Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz
Oliverda #682 üzenetére
Nem csak az az érdekes, hanem a 6970-es is már 100k alatt van.
Így kb egy árban van az 570-essel! -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Oliverda #590 üzenetére
"pár héttel később olcsóbb lesz" Mert ez aztán komoly árelemzés. Ráadásul én nem tényként írtam, te pedig igen. Ugyanazt írhatnám én is. Még a végén jön valaki is elhiszi hogy pár héten belül 50k lesz egy HD5950 és kivár. Aztán lehet januárban néz egy nagyot amikor 90k alatt nem talál. Nem tudom a te szavad mennyivel lenne hitelesebb, mint az enyém. Hagyjuk. Megint odalyukadunk ki, hogy csak én vagyok helikopter. Gondoltam, hogy fölösleges belemenni a dologba.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Oliverda #587 üzenetére
"Jó, hát a megérzéseidet már ismerjük..." egy kis személyeskedés azért befigyel, mindegy.
Tudtam, hogy sikerül valahogy megmagyarázni. A sláger a "forint" meg a "válság" szavak. Elárulom, akkor már stabilan benne voltunk a válságban és stabilan szar volt a forint.
Ezért nem reagálok inkább a hozzászólásaidra, mert amit lehet azt megmagyarázod, amit meg nem lehet, azt elhallgatod, vagy tudomást sem veszel róla. Abu is ezt csinálja. Kérdezel tőle valamit és ír neked egy regényt egy teljesen más témáról.
Szerintem linkeld be a troll-spay képet aztán zárjuk a dolgot. -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Oliverda #583 üzenetére
Nem szeretek belemenni az ilyen linkelgetős, győzködős, magyarázós dolgokba, hogy aztán egy "troll-spray" képpel elegánsan lezárd a dolgot. Nem azt írtam, hogy biztos forrásból tudom, hogy az AMD emelni fogja a HD6900 árakat. Ilyeneket írtam, hogy "szerintem", "van egy olyan érzésem". Csak segíteni akartam annak, aki most készül HD6950-et venni, hogy ne habozzon, mert a 83k már elég jó ár. Ugyanis mostanában az a szokás, hogy inkább emelkedik a vga ára a megjelenés után. Lásd pl HD5770. Megjelent 35k-ért, aztán járt 50k felett is. Aztán a HD5850 is ilyen 65k környékén debütált, mégis sokáig 80k fölött volt.
De ha annyira kell a bizonyíték akkor tessék: link1 link2
PH-n nem sikerült megtalálnom a hírt, gondolom Abu kb 2 mondatban megemlékezett a dologról egy teljesen másról szóló hír utolsó soraiban. -
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #511 üzenetére
Kössz szépen,de nekem még egyszer kávédaráló nem kell a szobámba... egy normális hűtést nem tudtak rárakni,4000rpm-en 90 fok körül dolgoznak,és még a GF100-ra mondtátok,hogy kazán...akkor ez mi???
Two cards close to each other in your chassis under heavy stress produce a lot, seriously a lot of noise, keep that in mind.
(#513) D1Rect
na igen víz... (a shiftet azért tartsd nyomva)
-
Entryy
aktív tag
válasz
Oliverda #472 üzenetére
Ez gyönyörű volt!
Én meg hülye fejjel még most is tanulok. Tanulom a CAD,CAM,CaPP, PPS,NCP,MRP, MIS,CAST,CAPC,DNC,FMSC,CAQA, ÉS MÉG OLDALAKON ÁT SOROLHATNÁM -hupps- hülyeségeket.
Közben meg ilyenek vannak.
Végig olvastam a fórumot.Tanulságos volt és qrva fárasztó. Érdekes vélemény és jellemformáló szép hozzászólásokat szült eddig ez a topik.
D1Rect kollégával pedig privátban alaposan kiveséztük és megoldottuk a világ energetikai, környezetszennyezési problémáit
-
MaUser
addikt
válasz
Oliverda #454 üzenetére
Ki az a címeres ökör, aki 580-at használ 1680x-nál nagyobb felbontásban, hogy élvezhesse a sokszor 25-30fps-es képregényre redukálódó játékokat, ala ph teszt?
Mások az egyéni preferenciák, valakit a 18-20 fps sem zavar különösebben, valaki meg a 40-től is falnak megy, mert szaggat.
ST: Ja, bocs, biztos rossz kézzel fogtam az egeret, mikor megnyomtam meg az install gombot.
-
MaUser
addikt
válasz
Oliverda #435 üzenetére
A super mario mellé még írd oda a Call of Juarez kettőt is nyugodtan: [link], de elég ha beleolvasol néhány 580 topikban, a tulajok fele 5970-ről vagy egyéb kétkártyás rendszerről (gtx460 sli, stb) váltott, mert elegük lett. De biztos mind azért váltott, mert az nV pénzelte őket és jobban mutat, ha a saját sli rendszerét is szidják az 580 tulajok...
5970-580: 1680x-es felbontásban kemény 4% az előny tpu szerint, ennyit nekem simán megérne hogy utóbbi halkabb, nincs minfps gond, nincs ramlimit gond az osztott ram miatt és megy a Starship Troopers normálisan.
Btw, ha 4850-emen nem ment normálisan az ST, a 8800GT meg röhögve viszi, akkor mi a helyzet?
-
Zso2
őstag
válasz
Oliverda #394 üzenetére
A 6-os szériáról beszéltem ... érdekes ,hogy úgymond a 2 . gen ebből ami nem képes megelőzni az 580-at.
Miért van az , hogy az 5970-et 2 launch után nincs meg a teljesítmény? Olyan , mintha a 6850 egy alsó kategória lenne most.
Nem vitázni akartam,de látom nem lehet itt másképp érvényesülni.
Inkább legyen igazad Mr. AMd . PEace -
XoZ
aktív tag
válasz
Oliverda #305 üzenetére
GTX460 és az azután megjelent Fermi alapú NVidia kártyák idle módban a kb. 1,6 V-os memória feszültséget nagyjából 1,35 V-ra veszik vissza (a GTX570 és 580 az idle módon kívül még blu-ray lejátszásnál is alacsonyabb memória feszültséggel megy): [link] (és ezzel nyerhetnek kb. 5 W-ot).
-
DemonDani
addikt
válasz
Oliverda #299 üzenetére
való igaz HD5000nél van viszont a HD6800aknál nincs ami felettébb érdekes
és most sincs az újaknál...
Jah meg amit úgy észrelehet venni, hogy egyetlen létező ati sem tudja szabályozni a memória feszt, és pont a fesz szabályzással érnek el komoly megtakarításokat a Powertune-vel!
-
i are robot
senior tag
válasz
Oliverda #248 üzenetére
Szerintem ott van a kutya elásva, és nagyon sok más terméknél is ezt látom/hallom, hogy Mo nagyon kis piac, a gyártók sokszor szóba sem állnak az itteni kereskedőkkel, vagy ha igen, a magyar nagykerek is eleve más beszerzési áron kapják, mint mondjuk egy német vagy angol, mert ők nagyságrendekkel nagyobb tételben rendelik. Ergó hivatalos importőrnek lenni itthon nem egy kifizetődő mulatság, vagyis marad az hogy a nagyobb eu-s nagykerekből szerzik be az itthoni nagykerek/boltok is, aztán mivel már azok is eleve ráteszik a hasznukat, így hozzánk alapból felárasan jön.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #179 üzenetére
Általánosan nem tudni mert játékfüggő, hogy mennyire lehet párhuzamosítani a shadereket. Az új fordító az AMD szerint több helyen már hatékonyan működik, de a Dirt 2-ben és a Civ 5-ben például vannak problémák. Ott mindenképpen érdemes gyorsulásra számítani, mert rossz a rendszer kihasználása. Az F1 2010-zel töltötték a legtöbb időt, így arra tudták belőni a shader fordítót. Ott úgy működik a rendszer, ahogy kell.
(#182) DemonDani: Igazából ez úgy működik, hogy aki rendeli a legtöbbet, a jöhet először az OC-val. Lényegében a Sapphire sem sérthetetlen, csak senki sem rendel többet náluk.
Az Asus manapság eljátssza ezt a 10 MHz plusszt. Semennyire nem lesz gyorsabb ettől a kártya, szóval mindenki leszarja őket. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #175 üzenetére
Ja tényleg. Akkor ennél is lehetséges. Igazából mondta az AMD, hogy a shader fordítóra koncentráltak, a többit meg majd menet közben. Az új felépítéshez teljesen rossz az eddigi fordító. A mostani is gáz, de ki kellett adni a kártyát karácsony előtt, meg ahhoz képest, hogy honnan indult, már jó az eredmény. Az eredeti fordítóval még a HD 6870-nél sem volt gyorsabb. Ugye nagy különbség, hogy a régi blokkhoz mér két éves a fordító, míg az új blokkhoz még csak fél éves.
-
tome.jr
addikt
válasz
Oliverda #153 üzenetére
Akkor minek építették bele a +20%-os feature-t? Dísznek? Úgy tűnik ez a része semmire se lesz jó. Az energiacsökkentéssel arányos fps csökkenésnek meg megint semmi értelmét nem látom. De majd biztos elmagyarázod az miért is jó.
Ha már az energiagazdálkodásnál tartunk, érdemes megnézni a blu-ray lejátszás alatt mért értékeket: [link] Erről ennyit. Majd a csodadriver biztos javítja ezt is.
Amúgy a 27 watt megtakarítás tényleg világmegváltó dolog, éves szinten akár pár száz, max ezer forintos tétel is lehet.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Oliverda #124 üzenetére
Biztos benne van az árban az "újdonság varázsa" is. Sztem. 1-2 hónap múlva lesz 80k alatt Powercolor, Sapphire, VTX3D stb... 6950-es, és 90k alatt ugyanilyenekből 6970-es. Eddig mindig így alakult.
(#125) D1Rect: Ezt tudni lehetett előre. Annyira azért nincsenek eltúlozva, ahhoz képest, hogy ma lettek bejelentve és csak ipon-nál találtam.
(#129) TESCO-Zsömle: Reméljük be fognak úgy állni, mint az USA-ban, ahogy Oliverda írta. Mármint Európában biztosan drágább lesz, de jobban igazodik az áruk a GTX570-hez.
Szerk.: "Érdekes, hogy nálunk úgy próbálják kihasználni az új termékek Hype-ját, hogy igyekszenek minél több embert elrettenteni az árazással."
És tényleg úgy tűnik, hogy csak nálunk van így.
-
-
Enton
addikt
Szerintem itt most kijelenthetjük, hogy csak az 1 GPU-s megoldáésokról beszélt hpeter10, mert az 5970 már más tészta, CF 2GPU 1 nyákon, fogyasztás, stb.
(#100) Abu85:
Mondjuk így átolvasva, ezt az írást meg a teszteket engem ez pl érdekelt volna még:
A két DP 1.2-en keresztül végzi az 69xx-es a 6 monitoros meghajtást. Kiváncsi lennék sima 3 monitoros eyefinity-hez is kell-e ez a 2 DP, vagy lehet variálni.
De a régebbi megkötésekből kiindulva tuti nem lehet.
Vajon csinálnak-e majd 6 DP-os megoldást a 5970 eyefinity 6 mintájára hogy legyürjék a 18 monitoros megjelenítést?
Lesnék egy nagyot ha igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest