- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mit olvasgassak, ember? Szerinted a mondókám melyik része volt megalapozatlan? Az általad linkelt oldalon ugyanazt írták le, 8 általánossal végezhető foglalkozás ez. És hidd el, elég jól képben vagyok vele, mint már említettem, volt a családban kamionos. Szerinted miért fogja a robotika az összes ilyen 2 mondattal összefoglalható "szakmát" kisöpörni? Talán azért, mert minimális a humán hozzáadott értéke. És ezen lehet háborogni, lehet hatalmas jelentőséget tulajdonítani egy hólánc, vagy egy rostos-fostos izzó cseréjének, de attól ezek még szánalom kategóriás érvek. Ezekre már most létezik megoldás, nem hogy a jövőben! Ez ugyanolyan rétegszakma lesz sok esetben, mint a Tv-szerelőké.
Szerinted miért pörgetnek bele dollármilliárdokat a nagy cégek abba, hogy fejlesszék az önvezető technológiát az árufuvarozásban? Azért, mert nem gondolják komolyan a dolgot?
-
Gargouille
őstag
Életem eddigi 42 éve alatt kerültem már párszor váratlan, addig sosem tapasztalt helyzetbe és józan ésszel és logikával valahogy mindig megoldottam a dolgot, pedig fingom nem volt mit kell tenni.
Igazából ezt kár tovább ragozni, szerintem a gépi intelligencia mint olyan még nem létezik. Magas szintű automatizáltság igen, de ez közel sem egyenértékű azzal amit az ember tud. Én azt gondolom, hogy a gép sohasem képes kilépni a lefektetett szabályrendszerből (legyen az bármilyen széleskörű), nem tud "gondolkodni", az ember viszont igen.
Somatom jól leírta, hogy mennyire nem csak arra kell gondolni, hogy A-B pont közt hogyan mozgatjuk a kamiont, hanem rengeteg egyéb - magával a vezetéssel nem összefüggő - feladat is adódik, köztük nem kevés ahol akár rögtönözni kell és nem tudsz rá előre felkészülni.
Nem vagyok feltétlenül az önvezetés ellen de még szerintem messzebb van ez mint ahogy gondoljuk.
-
Gargouille
őstag
Lehet neked kellene inkább gyerekeket nézni ha ezt gondolod róluk, fognak meglepetések érni.
Az általad leírtak alapján ha te egy új helyzettel találkozol életedben amit nem tanítottak meg neked kezelni és még mintát sem láttál rá akkor te lefagysz? Ott állsz tehetetlenül?
-
Gargouille
őstag
Gyakran nézem a gyerekeket, van belőle nekem is kettő.
Az ember valóban mintákat is követ, így tanul, de sosem gépiesen, mindig hozzárak, elvesz belőle, saját ötletei és képessége szerint. És már a babára is igaz, hogy amikor ismeretlen dolgot lát megvizsgálja, megkóstolja, ütögeti stb. és elég hamar képes rájönni mit kezdjen vele, anélkül, hogy megmutatnád neki. Most arról nem is beszélve, hogy képes érzelmeket, szándékokat felismerni és megélni. Önálló intelligenciával és öntudattal, személyiséggel bír.
Amit írsz annál még egy kutya is többre képes szerintem, nemhogy az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest