- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Interceptor #106 üzenetére
A Starship leszálláshoz kell a 2. torony, hogy pályára állhasson(FAA engedélye), és szinte biztos, hogy Mexiko engedélye, mert nem tudom hogy tudnák annyira délen megkerülni a légterüket.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Interceptor #103 üzenetére
Dragon vonallal NASA elég jól képben lehet. Az elmúlt ~hét ismeretében viszont nem véletlenül megy a dragon és nem a starliner.
@vicze Nem lepne meg ha kövnek Starshipet próbálnák visszahozni.
-
vicze
félisten
válasz
Interceptor #103 üzenetére
Ez a milliárd dolláros kérdés.
Jelenleg kb. próbálkoznak különböző dolgokkal, csak amíg nem tud visszatérni Starship nagyobb darabokban, addig csak szenzorok és a pár kamera képépből tudnak tovább lépni, ami meg nem feltétlen a teljes kép.
A korlátozó tényező a súly, ha vastagabb lesz a csempe nehezebb lesz, és kevesebb a hasznos teher, mindezt úgy, hogy szinte üresen is jócskán túlsúlyos jelenlegi állapotban.
Most nyilván nincs újrahasznosítható állapotban és ki tudja, mennyi idő alatt és egyáltalán milyen formában lehet az.A booster továbbfejlesztésére viszonylag tiszta útvonal és most az elkapással szerintem a reméltnél előrébb vannak vele. De ott is a súlyproblémákat kell megoldani.
Csak egy kis gondolat ébresztő, a gyors újra hasznosításról. Jelenleg így néz ki az újra töltés... link1, link2
2 hét jó esetben, és tárolni 1+ egy kicsit kilövésnyit tudnak. A közelben nincs semmilyen hely tároló építésére. A legközelebbi kikötőben is max. 2-3 kilövésnyit tudnak tárolni, félig onnan illetve Hustonból van oda horda. KSC-ben lenne hely, de attól még nagyon messze vagyunk, és ki tudja mikor bólint rá a NASA, hogy most már elég érett állapotban van, hogy elkezdhessék az infrát építeni hozzá. -
vicze
félisten
válasz
Interceptor #98 üzenetére
Amíg nem lesz visszatérés és elkapás, nem tudjuk és SpaceX se teljesen, hogy mennyi sérülés van a összességében.
S33-tól van feljebb rakva a első szárnyak. Teljesen elméletileg IFT-7, de ez annyiban jelenthet javulást, hogy nem ég át az első szárny, de összességében, hogy mi változik nem tudjuk. A videón több teljes csempe leválása s látható visszatérés közben, ez nem változik majd.
Ezért hoztam fel a Shuttle-t, mert szinte minden egyes visszatérénél voltak kisebb nagyobb sérülések a hőpajzson, már az elejéről kezdve többször is csak szerencsének köszönhetően tértek vissza, Columbiáig... De még Columbia után is 2005-ben Discovery csak szintén szerencsének köszönhetően tért vissza.Tehát az hogy sérül a hőpajzs ön magában nem gond(amíg nem emberi életekkel játszol), de ha nem akarsz hosszabb fejújítási időt, akkor szerintem a csempe nem megoldás.
Illetve addig "ok", hogy esetleg széptesik, amíg nem lakott terület felett történik és a 250tonna törmelék nem öl meg valakit.
Amúgy azért hogy a Dragonok 100kg-s darabjai lakott területre potyogtak, folyamatosan, SpaceX semmit nem kapott, NASA szépen a szőnyeg alá söpörte, aztán most már nem térhet vissza lakott terület felett. Problem solved... -
válasz
Interceptor #99 üzenetére
Szerintem annak nem sok értelme lenne, hogy copy-paste ugyanezt a repülést megismételjék. Ráadásul az egy dolog, hogy megkapták az endegélyt az FAA-tól, de egyrészt ki tudja, pontosan mire is kapták meg, másrészt meg elég rugalmasan áll a SpaceX ezekhez az engedély dolgokhoz
-
vicze
félisten
válasz
Interceptor #93 üzenetére
Volt olyan, amikor Musk nem 4 hetet mondott?
Az IFT-6 azonos profilra van engedélyezve, szóval kérdés, hogy mit tudnak most még tesztelni.
A hőpajzzsal kell valamit kezdeni, de ahhoz megint le kéne vakarni az egészet S32-ről. Kell még vákuum tesztje a raptoroknak, hogy bizonyítsák a deorbit képességet, amivel után lehet az orbital teszt. Értsd bármi változtatáshoz, több idő kell.
Mivel S33 felfelé mind szét lett szedve, így ott már nagyobb változtatások lesznek, az már gondolom pályára állításra tervezik.A FSH-val nem tudom mit lehet kezdeni(tesztelni), amíg nincs elég "Raptor 3" (raptor 2-ből 600+ lett legyártva, és 196 elhasználva, 99 van a 3 maradék boosterbe, és 12 a 2db megmaradt Starshipbe, szóval majd 300 van még "raktáron"), főleg hogy ugye mind a 3 már meg van építve, nagyobb változtatás csak B16-tal lehet az már elvileg 35 hajtóműves.
Szóval értsd, ahhoz hogy változtatás legyen FHS-en több idő kell.Még a 2. torony összerakása van, a ahhoz kell még a 2. kilövő állás, ami már az újfajta kéne legyen.
-
válasz
Interceptor #93 üzenetére
Szerintem most az utolsó alátétig szétkapják a boostert, és mindent megvizsgálnak, majd módosítják amit kell. Utána lesz indítás.
-
válasz
Interceptor #84 üzenetére
Igen, miután a kolléga ilyen kulturált és egyértelmű módon közölte, már én is láttam, hogy a 11 az a booster számozása volt, tehát nem 11,5 cm, hanem csak fél cm.
A fél centi tényleg nehezen hihető, majdnem olyan nehezen, mint a visszaszálló és többször felhasználható falcon első fokozatok, vagy hogy el lehet kapni egy ekkora monstrumot, mint a booster egy toronnyal, vagy hogy lehet üzemanyagot utántölteni az űrben. Mondhatni teljesen kizárt... -
válasz
Interceptor #62 üzenetére
Hát nem nagyon pörög a topic, pedig most lenne miről írkálni.
Kíváncsi vagyok, hogy mit találnak ki a hővédelem megerősítésére, mert attól függetlenül, hogy még így is működött, eléggé ijesztő volt ahogy átégette a plazma...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Gitáros topic
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest