- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HD 6990 az körülbelül olyan lesz, mint a HD 6950 CF -10%-os PowerTune-nal. Így benne van a 300 wattban a kártya.
Most is leszarhatják. A gond csak az, hogy ha nincs meg a PCI-SIG minősítés, akkor havi szinten többezres OEM rendeléstől esnek el. Ez jelentős probléma, főleg annak tudatában, hogy például a HD 5970 többségében az OEM csatornákon keresztül lett értékesítve.(#671) |nsane: A tuningolt kártyákkal mindenkinek a Sapphire-t kell megvárnia. Szerintem tavasszal lesznek, mert a referenciamodell is olcsón gyártható, így a gyártók még nem gondolnak az "olcsóbbításra".
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPU-k száma az stratégiai kérdés. Az AMD is csinálhatná azt, hogy 1 nagy GPU-t terveznek, csak szerintük ez nem a legjobb döntés. Ennél több ebben nincs, eldöntötték, hogy így versenyeznek.
Nem hülyeség az, hogy a GTX 580 a leggyorsabb kártya. Véleményesnek mondják a dolgot, de ha felhozod azt, hogy a GTX 580-on + fél giga ram van, akkor az elég komoly fegyvertény. Eleve abból érdemes kiindulni, hogy egy 130k-s karit nem Full HD alá vesz a felhasználó (illetve csak remélni tudom, hogy nem), és ilyen felbontásnál szűrőkkel már kevés szokott lenni az 1 GB. Persze, ha picit kevés az még nem gond, mert a texture streaming megoldja, de van amikor már nagyon kevés. Ez néhol látszik a HD 5970-en. Ebből a szempontból mondhatod azt, hogy a GTX 580 a leggyorsabb, szerintem a csúcskategóriában ez a szempont az, ami számít.
-
Jaaaaj bogaram, nem összedobott, olvass már kicsit utána, hogy milyen tervezési stratégiát alkalmaz az AMD, tudom olvasni nehéz, ilyenkor jön az az embertelenül mélyenszántó gondolat, hogy az más kategória. Ha nem értesz valamihez, akkor inkább maradj csöndben, úgy legalább még tűnhetsz okosnak...
Komolyan mondom lassan ez a fanboy-katonáskodás amit végzel a sírba visz
(#411) Zso2: Igérem tényleg az utolsó kérdés amit hozzád intézek, mert érzem, hogy felesleges, de még teszek egy próbát. Fel tudod fogni azt a tényt, hogy az AMD tudatosan tervezi úgy a grafikus chip-jeit, hogy a csúcs kategóriába 2 csücsüljön egy nyákon, igen ők direkt így álmodták, mert számukra sikeresebb és költséghatékonyabb ez a megoldás... ha ezt nem érted meg akkor szerintem nem azonos értelmezési folyamatokat sajátítottunk el életünk során
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze. Ennek az az egyszerű oka, hogy a lapka mérete kisebb, vagyis számottevően kevesebb tranzisztor van benne. Gyakorlatilag az AMD választhatná azt is, hogy csinál egy 530 mm^2-es GPU-t, de inkább összeraknak két Caymant és megúszták a tervezéssel járó nehézségeket.
A következő széria nehezen belőhető. Az AMD valószínűleg annyit fejleszt, hogy a másodlagos gyorsítótár írható lesz, és néhol átdolgozást kap a lapka a nagyobb grafikus teljesítmény érdekében. Valószínűleg most már a memória sávszélességet is növelni kell, mert a GDDR5-ben már nincs annyi, ami 256 bit mellett megfelelő egy combos GPU-nak.
A Keplerről annyit lehet tudni, hogy nagyon sok újítást tartalmaz, mivel jön az Intel Knights Corner, ami támogatja a virtuális memóriát, és technikai szempontból jól tűrheti a késleltetésre érzékeny kódokat. Az NV nyilván beépíti a virtuális memória támogatását, a CPU-s részt pedig megoldhatja pár ARM-os maggal. Egyelőre ennyit lehet tudni.(#407) nkmedve: A PowerTune. Az egy olyan rendszer, aminek meg lehet adni egy fogyasztási limitet (ez nyilván 300 watt lesz). Innentől kezdve bármire állíthatják az órajelet, mert az automatikusan szabályozva van. Ez garantálja, hogy gyorsabb legyen. E nélkül egyébként valóban rezegne a léc.
Az a Max. board Power. A TGP van a legközelebb a TDP-hez.
-
Oliverda
titán
Nem az a baj, hogy nem érted, hanem az, hogy nem érted és ennek ellenére megpróbálod megmondani a tutit. Az 5870 sem tudta beelőzni a 4870X2-t. A 6850 és 70 pedig más kategóriába került, ezek az 5750 és 70 utódainak tekinthetőek az új kínálat szerint. A 6990 fogja jelentősen megelőzni az 5970-et mert azt konkrétan ilyen céllal készítik. Ennyi.
Amúgy az nV fanokon kívül kb. senkit sem érdekel, hogy hány GPU van az 5970-en vagy mennyi lesz a 6990-en ameddig hozza azt amit kell.
-
Oliverda
titán
Te hol élsz? Barlangban?
Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy lassan majd egy éve az nV képtelen befogni az AMD-t mert január óta az övéké a leggyorsabb kártya a piacon. Ezt nézegesd egy kicsit hátha érteni fogod, bár vannak kétségeim ismerve téged... (segítek: a HD 5970 egy AMD kártya nem nV)
-
Giot
addikt
Jaja nem is panaszkodom az 5850-re.
"Nem értelek, ez tök mind1 , a lényeg a beharangozott felfújt dolgoktól, beigazolódott,hogy messze van a jövevény."
De most én sem értelek hogy te mit nem értesz.
Na de holnap meló szép estét mindenkinek.(#377) Abu85: Akkor teljes szerkezeti, felépítésbeni változás volt. Van olyan vélemény hogy ez még az R600 öröksége. Ezek szerint nem.
-
Tudom, hogy az előző hozzászólásodba direkt csempészted be azt a kis "egy maggal"-t a végére, hogy védve érezd magad (vagyis inkább az NV-t
) /mondjuk ezt az 1gpu-2gpu bullshitet el lehetne már felejteni, mivel az NV nem olyan irányba mozog ahol ezt meg tudná lépni, az amd-nek meg pont ez a stratégiája, szóval már tényleg csak a legelvakultabb, a piacot átlátni képtelen NV fanboy-ok dobálóznak ezzel a marhasággal/, de álljon már meg a menet, hol aludt be az AMD? Egy éve az ő termékük a leggyorsabb vga... szerintem nyugodtan örülj annak, hogy ez a két kártya nem előzte be az 580-ast /mert ugye arra ott az 5970
/
-
Giot
addikt
Új architektúra ez most az AMD-től mint ahogy tavasszal az nV is váltott. Az 570/580 pedig már a rev2 Fermi. Javított hibákkal. Az más kérdés hogy Radeonék az új GPU-t 32nm-e tervezték ezt gyúrták át 40nm-e.
Én még kevesebbet vártam, igaz meglehetősen pesszimistán álltam a kérdéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Autós topik
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest