- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
válasz
t72killer #78 üzenetére
Szerintem a Microsoft külön örül a Start menü mizériának mert szereti ezzel elkenni a többi problémát... /
Nézd az a helyzet, hogy a mai társadalom sokmindenre kötelez ha benne akarsz élni. Sok mindenre amire azt mondják nem kötelező az bizonyos értelemben nem kötelező, de akkor kiirodsz részben a társadalomból és hátrányok érnek. Nem kötelező pl. Facebookozni, de egy állásinterjún ez hátrányod lehet. Én Windows használó vagyok nem akarok Linuxozni, de azt szeretném, hogy a Microsoft legyen tekintettel az emberekre és ne csak a saját vizióit kergesse. Windows 8 esetében pl. bukott. Persze megtehette, mert hatalmas cég, de pl. emlékezzetek a Nokia-ra; az is mekkora volt egykor és ő is megtethhette, hogy bukjon nagyott, de nem egymásután sokszor. -
sb
veterán
válasz
t72killer #27 üzenetére
Én az ellenkezőjét látom.
Mondjuk Chrome-ot nem használok, de az FF nem indul lassan. Más is jóval gyorsabb, de ami meg alapból lassú azon semmi nem segít. Pl. újabb .net-es csodák, egy SSMS ugyanúgy 15-30mp között van egy 8 magos Xeonon 64GB rammal is mint egy i3-on. Ahogy a .net frissítések is k* lassúak.A többi progi viszont pörög.
(Másik topicban volt szó róla kinek melyik win a favorit, ezt az XP imádatot sem értem. Nagyon jó volt az előzőekhez képest, de 1-1.5 év használat után sehol nem voltak az eredeti boot idők és alap rendszerbetöltési idők amiket írsz. Egy win7-win8 meg évek alatt se lassult be. Win8 pedig ugye külön téma a gyors bootjával (SSD-n és fast booton felül is.))szerk: A 4200-es noti hdd meg külön vicces nekem. 5400rpm-mel is (ha mondjuk 5-6 progi el is indul boot után) egy örökkévalóság az indulás. XP-n is. Szerintem kezdenek megszépülni az emlékek...
-
sb
veterán
Win 8/8.1 is 800MB körül foglalt nálam install után 2GB-os gépen. (4GB-tal 1.1-1.3GB között ugyanez).
Viszont veszettül swappelt nagyon sok mindennél. Töredéke volt a használati sebesség a 4GB-os rendszerhez képest. Sajnos hiába "húzta meg" magát kis helyen, a swap sok volt. Még az is lehet, hogy jobb lenne többet foglalnia... (csak ne android módjára)
A ki-bekapcsolásokról:
Én is azt mondtam még a win8-ra (+SSD-re), hogy nem izgat a bootidő napi 1x. De megfordult a helyzet: ha elindul 10-15mp alatt akkor többször kikapcsolom a gépet ha nem kell. Otthonit legalábbis.Munkahelyen fordított a dolog: ott én is akkor restartolok ha muszáj. A több nyitott progit kényelmesebb megtartani egyébként. Sajnos nem csak update-nél kell a reboot. Kb. 2 hét uptime alatt a win7, win8.1 is eljut oda, hogy kezd furcsaságokat művelni. Ha nincs restart akkor 2.5-3 hét alatt általában olyan hibába fut bele ahonnan csak fizikai kipacs gomb hozza vissza végül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged