- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
Robit Sakraf #796 üzenetére
Többire.már van.?
Amúgy ilyen kis cégtől mit vársz, mikor nagyok is frissítésekkel küzdenek. -
Robit Sakraf
tag
A frissítés csak nem akar érkezni. Már kijöttek egy rakat új típussal de erre nem küldenek 7.1-et.
Elég dühítő -
xprsgd
csendes tag
Sziasztok! Megjött az üvegfolia. Alirol rendeltem. Sajnos a széleken nem teljesen fekszik fel. Valaki rendelt olyat ami tökéletesen megfelelő?
-
Cyberslider
őstag
Szóltam.
Borzasztóan bosszant, mert nagyon jó a teló, épp irni akartam hogy mit kibír karc nélkül... Szerintem sima ragasztással javítható, de sajnos most kezdődik a nyári szezon, és ilyenkor 0.00 időm van a nyarat meg nem akarom bevállalni vele, ne koszolódjon, nedvesedjen ki tudja - így elengedem.. jobb lesz így neki. Túl rossz vagyok hozzá -
-
Faterkam
addikt
A Telenoros kártyán lenne 500Mb net, de a Marson nincs mobilnet forgalom. Wifi megy rendesen, a mobilnetet még nem próbáltuk ezen a telón. 2 Sim van benne, Voda és Telenor, Telenor az 1-es. Erre van állítva a mobilnet, 3G-ről a lakásba lemegy E-re és semmi.
-
Cyberslider
őstag
Köszönöm. Akkor megyek sim-et cserélni nano-ra és nyugdíjazom a régi Samsung telefont
-
darvinya
titán
válasz
Cyberslider #778 üzenetére
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Cyberslider #778 üzenetére
Elméletileg teljesen mindegy. Mindkét sim foglalt tudja a 4G-t. Nálam is a 2.-ban van a netes kártya és nem érzékelem ,hogy bármi hátránya lenne.
-
Cyberslider
őstag
Második SIM-et szeretnék a készülékbe rakni, ez ugye egy nano sim lenne. Kérdésem, ha azt szeretném, hogy erről a nano sim-ről menjen a net, az minden további nélkül működőképes? Teljes sebességgel fog menni? Vagy érdemesebb az 1. sim foglalatba helyezni azt a kártyát, amiről a net fog menni? (A másikon egyáltalán nem lenne net).
-
darvinya
titán
Már megbocsát, de BT-n nincs olyan kifejezetten fej/fülhallgató.
Itt szabványokról van szó, s mikor nincs zene hallgatás, akkor nem azon megy kommunikáció.Én pl: BT Headset-emből indultam ki, ami kihangosító is egyben, mert híváskor az működik.
Van a kedvenc gyümölcs márka, aki szeret még ebbe is belerondítani, és azoknál fordul elő csatlakozási gond.
Mert ezek szeretnek állandó „létezem” energia pazarló módon működni, ami android-on nincs. -
pluhm
aktív tag
Üdv!
Sajnos az én telefonomnak használhatatlan a Bluetooth-ja. Mint már korábban írtam, az órámmal folyamatosan megszakad a kapcsolat, sokszor nem csatlakozik hozzá újra, csak akkor, ha az órával és a telefonnal is "elfelejtetem" mindkét eszközt, és újra párosítom őket, de ez is csak ideig-óráig jó. Ebbe már beletörődtem, meg darvinya fórumtárs meg is magyarázta, hogy ez nem a telefon hibája, hanem az Android rendszeré. De sajnos nekem nem csak telefonnal rakoncátlankodik. Vettem egy autós kihangosítót, amivel hamar össze is párosítottam, jól működik, de időnként eldobálja, tehát lecsatakozik róla, ugyan úgy, mint az órám esetében, elveszíti az eszközt. Persze a kihangosító ilyenkor egy idő után kikapcsol magától, mivel azt érzékeli, hogy nincsen hozzá telefon csatlakozatva. Én meg csak csodálkozom, hogy bejövő hívásnál nem működik a kihangosító..... Most bizonyára többen majd válaszolnak, hogy nekik jól működik a BT pl. egy fejhallgatóval, csak szerintem azzal nem lehet összehasonlítani az én esetemet. Egy fejhallgató esetén folyamatos az adattovábbítás a két eszköz között, tehát nincsen "üresjárat". De egy kihangosító, illetve egy óra esetében előfordulnak holtidők, és szerintem ez lehet a hiba. Én az energiatakarékosságra gyanakszom, tehát azért dobhatja el a telefon az eszközöket, mert ha nincs kommunikáció közöttük, akkor ő inkább leválassza magát az eszközről, gondolom akksi kímélés miatt. Az akku optimalizálásnál minden BT-hez, illetve az órámhoz kapcsolódó program (Garmin Connect), alkalmazás esetében az akku optimalizálást kikapcsoltam, de sajnos a probléma nem oldódott meg. Kérem, aki tud értelmes magyarázatot, illetve megoldást a problémára, az ossza meg velem.
-
SirKero
őstag
válasz
Faterkam #763 üzenetére
A családban van szintén egy Mars ami ugyan ezt a hibát produkálja. Sima youtube zenehallgatás alatt is olyan szintre melegszik,hogy tojást lehet rajta sütni. A kép alsó felső széle elkezd barnulni de később az egész kép becsíkozódik. Már leadva garanciális javításra kíváncsi vagyok mit csinálnak vele mert a gyári flip tok kerek kivágásának a nyoma is megmaradt a képernyőn úgy hogy a gyári fólia rajta volt
-
Faterkam
addikt
Na most írt egy Mars tulaj barátom, hogy 5-10 perc FPS játék után nagyon meleg a teló, és pixelhibák jelentkeznek a kijelzőn. Fehér háttéren látszik igazán :/
-
darvinya
titán
Na…úgy néz ki a töltőfej beadta kulcsot.
Vehetek egy másikat, nincs kedvem garanciával foglalkozni, mert WayteQ-es szerelő nem.válaszol pedig EUStock-os adta meg @ címét. -
darvinya
titán
válasz
alvarezfan #748 üzenetére
Vagy vírus tönkre tette szerverüket, vagy nem.lesz több frissítés, vagy frissítés fog jönni.
-
alvarezfan
csendes tag
Sziasztok! Egy napja frissítés ellenőrzésekor a Mars kiírja: Hálózati kapcsolat sikertelen. Korábban az volt, hogy a rendszer naprakész. Én 7-es Androiddal kaptam a telót.
-
Robit Sakraf
tag
Sziasztok. Nálam a Bluetooth és az ujjlenyomatolvasó rendesen működik. Viszont a közelség érzékeléssel nálam is gondok vannak, na meg a wifi az szerintem harmat gyenge.
Én is azt hittem gyorsabban küldenek javítást, pláne hogy olyan gyorsan kiadták a 7.0-t. -
darvinya
titán
Nem vagyok semmilyen megvédője.
Bluetooth: ez android 7.0 hibája, nem Vernee-é
Ujjlenyomat olvasó: nekem megy, neked nem, de nem az én ujjamat hordod így nem tudom milyen tied és valójában szenzor-e a hibás
Közelségérzélelő: nálam soha nem fordult elő, hogy ne érzékelte volna, de van tesztelő app, amivel látható jelzéssel próbálhatod kiAkkor hibás a készülék, vagy user nem tudja használni.
Ad el és vegyél olyat ami neked megfelelő, van választék. -
pluhm
aktív tag
válasz
darvinya #744 üzenetére
Ne haragudj darvinya, de megkérdem: te a Vernee Mars hivatalos "megvédője" vagy?
Azért kérdem, mert bármilyen negatív kritikát ír valaki erről a telefonról, megpróbálod azonnal megcáfolni.
Pedig sajnos ennek a telefonnak a valós hibáit, nem pedig az un. "user errorokat" említik itt meg többen. A legnagyobb gond azonban szerintem az, hogy a gyártó mintha nagy ívben le..arná ezt a telefont. Van egy rossz 7.0 -ás Android rendszere, teli hibákkal (hangerő-szabályozás, Bluetooth, ujjlenyomat szenzor, közelség-érzékelő szenzor... stb.), amelyekre semmilyen javítás nem érkezett ezidáig. De te ezeknek a hibáknak a nagy többségét nem tartod a telefon hibájának:
Bluetooth: a mai napig, bármit csinálok vele nem hajlandó jól együttműködni az órámmal. Erre te azt mondod, hogy ez a 7.0 Android hibája. Lehet, hogy a 7.0 hibája, de kimondottan az erre a telefonra készített (meg még néhány típusra) 7.0 hibája lehet, mert munkatársam S7 Edge telefonján futó Android 7.0-val nem produkálja ezt a hibát, ott tökéletesen működik.
Ujjlenyomat szenzor: ha egy ujjamról készítek mintákat mind az öt lehetséges mintabevitelek alkalmával, akkor kb. 70%-os hatékonyságra tudom "feltornászni".
Közelség érzékelő: bejövő hívások esetén kb. 30%-ban nem hajlandó érzékelni, hogy a fejemhez emeltem a telefont, így a fülemmel beszéd közben össze-vissza kapcsolok ki-be dolgokat. Erre te azt írtad korábban, hogy az értesítés beállításait babráljam, de ennek semmi értelme, ha letiltom teljesen a hívások esetén az értesítéseket, akkor bejövő hívásnál nem old fel a kijelző, tök sötét a képernyő, és nem tudom felvenni a telefont.
Ne haragudj, nem téged akarlak kritizálni, hanem a gyártót, hogy ezeket a feltehetően optimalizálatlan rendszerből fakadó hibákat nem hajlandó javítani.
-
darvinya
titán
-
Faterkam
addikt
válasz
darvinya #742 üzenetére
Ez már a 2. Mars, az elsőt cserélték. Inkább lemondott a nejem erről a szolgáltatásáról. Engem idegesítene, és már rég nem lenne meg, Őt nem zavarja. (mellesleg van Thor is a családban és Redmi 3S is) Egyik Vernee sem volt híres az ujjlenyomat olvasósáról! Ebben a Redmi magasan jobb. Sajnos.
-
Faterkam
addikt
Nálunk volt, hogy a telefont is lemerítette az ujjlenyomat olvasó. Egy szekrényen volt lerakva, és azt érzékelte, hogy valaki próbálkozik. A környéken se volt semmi. Nálunk sohasem működött rendesen, és 6.0 van rajta. Töröltünk minden rögzített mintát, és kikapcsoltuk. Egy gonddal kevesebb lett!
-
darvinya
titán
Elsőnek csinálj egy gyári visszaállítás(töröl minden adatot), mert ráfrissítés verzió váltáskor sok anomáliát tud produkálni.
Ujjlenyomat olvasó érzékeny miként vitték be a mintát, és minként akarják feloldáskor használni.(erről már értekeztem itt pár hsz-el ezelőtt)Egyéni csengőhangot hozzá lehet adni, ha meg vannak feltételek:
-Belsőtár Ringtones mappában van file
-Médiatároló adatait törlik, hogy újraszkennelje médiákat -
mferii
csendes tag
Kedves Márkatársak!
A következő probléma megoldásához szeretnék segítséget kérni:
6-os Android volt a Mars telefonomon, frissítettem hetesre.
- Az újlenyomat olvasó trehányul működik (ötből kettő, van amikor egy sem). - így nem használom
- Néha nem tudom fölvenni a telefont elsőre (csúsztatásra nem reagál)
- Csengőhangot nem tudok hozzáadni.Kérdésem: hogyan lehet visszarakni a 6-os droidot? (step by step)
Esetleg várjak frissítésre (ennek megjelenéséről van valakinek infója)?Köszönöm
-
pluhm
aktív tag
válasz
darvinya #733 üzenetére
Nekem betöltött az oldal és a cikket elolvastam. Elsőre nekem úgy tűnik hogy a cikkíró átolvasta ez a topikot, és ez alapján hozta össze irományát. Amivel személy szerint nem értek egyet : wifivel semmi problémám gyors töltés tökéletesen működik (1 óra 15 perc 5%-ról 100%-ra), gps-t nem nagyon próbáltam navigálásra (van céleszközöm), de amikor egy-egy alkalommal bekapcsoltam működött rendesen, hívásokkal smsekkel kapcsolatos problémákkal, újraindulással nem találkoztam. Amivel egyetértek: Fólia nincsen jó rá....Bluetooth valóban nem túl jó.... van, hogy napokig probléma nélkül működik (sport-okos órával használom), de van, hogy egyszerűen nem hajlandó összekapcsolódni az eszközzel, ilyenkor el kell "felejtetnem" a telefonban az órát, majd az órában is egy új csatlakozást kell kezdeményeznem.... de van, hogy ezt többször is, mire hajlandó újra jól működni....ami tart 2-3 napig, de utána előröl kell kezdenem. Röviden ennyi.
-
danyizs
csendes tag
Sziasztok,
kijelzőcserét tudtok ajánlani valahol "normális" áron? Wayteqnél 35k, annyit nekem nem ér, akkor inkább megy a kukába a 2 hónapos teló.
köszi
-
darvinya
titán
válasz
Robit Sakraf #727 üzenetére
Apollo a csúcs készülékük, bár ez jobb.
Nem nagy cég, hogy gyorsan menjen minden. -
darvinya
titán
válasz
Robit Sakraf #725 üzenetére
Nincs
-
Robit Sakraf
tag
Hali!
Frissítésről nincs hír? -
darvinya
titán
15%-nál kapod első figyelmeztetést, hogy töltsd fel.
Vakuzás ilyenkor mély merítésbe viheti az aksit, s abból csak csere aksi fogja kihozni.LED értesítés csak kikapcsolt kijelző mellett működik.
Beállítások-Akkumulátor-Intelligens energiatakarékosság készenlétben pipa ki, s ekkor ad jelzést 15% alatt is (elviekben) -
M@Db0Y
senior tag
Olyan problémába ütköztem ,hogy a telefon kikapcsolja az értesítő ledeket , és a led villanó sem működik ha a telefon 15% töltöttség alá esik. Az energiatakarékos módot csak 5%-nál kapcsolja be.
Meg tudná nekem valaki nézni,hogy ez a normális viselkedés vagy én raktam fel valami progit amitől így viselkedik?
Ma pont megszivatott mert 15% alatt volt és sehogy nem tudtam a led villanót működésre bírni csak miután feltöltöttem. Illetve ha ez a normális működés akkor tipp ,hogy hol lehet ezt kikapcsolni?? Nem találok rá megoldást. -
Ogard
tag
válasz
darvinya #716 üzenetére
Te kipróbáltad telón? Kíváncsi volnék, hogy neked is megbolondul-e tőle az érintőképernyő. Nálam nem érzéklete rendesen az ujj csúsztatást, amikor harmadszor se sikerült felvennem egy hívást a térképen meg képtelen voltam zoomolni besokalltam és leszedtem. (Azóta flip tok nélkül használom a telefont, így viszont nagyon síkos a fogása.) Most várom azt az üveget amit te linkeltél.
-
xprsgd
csendes tag
Harmadik hete használom a telefont flip tokkal. Harmadik alkalommal történt meg, hogy a képernyő nem akar automatikusan elaludni, csak akkor, ha lenyomom a kikapcsolás gombot. Restart megoldja. Volt másnak is ilyen gondja? A képernyő automatikus zárolása 30 secre van állítva.
-
Gaabe
tag
vr szemüveggel lehet ezt a telót használni? A leírásban nem találtam giroszkópot benne.
-
darvinya
titán
válasz
Robit Sakraf #706 üzenetére
Nagyjából könnyen ment, s visszakaptam az egészet.
Most 8H-s üveget várom, de ha az is sík lesz, egyből megy a reklamálás és pénz visszakérés.
-
hojos
aktív tag
Sziasztok.
Elköszönök Tőletek, megváltam a Mars-tól.
Üdv.
-
darvinya
titán
válasz
Robit Sakraf #703 üzenetére
Én reklamáltam, s visszakaptam árát, de azóta is ez van rajta.
Karcot még nem gyűjtött be. -
xprsgd
csendes tag
Én ilyet rendeltem az aliról:
https://www.aliexpress.com/item/Vernee-Mars-Steel-Tempered-Glass-Film-Protective-Replacement-Screen-Protector-Guard-for-Vernee-Mars-Mobilephone-Accessories/32763684433.html?spm=2114.13010608.0.0.iVDDx1Még nem érkezett meg, nem tudok véleményt íri róla, ha valaki rendelt már ilyet írja meg legyen szíves, hogy jó döntés volt -e.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3406, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest