Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
asimon
tag
Sziasztok!
Anno mikor megrendeltem a Marsot, rendeltem hozzá egy füst színű, átlátszó kemény hátlapot, ami ma jött meg.
A telefon már nincs meg, így ha esetleg valakit érdekelne írjon rám. -
Ogard
tag
Megjött ez az üveg:
http://www.gearbest.com/screen-protectors/pp_495890.html
Ne vegyetek ilyet, egyrészt nem fekszik fel a szélekre, de ezzel még talán együtt tudnék élni, (működő kijelzőnél nem annyira zavaró) viszont érzéketlen lesz tőle a képernyő, vagyis egyszerre csak egy érintést érzékel, azt is alig-alig, úgyhogy használhatatlan.
Ha valaki tud jobbat, írja meg. -
thxer
aktív tag
válasz
darvinya #694 üzenetére
Az USB - Jack átalakítóban van egy DAC. Addig a pontig digitális jel megy, a 3.5mm-es csatlakozóra már analóg kerül. Azért hívják losslessnek, mert a telefont így digitális, tömörítetlen, veszteségmentes jel hagyja el, az átalakítóban lévő DAC és áramkör minőségétől függ a 3.5mm-es csatlakozón megjelenő jel minősége.
Olvasnivalók a témában:
Continual Digital Lossless Audio
USB Digital AudioAz a különbség, hogy nekem ez a DAC a fejhallgatóba van beépítve.
-
thxer
aktív tag
válasz
darvinya #690 üzenetére
Van egy olyan fejhallgatóm, ami Bluetooth/USB/Jack (Sennheiser Urbanite XL), ehhez rendeltem még régen olyan kábelt, aminek az egyik vége USB-C, a másik micro usb, így nem kell átalakító, de megy azzal is.
A Vernee-vel jól működik mind a három csatlakozással.
Van egy USB-C OTG kábelem, amit linkeltem, azzal megy a pendrive, plusz azon is rá tudom dugni a fejhallgatót, úgy is megy.
Ami nem megy vele az USB-C HDMI/DisplayPort adapter, gondolom nem tudja a SOC kezelni a video kimenetet. -
darvinya
titán
Ma megjött LeEco 2 Max USB-C 3.5 jack átalakító.
De nem működik LossLess(Veszteség mentes) zene lejátszás, azaz nem kapcsol át.
Ez is besorolhatjuk bug-ok közé.
Próbáltam hivatalos fórumba írni, de csak PC-n lehet avatárt berakni, addig nem enged.
Ez kicsit cinkes 2017-ben.Bug-ok v7 alatt:
-3.5 jack hangerő hiba, normál fülhallgatónál
-OTG csak addig működik, ameddig nem töltjük/USB csatlakoztatjuk, s csak újraindítás segít
-USB-C-n nem működik LossLess(Veszteség mentes) zene lejátszás
-Naptár értesítő hang csak próba képpen működik, azután csak 0.5mp hangjelzést ad -
darvinya
titán
1. Nem írtad BT problémnál, hogy app is van emiatt hiba megoldás javaslat nem lehetet
2. Igen pirosan villog, ha 15% alá merül, az összes többihez külső app kell, mert alapból kék értesítő.Carbon59
Nincs.
Talán Apollo Lite (ami most akcióban is van), vagy Xiaomi Redmi Note 3 SE. -
törölt tag
Sajnos a "bizonyos üzletnél" nem kapható többé a Mars, így a hibás wifimodulos telefonom árát visszafizették
Tud valaki hasonló árkategóriában szintén ilyen vagy ennél jobb paraméterekkel rendelkező készüléket ajánlani? Köszönöm
-
pluhm
aktív tag
Üdv! Korábban említettem itt a telefon kapcsán bluetooth kapcsolódási problémát (Garmin FR230 sportórával). Mint kiderült, feltehetően a Garmin Connect nevű program okozhatta a gondot, nem a telefon bluetooth antennája, mivel amióta frissítették az említett programot, teljesen stabil a kapcsolat.
Az értesítési LED színeit be lehet valahogyan állítani? Nem szeretnék külön programot telepíteni ezért, hátha tud valaki valami egyszerűbb megoldást. Pl. olyan beállítási lehetőség érdekelne, hogy pirosan villogjon, ha egy bizonyos százalék alá megy az akku kapacitása. Vagy pl. más színnel jelezzen az értesítések esetén (sms - kék, viber üzenet - lila, e-mail - narancs...stb), ha egyáltalán van ilyenre lehetőség, mert hát nem is biztos, hogy tudja ezeket a színeket mindet.
-
törölt tag
válasz
darvinya #675 üzenetére
Köszi a tippeket! Megpróbálom majd a youtubeos Gearbestes ujjkalibrálós videó alapján is
Sajnos a készülék viszont wifi hibás. Se 6-os se 7-es androiddal nem stabil a wifije. Eldobálja a jelet, és csak 2-3 m-es távolságban a routertől hajlandó normálisan üzemelni. Egyszerre lett véve 2DB Mars, abból az egyik makulátlanul működik, a wifi is tökéletes a maga módján. A másiknál viszont katasztrófa... Mind a kettőn 6-os és 7-es droid is volt már, a külömbség szemmel látható a két telefon között ahogy wifiznek. Sajnos így vissza kell vigyem a rosszat, reményeim szerint egy újat kapok helyette, mivel benne vagyok még a 72 órás garis történetben
Bosszantó, de ez van sajnos :/
-
Cyberslider
őstag
A franc tudja, nálunk mind a kettő teljesen jó. Szerintem.... újja válogatja!
-
Faterkam
addikt
válasz
darvinya #675 üzenetére
6.0 alatt is használhatatlan az ujjlenyomat érzékelő. A Youtube-os, direkt Marson készített videó által felvett metódus alapján is! Nálunk lemerítette a telót egyszer teljesen, mert úgy érzékelte a szekrényen, hogy folyamatosan fel akarja oldani valaki. Kikapcsolva, jobb lett az akku idő is! (nálunk ez a 2. Mars, az első 7.0-ás volt, ott sem volt jobb az érzéklelő!
-
darvinya
titán
válasz
#40178219 #674 üzenetére
Mivel nem nagy gyártó így nem tudják gyorsan küldeni frissítést/javítást.
Ujjlenyomat olvasó nálam tökéletes.
Nálad valami más gond lehet, pl:
-tiszta kézzel viszed be a mintát, de nem azzal próbálod feloldani
-mindig ugyanazzal ujjlenyomat részletet vitted be, de nem azzal próbálod feloldani
-bevitelkor enyhén érintetted bevitelkor, de erősen érinted feloldáskor
-stb hiba -
törölt tag
Sziasztok, van valakinek információja mikor frissítik a telefont és javítják a bugokat? Lassan 5 hónapja semmi javítás, pedig a gyártó 1-2 havonta megjelenő frissítéseket, javításokat ígér. Az ujjlenyomat olvasó mitől ilyen kritikán aluli? Konkrétan használhatatlan... 7es droid, és többször reseteltem a telot. Teljesen gyári, nem rootolt, flash toolst sose látott még... Ezeket leszámítva zseniális telefon!!!
-
thxer
aktív tag
válasz
darvinya #670 üzenetére
"The Android tree includes test-keys under build/target/product/security."
Forrás: https://source.android.com/devices/tech/ota/sign_buildsÉrdemes elolvasni a bejegyzés többi részét is.
Hogy miért probléma hogy bármilyen frissítés felmegy? Tetszőleges kártevőt el lehet így juttatni a telefonra, ami ellopja az összes jelszavad, sms-ed, távvezérlési lehetőséget ad , stb.
-
thxer
aktív tag
válasz
darvinya #637 üzenetére
Légy szíves ne terjeszd a hülyeséget, nincs olyan hogy fizetnek a gyártók hogy menjen az app, néhány egyértelmű feltétel mentén történik a vizsgálat. A Vernee Mars-on azért nem megy, mert a gyártó test-key-el írta alá a ROM-ot, nem pedig release-key-el. A test-key publikus, mindenki által ismert, bárki alá tud vele írni, így bárki módosíthatja is, vagy csinálhat OTA frissítést ami hivatalosnak tűnhet, ez biztonsági kockázat. Ezzel szemben a release-key-t csak az adott gyártó ismeri, csak ő tud OTA vagy bármilyen frissítést kiadni hozzá.
-
Blend7605
csendes újonc
válasz
Cyberslider #667 üzenetére
Igen, ez most nagyon megnyugtatott, mivel napi szinten buszozok és sokat hallgatok zenét.
Csak sajnos a youtube videókat még nem lehet lehalkítani, de az kevésbé fontos, ott a hangszóró. Attól még várom a javítást. -
Blend7605
csendes újonc
válasz
Cyberslider #665 üzenetére
Beszarás! A Power amp-al tényleg műkődik!!
Ezer hála!! 😁😁😁 -
Cyberslider
őstag
válasz
Blend7605 #664 üzenetére
Páromnak egy SONY fehér fülese van (tipust nem tudok) azzal megy jól, sőt, van egy másik is neki, azzal is megy(!) de az is SONY. SONY-VERNEE örök barátság! Android 7 van neki is.
Ebből még nem lehet következtetéseket levonni, lehet szerencse is, illetve fent van neki a Poweramp fizetős app is, azzal hallgat zenét, de ez nem tudom számít-e valamit, lehet semmit sem.
A frissítésben biztos javítani fogják mert tényleg sokaknak van baja vele, és igen, 6-oson jól működik ezt is többen mondták már. Sőt előzőleg általam belinkelt tesztben több problémát is a 7-es Androidra fognak rá (ujlenyomat olvasó!).
Ezzel kapcsolatban, nekem jól működik, páromnál elején nem nagyon ment, ki is akarta kapcsolni, de azt mondja minthe egyre jobb lenne
Tanul a kicsike vagy nem tudom
-
Blend7605
csendes újonc
Eddig úgy tűnik iphone headsettel működik. Ha még esetleg valaki leírná hogy ő milyet használ amivel működik, azt meghálálnám.
Bluetooth-os füles is képbe van, arról is jó lenne tapasztalat ha valaki olyant használ. -
Blend7605
csendes újonc
Orvosolható valahogy vagy várjam a csodát egy frissítés képében?
-
Blend7605
csendes újonc
Felmerült egy probléma, miszerint ha csatlakoztatva van a headset, max hangerőn szól a zene/játék, hiába teljesen le van véve a hangerő. Valakinél fordult már elő ilyen?
-
Blend7605
csendes újonc
Mellesleg a sim tálca nehézkes használatát egy
az egyben elfelejteném, mivel gyerekjáték volt kivenni és visszatenni, pedig ez az első tűvel kiszedhető sim tálcás telefonom. Úgy ment vissza a helyére, ahogy az meg van írva. -
Blend7605
csendes újonc
Nos hát egy kis szösszenetet leírnék ide a telefonnal kapcsolatban. Ma sikeresen megjött és be is laktam ahogy azt illik. A hangszórójában kellemsen csalódtam, sokkal rosszabra számítottam, de egyáltalán nem tenném a rossz kategóriába, teljesen korrekt. A kameráját sem értem miért húzzák le, gyönyörű képeket csinál.
A multitasking pedig valami mesés. Modern combat 5, World of Tanks és Hearthstone együtt se kottyan meg neki. Nagyon stabil, gyors készülék, a kijelzője és maga a telefon kialakítása és anyaga pedig messze tökéletes.
Ha így folytatja a Vernee még sokat fogunk hallani felőlük. -
pluhm
aktív tag
-
xprsgd
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete használom a telefont, eddig nagyon tetszik.
Lenne 1-2 kérdésem:
ingyenes kamera programot melyiket tudnátok ajánlani? Az eredeti nem túl jó. Olvastam már, hogy volt ajánlás, csak nincs kedvem annyit visszaolvasni
Videó módban, hogyan lehet kikapcsolni a vakut?Másik: kaptam az eustocktól eredeti flip tokkot, de egy kört hagyott a fólián.
Nem sérült a kijelző, mivel csak a fólián hagyta meg a nyomot, de eltüntetni nem tudom. Valakinek ötlete?Válaszokat előre is köszönöm.
-
darvinya
titán
válasz
Cyberslider #652 üzenetére
Majd meglátjuk.
Minek +1 teszt, mikor itt is van róla. -
Blend7605
csendes újonc
Jobb a 8H-s fólia méretben, mint a 9-es? Mennyire zavaró, hogy a 9-es kicsit szűk rá?
-
Faterkam
addikt
Nem volt hosszú életű a Mars! Az Eustockon már ki is futott!
-
darvinya
titán
1. Nem írnám, ha faszság lenne
2. Van/volt tapasztalatom vele, és alig vártam, hogy megszabaduljak (az egyik legjobban)lehúzó bandától.
3. Inkább az ilyen berögződés a gond, s emiatt vagyunk kiszolgálója bankoknak
4. De hajrá, s majd mikor „neves” gyártói készüléken sem fog futni, akkor ne sírj.
(Persze azt már elfelejtették, hogy legtöbb ilyen készüléket támadnak meg, és ezek a legfertőzöttebbek) -
asimon
tag
válasz
darvinya #637 üzenetére
Szerintem f@szság amit írsz! Max azt tudom elképzelni, hogy beleírták a kódba, hogy erről a 6-7 gyártó készülékéről, ha nem rootolt telefon, akkor lehet regisztrálni.
Hogy mennyire jó vagy rossz bank, mindenki döntse el maga. Jellemzően meg az hogy az OTP szar/drága olyan közmondás, mint a francia autót ne vegyél... Mindenki csak fújja, de valós tapasztalata nulla, de "okosnak" könnyű lenni...
Biztos, hogy nem olcsó, de nekem eddig bevált, és egyelőre olcsóbb egy vacak kínai telefont lecserélni, mint bankot váltani, bármennyire is nem értek egyet az app politikájukkal! -
darvinya
titán
válasz
Cyberslider #636 üzenetére
Sajnos így van, mert kicsit pénzéhes lett.
Egyik legdrágább bank, s most még így szerettek volna több pénzt beszedni.
Csak mint írtam telo gyártók sem hülyék. -
Cyberslider
őstag
válasz
darvinya #635 üzenetére
Azért nehogy már a bank mondja meg, milyen telefonom legyen. Ilyen esetben a bank-al bontanám a szerződést, nem orrlógatva vennék másik telót. Hát nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát! A bank van értünk, nem mi vagyunk a bankért. Külön fájdalom, hogy magyar bank...
-
darvinya
titán
1. Nem hirdetünk fórumban
2. 20.000Ft-ért vinném
3. 3 hónap múlva szerződés forduló után kíváncsi leszek mennyi telo gyártó fog tovább fizetni.
Ugye visszájára is fordulhat a dolog, mert ha nincs min futtatni az app-ot, akkor számla tulajdonosok mennek tovább, s végén bank fizet telefon gyártóknak -
asimon
tag
Sziasztok!
Hátha kell valakinek
Eladó a pár napos Marsom, elég jó áron (40e)!
[Hardverapro link]
A készüléknek semmi baja, még fóliás, de nekem nem jött be, ezért adom el, az ár pedig azért ennyire nyomott, mert nem akarom, hogy sokáig benne álljon a pénzem. -
zst
tag
válasz
Robit Sakraf #631 üzenetére
Ugyan ez van nálam is. A routertől kb. 2 méterre 1 falon keresztül sem jó a jel. Kérdés az hogy ez hardveres gond vagy egy egyszerű szoftveres javítással orvosolható-e?!
-
zst
tag
Üdv!
Megérkezett a kicsike. Hihetetlen jó minőségben összerakott telefon. Tényleg prémium a minősége. Viszont egy problémám akadt vele. A wifi jel erősség. Sokkal gyengébb mint a régi Lumia 735-n volt. Ahol a Lumia még jelet talált, ott a Mars már nem is észlel semmit. 1 falon keresztül már csak fele akkora a jel, mint az előzőnél volt. És ahogy észrevettem az 2,4 és 5 Ghz-nél is hasonló a helyzet. Mindegy hogy Linksys vagy Tp-Link router, a gond mindkét esetben fent áll.
Találkozott már valaki ilyennel??
Üdv!
-
darvinya
titán
Ma válaszoltak FB-n, hogy pontos dátum nincs mikor adják ki v7.1, de hamarosan.(és kérték várjak, meg az első cég aki válaszolt is ami nagy plusz pont)
-
Faterkam
addikt
válasz
Cyberslider #613 üzenetére
Az is 7.0-ás?
-
Cyberslider
őstag
Megjött a második Vernee Mars a családba!
-
darvinya
titán
Használd egészséggel más készüléket.
Aztán ne csodálkoz, hogy egyszer csak azon sem fog működni.Cyberslider
Könnyen át lehet térni régi rendszerre, de mint írtam v7.x alatt ezt a fajta biztonsági megoldást nem megbízhatónak írja Google emiatt maga inkább tiltja ujjlenyomat megléte mellet.
-
Dévacsen
senior tag
Nagyon érdekes dolog ez az üveg téma,tele van a net a különböző üvegek dicsőítésével,tesztekkel stb...évek óta,mégis az első hogy mindenki fóliát vesz a telóra,meg tokot.De minek ha olyan jó az üveg,mint a gyártók hirdetik,Gorilla Glass..úgy hirdették,jobban bírja mint a zafír üveg.A másik dolog,én mint egy egyszerű ember,honnan tudom milyen üveg van a telómon,hol tudom leellenőrizni,a gyártó azt mond amit akar,én azt nem tudom úgy van e,ha csak nem abból hogy miként viseli majd a gyűrődést.Pl: a 6 éves nokiámon amit használok mai napig,Gorilla Glass első verziója van,soha nem használtam fóliával,sem tokkal,zsebben hordom,csak őt magát,és 6 év alatt még csak mikro karc sincs rajta,így hát kénytelen vagyok elhinni hogy valóban Gorilla Glass üveg van rajta,az idő megmutatta.Nem bántásból írtam,csak éredmes elgondolkodni,mert itt valaki,vagy valakik hülyére veszik a jó népet.Tehát az észrevételed maximálisan jogos.
-
Faterkam
addikt
válasz
Cyberslider #588 üzenetére
6-os on működik rendesen
-
SirKero
őstag
Hol van benne az elektronikus iránytű
-
zst
tag
Sziasztok.
Ezt a telefont lehet tölteni hagyományos (nem a hozzá adott gyors töltő) töltővel? Nem szeretném idő előtt "lefárasztani" az akksiját. Vagy van rá opció, hogy milyen módban töltsön (normál / gyors)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MIUI / HyperOS topik
- Bundle topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4800MQ I 8GB I 500GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest