- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
venember83 #14 üzenetére
óóó dehogynincs
bár akad aki ezt megkérdőjelezi -
dbius
veterán
válasz
venember83 #33 üzenetére
Köszi a kiegészítést
Közben keresgéltem, és a melyik tápegységet vegyem topic 1. hsz-ban meg is találtam a pontos választ:
"A kvázi-szinusz kimenetű szünetmentesek nem működnek együtt az aktív PFC-s Delta belsős tápokkal (pl Chieftec GPS), ezt számos fórumos hsz és az APC válasza is bizonyítja, ezért ha valakinek olcsóbb szünetmentes tápja van, kerülje ezt a típust, mivel nagyon valószínű az inkompatibilitás. Többi aktív PFC-s tápnál valószínű a rendeltetésszerű együttműködés, de nem 100%-os. Aktív PFC-s táphoz szinuszos kimenő jelet támogató UPS az egyetlen teljes mértékben ajánlható párosítás."
-
llax
senior tag
válasz
venember83 #14 üzenetére
Létezik villám ellen is védelem.
Az egy 3 fokozatú védelem, amelyben az ilyen túlfeszvédős elosztók az utolsó fokozatnak felelnek meg (régen "D"-fokozat, újabban szabvány szerint "3." fokozat, szakzsargonban: finomvédelem).A cikkben is említett elosztók, de minden konnektorba dugható/UPS-ben lévő/gép elé köthető hálózati túlfeszvédő önmagában csak a kisebb (néhány kV, 1-2kA) tüskéktől képes megvédeni a rákötött eszközöket. Ilyen tüskék előfordulása nagyságrendekkel gyakoribb mint a hálózatba közvetlenül bekerülő villámáramé, így önmagában is hasznos lehet az ilyen túlfeszvédő.
A teljes, 3 fokozatú védelem akkor is véd, ha a ház előtti villanyoszlopba csap a villám. eszközök típusaitól függően károsodás nélkül 50-100kA-t képes a hálózatból a földbe vezetni. Ennél nagyobb áramot is levezet, de azt már "önfeláldozással".
-
pumpa007
tag
válasz
venember83 #21 üzenetére
Oké, köszi!
-
Vistaboy
veterán
válasz
venember83 #14 üzenetére
De. Ki kell húzni a gépet. XD Mondjuk a lakásba attól még becsaphat.
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
venember83 #14 üzenetére
Villám ellen semmi sem véd?
-
hfrankee
senior tag
válasz
venember83 #10 üzenetére
Kösz,én is erre gondoltam a laikus fejemmel is,igy a vásárrlás immár "elkerülhetetlen".
Nekem hozzá nem értőnek jo lett volna az "ezt vedd,ez a tuti" kokluzio
De majd nyomozok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest