- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbulencia8
őstag
80 fős létszám egyáltalán nem kicsi, Magyarországon pl. középvállalkozásnak számít (mint releváns infó). Ha már - a szerinted relevánsnak gondolt - infóknál tartasz, a SUSE-t mi alapján rangsoroltad nem túl jelentősnek? Esetleg szubjektív mérce? Feltételezem, mert a Novell nagyon is jelentős vállalat!
-
dajkopali
addikt
nos, nézd
te nem objektivitást kérsz, hanem véleményt, ami rendben is van, de itt direkt nem akartam véleményt megfogalmazni
ez egy tudósítás egy bejelentésről, igyekeztem olyan semlegesre fogalmazni, amilyenre csak lehet (akadt egy-két PR-kifejezés, amit a fordítás során sajnos átvettem, de kigyomláltam azóta)
próbáltam nem állást foglalni, azon egyszerű oknál fogva, hogy nincs kellő információm a lépés hátteréről
persze a cím mindenképp állásfoglalást jelent (szakmai etalon, hogy objektivitás nem létezik, legfeljebb az arra való törekvés)
nekem is gondjaim vannak a történet értelmezésével, pl. írhattam volna egy olyan címet, hogy "A SUSE sem lát már fantáziát a LibreOffice-ban" - na, mit kaptam volna utána
de nem írtam, mert nem igazán világos, hogy mi és miért történt
talán hamarosan tisztábban látunk, de azt soványka érvnek érzem, hogy ez a tanácsadó cég csak 80 embert foglalkoztat - adott esetben egy cél eléréséhez elég három is, ha megfelelő a kapcsolati tőkéjük, és kevés 8 ezer is, ha nincs kompetencia -
turbulencia8
őstag
Legalább foglalkoznak kicsit a LibreOffice-szal. Én nagyon szeretem, a cégemben is ezt használjuk. Az MS Office-hoz képest az ár érték aránya (mivel az előbbi ingyenes) "végtelenszeres". Az emberek többsége csak szimplán megszokásból használja a - jórészt tört - MS Office-t, pedig a LibreOffice funkcionalitás sok átlag felhasználónak megfelelne - még ha pár dolog máshogy működik (pl. horgonyok a képek beszúrásánál). Mivel a laikusok többsége még lemaradt az OpenOffice-nál, a LibreOffice bármilyen hírmorzsát megérdemel, hogy jobban köztudatba kerüljön.
Köszi IT Café! -
spammer
veterán
Miért lenne súlytalan? Ez a címe: "Új támogatója van a LibreOffice csomagnak". Erről van szó a cikkben? Erről. Most jött egy cég pluszban a SUSE mellé. A közösség oldalról mindkét cég részt vesz a továbbiakban is, a kereskedelmi support a továbbiakban meg legyen az ő dolguk, a SUSE ügyfeleit kell kiszolgálniuk, és nyilván meg fogják oldani, ha a SUSE ezzel megbízta őket.
A cikkben nem arról volt szó, hogy jött egy világmegváltó cég, aki most elintézi, hogy mindenhol LO legyen. Csupán annyit mondtak, hogy nagy potenciál van benne, és ebben igazuk is van, mert spórolni mindenki szeret.
-
spammer
veterán
Nincs elhallgatva, hiszen linkelve van a cég és a közleménye is, utána lehet nézni. A hír az, hogy ez a cég és a SUSE együttműködik, a SUSE üzleti partnerei számára ők nyújtják a támogatást (->alternatíva az üzleti világban is
). Emellett pedig a TDF-hez is csatlakoznak és részt vesznek a projektben. Vagyis plusz egy cég szállt be üzleti és közösségi szempontból is.
"A bajom a bulváros fogalmazás, ahol némi utánajárással kiderül, hogy Moszkvában nem autót osztogattak, hanem fosztogattak."
Nagyon rossz hasonlat. A cikkben szó sincs ilyesmiről.
-
spammer
veterán
Én is szeretnék nyilvánosan panaszt tenni, hogy minden Linux/Libre/Open Source cikknél mindig jön valaki, aki megmondja, hogy márpedig szar és nem reális alternatíva. Miközben több ország esetében alternatíva (akár Linux, akár LO-ról van szó), a, mert arra, amire nekik kell, megfelel. Ahogyan az átlagjúzernek is megfelelhetnek ezek a dolgok, arra, amire nekik kell. Miközben spórolnak vele egy rakás pénzt.
Amikor fizetett MS cikkek vannak, amik fényezik a Win8-at/8.1-et, azzal nincs gond?
"A spanyol autonóm régió, Valencia vezetése sikeresen befejezte a szabad és nyílt forráskódú LibreOffice irodai programcsomagra történő migrációját. A régió informatikai osztálya bejelentette, hogy az irodai programcsomag a régió 120 ezer számítógépére került fel, köztük iskolák és bíróságok gépeire. A migráció éves szinten 1,5 millió euró megtakarítást jelent a helyi kormányzat számára a szoftverlicencek költségében" -- [link]
"Nem alternatíva".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Hardcore café
- Melyik tápegységet vegyem?
- EAFC 25
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest