- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
helixP
nagyúr
válasz
ttfgyb10 #164 üzenetére
Első körben ajánlom a telefon valós topicját:
GPS config-mókolásról volt szó a fórumban.
Nincs előttem, de Beállítások\SIM-kártyák\Sim beállítások\Preferált hálózattípus visszaállítod? -
nagyarcz
tag
üdv mindenkinek!
Feltelepítettem ezt a szoftverfrisstést, amit ajánlott kelzsoca a másik kollégának újraindulás végett (THL T6 Pro),de továbbra is fenn áll a probléma. Van esetleg valami, ami segíthet? Mindent a leírtak alapján végeztem.
nagyarcz -
ttfgyb10
csendes tag
Sziasztok! Feltelepítettem telóra a navigáció javítására (ahogy olvastam az oldalon) az alábbi programokat:GPS Test,MT GPS,Mobileuncle Tools,de így sem talál jelet az iGo Szülinapp progi,A Nokia Here működik,de nem igazán felhasználóbarát,és nem is magyar.A teló root-olt.
Valaki tud megoldást? Köszi előre is. -
azbest
félisten
Úgy látom most éppen 37ért akciózzák az edigitalban. Kár, hogy az akkuja nem nagyobb... ismerőséknek inkább a thl 4000 változatot ajánlottam nemrég, most hogy kb egy árban vannak rezeg a léc efelé, de még mindig inkább kicsit a 4000 felé hajlanék (attól függ kinek mi a fontosabb)
-
darkstar218
csendes tag
Nekem nem volt bajom a wayteq szervízével. Igaz hogy én wayteq tabletet vittem oda de korrekten 3-4 héten belül meegjavították. Wayteq xTab 100 qcr
-
Wesder
titán
Kistesót nyúzom (T6S) ott az 1900mah sok mindenre elég, az android 5.0 mellett
-
ttfgyb10
csendes tag
Sziasztok.Feltelepítettem a telóra az iGO SzüliNapp progit (amit egy ideig ingyen letölthető volt a google play-ről),és azt vettem észre,hogy egy ideig mutatja az utat,majd hirtelen újra tervezett,más utat.Magyarul teljesen pontatlan volt,ide-oda irányított (volna).Csalódtam a telóban.Ja,és a Sygic is ezt produkálta.Úgyan ezek a programok egy Samsung Galaxy S Advance-en atom stabil.
-
hkarlo
csendes tag
-
hkarlo
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy az időjárás widget egy ideje nem frissített, bármit csináltam vele.
Ma csináltam egy gyári beállítás visszaállítást, de most nem lehet rajta beállítani a várost.
Azt írja ki, hogy város keresés sikertelen.
Van ötletetek mit lehet csinálni? -
törölt tag
Sziasztok!
Nem a vitába kívánok beszállni (), csak a WayteQ szerviz nagylelkűen felajánlott ma egy ilyen készüléket a harmadjára csődöt mondó Talk 5H helyett, amelyet el is fogadtam. Nem kaptam még meg.
Mivel a topicban többen (pl Cappa72, ha jól emlékszem) is használtak Talk 5H-t, kíváncsi lennék, miben jobb/rosszabb ez. Akkumulátor egyértelmű, gyorsaság, stb? Előre is köszi a válaszokat. -
davi00
újonc
Jónapot!! Már egy ideje gondolkozok a thl t6 pro-n , maga szerint?? Szerintem egész jó, ilyen áron , nem?
-
madstunt
addikt
nem feltétlen, mert a szokások is erősen szerepet játszanak.
A kínai gyártóknál nagyon gyakori az, hogy split storage-et használnak, ami már elavult és a play store még bugzik is vele. Tehát van egy 16 gigás tárhelyed, és ebből a legjobb esetben is csak 3 gigát kapnak az alkalmazások egy külön partíció formájában, amiket telepítesz. A THL, ZOPO, VIVO, stb mind ilyenek, az OPPO-t tavaly év végére bírta rá a nemzetközi közösség a váltásra, és a ZTE összes belpiacos cucca ilyen.
Az oppo-nál anno elmagyarázták, hogy ez egy régi szokás, és nehéz lenne a usereket átszoktatni, az új megoldásra szerintük.... -
bbazso
tag
Üdv mindenkinek,
Átnyergeltem ebbe topicba, mert a doogee daggeremet sikeresen leamortizáltam.
Szerencsére közben megjött ez a kicsike, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
pl ahol eddig semmi de semmi térerőm nem volt más mobilokkal, ez simán hozza a két csíkot.
A Sznoboknak innen üzenem hogy a következő telóm is kínai lesz. Nem veszek többet túlárazott agyonbugolt sony , samsung szemetet. -
Alvin76
tag
Az egyik lányom (12 éves) kapott ilyen telefont fehérben, aliexpress.. 110$ volt... még magas árfolyam mellett is 30ezer.
kb 1 hónapja használja, ennyi pénzért tökéletes választás volt. nagy 5" kijelző, gyors, HD felbontás, játékok mennek rajt, Wifi erős megbízható, GPS gyorsan talál pozíciót, egyszer nem fagyott még le neki.
a hátlapnyikorgás jogos, közepes erővel már nyikorgásra lehet bírni, de amúgy más semmi probléma...
30 ezerért mit lehet kapni?a cikk címével ellentétben, neki felhőtlen boldogság volt, van...
A másik lányomnak tegnap jött meg a ZTE V5... 29ezer volt...
-
gusthy
veterán
válasz
alkatraz3000 #138 üzenetére
Ezt értem, de mivel nem kőtáblába faragta, a szövegből akkor érdemes lehet kitörölnie akkor, hogy nem jár neki
-
tatabike
őstag
válasz
alkatraz3000 #138 üzenetére
Ennél lejjebb?
-
gusthy
veterán
Hogy egy kicsit on legyek, a cikk végén az van, hogy nem jár plecsni, az aksi miatt, majd mégis kapott egyet
Most akkor van plecsni vagy nincs plecsni? -
bolondember
MODERÁTOR
Megkérnék mindenkit, hogy térjen vissza a teszt témájához és ne offoljon, főleg ne flémeljen!
-
Lirion
addikt
válasz
alkatraz3000 #126 üzenetére
Hát igen, de biztos vagyok benne, hogy lehetne példát találni hasonlóra akár az applenél, samsungnál, htc-nél, stb. is.
Az a helyzet, hogy lehet itt a múltban élni és azt szajkózni, hogy a kínai okostelefonok kukába való roncsok, de ezzel az ember csak saját magát csapja be. Persze mindenkinek szíve joga azt venni, amit akar, de mondjuk 70-80 ezer ft-ért venni egy samsungot egy xiaomi, thl, meizu vagy zopoval szemben sokkal inkább érzelmi, mint racionális döntés.
-
válasz
Soil Creep #127 üzenetére
Te menj màr innen. Valassz valamit hasznald, keresd meg az erdeklodesi korodnek megfelelo topicot, vagy ez az?
Cserélj szàmot alkatraz3000-el, beszeljetek ki magatokat, de ne itt!
Eleg volt az okoskodo megjegyzeseitekbol!
Egyikotok se fogott kinai telefont, megis beleugattok a forumba! Bocs a kifejezesert, de rendesen elege vN a normalis forumozoknak az ilyen leragott csont trollokbol!
Direkt kell hulyesegeket irni, vagy szandekosan trollkodsz es flame-keltesz?
-
zorzy4
addikt
válasz
alkatraz3000 #126 üzenetére
Én írtam, és 3 másik ismerősöm meg a samsungot. Most meg egy lumiával van érintőgond, szériahiba. Tehát ne jelent semmit.
Soil Creep Kegyetlenül bigott a hozz állásod. Egyszerűen nem az van ma már mint amit gondolsz. A nagy gyártók, egyre gyengébb minőséget produkálnak, a kinaiak meg jönnek fel. Szó szerint egy szinten vannak, csak az B brand márkáknál, jobb az ár érték arány.
-
GSPLR
senior tag
válasz
Igènytelen...
az oldal bohóca
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Papíron erősebb?
Sirszar?
Céllövöldés?
Igénytelennek lenni?Rendesen képben vagy
Van az a szint amikor már nem tud meglepődni az emberi butaságon -
kelzsoca
félisten
Remélhetőleg mindenki kiírta magából a problémáit, és elmondott mindent aminek semmi köze nincs a készülékhez, mert mostantól a topic ahogy az lenni szokott szakmai topiccá alakul át, ami azt jelenti, hogy a nem szorosan a készülékhez kapcsolódó hozzászólások OFF-nak minősülnek, aminek viszont szakmai topicban nincs helye.
-
HoaryFox
őstag
-
Soil Creep
csendes tag
alkatraz3000-nél a pont.
Ha nem engedhetem meg magamnak, hogy drágább készüléket vegyek (legyen ez bármi, ne feltétlenül telefon) akkor inkább választok valami olcsóbbat az ismert, minőségi gyártók termékei közül. Ez még mindig kisebb kompromisszum, mint egy papíron erősebb kínai szirszar.
Semmi gond nincs azzal, ha valaki kevesebbet szán telefonra, ellenben igénytelennek már nem kell lenni és lesüllyedni arra a szintre, hogy efféle céllövöldés bizsukat használjon.
Gyakorlatilag beleb@szt@k egy kész OS-t egy random készülékházba, és mivel nincs mögöttes fejlesztés, jó áron tudják értékesíteni. Ellenben ettől még egy 0 marad.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #116 üzenetére
Az autó csak arra volt válasz, Hogy a Xiaomi az iPhone-t másolja. Ha egyszer az Apple autót gyártana, rögtön a Xiaomi-t vádolná másolással.
Soha nem volt a kezedben egy Xiaomi sem, ez látszik, különben nem is tudnál ekkora butaságokat írni. Nektek már az is másolás ha egy telefonnak van eleje meg hátulja, mert az csak az iPhone-nak lehet. Az Mi4 valamennyire hasonlít (pont ezért meg sem vettem), de a Redmi Note, Redmi Note 4G, Mi3, Mi Note, Mi Note Pro, semennyire nem hasonlít. Nagyon sokat kell még az iPhone 6+ -nak fejlődnie, hogy mint külsőleg, mint hardveresen csak az árnyékába lépjen a Mi Note Pro-nak.
Nagyon sok telefongyártónak a telefonja tényleg nagyon hasonlít, de valamiért mindig a Xiaomi-t kapjátok elő. Talán, mert ennyire féltek már tőle? Van is miért.
Ez a THL fórum, ha nem tűnt volna fel és nem a Xiaomi.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #113 üzenetére
Pc-t azért elég sokan gyártatnak és jobbakat.
-
Lirion
addikt
válasz
alkatraz3000 #103 üzenetére
Nem gondolom, hogy ilyen szinten indultak volna az általam felsorolt vállalatok a régmúltban.
Ezt nem gondolni kell, ezek objektív tények, aminek utána lehet nézni. A japán cuccok néhány évtizede igencsak silány minőségű selejtként voltak mindenhol elkönyvelve. 20 évbe telt nekik, hogy elismert, magas minőséget tegyenek le az asztalra.
Az apple a csőd szélén állt, olyan rétegcuccokkal, amik a kutyát nem érdekelték.
A kezdetben megjelent sony (-ericsson) és lg droidos telefonok is kacatok voltak, megbízhatatlanok, a szervízháttér pedig ma sem tartozik a legkitűnőbbek közé. Az LG-re még ma is sokan mondják, hogy gyártson inkább mikrót..Amúgy igen érdekes, hogy máskor pl. a samsung szervizelését rendesen lenézed, most meg előnyként hozod fel.
Az ismertebb kínai márkáknál általában úgy megy a garancia, hogy visszaküldöd a hibásat és küldenek egy újat. Ismerős megoldás, ugye?
Tény és való, a kínai cuccoknak nincs még presztízsük, és bizony sokat loptak más gyártóktól is, de a mai világban ez melyik cégre nem igaz? Ha senki nem lopna, nem lennének szabadalmi perek se...
-
sinya123
csendes tag
Szerintem tök jó teló ezen az áron. A fényképek meg teljesen jók. ha meg játszani akar az ember, akkor pótaksit kell mellé szerezni.
-
válasz
Beírtad magad a történelemkönyvekbe
Érvelésből hatos!
Sok hülyeség született tegnap este óta...
Én meg Lancast meg Adidas helyett Tisza Cipőt veszek na bumm... Nem azért mert na nekem az van, hanem mert a többit lerongyoltam fél év alatt, Budmilt 2 hónap alatt.. ez meg több mint 1 éves..
-
Freiherr
őstag
Minden kínai telefonteszt szükségszerűen abba torkollik,hogy a jól tájékozott közönség megpróbál egy trollszintű kétkedőt meggyőzni,ez a tendencia.
Most őszintén,kit érdekel a véleménye?Eszem ágában nem lenne győzködni senkit,éljen a kis világában boldogan. -
GSPLR
senior tag
válasz
Te gyönyörű pèldája vagy a mai globalizált világ áldozatainak. Rendesen kipucolták az agyad
-
alkatraz3000
senior tag
A Nokia meg gumicsizmát. De én nem erre gondolok, hogy ki mit gyártott először. Hanem arra, hogy saját hozzáadott értéket, minőséget nem képvisel a nagy részük mar a kezdetektől sem.
A xiaomi meg sikeresen lemásolta a Toyotát, ez Fejvadi xiaomi kocsis megszolalasara reagálva írtam.
-
törölt tag
válasz
alkatraz3000 #97 üzenetére
ezek a telómárkák miben jobbak? konzumidiotizmusban?
-
helixP
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #113 üzenetére
A toyota meg tudod, mit gyártott először?Szövőszéket. Mikor? A XX. Század elején. Szar japán gyártónak tartották. Érdekel ez valakit ma?Nem!
Totál irreleváns, amit felhozol. Elfogult vagy és szakmaiatlan.
-
blueMerle
veterán
válasz
alkatraz3000 #109 üzenetére
Még linkeljek?
És tudod mi a slusszpoén? Ezt úgy érték el hogy hivatalosan csak Ázsiában értékesítenek.
Hogy a MA cikkből miért maradt ki? Fogalmam sincs, kérdezd a szerzőt.
Az a baj hogy nulla saját tapasztalattal állítasz olyan hajmeresztő dolgokat hogy ihaj.
No de manapság ez a MA, nem leptél meg.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
blueMerle #108 üzenetére
.."Described as chinese apple"... Lei Jun a kínai Steve Jobs. Köszönöm ezt a cikket elolvastam, de ettől a két mondattol még jobban hányingerem lett ezektől, es nevetséges.
Nekem a Mobilarena számai is megteszik. A kérdés akkor, hogy az MA miért nem rakta be a sziamiut a táblázatba? (Látszik, hogy nem ők készítettek, de azert na...) -
blueMerle
veterán
válasz
alkatraz3000 #107 üzenetére
Szerintem itt fejezzük be, ne haragudj, nem akarok személyeskedni, pont ezért, én azt hiszem inkább ignorálom a postjaid.
A véleményed tiszteletben tartom, de az hogy mit gondolok róla...
Onnantól kezdve hogy elkezdesz általánosítva beszélni, ja így könnyű, ilyet a 6 éves unokaöcsém is tud: Szerintem az összes Sony ugyanúgy néz ki, szerintem az összes HTC iPhone másolat, szerintem a..... ezzel nem lehet vitatkozni, ezek nem érvek, tények, mert értelmetlen, széllel szemben pisálni? Minek?
Ami a Xiaomit illeti én csak ilyen csöpike, semmit nem érő hiteltelen forrást találtam, mint a The Guardian cikke: [link]
Na jóéjt.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
blueMerle #105 üzenetére
Mindegyik ilyen telefon totál ugyanúgy néz ki, kívül-belül , én erre gondoltam.
A xiaomi meg a saját hazájában alulmaradt az Apple-el szemben, es a céget masolo politikájuk miatt szánalmasnak tartom őket.
http://m.mobilarena.hu/hir/dontetlenre_all_az_apple_es_a_samsung.html
furcsa. A xiaomi ezen a listán seholsincs.Fejvadi, a te véleményed számomra totálisan ignorálva van, az ilyen hozzászólásaid miatt végképp.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #103 üzenetére
Pfffff
-
blueMerle
veterán
válasz
alkatraz3000 #101 üzenetére
Kínai telefonok eseteben azt látom, hogy valamiből osszelegoznak egy tucat telefont, aztán kihányják magukból. Támogatás jóformán meghal azonnal, mögöttes tartalom semmi, es a szerviz kétséges.
Igen, a klónok és a noname dszunkafonok esetében ez valószinüleg így van. Ellenben a nagy brandek mint a Xiaomi (apropó, tudtad hogy ők a világ 3. legnagyobb mobilgyártója, hoppá mi?) Meizu, Jiayu, Oppo, iOcean,.. és társairól ez baromira nem mondható el, konkrétan velük szemben ez az állítás amit írtál tömény bullshit. A Xiaomi fejlesztő részlegén több ember melózik mint a Sonynál, hoppá megint mi? A szervizről gondolom kemény NULLA tapasztalattal rendelkezel, ezért ismét tömény, száradt bullshit amit arról is összehordtál. Megfelelő helyről véve tökéletes support és szerviz van, minden gond nélkül.
Mi lenne, ha az emberek úgy alkotnának valamiről véleményt, hogy arról előbb legalább informálódnának, olvasnának, ha már saját tapasztalat nincs?....
azt látom, hogy valamiből osszelegoznak egy tucat telefont Mi az hogy azt látod? Eszem-faszom megáll. Bent jártál a Xiaomi vagy a Meizu fejlesztő-gyártó részlegén? Vagy egy agymenés szüleménye ez a mondat? Inkább utóbbi, ugye?
Szerk.: A 103-as hozzászólásodon visítva felröhögtem, ennyi baromságot mond, honnan szedsz? Fórumokról ismert a Xiaomi? Kínán belül rostokol? ROTFL te mit szedsz?
A világ HARMADIK legnagyobb mobilgyártójáról beszélsz te humorherold
-
alkatraz3000
senior tag
-
alkatraz3000
senior tag
Azt el is felejtettem. Nem gondolom, hogy ilyen szinten indultak volna az általam felsorolt vállalatok a régmúltban. Ha pl a xiaomi a legnagyobbak köze szeretne tartozni es nem csak Kínában rostokolni, akkor nekik is el kellene kezdeni milliókat borítani egy saját kezelofeluletbe, egy saját stílusba , saját megoldásokba , ami az ár rovására menne, de nem lennének Kínán kívül beperelve (jogosan) es nem csak a fórumozók között lenne ismert.
-
kelzsoca
félisten
válasz
blueMerle #100 üzenetére
A főverzió frissítések, a Mediatek-től függenek, tehát a SoC gyártója kell lépjen első körben, aztán léphet a gyártó, aki ilyen SoC-ra építi a készülékét.
(#101) alkatraz3000
Egyébként miért jó az, ha egy prémium A brand gyártó készülékét hasonlítod össze egy kínai B brand gyártó készülékével?
Teljesen más árkategória, más célközönség. -
alkatraz3000
senior tag
Van mögöttük tartalom, es egyediseg. Itt most ne a Samsung telefon dizajnjara gondolj, hanem amit ők találtak ki. Vagy az Apple által bevezetett dolgok, különlegességek, pl touchID. A hivatalos support, amire lehet számítani, es itt most nem az androidon elérhető millió customROM-ra gondolok. A rendes szerviz háttér. Kínai telefonok eseteben azt látom, hogy valamiből osszelegoznak egy tucat telefont, aztán kihányják magukból. Támogatás jóformán meghal azonnal, mögöttes tartalom semmi, es a szerviz kétséges.
Említettem az adidas cipőt. Tisztában vagyok vele, hogy Kínában a lancast melletti szalagon készül, de az én lábamon egy deichmannban vásárolt noname cipő 2 hét Hordas után mar vedlik, es enged el a ragasztás . Az adidas/Nike cipomnel 2 év masszív használat után mondtam én, hogy ideje cserélni, mert a bele kikopott. Kívülről szinte hibátlan, sehol nem engedett el semmi es egy tisztítás után mar tuti lenne, csak hordani nem kényelmes mar. -
blueMerle
veterán
Akkor egy kicsit ON TOPIC leszek ha nem baj:
A THL-nél mennyire veszik komolyan a hivatalos frissítéseket? Nem a hibajavításokra gondolok, hanem elsősorban a főverzió-upgradekre?
-
Lirion
addikt
válasz
alkatraz3000 #97 üzenetére
Valamikor a Samsung, Sony, LG és HTC is úgy kezdte, mint pl a ma tárgyalt THL, de ott van a Huawei vagy ZTE is, azok már rég kinőtték a kínai dzsunka minőséget.
Egyébként milyen szempontok alapján tartod rosszabbnak a kínai nevesebb telefonokat, mint a már ismert gyártók telefonjait? Komolyan érdekel, nem kötözködés. -
ctvagyok
őstag
Hogy lehet már a plecsnin ennyire kiakadni?
De legalább nem volt samsungarénázás. -
-
GSPLR
senior tag
válasz
Soil Creep #76 üzenetére
Milyen über telefont használsz. Írhatod aztán èn meg adom majd az ívet, de kapaszkodj nagyon
Tájèkozottságod egyenlő a nullával.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Soil Creep #76 üzenetére
Kacatot?
-
zorzy4
addikt
válasz
Soil Creep #76 üzenetére
Úgy látszik te leragadtál levis, suny, magnók, reobak, adidoas ciők korszakánál. Ma már hogy kinai, nem jelent feltétlenül gagyit. Lás xiaomi, prestigio, iocean, dooge. És arról is lehetne ódákat zengeni, hogy samsung mekkora ipari hulladékokat gyárt.
-
válasz
Soil Creep #76 üzenetére
Az a baj, hogy beszélsz kínai telefonokról, pedig megragadtál a CECT szintjén, megrögzött baromságokkal futtatni a topicot
Leírtam privátban is a véleményem erről. Ha nincs mögöttes tartalma az információidnak, nem kell itt vágni a hozzászólásokat bevágni gyűjtögetés gyanánt...
Főképp nem az ilyen mélyenszántókat.. Amikor nekiállsz a kínai telefonok lekacatozásának...
Ja és a véleményemhez tartom magam, személyeskedés nem volt benne, amit meg magadra veszel, nos annak lehet van valóságalapja.. Tudjuk nem, akinek nem inge...
Csak piszkosul utálom, ha valaki ilyen fenemód tájékozottan jön ide okoskodni....
Köszi, kíméljük egymás idegrendszerét, és lehetőség szerint tartózkodj a hasonló megnyilvánulásoktól.
És mint privátban is ajánlottam, hogy a fórumozásnak is vannak határai, táncolsz rajta... Persze ha építő és konstruktív észrevételeid vannak, nyugodtan keress rá bármelyik kínai gyártót, és szívesen látnak az ilyen építő dolgaiddal együtt.. Ha tudsz nekik, adj hasznos tanácsokat, mi el vagyunk vele látva rendesen!Ajánlom a Google-t, rengeteg hasznos információt tartogat még.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Nekem is Thl telóm van, és teljesen megvagyok elégedve vele
-
Fejvadi
nagyúr
Miért jelent ekkora gondot a plecsni? Csak útmutató, nem szentírás. Mindenki úgy is maga dönti el neki milyen plecsnit ér meg.
-
GSPLR
senior tag
Azt se tartanám utolsónak, ha véleményezhető (pontozható 1-10-ig, 3 különböző paraméterben) lenne az adott készülék a felhasználók által, mint pl GSMArenán, bár sokszor ez sem fedi a valóságot. Pro és kontra szintén fasza ötlet. A vásárlás -tudatos vásárlónál- úgyis a kézbevételnél dől el, nem a teszteken, de támpontnak nem rossz.
-
Lirion
addikt
Szerintem ezeket a plecsniket ma már akár el is lehetne hagyni teljesen, helyette jobb lenne egy olyan lezárás, amiben a termék 3-4 konkurensét felsorolva vetik össze a tesztelt cucc erősségeit és gyengéit, részletesebben, mint most. Aki telefont választ, annak ez hasznosabb lenne, mint a plecsnik. Vagy egy pro és kontra táblázat.
-
KamuMazsola
őstag
Látom megy a rinyálás az üzemidőn, csak nem értem miért?
4-4,5 óra screentime szerinem jó. Ezt tudja. -
hardline
senior tag
Megjegyezném azért a sok fújoló tájékoztatása érdekében, hogy a készülék ára $105.99 !
Ennek tudatában tessék már nekem mutatni jobb készüléket!
Köszönöm! -
-
Bog
HÁZIGAZDA
Szó nincs róla.
Nekem, főszerkesztőként az a dolgom, hogy a kontent rendben legyen. A cikket átolvastam, kiraktam, már előtte is javítgattam, és alapvetően egyet is értek vele. A szerző ugyanakkor némi kapkodással fejezte be az anyagot, az értékelő táblázat nem stimmelt és a piacon levő hasonló masinák felsorolása is elmaradt. Ezen két hiányosság pótlása során úgy döntöttem, hogy az árazás miatt a készülék a plecsnit megérdemli. -
kengyel
nagyúr
Ez nekem nagyon tetszik !
-
zorzy4
addikt
Az akkutémához én is hozzászólnék. Két ilyen telefon is volt nálam. Jó kis készülék lett volna, ha....... Hát igen az akku nagyon gyenge. Mobilnet nélkül is alig bírja. Illet volna legalább 2200as akku bele. Az már nem is említem, hogy a led a hátulján minkét készüléken elég rapszodikusan működött, de inkább nem.
-
alldaybig
tag
fuuu de megkívántam a húslevest :3
-
csongi
veterán
Jo telefonokat gyart a thl, nekem is volt w200-om,
Ami nemi kis fejlodest igenyel az szoftver frissitesi oldala, ha ebben is fejlodnenek, boven kivallo telefonjaik lennenek.Garanciaztatas: Valaki irta hogy milyen korulmenyes mert a wayteq a hivatalos szervize.
Hat annyit mondanek, intezz garanciat a T-nel es megvilagosodas lesz. Nekem 3honapos kinlodas utan lett cseres tabom, 5*volt servicebe, es kaptam egy prestigio hulladekot, mait lehet hogy egy bemutato teszt vegen szet fogok verni, mert akkora xar. Meg az ideg rendszerem nem adta fel, de penge elen tancol. Szoval szolgaltato fuggetlen termek pat hetes szerivizere felesleges sarat dobalni. -
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Soil Creep #6 üzenetére
Ha ennyire bosszant, akkor minek olvasod el a teszteket?
-
-
HUNPablo
tag
válasz
alkatraz3000 #59 üzenetére
Szinte az összes smartp.-t lehet meriteni 1 nap alatt .
Szerintem I6P esetén 2 dolog User error vagy nagyon sok szabadidő ... -
Halkow.
senior tag
Elég fapados lett ez a teló
A thl5000 mikor fogjátok tesztelni?
-
Lirion
addikt
válasz
alkatraz3000 #50 üzenetére
Vannak a piacon csúcskészülékek is, hasonló kijelzővel, erősebb hardverrel és kisebb aksival. Akkor azok is eleve halálra vannak ítélve? Pl. galaxy alpha, iphone 6?
Ez is csak egy mutató, ami önmagában keveset jelent. Nyilván nem fogsz vele egész nap játszani, de átlagos, hétköznapi használatra elég... -
válasz
Ez feature, nem bug.
Ha látod, hogy gyenge az akkuja, akkor el tudod dönteni, hogy szükséged van-e rá, avagy sem.
Ez így korrekt.
Sok kínai gyártó rászitázza egy ekkora akkura, hogy 2800mAh. A THL nem.Ha akkuidő kell, akkor van más opció, csak nem ennyibe kerül, vagy nem ilyen a hardver (pl. THL 4000, 4400, 5000), vagy más gyártó is kínál "póver" akkus telefonokat (Lenovo s660, p780, S860, stb...)
Amúgy a ZTE GrandX és Blade C sorozat 1,6Ah-s akkuja is gyenge, nemde?
hogy az akku nem bír semmit.
Ezt biztosan nem tapasztalatból írod.
Ha a v970-es ZTE az 1600mAh-s akkuval elment egy napot, akkor ez is megcsinálja ugyanazt. Az egy MT6577-es platform volt, nem túl energiatakarékos módon. Ez 8 maggal takarékosabb (28nm-es technológia). -
helixP
nagyúr
Megértem, hogy valaki tart ettől, én is utánajártam, mert tényleg nem sok ez az 1900, de igazán meghallgathatnák, aki valóban használta már.
Nekem sem kellene a telefon, és küldeném vissza kapásból, ha napközben tölteni lenne muszáj. De nem az! Egy napot kibír!
Nálam pl egy 20 kilométeres túrát rögzített és az alatt a 6-7 óra alatt, folyamatos GPS on, fotózás, track rögzítés, 30%-ot evett, ami szerintem teljesen jó. -
Marmint mire tippeljek?
Ezt nekem akartad irni?
/Lenovo A806-rol irtam, ha erre voltál kíváncsi /@helixP: nem is ertem mit hisztiznek az aksin, ha nem is tudjak a SoC igenyeit. Kellemes fogyasztas, es uzemido se megy a levesbe.
Van on/off idozites, cpu teljesitmeny allithato. Ezzel es egy jo beallitassal 1nap boven megvan
-
helixP
nagyúr
válasz
Nincs igazad, hogy semmit nem bír. A még meg nem jelent firkálmányomból idézek csak a TE tisztánlátásod kedévéért:
Az akkumulátor volt a másik pont, amire külön odafigyeltem. Azt mondják a külföldi fórumok, hogy a Cortex 7-es magoknak kellemes a fogyasztásuk, és ez bizony igaz is. Készenlétben nem jellemző a nagy merülés, okosan használja az ampereket, pláne, hogy a beállításokban van lehetőség a CPU energiatakarékos korlátozására, amit én folyamatosan bekapcsolva tartottam, és így értem el a fent említett akadásmentes "élményt". (itt arra utalok, hogy szaggatás mentes, folyamatos, gyors)
A kijelző és különösen a kétkártyás üzemmód viszont bizony harap, és azért az 1900-as aksi nem egy vastag dolog, hasonló készülékek jellemzően mind 2000 felett vannak, nem ritka a 3000-es sem. Ennek ellenére még sosem hagyott cserben, egész napos Dual-SIM, 3G-készenléttel, két e-mail fiók frissítésével, sok telefonálással, legalább fél óra zenehallgatással 25% delej még a legrosszabb esetben is volt az akkumulátorban akkor, amikor velem együtt "aludni tért".
Tehát az üzemidő valóban nem combos, ez a készülék leggyengébb pontja, de elégséges. Áthidaló megoldásként 6 USD-körül már lehet rendelni bele akkumulátort, vagy marad a külső powerbank.
-
válasz
Mondjuk nem tudom, felhasznaloi szokashoz veszek telefont.
1napot ez is hozza. Ja le lehet meriteni gyorsan is. Ki mire hasznalja. Akit erdekel van aktiv topicja, tippek trukkok
-
Ez mire jó hogy egy mobilt mindig elrontanak valamiben?
Ez mindenhol üzletpolitika.
Ha vennél egy mindenben jól használható telefont, akkor nem vennél másikat.
Márpedig a fogyasztói társadalom erre épül, illetve a öt éves terveknek meg kell felelnie az elvárásoknak. Igen, nem véletlenl írtam, hogy 5 éves terv, mint a régi Magyarországon; mondhatják, hogy piacgazdaság, de alapvetően nem az...)
Olcsó kategóriában egyébként is a RAM és az akku a spórolási pont (na jó, még a kijelző). -
HUNPablo
tag
Amúgy GPU-ban erősebb ez a készülék , mint a S400-as telók?
-
D013
aktív tag
W200S-t nyúzok tavaly május óta, az aksi romlott el csak, azt rendeltem újat (a széria hibás), maga a készülék nekem még mindig jól működik és megfelel.
Bár nem látam ennek a T6 pro-nak a kijelzőjét, de a W200S-nek elég jó a fényereje és a színei is. 2000-es akksival főzött rommal simán kibírja a napot közepes használattal, este 20% körül van. Ami fájó pont: a 4.2-es android, és hogy több mint valószínű hogy soha nem lesz ebből rendes, teljesen jól működő 4.4. Na meg nagyon elférne +1 Gb ram, de ezzel már félek is előhozakodni.
-
-
válasz
alkatraz3000 #41 üzenetére
Unnepronto leszek. A THL-t es az "AKAI"-t amelynek semmi koze a ceghez ne emlitsd egy lapon...
Van egy kis kulonbseg... Kinai "vacak" es vacak kozt is...
-
Mr.Silkó
veterán
Az első kép nagyon komoly, ránézésre meg nem különböztetném a két telefont!
-
alkatraz3000
senior tag
Nem szeretem ezeket a kínai vackokat. De a legeslegjobb teszt amit itt olvastam, azaz Akai fáááá! 3850-es "telefon" volt. Azt többször elolvastam, es annyiszor vinnyogtam is
-
Bog
HÁZIGAZDA
Újragondoltuk az összegzést, eredménye egy "tetszett" plecsni. Köszönjük az észrevételeket.
-
-
kelzsoca
félisten
Amennyiben valaki beküldi a készüléket, az valóban lehet több idő is, mivel beérkezési sorrend, a szervizhez el kell jutnia a készüléknek, majd annak vissza a vevőhöz, és egyéb más befolyásoló tényező lehet.
Tehát szervizre nem, de szoftverfrissítés miatt, ha valakinek útba esik, beviheti a készülékét, a WayteQ-hez is. -
HoaryFox
őstag
"Egy micro és egy normál foglalat áll rendelkezésre, működés szempontjából most is a duál aktív készenlét érhető el, azaz ha az egyik SIM-en telefonálunk, addig a másik nem elérhető"
Most akkor mi van?
Dual Active vagy Dual Standby? Mert, amit leírtál, az dual standby, de előtte dual active-ot említettél
-
.Szaki.
addikt
ad1.: Attól függ hol laksz, ez csak ezen múlik. Neked lehet a szomszédban van.
ad2.: Persze fel is lehet adni, ez jogos, de 3 hétig nem tudom nélkülözni, nekem ezzel van a bajom. Az, hogy nincs egy belvárosi képviselet ahol mondjuk le lehetne adni és át lehetne venni, az szimplán kényelmetlen. Persze tudom és jogos felvetés, hogy figyelembe kell venni az ár/érték arányt, egy akkor 35.000 forintos tabról beszélünk, de nem spúrságból vettem, hanem kíváncsiságból, meg iszonyat jó ajánlat volt ezzel a tudással ennyiért.
Na de nem offolom szét a topicot.
kelzsoca
Ez fura én telefonon érdeklődtem és ott azt mondták, amit leírtam. Tudom, hogy Te bennfentes vagy, minden ilyen fórumon jelen vagy. Ez hónapokkal ezelőtt volt már, és tényleg 3 hetet mondtak. 10-15 percért megéri kimenni, ezt aláírom, bár továbbra is kiesik.
-
bollokcs80
Korrektor
Végre nem egy 6582-es tucatgép...és még az ára is jó.
-
kelzsoca
félisten
Amikor problémás volt a Nokiám akkor 13:00-kor leadtam a Nokia Care-ben a Westend mellett a telefont és 17 órára mehettem érte, hogy újrahúzták, kész.
Ehhez képest, ha garanciális a készüléked, beviszed a Gubacsi útra, ahol 10-15 percen belül megoldják(helyszinen megvárhatod) a szoftverfrissítést.
-
Lirion
addikt
EndR felvetése jogos, olyan nincs, hogy duál aktív készenlét. Ezek vannak:
dual SIM switch - egyszerre csak az egyik kártya aktív, a másikra manuálisan kell átváltani
dual SIM standby - duál SIM készenlét/duál készenlét (mindkét kártya egyszerre van a hálózaton, de ha az egyikre jön hívás, a másik addig lekapcsol)
dual SIM active - duál SIM aktív/duál aktív (mindkét kártya egyszerre aktív és egyszerre fogadhat hívást is)
-
Megkozelithetetlentol szerintem messze van.
Egyeztess, van mar posta is a vilagon. Meg futar.
Nincsen lehetetlen, csak tehetetlen..
Bocs , de a Nokia nagyobb van,volt mint a WayteQ, szerintem ezt jozan paraszti esszel is fel lehez fogni.
Nem kifogast kene keresni.. Amugy videki vagyok. De a Gubacsi ut 6.-ot meg en is megtalalom...
-
.Szaki.
addikt
A WayteQ szervizhálózata kb a nullával egyenértékű. Nálam az xTAB 70 dci működése egyre problémásabb, nem veszi rendesen microUSB-ről a tápot, meg egyre többször fagy le. Felhívtam a szervizt, hogy hol van legközelebb szerviz, erre bevágták a Gubacsi út egy olyan szakaszát, ami kb megközelíthetetlen. Kérdeztem, hogy van-e esetleg valami olyan bolt a belvárosban, ahol esetleg mégiscsak be tudják vizsgálni, vagy legalább le tudom adni és ők elküldik a szervizbe. Ilyen lehetőség nincs és az is, hogy 4.0.3-ról 4.2-re frissítsék, a szerviznek 3 hétre (!) van szüksége. Amikor problémás volt a Nokiám akkor 13:00-kor leadtam a Nokia Care-ben a Westend mellett a telefont és 17 órára mehettem érte, hogy újrahúzták, kész. A hangszórójával volt gond, egy hétig volt szervizben a Nokia. Azért az mégsem 3 hét. Szóval a szervizhálózat pont egy olyan ok amiért nem vennék kínai telefont, maximum csak Huawei-t. Arról nem beszélve, hogy ismeretségi körömben az a kevés ember aki kínait vett, mind földhöz akarja vágni a fél éves telefonját. (Nem THL vagy WayteQ, nem tudom a típusokat)
-
-
kelzsoca
félisten
A Tesco-s Op3n Dott telefon 1700mAh-ás akkumulátorral, gyengébb kijelzővel (nem csak a felbontásra gondolok) különösen ajánlott plecsnit kapott, ezzel szemben bár nem azonos ligában a THL-t meg elmarasztalod a gyenge 1900mAh-ás akkumulátora és a kijelzője miatt, ami egyébként annyira nem rossz, mint azt leírod.
ui: tudom hogy az Op3n Dott telefont nem Te, hanem Legendd tesztelte.
-
Lirion
addikt
Bár az aksi tényleg harmatos, ez a telefon azoknak készült, akik csak néha veszik kézbe a kütyüt és nem nyomogatják egész nap. Vagy legalábbis azoknak lehet jó alternatíva. Ezen a szinten majdnem mindegy, hogy beleraknak egy 2500-as aksit, ha nap végére az is 30%-ra merül, úgyis megy a töltőre..
A fényképeit amúgy jól lehúztátok, pedig a kategóriájában, ennyi pénzért meglehetősen jó képeket lő.
-
-
moleculez
veterán
Meg nem venném semmi pénzért, ennyiért már ismertebb/megbízhatóbb nevet is kap az ember. Most hiába a 8mag, ha azt belerakom egy villanyborotvába sok erteleme nem lesz, ebben a telefonban pont annyi haszna van.
-
Rusi
senior tag
Dede, aktív az, mivel a két SIM készenlétben egyszerre van hálózaton, mindkettőnél jöhet hívás és sms is. A kulcsszó a készenlét, mivel a duál aktív üzemmód jelenti azt, hogy használat (azaz hívás közben is) alatt is mindkét kártya elérhető és hálózaton marad (itt meg ugye addig a másik kártya ledobja magát).
-
-
helixP
nagyúr
Rusi, szeretem a munkáidat, de ezt most tényleg letesztelted?
Van itt egy állapotjelző LED is, ami viszont csak töltéskor világít. => Ez nem igaz, világít az értesítéskor is, rendesen
A kijelző alatt a szokásos három androidos érintőgomb, melyek világítást is kaptak. =>Nincs háttérvilágításuk a gomboknak
riczer: Azért mert 1x elromlott, nem ajánlod? Itthon saját szervizhálózata van a WateQ-en keresztól, tuti, hogy nem fog eltűnni. Ezt a kockázatot amúgy azzal "fizetted meg", hogy kínából olcsón rendelted.
Látom megelőztek
-
riczer
tag
Nem ajánlom a thl-t nekem w200s volt elromlott, vosszaküldtem javìtásra és ott eltünt ők meg móssák kezeiket.Szervizelése a telefonnak 0.
-
HUNPablo
tag
Bő 2 hónapja nyúzom , megvagyok vele elégedve ! Kijelző szerintem nem ennyire rossz , mint amennyire leirtátok , viszont az aksi az tényleg gyenge . Igazából a leggyengébb pontja . Összességében jó kis teló , 38,000 HUF-ért nekem best of körüli !
-
akos727
senior tag
Ár/érték arányra szerintem kicsit kevés az 5. Ilyen áron nevetséges telefonokat lehet venni nagyobb márkás társaiból. Amúgy az merülés dolgot meg lehet oldani egy 2000 mah-es "powerbankkel", ami fizikailag is elég kicsi, hogy ne legyen zavaró, illetve kerül vagy 2-3 ezer forintba és van benne még egy teljes töltés.
-
batai15
félisten
Tegnap rendeltem meg aszonynak a kis tesót . Kíváncsi vagyok milyen. Arról terveim szerint majd írnék egy tesztet mert olyan még nincs a logouton tudtommal.
-
EndR
tag
"működés szempontjából most is a duál aktív készenlét érhető el"??
Szerintem aktív nélkül.
-
Soil Creep
csendes tag
válasz
kislaszlo83 #11 üzenetére
inkább ignorállak -
válasz
Soil Creep #6 üzenetére
Teged megint visszaengedtek?
Pár percre?
Bejossz Mindig uj reggel, Kitolsz egy ilyen magvas gondolatot... Keress masik forumot... Azt se tudod mit beszelsz...
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Soil Creep #6 üzenetére
Egy ideje már a kínai telefonok nem viccesek, ez van. A kínai okosórák azok, de olyat meg nem kapunk.
-
kislaszlo83
tag
Abszolút rendben van ez a telefon. Szvsz. Az emberek többsége (én is), már a wc-re is viszi a töltőt, mióta okoskát használ
Amúgy mostanában mi ez a plecsni nélküliség?
Soil Creep: jól kiosztottad őket megmondókapitány, leülhetsz, egyes!
-
floratm
senior tag
válasz
Soil Creep #6 üzenetére
Miröl szeretnél olvasni? Nosza, ajánlj föl valami jo kis telefont tesztre.
-
telemundo
tag
válasz
Soil Creep #6 üzenetére
Azért a THL nem a "gagyi" kategória. Az ismertebbek közé tartozik.
-
Soil Creep
csendes tag
Ezek a cikkek már egyáltalán nem viccesek, kimondottan fárasztóak. A mobilarena.hu fénykorában még hülyére röhögtem magam a CECT teszteken, ma meg már hetek óta csak ilyen noname gagyikról jönnek ki cikkek. Elkeserítő. Vagy jobban mondva felhőtlen csalódottság.
-
Volt nalam a kisteso, es ez is.
Ar-ertek aranyban szerintem jo cucc, csak mivel egy kaptafa a T6 szeria, igy orokolte az aksit is.
THL 4000 aksiban jobb , SOC-ban gyengebb, es kezesebb meret / nekem mondjuk 5-5,5 az idealis
-
telemundo
tag
Háát... Nagyon jó lehetne ha nem szúrják el az üzemidőnél! Ez mire jó hogy egy mobilt mindig elrontanak valamiben?
-
helixP
nagyúr
Egy hónapja nyúzom, kíváncsian olvasom a témát
Megtörtént, szerintem a kijelző nem ennyire vészes, mint ahogy írjátok viszont az akkumulátor valóban viszonylag kevés.
Nem hasonlítanátok össze az árat, mint ahogy szoktátok, hogy más készülékekhez képest, amik ennyiért vannak... stb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Projektor topic
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged