- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
dajkopali #22 üzenetére
Először is köszi a választ!
te nem objektivitást kérsz, hanem véleményt, ami rendben is van,
Véleményt nem írtál a cikkben, nem is egy esetleges véleménnyilvánítást támadok.És én nem azt kérem hogy ne írd le a véleményedet, hanem hogy objektívan mutassuk be az eseményeket, ebbe az is beletartozik, hogy nyilván a tárgyalás mélységét figyelembe véve az összes releváns infót tárgyaljuk.
Az újságírónak is lehet és nyílván van is véleménye és annak adott esetben helye is lehet a cikkben. Pl.: Sokszor csak az okozatot ismerjük a tényleges okok nélkül, ilyenkor az újságíró feladata lehet megpróbálni megkeresni az összefüggéseket, természetesen úgy, hogy a saját véleménye jól elkülönüljenek a tényektől.
Ha leírod a cikk végén a saját véleményedet, hogy pl "reméljük, hogy a Libre Office jó kezekbe került ezzel a kis, de dinamikus céggel, mely rendelkezik a szükséges nemzetközi jelenléttel, amely hiánya eddig hátráltatta a multinacionális nagyvállalatok körében a szabad irodai szoftvercsomag terjedését" (nem tudom mi a véleményed, csak a példa kedvéért összebulshiteltem valami hülyeséget)
Akkor azzal nincsen semmi probléma, amíg a cikk korrekten bemutatja az összes infót ami ahhoz kell, hogy értelmesen meg tudjuk ítélni, hogy most akkor mi van és mi is meg tudjuk fogalmazni a saját véleményünket (mert az aztán mindenkinek van)Ezzel szemben anélkül, hogy a saját véleményedet közölted volna (és természetesen azzal sincs baj, ha azt nem közlöd) nem derült ki a cikkből, hogy az amúgy nem túl jelentős SUSE-t egy még piszricsálébb cég fogja váltani/kiegészíteni. Ha elolvasom a cikket és nem nézek utánna, hogy miféle és mekkora banda ez, a hivatkozott multinacionalitás meg az emlegetett potenciális felhasználók száma miatt az a téves kép alakul ki bennem, hogy a LO alapon most egy új komoly nagy cég fog szupportot nyújtani. Közben meg nem.
Az a bajom, ha nem figyelmesen olvasom el a cikket az ragad meg, hogy micsoda nagy győzelem ez a LO-nak, beállt mögé még egy komoly cég.de itt direkt nem akartam véleményt megfogalmazni
ez egy tudósítás egy bejelentésről, igyekeztem olyan semlegesre fogalmazni, amilyenre csak lehet (akadt egy-két PR-kifejezés, amit a fordítás során sajnos átvettem, de kigyomláltam azóta)
próbáltam nem állást foglalni, azon egyszerű oknál fogva, hogy nincs kellő információm a lépés hátteréről
persze a cím mindenképp állásfoglalást jelent (szakmai etalon, hogy objektivitás nem létezik, legfeljebb az arra való törekvés)Nem is fogalmaztál meg véleményt (de ha azt megfelelő formában teszed, akkor azzal sincsen gond).
nekem is gondjaim vannak a történet értelmezésével, pl. írhattam volna egy olyan címet, hogy "A SUSE sem lát már fantáziát a LibreOffice-ban" - na, mit kaptam volna utána
A pingvinek felnégyeltek volna.
de nem írtam, mert nem igazán világos, hogy mi és miért történt
talán hamarosan tisztábban látunk, de azt soványka érvnek érzem, hogy ez a tanácsadó cég csak 80 embert foglalkoztat - adott esetben egy cél eléréséhez elég három is, ha megfelelő a kapcsolati tőkéjük, és kevés 8 ezer is, ha nincs kompetenciaPersze, de ha szupportot kell nyújtani, akkor bizony nem csak kompetencia, hanem body count is kell, anélkül nem megy.
Félreértés ne essék, nem okítani akarlak az újságírásra, mert abban biztos vagyok, hogy jobban műveled, mint én, én inkább csak a kritikus olvasó szerepében szeretek tettszelegni, de mostanában borzasztóan egyoldalúan van az egész opensource témakör bemutatva itt és a logouton egyaránt.
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- bambano: Bambanő háza tája
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videó stream letöltése
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest