Aktív témák
-
Tibko8
senior tag
válasz
Dr. Romano #176 üzenetére
Antut lesz a barátod 1437 pont körül kell hogy legyen
Ha ez alatt van akkor gyengült -
válasz
Dr. Romano #176 üzenetére
Na várj!
Értelmet véltem felfedezni kommentedben!
UPC netem van!
Ez befolyásolja ennyire? -
válasz
Dr. Romano #167 üzenetére
Te se vagy százas...
Nem fogom megírni.
Sem pedig keresni..
Mert arra a bizonyos kérdésre sem kaptam választ. Nemhogy az előtte lévőre.. -
426os
őstag
válasz
Dr. Romano #143 üzenetére
Szerintem most pihenteti a gépét, ne legyünk már ilyen türelmetlenek!
-
válasz
Dr. Romano #78 üzenetére
Önértékelések mind...
-
válasz
Dr. Romano #50 üzenetére
Tudásom java része az internetről származik, többi a suliból. Sajnálom, de nem tudom az összes helyet, ahol olvasgattam, volt, hogy véletlen csöppentem bele egy témába és érdekes volt, így az elejétől követtem.
Akkor most végleges lezárásként összegzem az összes eddigi elhangzottakból az igaz tényeket, nem csak saját kommentjeimből.
A számítástechnika minden alkatrészének van egy bizonyos feladata, működése és határa.
Egy adott feladat elvégzésére egy számítógépben valóban a rendszer ossza ki a készleteket, tehát mondja meg, ki mit csináljon, de ő fogja megszabni azt is, ha egy többmagos processzor nincs a legjobb teljesítményében, akkor hogyan csinálja tovább, feltűnés nélkül. Ez esetenként 1-1 feladatra vonatkozik és ritka jelenség. Egyedül akkumulátoros készülékeknél észrevehető 1-1 ilyen kiugrás, energiafogyasztása révén. Egy asztali PC-n soha nem fogja senki látni, mert folytonos áram alatt van. Így egy asztali számítógép esetében teljesen mindegy, újra-e van indítva, vagy sem.
Egy telefon vagy táblagép esetében a legelső jel a Wi-Fi, amely nem képes csatlakozni a hálózathoz. Itt még csak a Wi-Fi-ről van szó, semmi másnak nincs elege, de azt is írtam, hogy ez csak abban az esetben igaz, ha folytonos Wi-Fi használatról beszélünk.
A processzor élettartama valóban azért nem érdekel senkit, mert előbb cseréli le eszközét, mintsemhogy bármi baja lenne. Ettől függetlenül a non-stop használatnál meglátszik (vagy -hat), az akkumulátor üzemidőn. Ez nem azt jelenti, hogy egyre gyengébb és gyengébb, kevesebb ideig fog menni, hanem azt, hogy 1-2 alkalommal észrevehetőn gyorsabb a merülés, használattól függetlenül.
1-1 processzormag leakadását elősegítik a külső tényezők, mint egy beragadt program, vagy egy ki-nem-lőtt alkalmazás, melyről nem tudunk. Egy szóval sem említettem, hogy önmagától fogja és dől ki. Azonban a folytonos áram-alatt-levés elősegíti az élettartam csökkenést, de ezt elemeztük több ízben is, előbb cseréljük az eszközt, mint hogy ezt észrevennénk.
Egy flash-memória esetében valóban az írhatósága veszik el, ha úgymond "lejár a szavatossága", de az adatvesztés ugyan-úgy fent áll, természetesen ezt is elősegíthetik külső forrásból eredő okok.
Nagyon ritka esetben a folytonos használat esetén maga a rendszer is megborulhat. Ez it attól függ, mennyire van megterhelve és mennyire van tele az általa használt meghajtó. Ha egy 120GB-s winchester van a gépünkben, melyen 115GB foglalt, esélyesebb, hogy a rendszer huzamosabb használatnál kékhalált haljon. És itt nem Hardverről van szó.Egyszóval ritka eset, hogy bármilyen komplikáció feljöjjön huzamosabb idejű használat esetén, de előfordulhat!
Én mindössze ennyit akartam mondani a legelejétől kezdve!Ne csodálkozzatok, hogy már én sem láttam, mit írok a támadásaitokra.
-
Syl
nagyúr
válasz
Dr. Romano #64 üzenetére
Valahogy olyan érzésem van, hogy a HWSW-ről idetévedt vers...
-
válasz
Dr. Romano #56 üzenetére
Bocsi, de a professzorok nem írnak linkeket a táblára.
Ezek szerint köztetek egy hívő sincs, mert a bibliában nem találkoztam még linkel.
És nem ítélek könnyen, sem magas lóról. De ez az üzeneted is azt bizonyítja, értetlen vagy és szókiforgató.
Itt már magatokat viszitek lejjebb a létrán, én órákkal és vagy egy tucat kommenttel ezelőtt lezártam a témát.
Ti folytatjátok! -
426os
őstag
válasz
Dr. Romano #56 üzenetére
-
válasz
Dr. Romano #50 üzenetére
Te sem jártál egyetemre.. Mint ahogy ezek szerint itt senki!
Pl az ELTE informatika karán tanulnál ilyenekt.
De hadjuk is. Egyrészt ez már nem az a téma, amibe írunk (komment, ehhez fórum kellene), másrészt hiába közlök tényeket, szerintem már csak direkt szórakoztok szókifordításokkal.
Mint már írtam, de most átfogalmazom; aki hülye az is marad! Aki csak saját kárán tanul, annak hajrá, remélem van rá tanulópénze.
A mai világban valóban előbb váltunk eszközöket, mintsemhogy "lejárjon a szavatosságuk", de ettől függetlenül ami tény, az tény. Lehet, valakit nem veszélyeztet, de van, aki csak tudásvágyból is, elfogadja a konkrétumokat. -
válasz
Dr. Romano #39 üzenetére
A magok megosztott munkája (nem multitask, együtt dolgozás) úgy néz ki, hogy egy adott feladat elvégzésére szükséges energiát megosztják, így a magok egyenként kisebb frekvenciával képesek végrehajtani a feladatot.
Konkrétan nem tudom, mi zajlik le az adott magban, mikor leesik a teljesítménye, de ha egy megosztott munka esetén a "rá eső részt" nem tudja teljesíteni, akkor nem dolgozik tovább az adott feladaton.
Ilyenkor a többi mag gyakorlatilag elosztja egymás között a kiesett mag feladatait, tehát megnövekszik frekvenciájuk a nagyobb teljesítmény elérésének érdekében. Ezért nem vesz róla tudomást a felhasználó.
Ez nem azt jelenti, hogy az adott mag nem működik tovább, csak abban az adott feladatban nem fog részt venni. Ettől függetlenül az energiát megeszi, így a többi mag megemelkedett teljesítménye miatt a fogyasztás megnő.
Ennyi.
A többi feladatban ugyanúgy részt vesz -
Syl
nagyúr
válasz
Dr. Romano #23 üzenetére
- Telefon (WP) minden este kikapcs
különben tök megbízhatatlan.
- Windowsos (8.1) tablet - gyakorlatilag használhatatlan a sleep. Egy nap alatt képes lemerülni, ezért minden használat után off. Leginkább kis laptopnak van használva.
- Androidos tablet (low budget) - na ez megy éjjel-nappal. Mobilnet rajta, több email fiók sync stb. Tavaly volt utoljára kikapcsolva.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest