és párban árulnának egy okosórát és egy vele együtt működő fitness karkötőt. Az utóbbi adná a pulzusmérést, alvásfigyelést meg lenne benne egy vibramotor az ébresztéshez. Kijelző azon max. egy kicsi csak időt mutató monochrom megoldás lenne, hogy hozzon folyamatos pulzusméréssel is vagy egy hetes üzemidőt. Ezeknek a helyére az okosórába kerülhetne jóval nagyobb akku, hogy az is hozzon egy hetes üzemidőt.
-
Csak az általam próbált órákat. Az rendben, hogy az optikai talán sosem lesz olyan, mint egy mellkaspánt. Ebből a szempontból a Polar-ok jók, ha akar az ember, hozzácsatlakoztat egy BT-os pántot. Viszont a Vantage széria nagyon nem éri meg a pénzt, amit kérnek érte, de most jött ki az Ignite, az érdemes lehet még egy-két szóra.
Bocsánat mindenkitő, kicsit eltértünk a tárgytól.
-
A többi, általam kipróbálthoz képest csak a Huawei volt, amelyik ilyet csinált. Olyan volt, hogy több is elveszítette a pulzust (na, az normális, ezért is kevésbé alkalmasak olyan sport alatti pulzusmérésre, ahol mindig feszül a kezed, (pl. súlyzós edzés, stb).
Eddig a Fitbit Versa, ami a legjobb ilyen téren, utána a sima Galaxy watch. Viszont előbbi meg a lépéseket becsli túl, utóbbi meg merül, mint állat (nem csoda, 42-esem volt, abban kicsi az akku).
-
Kékes525
félisten
Így már értem. Nekem is ezek a fontos szempontok. Ha veszek, akkor mindenféleképpen a nagyobbat fogom megvenni.
A 180-as pulzusszám nem az óra hibája, hanem a technológia sajátsága. Ez az egyes óráknál jobban, míg másoknál kevésbé jön elő. A pulzusszámot nem folyamatosan méri, mert úgy nagyon enné az akkumulátort, hanem mintákat vesz és átlagol. Mivel a szívritmus sohasem állandó 1 perc alatt sem, a mért eredmény nagyon függ attól, hogy mikor veszi a mintát. Így mérhet extrém értékeket. A nyugalmi ritmust viszont a legtöbb óra jól méri, mert ott kisebbek a szélső értékek.
Persze, ha ezt rosszul tudom, akkor majd megírjátok.
-
Igazad van, más is közrejátszott, mégpedig a pöttöm méret. Bár nagyon kicsi a csuklóm, még azon is nagyon picinek hat, ezzel együtt az akku sem fényes. Mindenesetre jól tettem, hogy nem vettem, most itt a 44-es méret
Viszont a Huawei Watch GT-ről meg azt mondták, micsoda jó a pulzus mérője. Hát máson biztos, nekem olyanokat mért, hogy egy sima egy órás szobaicajozás alatt ötször meghaltam, ebből háromszor a 180 feletti pulzus miatt, kétszer meg hogy már alig volt pulzusom szerinte
-
Kékes525
félisten
-
whited
addikt
Előrendeli hol lehet majd ?
-
hhenry
őstag
Jó ez a digitális lünetta de a rendes nekem jobban tetszik
-
AS
félisten
Tech2 szerint van benne hangszóró. Meg elég jó dolgokat mondanak róla.
Árazás is türthető még... -
Uuser
tag
A számlapok elérhetőek vajon Galaxy Watch-ra ?
-
Tigerclaw
nagyúr
Sajnos a Samsung órái sem. Mikor megvettem az S3-at, 3 nappal hirdették, de dobozból kivéve se tudott többet 1 napnál minimális szinte passzív használattal. Én vagy egy évvel a start után vettem, szóval volt idejük javitani bugokat, meg optimalizálni.
Aztán vagy fél év múlva jött egy egész jó firmware, amivel olyan 2, 2-5 nap üzemidő lett. Megint rá vagy fél évre meg áttértek erre a One UI vagy micsodára a Tizen helyett és most olyan fél-egy nap az üzemideje, random egyszer így, egyszer úgy, miközben csak számlap van automatán, meg BT üzenetekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én egy darabig inkább hanyagolom az okosórákat, a Samsungokat meg különösen. Az üzemidők túl rövidek és meg sem közelítik a gyári specifikációban megadott időket. Frissítések nagyon ritkán jönnek és gyakran csak rontanak a dolgokon. Gear S3 Frontierem van és az új OS miatt fél nap alatt lemerül még kikapcsolt számlappal is.
Az meg eleve nem normális hogy a Samsung még a folyamatosra bekapcsolt számlapot is úgy értelmezi, hogy két fényerő között váltogat. Nem tudom úgy beállítani, hogy egy hagyományos órát szimuláljon, mert amint inaktivitást érzékel azonnal alacsony fényerőre kapcsol.
Szerintem ennél is nyugodtan lehet úgy számolni, hogy naponta tölteni kell ha nem akarja azt látni az ember hogy folyamatosan semmit sem mutat az óra.
-
Atlantis
veterán
Meglepően gyorsan jött új verzió...egyedül a fém ház miatt gondolkodtat el a csere az Actvie 1-ről.
-
noro79
tag
Lehet sokat tud de nagyon nem szép.
-
tomiii007
senior tag
Kár, hogy üzemidőben kb ugyan azt tudja majd mint a sima active max 1,5 nap , mivel a hardvare ugyanaz....:(
-
eltonleonida
csendes tag
Az tény hogy a korábbi modellhez képest drágább. De ne hasonlítgassuk árban az apple watchoz. Még mindig van egy kb 40k árkülönbség. Másrészt apple watchot nem fogsz tudni párosítani androidhoz. Szóval totál felesleges összemérni a kettőt, mert úgysincs választásod
Egy Fossil vagy Ticwatch órához már előbb hasonlítanám. De az már megint más tészta.
Minden esetre minden benne van ami egy órában benne lehet, így szerintem teljesen jó az árazása.
Valaki aki jártas benne, arra válaszoljon nekem, hogy Apple watch és eközött mennyi különbség van feature és hardver terén? -
jacis
nagyúr
Nagyon tetszik. Kell egy ilyen.
-
worxland
addikt
válasz
guriga1234 #43 üzenetére
OK, köszönöm az infót. El vagyok maradva...
-
makikutya
csendes tag
A lünetta egy alap kifejezés órák esetében. Évtizedek óta ezt használják. Akit kicsit is érdekelnek az órák, azoknak alap kifejezés, egyszerűen mert ez a neve. Te pont egy google keresésre voltál attól hogy kicsit bővítsd a szókincsed. Aki az okosórákon keresztül ismerkedik az órákkal, azoknak is a lünetta és a korona két alapkifejezés, amivel találkozni fognak. Miért zavarnánk össze a többséget, egy kitalált új szóval, ha van egy bevett fogalom erre?
-
Kékes525
félisten
válasz
thebear007 #34 üzenetére
Ha az FDA hitelesíti, akkor a Samsung is. Az Apple watch-ot sem azonnal hitelesítette az FDA (0.5-1év után) Az Apple watch alapvető hibája, hogy nem bír el 24 órát, így alváskövetésre és kényelmes használatra alkalmatlan.
-
Kasya
nagyúr
Egy zafir uveget radobhattak volna ennyiert.
-
Kékes525
félisten
válasz
FuRiONight #30 üzenetére
Idővel talán olcsóbb lesz.
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
Nem pontosan értem, hogy miért másvalaki hibája, ha te nem értesz/ismersz valamit.
A lünetta egy szakkifejezés, mellesleg négy éve minden egyes Samsung okosóra tesztjében szerepel. Az ezzel kapcsolatos hírekben is, de azokat most talán nem listáznám.
Samsung Gear S2
Samsung Gear S3
Samsung Gear Sport
Galaxy Watch
Galaxy Watch Active (mert ott meg elhagyták ezt a megoldást) -
Kékes525
félisten
Az Galaxy Watch Active 2 mellett Galaxy Watch 2 is lesz?
-
Maxxy10
addikt
Az első szériát nem hiszem, hogy megéri lecserélni. Mondjuk az EKG csábító... Megvárok egy összehasonlító tesztet.
-
dionaea
őstag
Ez nagyon szép volt és nagyon kellett ide. Csak azt nem vágom ha ennyire megy az angol akkor miért itt kell cikket olvasni. Lehet hogy fellengzőiában ez érthetetlen cikk cím de nálunk, itt lent az alvégen tök érthető.
Az órához is szólva. Hát Samsung össze szedhetné magát és már kidobhatna valami olyan órát ami fejlődés az elődökhöz képest. Mert egyelőre ez csak van. Mondjuk, az tény ezekből többet kihozni elég nehéz.
-
törölt tag
válasz
FuRiONight #20 üzenetére
Az a baj, hogy ez legalább kinéz valahogy?
-
Ricardo
titán
válasz
FuRiONight #20 üzenetére
"Samsung is kezd elszállni."
Kezd?
Már a Galaxy fit e is olyan áron érkezett ami a tudásához, az adottságaihoz, és a konkurenciához képest is viccesen magas.A most érkező active 2 széria is hasonló számomra. Ezen az áron, ilyen üzemidővel komolytalan ajánlat.
-
David75
őstag
válasz
AliceWake #18 üzenetére
Ha már a címet se értem, akkor biztos lehetek benne, hogy te írtad a cikket.
Szerencsémre olvastam a cikket korábban angolul, szóval így most megtudom érteni az anyanyelvemen is.
Amúgy írhattál volna funkció gyűrűt is, angol nyelven érdekes módon sosem futok bele ilyen szavakba tech site-on, amivel még életemben nem találkoztam. Ez amúgy se az élet és irodalom, az se baj ha érthető a cím. Elnézést a kritikáért.
-
FuRiONight
addikt
A kezdőár kicsit!? húzós tekintve, hogy nem sok lényegi újítás van benne (minimális, tavalyi chipset tél) , az eredeti active-hoz képest. Ez az ár (44mm) már a Apple Watch S4 területe, és hiába jó az Active 2, azért nem egy szintén vannak. Samsung is kezd elszállni.
-
Predatorr
őstag
Vicces üzemidő.
-
hogabesz
aktív tag
"A 40 és a 42 milliméteres verzió is választható..."
44x44x... és 40x40x...
Most akkor mekkora az akkora?
-
Noukoum
veterán
Ha ennek a szériának is úgy lenegy az ára mint az elődnek, akkor nincs probléma.
-
Victoryus94
őstag
válasz
keszi1991 #10 üzenetére
A csak bluetooth-os modell esetében 2-3 napig biztosítja a működést, a mobilhálózatra önállóan kapcsolódó eSIM-es modellből pedig nagyjából 1,5 napos üzemidőt lehet kihozni.
(Elvileg ezt a 40mm-es verzióra értik - de a cikk, amiből kiolvastam nagyon google translate jellegű, szóval nem vennék rá mérget) -
Millerchris
tag
Tetszetős darab! :)
-
keszi1991
tag
Üzemidő?
-
tomiii007
senior tag
Kár, hangszoro még mindig nincs benne...és ez a sáv a szélén tényleg gyenge
-
Demonseed
csendes tag
Hanszóró még elfért volna benne, dehát a 3-ast is el kell majd adni valahogy.
-
törölt tag
Sötétszürke színben jól néz ki, de a többiben elég ocsmány a fekete sáv. Mint egy játékóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest