- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
gabor7th #136 üzenetére
Vírusom nincs dupla tűzfal,kémprogram,Nod32,Rotkit keresők vannak.
Folyamatosan ellenőrzöm remélem nincs be csúszva,de nem tartok tőle(#137) woland_y2k
Home,vagy Pro érdemes a játékok alá ?
Akkor egy évig várok addig csak foltozzák,ha lesz hiba.
Tesztnek jó.
Állítólag jóval gördülékenyebben mennek a játékok rajta,de a GTA 4 nem.
Mindegy a 5 jó,ha megy a többi nem zavarKöszönöm a segítségeteket
-
törölt tag
„de túl sok RAM-ot zabál szerintem”
???
Vesd már össze, légyszi, (#6) tothmaxy182 hsz-ével. Alig hiszem, hogy alapból a képeken látható ram-használat akárcsak felét is produkálná.(#92) t72killer
Ha csak az MSO formátumok „standard” használatát nézed, akkor bizony van társadalmi nyomás.(#94) King Unique
„leállás) tekintetében is elvernék.”
Lehet. Ősgagyi laptopom (Intel M530 1,73 GHz, 2 GB RAM, osztott vga, eredeti 80 GB-os HDD) Lubuntu 14.04-gyel 5-6 s alatt áll le.(#160) Glenda ↑
(#163) CPT.Pirk
Én meg most. A fenti cuccon ~50-52 s a boot. -
netpeti98
addikt
válasz
gabor7th #142 üzenetére
A blogbejegyzésed második felére reagálva:
A frissítés mindig kötelező lesz.(Ezt nem tudom, hogy gondolták mikor van, hogy összeomlik a frissítéstől.) Ha úgy döntenek, hogy az egész rendszert majd hip-hop átrendezik majd nem tudunk ellenállni.(dolgozókat meg majd lehet tanítani az új rendszerre.)
Ez max a Home felhasználókra igaz, ezért is hülyeség a dolgozók átképzését emlegetni. Vállalati környezetben lehet szabályozni a frissítéseket. Otthoni környezetben nem is akkora probléma, legalább mindenkinek fent lesznek a biztonsági foltok is, max a driverek szempontjából lehet problémás.
A clouddal való integráció is nagyobb lesz, ami az adataikat féltőket nem igazán nyugtathatja meg.
A cloud kikerülhető, ha nagyon félsz tőle. Local accountal jelentkezel be, és a beállításokban lehet szabályozni a dolgot. Így nem fog semmit feltenni a felhőbe, csak beállíáts kérdése az egész.
-
Dtomka
veterán
válasz
gabor7th #138 üzenetére
Egy cikk nem mindegy, hogyan fejeződik be...ezt a végére írtad és az emberekben ez a pár sor marad meg. Miért kell neked ködösítést kelteni? Ez sem fair...
A win 10-et a felhasználók véleménye alapján készítették. Pl eleinte a lomtár ikonja nagyon ronda volt ez így igaz:
Windows 10: túl rondák lesznek az ikonokWindows 10: a 10056-os buildben átalakul a Lomtár
És ez 1 dolog a sok közül.
Az MS nem hiszem, hogy még1x át szeretné élni azt amit a win 8 -nál. Tehát a win 10 valóban jobb lesz a 7 nél sokkal. De a 8/8.1 nél is.
Eleinte lehetnek/lesznek problémák, hiszen annyiféle konfiguráció létezik. Viszont régebbi gépeken is használható lesz.
"az eszközillesztők működnek, gyengébb/régebbi vason is élvezhető a Windows 10, ami sok esetben „out of the box”, azaz telepítést követően külön driverek nélkül is megfelelően használható."
Akármivel megbirkózik a Windows 10? -
Воланд
titán
válasz
gabor7th #140 üzenetére
omg.
"During a Q&A after the keynote, CEO Satya Nadella told reporters that looking at Windows as a service doesn't imply any changes in Microsoft's business model. Windows as a service is all about how Microsoft services Windows, moving forward, and not about how it plans to charge for it or how it will work with its partners." - [link]
"This is more than a one-time upgrade: once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device – at no cost." - [link]
"There is no change to the software licensing business model and the associated method or timing of customer billing or cash collections with the introduction of Windows 10" - [link]
jah, tenyleg kaosz.
-
King Unique
titán
Mert nem is kell, ez biztos, szal örülhetsz.
8.0 esetében nem, mert népszerűsíteni akarták a mobil rendszerüket is, de 8.1-nél már a userek igénye szerint voltak változtatások. A 10-esnél meg ném téma, mint mondtam.(#90) Kékes525: persze, hogy nem, mert már a 8.0 miatt, az egész rendszer le lett járatva. Tudod a celebes példa. Szerinted utána, aki elutasította, mki ki is próbálta, mert szerintem nem? Elég volt a híresztelés hozzá.
10-esben is ugyanúgy van modern felület, ennyi erővel a desktop vezérlőpult is meg fog állítólag szűnni és csak a modern appos gépház marad. Na meg desktop Photo Viewer is és helyette a modern fényképek alkalmazás van. Csak itt az a különbség, hogy mki ajnározza a 10-est, a szaksajtó is (divatból) és ez nagyon sokat számít.(#89) CPT.Pirk: felület terén is nyilván, a Kwin effektek eléggé ott vannak.
Nekem Cinnamon alatt is nagyon tetszenek az érzékeny sarkok funkciói, vagy virtuális asztalnál, az egérrel áthúzható alkalmazások, egyik virtual desktopról a másikra. Na ilyet a 10-es féle nem tud...
De arra is értettem, hogy sebesség (boot / leállás) tekintetében is elvernék.A játék dolog meg majd majd elválik, de az akkor is csak egy pipa lesz a sokból.
-
Ez egy kicsit magasröptű lett. Társadalmi nyomást windows használat irányában egyáltalán nem érzek, bár ha Mac-es lennék, lehet másképp jönne le a dolog. Ettől kezdve szabad a gazda. Hidd el, sem állásinterjún, sem a magánéletben nem lesz komoly károd belőle, ha linuxra alapozod a digitális életed
. Ismerek olyanokat, akik ezt teszik és szép karriert futottak be. Innentől egyszerű a képlet: ha nem tetszik, ne vesződj vele, ennyi.
-
King Unique
titán
Amiről beszélsz, az már 8.1 óta rendezve lett és a legelső 8-asnál is voltak rá bruttó 3 perces megoldások. A 10-esnél meg abszolút nem téma, ezt akarta a nép, megkapták. Az, hogy a jövőben mi lesz, azt még senki nem tudja, de előre nem kéne leírni őket.
Ha akkora szabadság, testreszabhatóság kell, akkor meg ott a Linux, mert az ilyen téren valóban sokkal jobb. Viszont az meg a fenti dolgokat alapul véve, más oldalról zár korlátok közé, amivel számolni kell. -
"Nem szeretnék egy havonta fizetős, a felhasználói visszajelzésekre nem odafigyelő Microsoft fogja lenni."
Senki sem kötelez rá. Attól függ, hogy mit csinálsz, vannak életképes alternatívák. Játszani pl lehet konzolon, ill valamilyen szinten MacOS-en is. Dolgozni sokan dolgoznak Mac-en és ubuntut is láttam már nem egy komoly ember melós gépén. Hidd el, a 2-300oldalas disszertációk nagyrésze nem M$-officeban íródik... Szóval mindig is léteztek alternatívák és fognak is létezni.
Amúgy pont a win8.1-win10 jó példa arra, hogy figyelnek a visszajelzésekre: win8-al elkezdett sírni a nép, hogy kell neki startmenü, de nagyon: a lehetőségekhez mérten 8.1-ben részlegesen visszahozták, 10-ben teljes életnagyságban kapsz egy startmenüt. 100-ból 99 rinya emiatt volt (köztük az enyém is).
-
Sinesol
veterán
Szerintem inkább a felhasználók életképtelenségével van a gond, azzal hogy órákig sirnak fórumokon, de a fél perces megoldásra nem képesek..
De ha még valaki lusta is, ott van a másik megoldás: egy gombnyomással tovább lépsz az asztalra...
Ne haragudj de nekem elég komolytalan és gyerekes az egész probléma.Én azt is el tudom képzelni, hogy a Microsoft nem hitte el, hogy enyire hülyék az emberek, hogy nem tudják, hogy egy gombnyomással tovább lehet lépni az Asztalra.
-
King Unique
titán
Nálam fent van Windowsok mellett Mint Cinnamon is. Igazán baba, vannak benne (sokkal) jobban megcsinált dolgok, mint pl. virtuális asztal stb. Azért az, hogy sok RAM-ot zabálna, az marhára nem mondanám, meg ugye mihez képest? Mert egy Windowsnál többet biztos nem és a Mint alap rendszerigénye is jóval karcsúbb.
De amit a kolléga mondott, az a fontos, mert olyan támogatottsága vsz sosem lesz, mint a Windowsnak. Így nem mindenkinek és nem mindenhova alkalmas. -
djculture
félisten
Én biztos hogy nem mert a cégeknek határtalan a profitéhsége. Első évbe beetetne utána megemelné folyamatosan az árát és mire feleszmélnél havonta a fizetésedet a microsoft számlájára utalhatnád. Oprendszerért office-ért egyszer kell fizetni, nem arra kell alapozni hogy ha kell a cégnek lóvé majd jól megemelem a havidíjat.
-
Ha ezt nézzük, a win7 is csak pár évig kapott rendes támogatást - főleg, ha az "örökéletű" XP-vel hasonlítjuk össze. Személyszerint egy SP2-t azért még vártam volna a win7-re, főleg, hogy a céges gépek 90%-a win7 (a maradék XP...).
Amúgy megint el vagy kicsit tévedve, pont a win10-zel próbálja a M$ a "rolling release" modellt bevezetni, extrahosszú élettartammal.
Kicsit körülnéztem, eléggé üldözési mániája van ennek az oldalnak
.
#51: "Szerintem kezdenek megszépülni az emlékek" - elképzelhető
Másik dolog, hogy nemigazán van most összehasonlítási alapom, 99%-ban SSD-s gépet használok (vagy az otthoni asztalit, vagy az ssd-s céges notit - nem tudom már egymás mellé tenni a régi XP-s notit a mai géppel - elnyelte a kuka
).
-
sagem
addikt
Nem kell..a világ már nem errefelé halad, s ezt a Microsoft is megértette. Az Apple sem kér pénzt a nagyobb frissítésekért, már nem az a világ járja. Majd máshol hozzák be a bevételeket, lesz ilyen-olyan-amolyan MS szolgáltatás, na meg persze Office és társaik továbbra is fizetősek lesznek, ráadásul szeretnék megvetni a lábukat a mobilok piacán is, ebből a szempontból is fontos nekik, hogy sok gépen új windows fusson.
-
Senki sem mondta, hogy forradalminak kell lennie (legalábbis én nem hallottam ilyesmiről). DX12, startmenü, kis csiszolgatás a kaszni alatt oszt csókolom. Személyszerint nem is kivánok mérföldes ugrásokat, aminek a vége egy bughalmaz (ld a vista startja).
Per: gondolom le van ez írva az eula-ban ügyesen, hogy bevédjék magukat. Miután akár a ~6éves win7-ről is ingyen megy a frissítés, sztem nem olyan óriási probléma, ha terelik a népet - ha jól műkszik a rendszer.
" Ígyhát a Windows 10 igazi forradalma az lesz, hogy majd olyan rendszer lesz, amiért mondjuk havonta kell majd fizetni. " - semmi ilyenről vagy hasonlóról nincs szó. OS-tekintetében egyre inkább abba az irányba mennek el, hogy a magánember a gép árában fizesse ki a rendszer árát, csak a lego-PC építőknek kell külön licenszet venni.
-
King Unique
titán
Nem tudom, igazából ezt ők döntik, megtehetik, nekünk sajnos nincs beleszólásunk.
Milyen hiányzó újdonságokra gondolsz? Mert azért, amit ígérgettek, az szerintem kb. benne van. Az, hogy Cortana nem megy magyar régióval, az már más dolog...
Mért kéne havonta fizetni?? Teljesen ingyenes 1 évig a váltás és utána a használata is, ha egyszer váltottál rá, akkor állítólag a jövőben sem kell fizetni a nagyobb frissítésekért. Legalábbis home felhasználóknak nem.De az valóban igaz, hogy nagyon sok volt eddig a ködösítés és, hogy főleg a Start menüvel akarják az 1 bites usereknek eladni a rendszert, lásd doboza [link], az is kissé nevetséges...
amúgy vigyázz, mert mindjárt neked ugrik a sok MS-fan ilyen kijelentéseknél... már látom meg is történt
-
-
King Unique
titán
Szerinted? Igen így...
A Win7 alapvető támogatása 2015 januárjában megszűnt, az nem kap, csak 2020-ig biztonsági javításokat. De a Win8.1-nek 2018 januárjáig van mainstream támogatása [link], ameddig elvileg kapnia kéne még funkcionális bővítéséket. De az MS nyilván nem fog bele a DX12-t és egyebeket pakolni, hanem a Win10-be tesznek bele minden újdonságot, hogy ezzel is ösztönözzenek a váltásra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Motoros topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Elektromos cigaretta 🔞
- Lexus, Toyota topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged