- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekrisztian
őstag
válasz
yoshimo #8031 üzenetére
Szia!
Mert a te problémád és V-I-D-A által leírt probléma nem ugyanaz.
Neki csere volt, hardver miatt, neked meg fel kell tenni a javító zippet.
Igaz kell BL nyitás és twrp hozzá, és ki kell kapcsolni utána a szoftver frissítést.
Vagy kivárni türelemmel, hogy bekerüljön az update-be. -
Virág et.
senior tag
válasz
yoshimo #5550 üzenetére
"Én kipróbáltam "profi" 20 ezres külső mikrofonokkal (RØDE VideoMic Me, Olympus ME51S), de a felvételek ugyanolyan silányak"
Szuper, akkor itt a megerősítés, hogy szoftveres a probléma (gondolom tényleg kezelte a telefon a mikrofonjaidat és nem a sajátját használta tovább
). Ezzel tényleg lehet revolverezni a gyártót.
(ettől függetlenül headsettel tényleg jobbnak tűnt a "fogadó oldalon", bár a probléma nem a telefon funkciót érinti ha jól olvastam)
-
punky10
addikt
válasz
yoshimo #5550 üzenetére
"Számomra nem meggyőző, ha mások leírják (akár nagy betűvel), hogy mások őt jól hallják, vagy nem panaszkodnak. Hogy szerintük jó a mikrofon, bár még nem próbálták ki. A telefon nem hangrögzítésre, videózásra való, stb..OFF]"
Sajnálom,hogy nem volt meggyőző a HSZ(nagy betűvel is.. :-)) )miszerint a telefon mikrofonja hanghivás alatt érthetően továbbitja a hangomat a másik félnek.Mint ahogy azt is sajnálom,hogy a telefonhasználati szokásaim közzé nem tartozik a hangrögzités,és nem szoktam (illetve nagyon-nagyon ritkán)videot felvenni a telefonommal.Ez van.A videorögzités közbeni hangminőség tényleg átlagon aluli.
Mi lenne,ha betennénk az összefoglalóba,hogy a telefonbeszélgetések nem hi-fi minőségben lesznek hallhatók,és ifjú rendezők se ezt a telefont válasszák a következő kisjátékfilmjük forgatására.Akkor talán lenyugszanak a kedélyek... -
válasz
yoshimo #5365 üzenetére
Én nem zeneszámra gondolnék a hangminőség tekintetében. Zenehallgatásra/felvételre nem való - szeritnem.
Az emberi hanghoz igazítják elsődlegesen a beszélgetési hangmindőséget - szerintem.Természetesen ma már nem régi telefóniához kell hasonlítani, de illik tudni, hogy vannak hd hangra alkalmas telefonok, illetve ugye 3g is kell.ugyanerről a számról milyen fölvételt tud készíteni, bármelyik HQ hangrögzítővel ill. videó app-al
A fentiek figyelembe vételével nem feltétlenül jogosak az elvárásaid. -
gjo
tag
válasz
yoshimo #5365 üzenetére
Hát igen, de nem tűnik hardveresnek, mivel pillanatokra tisztán szól, inkább vmi zajszűrő szubrutin erőlködik, gondolom megnézték merre áll a mikrofon, berántottak vmi free algoritmust, de nem passzol tökéletesen, érteni nem értenek hozzá, laborjuk nincs, külsősnek kiszervezni már nem fér a keretbe igy inkább hagyják az egészet. A tömeggyártásból adódó apró különbségek eltérő akusztikai viszonyt hozhatnak létre, némelyik készüléken működik, némelyiken meg nem. Más ötletem már nincs, mondjuk ez se magyarázza miért más különböző romokon. Ami viszont rohadt idegesítő, hogy diktafonnal nem lehet felvenni semmit mert ló...ar se fog hallatszódni belőle, videónál dettó.
-
lócitrom
őstag
válasz
yoshimo #4574 üzenetére
alapvetően az az észrevételem, hogy mióta Android létezik szinte „divat” a szar mikrofon & hangszóró páros. viszont én sem akarom elhinni, hogy a modern világban ez hardveres probléma lenne, hisz a jelenség nem egyedi egyáltalán ebben az érában. konkrétan bármelyik öreg Nokia-mon élvezetesebb a hangkommunikáció, mint ezen a telefonon, pedig már nem a 2G az egyetlen megoldás. ennek ellenére a digitális korszakban egy súlyos hardverben is előfordul ez a jelenség, amit nem tudok hova tenni. manapság jobb kódolók és szűrők vannak, Androidban ez meg még mindig egy visszataszító jelenség így is, pedig állítólag azóta fejlődött a világ. szerintem is szoftveres probléma lesz és eléggé lelombozó megtapasztalni, hogy még létezik egyáltalán ilyen. ezzel a telefon a lényegét veszti el pont. remélem a Xiaomi foglalkozik a dologgal és kezd is vele valamit, mert ez botrányos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged