- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
crazymotors
csendes tag
3 db. Samsung B2100-est vettem újan. Hogy majd életem végéig kitartanak. Ebből kettőnek egyszerüen a zsebemben betört a képernyője. Behajoltam az autóba, és nekinyomódott a fém felület szélének-sarkának. Egy apró pattanást halottam csak. A másodiknál ki sem vettem a zsebemből. Tudtam, hogy az is betört. Szóval lehet, hogy bírják az extrém használatot, de a hétköznapi használatot sajnos nem. A harmadikat elhagytam, így nem tudom letesztelni, hogy az is betörne-e.
-
gaben1117
senior tag
Én csak most olvastam a tesztet, ez valami brutális.
Utána is nézek, manapság milyen a kínálat.
-
bepe79
addikt
A mai este EPIC FAIL
az életemben, és megöltem a B2700-amat is.
Délután hazajöttem a melóhelyről, indulnék a Tacskóba kocsival. Nem indul, akksi haldoklik (nem a generátor, mert azt megnéztem). Pár indítózás után majdnem halott. Akksi-sarukat meglazítottam, rögzítést leoldottam, az akksit kiszedtem, és felvittem töltőre rakni. Feltöltött (gyorstöltő, és csak 35 Ah-s akksi volt), levittem, indult. sajnos nem tudtam vele pár karikát menni, hogy a generátor rátöltsön, mert jött keresztanyám, adott pár cuccot, amiket fel kellett vinnem. Kocsi leállít, indítózás a ruhafelvitel után, nem indul. Akksi ugyanúgy kuka, mert ugye egy kicsit menni kellett volna vele, ha lett volna módom rá. Újra felvisz, töltőre rárak. Mindkétszer B2700 adott fényt, és most nem is felejtettem el, mint a múltkor. Pár óra múlva akksi újra feltöltve, töltőről lehúz, levisz, beszerel. Kocsi indul, ekkor már egyből indultam vele, hogy a generátor töltsön. Tacskónál megálltam, bevásároltam. Vettem egy 40 Ah-s (kis sarus, tehát ebbe a kocsiba nem nagyon lehet 55 vagy nagyobbat rakni) akksit. Szerencsétlenségemre a vevőszolgálat meggyőzött arról, hogy még ott a parkolóban az éjszakában tegyem bele, mert ha lepecsételi, már nincs csere-bere, mert volt, aki már akart ilyet náluk. Kimentem, régi ki, új be, B2700 ismét adott fényt az "ablakpárkányra" téve. Sajnos most siettem vissza a vevőszolgálathoz a papír miatt, és gyorsan csuktam le a motorháztetőt, detto ugyanaz, mint a múltkor, azzal a különbséggel, hogy most sikerült is lecskni, bekattantani a motorháztetőt, és a lyukba belepréselni, belepasszírozni a B2700-at úgy, hogy utána már a motorháztető sem nyílt fel, úgy beszorult ott minden, hogy se ki, se be, se előre, se hátra. Kis ütlegelés meg erőltetés után csak sikerült felnyitnom a motorháztetőt, de a B2700 belehalt a manőverbe. A teló működik, de a kijelző alján egy ilyen sötétebb rész van, és elmosódott az egész kép, mint mikor beázik, vagy nem tudom.Tehát elhalálozott ma szegény, pár hetet élt nálam.
Holnap megpróbálom visszavinni, hátha tudnak vele valamit kezdeni.
Szerintetek mit tehetnék? Mire van esély ilyenkor?
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Memoriakártya jár hozzá ha boltban veszem? És esetleg nagyon lebutitott filmeket lehet-e nézni rajta, vagy arra már alkalmatlan ez a kijelző?
-
bepe79
addikt
Tegnap és ma kb. 20 pesti GSM boltot, viszonteladót, stb-t hívtam fel, és egyetlen egy üzletnek, és egyetlen egy nagykernek nincsen raktáron B2100-ból fekete-szürke, csak a foszöld és a piros.
De még csak rendelni sem tudnak, mindegyik megígérte, hogy a nagykeren keresztül beszerzi, és majd értesítenek. Kb 1000Ft-ot már letelefonáltam az érdeklődésekkel, egyetlen egy helyen nincs fekete az egész fővárosban. A "gyorsbolt" is azt ígérte, hogy jövő hétre legkésőbb lesz, tudnak szerezni, de az is lehet, hogy már holnapra vagy szombatra. Nem tudják ők sem, mert a beszállítóktól is függ, nem csak a nagykertől. Tehát kész káosz, ez egy vicc. Miért mindig csak a sz@r színekben árulják ezeket (lásd még M110, 3720, akármi)? És ha valaki normális színben akarja beszerezni, annak rámegy többezer forintja a telefonálgatásra, egy csomó ideje és energiája szintúgy, és ráadásul még méregdrága is, holott már kint van egy jó ideje a B2100, igazán lejjebb mehetett volna az ára már.
-
bepe79
addikt
Érdemes most 23-24-ért B2100-at venni és nem várni az E2730-as új strapára? A B2100-nak mennyire karcolódik a kijelzője?
-
SziluEss
csendes tag
Most újra elvacakoltam vele egy kicsit, és két dolgot találtam (no nem a "Felhasználói Kézikönyvben"...):
1.
Ha a bármely gombnyomásra megjelenő "(i) Billentyűzet lezárva (...)" ablak elalvása után pont(!) egyetlen rövidet(!) nyomsz valamelyik számbillentyűn, pár mp.-re láthatóvá válik a teljes kezdőképernyő ... Ami elég hülye megoldás, hiszen pl. a) fáradt-gémberedett kézzel (aggyal) lehet össze se jön (és ez mégiscsak amolyan túlélő-készülék vagy nem?), b) ennyi idő alatt akár ki is oldható...
(Ritkán első gombnyomásra is feljön, de hogy mitől, abban nem találtam rendszert - szóval ez alighanem firmware-kiforratlanság lehet!)
2.
Az önműködő billentyűzár a \"Menü" \"Beállítások" \"Kijelző és világítás" \"Háttérvilágítás ideje" alatt beállítható két időtartam ("Be/Elhalványítás ... mp/perc") összege erejéig nem zár le. (Én a telep kímélése végett a legkisebb bekapcsolásit és hosszú elhalványodásit hagytam - ezen belül még bármely billentyűre visszajön a teljes megvilágítás is.)
3.
A kezdőképernyőre rakható óra('k) megjelenése a ..\"Saját témá"-tól függ - mutatós változat csak a gyári "Classic"-ban van... (de az is elég nyomorék)
Nincs ilyen letölthető Java alkalmazás, mint pl. a telep-töltöttséget mutató cocktail-os pohár? -
SziluEss
csendes tag
Sziasztok,
én pár hónapja használok egy ilyet, nyirkos-fagyos terepen, kocsiszerelés-dzsuvázás közben, utána fürdőkád-"szaunában", s ha koszos vagy szappanhabos lett, a forró vízben megmerítve mosom le -
szóval, a terep- ill. vízállósága tényleg kifogástalan! A telepe is erős (majdnem egy hétig bírja, átlagos használat és zseblámpázás mellett); a billentyűzete jól használható (igaz, a Siemens ME45-ös domborúja azért jobb volt...)
- nekem erre kellett, és nem multimédiázni.
(Jóllehet kártyabővítéssel - nálam egy 2G-ást simán elnyelt - a menüje alapján ebben sem tűnik gyengének! De ilyen, ill. BT-os file-átvitel tapasztalataim még nincsenek vele.)Amivel viszont nem tudok megbékülni - csatlakozva "RJB"-hez -
és kérdezem, hogy ezek firmware-frissítéssel megoldhatók-e?
1.
Az önműködő billentyűzárás "késleltetési" ideje használhatatlanul rövid (1-2" mindössze!), és nem állítható.
2.
Képernyő-kímélőnek be lehet állítani egy óra-számlapot (mondjuk elég nyomorék...), de előbb-utóbb lekapcsolja, és ha megnyomok egy gombot
2.a)
nem ez jelenik meg, hanem letakarja egy "billentyűzet lezárva" üzenet, ami
2.b)
képernyő-beállítástól függetlenül vakító fehér háttérrel köp szembe (sötétben, terepen ez nagyon zavaró!);
3.
továbbá ettől az sem látszik, hogy volt-e hívásom, hány (ezt is takarja) - ehhez mindig fel kellene oldani. (Ami látsz...ana, felette az egy kis "leveled jött" ábra, és a pontos idő kicsi számokkal, és túlságosan halványan.)
4.
A betűpergetésnél nem látni, hogy miből lehet választani ill. mi a következő, és ehhez ráadásul még túl gyors is - ez annyira zavaró, hogy nekem fájdalom vele SMS-ezni, nevet bevinni!...
5.
A középső gomb a kezdő-képernyőn nem a "Menü", majd "Enter", hanem a Wap, és ez sem állítható át. (Hogy ezt ki találta ki és mi végett ... talán a Samsung érdekelt a Wap-szolgáltatásban...?)
6.
Lenne benne erősödő csengőhang beállítás, de olyan gyors a felfutása, hogy tkp. nincs (már azon gondolkodom, hogy zeneszerkesztővel csinálok egy ilyen hangot...);
a nem legerősebb hangerővel pedig többször nem hallottam meg pl. kabát mélyéről, a legdurvább ("Classic bell") csengőhangot sem.Ami a legelszomorítóbb:
mindezek a legendásan öreg, Java-tlan Siemens ME45-ösön alapból jól ki voltak találva - olyan érzésem van, mintha a terepállóság kidolgozása után a kezelhetőség kipróbál(tat)ására már nem maradt volna idő ... "Sic transit gloria mobile mundi...?"
Szóval,
tudtok a fentiekre megoldást ill. firmware frissítést?
(az sem érdekelne, ha ettől a garanciáját vesztené, mert máskülönben elégedett vagyok vele: nem tervezem eladni, és ezek után azt se hinném, hogy garanciális javításra szorulna valaha!)Előre is köszönettel, ill. kérdezzetek a készülékről,
szilu.s@freemail.hu -
hiuuz
csendes tag
válasz
Szellemtánc #197 üzenetére
Üdv!
Nekem is PC Studio gondom van. Bluetoothon keresztül csatlakozok, meg is találja a telefont. Telefonban átállítom a számítógépes csatlakozást háttértárra (mass storage) de mégsem csatlakozik...? -
Szellemtánc
csendes tag
Most szereztem egy B2100-at. Eddig egyetlen kérdésem alakult ki vele kapcsolatban:
Hogyan lehet neki a saját számot megadni, hogy a hívott fél tudja, ki vagyok?
Remélem tudja valaki, kösz a választ.
Telefonkönyvet sikerült valakinek feltöltenie fájlból? Nekem a Samsung PC Studio 3 nem tud csatlakozni a telefonhoz se kékfoggal, se a hozzá való USB dróttal.
Segítsetek, mit csesztem el! -
azbest
félisten
a BBC riporterének is sikerült Sonim-ot törnie
video
-
petne
őstag
Gratulálok a teszthez... engem meggyőzött, hogy ezt a Samsungot vegyem meg céges telefonnak.
-
Bdanyy
addikt
Mélyhűtőről jut eszembe. Havernak "tönkrement" az mp3 lejátszója, pontosabban ha nem rakja be negyed órára mélyhűtőbe használat előtt, nem kapcsol be. Ha bekapcsol onnan már megy jól. Én is kipróbáltam nálam is csak a hűtő után működitt, szal jó hatással van rá
-
tesztre
csendes tag
Egy ilyen Samsung B2100-t akartam venni, mert a régi telóimat rendre leejtettem, meg is sínylették az aksik. Lebeszéltek róla azzal, hogy ne tulajdonítsak különösebb jelentőséget annak, hogy az ütés, kopásállósága ki van emelve, ez csak amolyan reklámfogás. Úgy tűnik, nagyot tévedtek.
Nagyokat derültem az egyre nagyobb megpróbáltatásokon, amiknek a készülékeket kitettétek, de a végén őszintén rossz érzés volt arra a szerencsétlen Sonim-ra ránézni.
Persze másként nem tudhattuk volna meg, hogy milyen jó kis gép ez a S B2100. Kösz. -
boldi21
csendes tag
"A mosógép teszt kicsit élett szagúbb lett volna, de a kocsi sem volt rosz."
Valoban! A csaladban mar volt "telefon tisztitas"!
Jo lenne egy "normal mosogep teszt", anno a capa Ericsson kibirta! ;)
-
KennyONE
aktív tag
hello!
Most keszülök iylen telefont venni mert most SE W710i-m van.De szerintetek érdemes ezt venni vagy a tesóját a B2700-át mert nekem csak a bletooth, a füles és egy tönkretehetetlen teló kell.Légyszi segítsetek eldönteni!
-
Vidori
tag
válasz
Kapszaicin #185 üzenetére
Szia!
Már megvan 1 hete.
Igaz ,hogy szép fényképet csinál, de a videó elég rossz felbontású.
De igaz nem is arra való. -
wikike3
csendes tag
Nagyon jó volt a teszt
,
csak a mosógépet hiányoltam.
Pozitiv csalodás volt a Samsung. grat .
-
Vidori
tag
Jó teszt!
Én is beújítottam egy Samsungot, elég stabil, jó a menüje is.
Ami nem tetszik, hogy nem lehet állítani az automata billentyűzár idejét, és ha kikapcsolod nem működik az ébresztés. -
mrlujoak
veterán
Javas térképszoftverek természetesen vannak, de az kérdés, hogy felmennek-e erre a modellre.
Némelyik *.jar fájl több 10 megás.
Sony Ericsson esetében ez sem okoz nehézséget, de nem tudom a Samsung hogy veszi ezt az akadályt.
A Nokia, a max 1 MB-os jar fájl fogadóképességével elbukott...mrlujoak
-
marcell1993
tag
akkora volt ez a teszt! A telefonoknak biztos nem teszet!
-
palu
tag
Sziasztok,
A topicot végigolvasva többször is felmerül, hogy hogy lehet java alkalmazásokat feltenni ill futtatni a B2100. Engem speciel térképszoftverek érdekelnének budapest magyarország stb.
Bármi segítséget szivesen veszek
Palu -
L zeppelin
csendes tag
válasz
Csabicsekker #173 üzenetére
Sza!
Nálam Seinnheiser PMX70-nel megy és jól szól. Pedig az átalakító valami gagyi, 1500huf a Déli alatt. A gyári füles rövid és rövid életűnek tűnik. Egy kékfogas fülesbe gondolom a jövőt ,de keresem az igazit. -
Kapszaicin
tag
a füles tűrhető de rövid a kábele, nincs szivacsa se gumi karikája hogy nem csusszon ki a füledből és rideg a műanyag, gyenge minőség!!! de lehet 2450é átalakítót vettni ami 3.5ös jackre konvertálja szal a füles felejthető
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Csabicsekker #175 üzenetére
háth jó de PL fényképezőt meg notebookot nem mindig viszel megaddal XD
-
Csabicsekker
csendes tag
válasz
Telomanikus #174 üzenetére
Mit használsz/használnál egy telefonban?
Nekem teljesen elegendő lenne a tudása. Telefon, SMS, Mp3, ébresztés. Ennyit használok.
Ha filmet akarok nézni útközben, akkor arra ott a netbook. Játszani nem szoktam.
Fotózáshoz pedig fényképezőgépet. Optikai zoom-mal.Másnak van valami tapasztalata, hogy hogyan szól a saját hangszórója és a fülese a B2100-nak?
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Csabicsekker #173 üzenetére
hát azt írták meg mondták a feülese egész jó de nekem ezzel a telefonnal az a bajom h buta!
elégg! -
Csabicsekker
csendes tag
Ez azt jelenti, hogy van olyan jó beszédhangja mint a SE-nek?
Én Motorola V550 után váltottam Nokiára, de hiába tud többet, a hangszórója kegyetlen szar. Már gariban cserélték egyszer, szóval ez a második hangszóró benne, de ez is nagyon ócska.A másik kérdés hogy, hogy szól a Samu fülese az SE-hez képest? Amit eddig olvastam róla, az az "éppen hogy elmegy" kategória. Én azért is váltanék Samu B2100-ra mert nem akarok külön Mp3-at cipelni magammal és a 8GB nekem sokáig elég lenne.
A strapabírása az már csak ajándék
-
Kapszaicin
tag
Samsung B2100
http://kepfeltoltes.hu/view/090704/Timi002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090704/Timi003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090704/Timi010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090704/Timi007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090704/Timi005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
bepe79
addikt
Ha megnyomod a bal felső gombot, akkor egy rövid ideig meg tudod nézni a kijelzőt, amíg mutatja, hogy nyomd meg a feloldáshoz a csillagot, és rövid ideig lehet látni a dátumot, időt, meg hogy volt-e sms vagy nem fogadott hívás anélkül, hogy feloldanád a billentyűzárat. szerk.: (mármint M110-nél van így)
-
RBJ
addikt
Még az alábbi tapasztalatokkal bővítenném a listát.
lezárt billentyuzetnél nem tudod megnézni ,hogy volt e nemfogadott hivásod vagy az időt.
kicsit idegesito , hogy állandoan fel kell oldani a billentyuzetet , hogy megnézd a kijelzőt.
nem találtam olyan funkciot , hogy mutatná az órát képernyovédo uzemodban stb. -
bepe79
addikt
Csak kiderül a végén, hogy a sokat szídott M110-nek a hangminősége kiváló (az én M110-emnek legalábbis az, és semmi gond vele, kristálytiszta), ellenben a csilivili, méregdrága Nokia csúcskészülékekkel (N95, E66: mindkettőnél a topikjában rengetegen panaszkodtak zajosságra, és az N95 mikrofonja egy idő után fel is adja a szolgálatot, az E66 topikjában pedig szintén nem egy ember panaszkodott a hangminőségre), és az M110 utódjával ellentétben (a B2100 hangminőségére szintén rengeteg ember panaszkodott). Szóval én még mindig azt mondom, hogy a filléres M110 még mindig a topon van, az egyik legjobb (ha nem a legjobb strapateló) karcálló és ütésálló kijelzővel, teljesen elfogadható külsővel, és fogásra is stabilitást, megnyugtató masszivitást keltő teló. Úgyhogy én továbbra is az M110-re teszem le a voksom, és nem is fogom eladni még egy jó darabig.
-
RBJ
addikt
Megleptem magam egy b 2100 el. hát kiváncsi vagyok hogy a m110 után mit fog kibirni vagy milyen lesz.
m 110 nekem tokéletesen megfelelt csak egy gond volt vele , hogy semmi video és semmi memoria nem volt. de a hangja százszor tisztább mint az b 2100.
habár a régiben volt hangtisztaság szurő opcio vagy mi fene hát az ujba még nem leltem meg.
mondjuk fogásra maszivabnak érzodik az m 110 -
T.adee
csendes tag
Kicsit visszatérve a teszt másik résztvevőjére a Sonimra.
Nagyon úgy fest itt is a névért és a marketingért kell kifizetni
egy "kommersz" strapatelefon árának soxorosát.
Nem mondom,hogy a XP3 egy rossz teló lenne,
de a teszt alapján felvetődik a kérdés:
akkor mi a f.szom kerül ebbe 80 ropiba? -
bepe79
addikt
válasz
Kapszaicin #156 üzenetére
Tájékoztatásul közlöm, amennyiben a 3720-ról van szó, hogy a kép fake, a Nokia mérnökei hivatalosan is alátámasztották, hogy érkezőben van a Nokia strapa-teló szeptemberre, de abszolút nem úgy fog kinézni, ahogy a topikjában a képen szerepelt, és az előzetesen kiszivárgott képek fake-ek.
-
T.adee
csendes tag
Nekem utoljára a N3500 Class. volt hasonló élményem a hangszóróval,én szentül
+voltam győződve róla,hogy vmi sz.r darabot fogtam ki,de nem
elvittem 2 szervízbe is,de széttárt karokkal közölték "sorry öreg,ez ILYEN"ennyi,pont.
Aha,ok,persze..egy 7 múlva már másik telóm volt..
-
T.adee
csendes tag
No igen.Nézegettem én is a B2100-at,sajna a vodánál csak piros csíkos változat
kapható.Nekem képeken sem tünt vmi frankónak,élőben még gázabb.
Ráadásul nagyon gagyiműanyag hatása van kézbentartva az egésznek...az már csak
hab a tortán,hogy ugye az LCD plexi is sima műanyag..
Én is inkább egy M110 mellett tettem le a voksot,ráadásul még fele annyiba sem került.
(az illető céges telónak kapta,de ki sem volt szedve a dobozából)
Sokkal masszívabbnak érződik,mintha egy darabból lenne öntve az egész.
Esztétikai élményt ettől sem sokat kapunk(nekem a zöld-fekete változat van)
de még mindig jobb-sztem-minha két piros csík lenne benne.
Melóstelónak nekem tökéletesen megfelel,ráadásul ha tönkre menne
(bár ahogy a jútábos videókat elnéztem... )biztos nem sírnám el magam...
-
Kobaljov
senior tag
válasz
L zeppelin #159 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
-
L zeppelin
csendes tag
Sza!
Nos a kijelző az karcolódik elég könnyen. E mellett nekem naon bejött ez a teló. Szokni kell a kóreai észjárást... Tud valaki ollan átalakítót ami ezt a csatit alakítja 3,5-ös jacra? Ha igen légyszi tudassátok velem. Az enyém hangja korrekt. Kihangosítva meglepően jól szól a zene (mobil kategória)
-
renato
aktív tag
nah most váá, ezzel a kijelzővel jól felhúztok
nekem van egy k510i-m, ami már tropára van menve a kijelző betört, aksi meglapult de még műxik úgy ahogy. ez is sima plexi szerintem, a kijelzőn viszont KARCOLÁS nincs.
törés van, de az más kérdés. Szerintem nagyon anyagfüggő mi mennyire karcolódhat.érdekelne azért nagyon, mert ha nagyon érzékeny a dolgokra akkor asszem én sem veszem meg. pedig amúgy tetszik nagyon
előre is kössze ha valaki berak valami képet vagy videót, én még nem találtam ilyen ügyben...
-
bepe79
addikt
válasz
Kapszaicin #156 üzenetére
Meg az sem árt, hogyha a kijelző nem lesz csupa karc, és látod, hogy mi van rajta. Én ezért használok most már huzamosabb ideje egy Samsung M110 strapa-telót elsődleges telóként, ami mindent kibír, csak ennek tetejébe még karcálló kijelzőt is kapott. Esett már kb. 40 cm magasból, kapott esőt, sót, csapvizet, madárszart, stb. stb., és most hétvégén, amikor lementünk a Párommal Pécsre többek közt azért is, hogy megnézzük a Misinát, szintén ez volt nálam, és az M110-em viszem a július közepi vízi-túrára is. A 3720-at meg addig ne írjuk már le, amíg semmit nem tudunk róla, ráérünk akkor, ha lesznek hivatalos specifikációk. A B2100 meg egy bombamobil lett volna, ha nem felejtik el a karcálló kijelzőt (nem tudom, hogyha már egyszer strapa-mobil, hogy maradhatott ki belőle...
) Úgyhogy én még mindig maradok az M110-nél, a mai strapateló felhozatalból az a legjobb, ami társul egy normális / vállalható külsővel és mindenállósággal. Nem utolsósorban fillérekért kap6ó.
Szerk.: strapa-tesztet ott nem csináltam
, nem volt szívem ledobni a TV-torony / kilátó középső részéről, ahová felmentünk lifttel 75 méter magasba
-
Kapszaicin
tag
Akkor mégegyszer leírom annak a hozzászólónak aki 320X240 kijelzőről álmodozik meg hasonlókról, ez strapatelefon bir mindent!! Készítettem tegnap képeket a strapabírásáról ami a vizet illeti! a kijelzője megfelelő méretű látni mindent rajta, nem nem 320X240 de amig nem voltak 320X240es kijelzők addig se károgott senki a hiánya miatt! a Nokia starpa telefonja meg egy szar!
csak rá kell nézni, látni hogy max annyiban strapa hogy a fröccsenő víznek vagy a szemerkélő esőnek ellenáll de ez mindennek ellenáll! IP-57! amig olyan teló kell ami mindent kibír addig b2100! ÉS ennyi!
-
Doomed
csendes tag
Az akksira igazán nem lehet panasz! Lazán kibírja öt napi töltés nélkül, pedig telefonálok vele rendesen, mert flotta kedvezménnyel egy rakás ügyféllel-kartással-családtaggal ingyenes.
Ezt a telefont melósoknak tervezték, vagy olyanoknak mint én, akik egy sáros hegyitúrán egy szál poncsóval a fejük felett szeretnek aludni...ébredjen már fel mindenki, feltöltőkártyával 20.000 ungarische forint az ára csak és mégis IP57-es szabvánnyal rendelkezik.
Ne várjon tőle csodát senki, mégis nagyszerű kis telefon ez. -
Doomed
csendes tag
válasz
Moris721 #144 üzenetére
Az enyémben is ilyen "alufóliás" a beszédhang. Ha másnak is ilyen sz@r, akkor nem viszem vissza gariba.
De! Túl vagyok két túrán, az egyik szabadtéri-kintalvós hegyitúrán volt eső, szél, minden és egyáltalán nem idegesített ha csúszós, párás helyen kellett elővennem, vagy leöblítenem.
Én emiatt vettem, nekem tökéletesen funkcionál ilyen körülmények között is. -
Gubro
senior tag
Moris721: kérlek ne használj vastag betűt.
Most módosítottam, legközelebb törlöm.Köszi
G.
-
Moris721
csendes tag
No igen,a beszédhang.A SE után sok mindenről le kellet mondanom.Legalább is nem jöttem rá pl:még a telefonban nem létező szám fogadása után,mentés felajánlása;elsőbbségi szám kiválaszthatósága;gyorstárcsázás 1.gomb helyére nem tudok tenni saját telefonszámot...stb!Persze ezeket már a vásárlás előtt tudtam,és szívesen le is mondtam róla,mert egy puritán telefont szerettem volna.De a jó hangról NEM mondok le!!
Hiszen a telefonnak egyetlen egy feladata van
ovábbítani a hangot A.-ból B.-be.Fényképezőm,HI-Fi-m,internetem van!
Egyébként Nekem kellemes telefonnak tűnik.Jó fogású igen könnyen kezelhető krumpli telefon.Mint az öt-hat évvel ezelőtti telefonok.Zsebbe,táskába,kesztyűtartóba vágni tökéletesen alkalmas.Én már nem simogatni veszem a telefont,hanem telefonálni!.
[ Módosította: Gubro ]
-
bepe79
addikt
Én pont ezek miatt várom meg inkább a Nokia szeptemberben érkező strapa-telefonját, a Nokia 3720-at. Ugyanis jó-jó, hogy strapa-teló, de legyen már tiszta a beszédhang is, legyen jó a mikrofon, ne krepáljon be az akksija pár nap alatt, mint itt valakinek, aki megvette ezt a B2100 csodát, és ne 128x128 v. 128x160-as kijelzon kelljen már vaklálni, hanem kapjon legalább egy 240x320-at így 2009 közepén.
-
Moris721
csendes tag
válasz
Kapszaicin #146 üzenetére
Köszönöm szépen, sokat segítettél,mert már egy hete vajúdok,hogy mi legyen.Előtte SE W630i-m volt.Az után a hang után ez nagyon-nagyon gyenge minőségű.A zenéket,amik a telefonban vannak szépen lejátssza,semmi gond vele.De már hívásnál is,amikor csak a kicsengés hangját hallom,borzalmasan recseg.Amúgy nagyon jó kis telefon,igen hasznos,hogy nem azzal kell törődnöm hogy mi baja lesz,ha kiesik a kezemből,vagy vizes kézzel,esetleg esőben telefonálok vele.SE után meg kell szokni,de a régi telefonom már inkább csak útban volt,mert sokat vagyok olyan helyen ahová nem szívesen viszek telefont,mert csak akadályoz!Szóval még egyszer köszönöm a segítséget,ma visszaviszem hogy nézzék meg a hangszóróját!!!
-
-
Moris721
csendes tag
-
Moris721
csendes tag
Sziasztok!Van egy Samsung B2100-as telefonom.Lenne egy kérdésem olyanokhoz,akiknek szintén van ilyen készülékük,és mindennap használják!Vajon mindegyik készüléknek ilyen siralmas a hangja beszélgetés közben,vagy csak az enyém lett ilyen.?Egy furcsa magas zizegős hang társul a beszédhang mellé,mint amikor fésűre alufóliát illesztve megrezgetjük azt. A segítséget előre is köszönöm!!
-
RBJ
addikt
válasz
Telomanikus #142 üzenetére
a telefon telefonálni kell a fényképezni akarsz akkor fényképezot kell venni.
Nem értem minek tömik tele a telefont minden haszontalan dologgal.
tegye mindenki a szívére a kezét , hányan használjuk a telefont másra?
az esetek 99.9 % csak telefonálunk. minek ilyen játék ilyen multimédiás tudás stb .
legyen strapabíró és kész ne keljen félteni a telefont.
sajnos az emberek nagy többségénél csak májerkodni kell, hogy lássák neki a legdrágább és legújabb telefon van. megnézném a csillivilli telót mikor beleejtem 2-3 méteres mély gödörbe ,hogy mit csinálna 50 centis sárban.Hát nemrég megnéztem a média markt ba a telot nem érzem azt a gumis hatást rajta mint az M110 en. nem érződik rajta a strapabirás tulajdonsága rendesen még muanyag hatásu a borítása.
De legyen ugy , hogy tévedek azért alig várom , hogy elromoljon a m 110 és cseréljek.
már csak a szinnel van vihar piros vagy zöld legyen.még egy kérdés a b 2700 el mellélőtek vagy miért van ennyire hanyagolva?
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Kapszaicin #140 üzenetére
ok kössz már kezdtem elbizonytalanodni DE most!
úgy érzem megveszem
-
Kapszaicin
tag
válasz
Telomanikus #139 üzenetére
Először is, ne egy K800i-hoz hasonlítsuk ezt a telefont, én is ien volt megapixel vaku bla bla... nem ez a telefon strapabíró, értsd mindent kibír amivel hétköznapi használat során találkozik még azt is ami durva behatást jelelt tegnap történt hogy rakodás során kiesett az ingzsebemből és a targonca ment át rajta semmi baja nem lett! SEMMI!!!! smst tudsz vele írni!
telefonálni is és ha már a kameránál tartottál igaz 1.3 mp de jobb képet csinál mint a mai 2 megapixeles 3 megapixeles autofókuszos telók többsége éles képeket!!! Szerintem Jóó telefon! én nem bántam meg csak ajánlani tudom ha oan teló kell ami sokáig bírja nem szarik be a gomb a D pad se sok évig akkor ezt a telót ajánlom!
-
bepe79
addikt
válasz
Telomanikus #137 üzenetére
Tudásban, fényképező / kamera terén, és kijelző terén sehol nincs a K800i-hez képest, sokkal butább a B2100, csak a B2100 strapa-bíró külsőbe van csomagolva. A B2100-nak gyenge (értsd: nulla) kijelzője van (jó, jobb, mint az M110-é, de még ez is a béka feneke alatt van 2009 végén), kis tudás, és alsókategóriás kamera van benne. A K800i sokkal jobb teló szerintem, annyi, hogy a K800i nem bírja úgy az esést, meg a vízet, meg a port.
-
Telomanikus
senior tag
Van egy Sony Ericsson K800i telóm...éss hát le akarom cserélni egy Samsung B 2100 re ...
cseréljem vagy annyiira azért nem jó az a samsung? ...
Felér egy k800i-vel?
-
marcell1993
tag
kurva jó volt a teszt!
-
okucsa
csendes tag
Hiába hagyon ki PC Studiot mert tc nem látja úgy blue-val legalábbis. Neked 8 gigás kártyád van benne? Minden ok?
-
okucsa
csendes tag
Napot!
Hát örülök hogy írtad hogy bírja a kártya mert akkor veszek egyet. A másik hogy énse tudtam összehozni se pc studio 3-al se evvel az új new studioval. Talán kábel a megoldás?
Nem tudom sajnos.
-
L zeppelin
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 1 hete van nálam 1 B2100. Mindenben hozza a leírtakat, sajnos a PC-s kapcsolódásban ill.nem kapcsolódásban is. 4 GB SDHC kártyát símán kezeli. A fényképező ahogy a tesztben is az életben is +lepően jó (1,3 mobilhoz képest) ,a videótól ne várjatok csodát.Masszív a háza a kijelzője napfényben is OK. Mindennel kommunikál 4 fajta teló ,fejhallgató ... A menű az samu bár nem lassú. A PC látja csak az a nyavajás progi a NEW PC STUDIO ...nos az gáz. Két kérdésem lenne
1. Valaki tudott -e kapcsolódni blúfogon a fent említett progihoz és ,hogy?
2.Java játékok futtatása hogy lehetséges a készüléken?Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Ja most olvastam Sonim landrover IP67 szabvány... Nos a tesztelt sonimnak nem a porral volt gondja. Nem csináltok avval is valami hasonlót?
-
kariad
senior tag
No hát... No.. hát végre tudom , mire fogom lecserélni a Nokiám
-
bepe79
addikt
Azt hiszem, hogy az én életvitelemhez tökéletesen megfelel a Samsung M110-em, és mostanában megint inkább ezt használom elsődleges telóként, miután az N95-öm hangszórója kezdi megadni magát. Mikor még kint dolgoztam Lincolnshire-ben, akkor ugye kapott a kis M110 madársz@rt, vizet, sót (keményen), mióta idehaza vagyok is jól jön gyakran, tegnap voltam a barátnőmmel közös ismerősöknél Budafokon egy kertes-házban, és a cseresznyés-meggyes-szedres kézzel fogdosás szintén nem jelenthet gondot ennek a kis túlélőnek, ezeknél sokkalta többet is ki kell bírnia, bár leejteni még nem ejtettem le, és direkte sem dobálom nagyon. Úgyhogy nekem nagyon bejön, a nagy N szériás méregdrága Nokia-k hangminősége néhol sajnos közelít a sokat szidott M110 hangminőségéhez, viszont nekem az utóbbival semmi bajom (hallom a másik felet, és ő is hall engem), míg az N95-ömön a múltkor alig értettem (minden 2. szó kiesett, recsegett) a hívott felet. Ha a B2100 is karcálló és ütésálló üveggel jött volna ki, mint az M110, akkor komoly esélyes lenne nálam utódnak, de így szóba sem jöhet. Talán egyszer a Nokia és az SE is elkezd majd ezen a fronton is erősíteni, mert a szétmálló, gombleválós 5140o, 5500, és az abszolút nem strapateló (csak annak nevezett) C702 sajnos nem elég ebben a szegmensben.
-
Kobaljov
senior tag
Szerintem nem gáz a vörös, meg az anyaga is olyan alumíniumszerű ránézésre. Pannon azt hiszem a zöld csíkost forgalmazza, legalábbis a weboldalukon az van.
Tudás/strapabírásban egyébként a Motorola Tundra volna még érdekes, bár azt nem tudom, hogy forgalamazzák-e egyáltalán Európában
A videó nekem is nagyon tetszett, de a "beszélő fejes" részeknél esetleg célszerűbb lenne a kamera optikájába nézni, mert így olyan mintha valaki mellettünk ülne és neki mondanátok
-
RBJ
addikt
Csókolom.
Már alig várom , hogy elromoljon a M 110 sem és szaladok a b 2100 ért.
Az asszony megmarná magát.
Félretéve a viccet az m 110 es is elég jól bírja. lassan 1 éve nyüstölöm . annyi van , hogy jobbnak hittem a kijelző karcállóságát de ez is karcolódik.
por víz egyáltalán nem árt neki sőt este ugyanúgy megfürdik meló után mint én.
A ph helyreállítás után ő is megmerül a kád vízben ha nagyon koszos akkor szappannal is megmosom és öblítés törlés.
Nekem bevált csak a kamera felbontása és videó funkció hiánya zavart, mert ugye a haverok péntek, szombat esti állapotát regisztrálnám emlékbe stb.Kérdés a b 2100 piros színe nem gáz élőbe? a zöld szélűre lennék kíváncsi de magyar szolgáltatónál vagy forgalmazónál még nem láttam.
-
Nekem is Sonim XP3-am van... Kicsit elgondolkodtatott a teszt
-
bepe79
addikt
válasz
zolikaDB #124 üzenetére
Hát elviekben a Samsung M110-nek, a Samsung B2700-nak, és ennek a Samsung B2100-nak az IP szabványa szerint az 1 mm-nél nagyobb dolgok nem juthatnak bele a készülékbe, de én az M110-esemnél azt tapasztalom, hogy még az 1 mm-nél kisebb porszemcsék sem jutnak bele, és még a kijelző meg a gombok körüli résekbe sem szorulnak bele.
Az IP 57 szerint:
"Por elleni védelem. Bár a készüléktestbe bejuthat por, de nem olyan mennyiségben, hogy akadályozza a készülék működését"
Viszont ha valami nagyon finom forgács-porról van szó, akkor nincs kizárva, hogy ezek ellenére belemehet.
-
zolikaDB
veterán
Engem egy valami érdekelne!
Van egy Nokia 3110-em, aminek eléggé nagy a rács a hangszóróján - mivel marós vagyok, tele is ment forgáccsal, a hangja borzasztó, és nagyon halk lett. (Egyébként strapa szempontból nagyon jó!)
Ez ellen vajon védenek-e ezek a strapatelefonok? -
Kapszaicin
tag
Igen én is ilyen céllal vettem, na nem azért mert jó poén vízbe dobálni!
Azért mert eléggé ügyetlen vagyok és elég gyakran leejtek dolgokat, az lg kp500 meg nem az a strapatelefon ami ezt kibirná szóval vettem egy ilyen samsungot hogy ne kelljen félteni de mivel én mindig is kiváncsi voltam annó a sony ericsson az a cápás szóval azzal voltam ien jól el hogy cukrászdába beleraktam a pohárba
na jó poén volt és amikor elolvastam a samsung tesztjét akkor nagyon megörültem neki hogy ujra hmmm nosztalgiavíz és telefon és ahogy rezeg majd a pohárba...
-
AMD Power
titán
Meglepődtem ,hogy a kis Samsung milyen jól szerepelt a tesztben. Azt hittem ,hogy az XP3 jobb lesz nála.
-
copin
őstag
-
Doomed
csendes tag
Nah, én is beszereztem egy samut. Fogásra nem rossz, az anyagot nem sajnálták belőle, de a P990-esemhez képest egész karcsú
Egyedül a felhasználói kézikönyvben írtak verték ki a biztosítékot:
"A telefon ellenőrzött környezetben történő tesztelése során kimutatták hogy bizonyos körülmények között por és vízálló - blablabla, itt hosszú szöveg jön a szabványokról, majd ez következik: A besorolás ellenére telefonja semmilyen helyzetben nem tekinthető vízállónak."
"...Ne merítse a telefont szándékosan vízbe, kerülje a telefon érintkezését vízzel és ne tegye ki nedvesség hatásának."
Idézet: Felhasználói kézikönyv, 6. oldal.Na bassz...pedig pont erre vettem...
-
Zanik
addikt
Annyit azért hozzátennék, hogy aki mondjuk tényleg extrém körülmények között dolgozik (pl. építkezés) annak megérheti a Sonim, de akinek csak hobbinál/sportoláskor lenne szüksége ilyen "outdoor" telefonra, az beérheti a Samsunggal is, szóval ezzel a teszteredménnyel még nem veszít sok ügyfelet a Sonim. A Samsung viszont tuti nyer!
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
paramedic
aktív tag
A forgalmazó (LCP) mit szólt az eredményhez? Meg kell mutatni/ megmutatjátok a forgalmazóknak a teszteket, mielőtt megjelenik? Volt már olyan aki, nem adott többet teszt készülékeket?
-
Zanik
addikt
Mit ér a Sonim 3 éves garanciája, ha 4 éves korában teszi tönkre az ember. Ha meg a Samu csak 2 évig bírja, akkor is 8 évet kihozok 4db B2100-el a Sonim árából. Jah, és a tesztben azért elég extrém igénybevételnek voltak kitéve a telók, tehát ennél kevesebbhez a Samu is elég, pláne hogy nem néz ki olyan otrombán mint a XP3-as!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Kapszaicin #108 üzenetére
Szerintem meg tartsd magad az alapelvekhez, amelyekben világosan leírásra került, hogy a hangulatjelek nem arra valóak, hogy matyóhímzést csinálj belőlük. A remek kérdésidre a válaszokat megkaptad.
-
domi007
őstag
"A térerő ugye a víz alá ment..."
OMFG!!
-
kcsa
veterán
válasz
Kapszaicin #111 üzenetére
Szerintem a tesztben nem 3dl vízbe, hanem 40 liter vízbe került a telefon (többször, többféleképpen) és nem lett baja.
Én még hasonló tesztre lettem volna kíváncsi B2700-al, de gondolom olyat már nem fogtok kapni Samsungtól.
-
Kapszaicin
tag
válasz
bentsze88888 #110 üzenetére
akkor máshogy
a vízállóság alatt azt értem ha vizbe kerül pl 3dl víz akkor nem kerül be sehova a folyadék? és hogy mitől függ az hogy fél óráig bírja víz alatt?
a lötyögést arra értette hogy a teszt verziónál is volt ilyen jelenség? -
bentsze88888
tag
válasz
Kapszaicin #108 üzenetére
"A bal oldali csííík mintha kicsit nagyon észrevehetettlenüül de nem stabir mozog nagyon picit! na ez méé van?"
Erre hogy lehet válaszolni?"Vízálósággal mi a helyzet?"
Ez meg a teszteben benne van,videóval...
Más kérdést nem fogalmaztál meg.
Üdv!
-
Mobilmánia
csendes tag
szerintem az n95-nek érdekesebb a kijelzoje mondja már meg nekem valaki hogy mitol bir ki oan sokat és még egy plexi sincs ami megvédi nagyon be van esve vagy tévedek??mert az n95-om 4x estt le a betonra és abból 2x 3 méterrol és vigan neteztem vele tovább,igaz a hangszoroja nagyon torzul szolll,de még megy ,a kijelzonek semmi baja a telo meg már majd szétt esik.
-
Kapszaicin
tag
válasz
Kapszaicin #107 üzenetére
jobba örültem volna ha a kérdésemre válaszolsz és nem a mintákkal kötekedsz BOG!
-
Kapszaicin
tag
Bluetooth-al nem lehet kapcsolodni a samsung pcsuite programjához!
Ez nem kifestő, tartózkodjunk a sormintától!
[ Módosította: Bog ]
-
N-vidi-A
őstag
Nagyon jó teszt lett, és a 20e Ft-os samsung tényleg best buy lehet!
-
Kapszaicin
tag
NA szép jó estéét!
Hozzá jutottam egy zsír uj Samsung B2100-hoz, nagyon szééép, a multimédiás tudása ugyan nem mai de ütés állóba ilyen nincs, szóval tetszik strapabíróó, azonban vóna eg ykis gondom szar tényleg jól össze van rakva kivéve azt a piros csíííkot a két széléén!
A bal oldali csííík mintha kicsit nagyon észrevehetettlenüül de nem stabir mozog nagyon picit! na ez méé van? ja és ha felteszem a szoftverét akkor lefagy a vista! amugy nagyon tetszik strapabíróó! a Vízálósággal mi a helyzet? láttam hogy pocsoja meg víz meg minden, de kérem ezen nyílások vannak hangszoró mikrofon meg a hátuljáán is, na szal ezt nem igazán ééértem!véletlen került hozzám olcsó telót kerestem a vodába ööööööö előfizetés meghosszabítására aztán eszébe jutott az eladónak, jaa amugy van még egy samsung is és megláttam és pont eznap néztem a tesztet és ezt kérem
a választ előre is köszönöm!
html-t ezen a kijelzőőn?? na neeugyanmár, örülök ha az smst látom, nem hogy weboldalt
-
daddy9
tag
Hali!
Két kérdésem volna!
A B2100 menürendszere ugyan az, mint az L700-ban lévő?És volna egy a B2100 tulajokhoz is!
Valaki ki tudná próbálni, hogy memkártyára töltött (statikus) html fájlt wap-ra való csatlakozás nélkül meg tud nyitni? Vagy flight-módban (offline) ugyan ezt?
Előre is köszi a válaszokat! -
Norbi21
senior tag
Nagyon jó teszt lett, kérünk méég
. Számomra külön öröm volt, hogyha jól hallottam, Bog beszédei közben a trackmania zenéje ment
-
Thief
aktív tag
Nem értem azokat, akik azzal jönnek, hogy lehet szoftveres hiba is a sinomnál... Leesett, befolyt a kijelzője, ez nem elhet szoftveres. Kocsi után elcsúszott az egész belső, kontakthibás lett, ez hogy a pics..ba lehet szoftveres? Meg ha kimegyek túrázni és ott történik velem valami, plusz a telefonnal is, a sonim nem működik, a samsung meg csúnyán néz ki melyik jobb eset? Kit érdekel a 3 év gari, amikor akkor szarik be a telefon, amikor nem kéne neki és szükség lenne rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Update 07.21. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest