Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz
#31600896 #70 üzenetére
vaaagy egy nagyon szép esztétikusan visszafogott ház? utoljára kb 18 évesen preferáltam az ilyen-olyan üvegoldalú, rgb vackokat, azóta rájöttem, hogy a funkcionalitás az első és minél visszafogottabb, annál szebb. Ez olyan, mint amikor valakinek üveg lapú számítógép asztala van és tiszta egy merő újlenyomat, meg mocsok az egész. Mellette egy nem koszolódós, sötétbarna tölgy asztallap mennyivel szebb, esztétikusabb.
szerintem előbb vagy utóbb mindenki rájön, hogy ezek a letisztult szálcsiszolt hatású házak a legszebbek, csak idő kérdése
-
turorudi
aktív tag
R4-ben nálam 5 HDD van. Az első kettő venti irányul rájuk. 4 WD 36 fok körül megy, és van egy Toshiba, az 41 fok. NVMe SSD 1 terrás, az 47-49 fokos az alaplapban (nincs rajta hűtő panel). A táp passzív Seasonic, a VGA 1060, a proci Ryzen3700 (léghűtéssel): ez a második konfig benne. A gyári ventik vannak 6 év után is benne, tehát hátul van még egy: most 5, nyáron 7 volton használom ezeket, elég halkak. Egyszerűbb játékra csak a gyerekek használják néha a gépet, nálam zene, fotó, videó szerkesztés az erőigényesebb feladatok. Szerintem ezzel el lehet lenni, nincs probléma a hőfokokkal, bár ha új házat vennék, nem ezt a kicsit venném, hanem a nagyobb Define 7-t. Már csak azért is, mert az R4-nek még nem fordítható az ajtó nyílás iránya és nálam pont rosszul nyílik, illetve ahogy olvasom, az R7 előlapja alumínium, míg az enyém műanyag és zongoralakk szerű festés kicsit már pereg le róla. Picit nekem is drága (az R4-t 24e Ft-ért vettem). A csicsa engem is nagyon zavarna, pont a minimál dizájn miatt bírom én is a FD-t.
-
Diocles
aktív tag
Eltérők az igények.
Nekem alapon 500-on megy a procihűtő és a három házventi 200-as fordulaton. Hangtalan? Igen.
Terhelés alatt felmennek 800-900-ra, csendes szobában itt már feltűnő a hangjuk. Nekem az, hogy már alapjáraton 800-1000-en menjenek, nem fogadható el.
Ugyanolyan házam van egyébként, mint neked, és szét kellett vágnom az elejét, hogy ennyire levihessem a fordulatszámokat, mert egyébként hangos is volt és lehűteni sem tudta a nagyteljesítményű videokártyát.
-
Piftuka
veterán
Elhiszem, amit írsz, és köszönöm, hogy megosztottad!
Sajnos a te példád nem általános; ezt itt a fórum, számítógépházakkal foglalkozó részén, vagy más szakmai témákat olvasva is meg lehet állapítani.
Sokan küzdenek azzal, hogy csendes, de hűvös konfigurációt építsenek. (És még mindig sokkal népszerűbbek a zárt, a "dizájn" házak, mint a jól szellőző, nagyban nyitott megoldások.)
-
Piftuka
veterán
válasz
lionhearted #63 üzenetére
Természetesen "belső hőmérséklet" alatt a számítógépház belsejében "termelődő" hőmérsékletre gondoltam.
Amelyet - ahogyan írod is - lead a számítógép a kifúvó ventin keresztül a szobába.
És nem mindegy, hogy huszon-harmincegykettő fokos az a levegő, vagy hatvanegynéhány fokos.
Jelenleg a számítógépem kifúvó ventilátora elé helyezve a kezemet, hideget érzek. Egy még nem felmelegedett szobát, és a testhőmérsékletemet figyelembe véve, ez nem rossz eredmény.
-
weborgon
csendes tag
"Ha egy gépházat ilyen zártra terveznek, abban vagy nagyon magas lesz a belső hőmérséklet, vagy pedig hangos lesz, mert a hőmérséklet csökkentése végett több, nagyobb fordulatszámú venti forog benne."
A mondatod második felével azért erősen tudnék vitatkozni. :-) Én egy Fractal Design Define Mini házat használok, zárt és telibe hangszigetelt minden oldalról, a processzorom ugyanúgy 65W TDP -s, mint az adatlapodon szereplő AMD Ryzen™ 7 2700. Igaz, én nem a gyári hűtővel használom, hanem egy NOCTUA NH-L9i -vel, ami kvázi a létező legkisebb Noctua a piacon. Plusz 3 db. házhűtő, dVGA + dedikált hangkártya + 5 HDD + 1 SSD, szóval eléggé dugig van ez a kis mATX doboz.
Most hogy ezt írom 23,5 fok van a szobában, a procihűtő 1000rpm -en, a három házhűtő 800-900rpm -en pörögnek. Jelenlegi procihőmérséklet 32 fok, alaplapi VRM: 35 fok, HDD -k 30-35 fokok között. Ez kb. az alapterhelés, azaz böngészés, multimédia, stb. körüli értékek. Amikor mindent csúcsra járatok (kb. 1 órányi intenzív játék), akkor idáig 62 fok volt a max. procihőmérséklet, a dVGA - rekord idáig 68 fok. Ha pedig a HDD -k között mozgatok nagy méretű állományokat, akkor 38-40 fok a plafon, amíg idáig felkúszott (de ahhoz is kell vagy 15-20 perc másolgatás).
Hangja zéró, igazából csak abból lehet látni, hogy be van-e kapcsolva a gép, hogy kéken világít a LED a tetején. Párszor már előfordult, hogy egész éjjelre azért maradt bekapcsolva a cucc, mert lefekvés előtt elmókoltam még a szobában, a monitor készenlétibe kapcsolt, én meg azt hittem, már kikapcsoltam mikor elhagytam a szobát. :-)
Persze tény, hogy egy hangszigetelt zárt házat sokkal könnyebb felfűteni (brutál procihoz, tuninghoz, csúcskategóriás dVGA -hoz nyilván nem ajánlott). De ha az ember figyel arra, hogy ne kazán-cuccokkal pakolja teli, akkor simán hűvösen tartható a rendszer, alacsony fordulatszámú ventikkel is és full némán.
A cikkben szereplő Fractal Design Define 7 Compact amúgy nem rossz darab, de azokkal értek egyet, akik szerint az FD egyre drágábban ad egyre kevesebbet. Az én Define Mini -m kb. ennek az elődje, de ez az új már kb. 1 kilóval könnyebb (8,61 vs 9,5 kg) és a régiből még nem spórolták ki se az 5,25 -ös helyet, se a fiókos rendezőt, amivel akár 6 db. 3,5/2,5 lemezt lehetett úgy elhelyezni, hogy az első házventik telibefújják az összes HDD -t. Sőt, az alapfelszereltség részeként még 5,25 --> 3,5 átalakító keretet is csomagoltak a dobozba, így akár 8 HDD is beépíthető lenne.
Hasonló fiókos helyeket már csak a full ATX -es Define 7 -be raknak, ami manapság 50-55e Ft. Ez a microATX -es Define 7 Compact kistesó lesz kb. 40e, de már kicsit könnyítve és fiókos HDD cage -ek nélkül. Összehasonlításként: 6 és fél éve a szintén microATX -es, szerintem jobban felszerelt Define Minim 17e Ft. -ba került. Ez bizony dupla ár és 100% foringyengülés azért nem volt azóta.
Szóval nagyon klassz a cucc és személy szerint nekem nagyon bejövős a Fractal Design letisztult formavilága, de nem tudom nem észrevenni, hogy sajna ez a svéd cég is kezd "ASUS -osodni". :-)
-
"És ami nagyon fontos, hogy mivel a gép valós belső hőmérséklete is a lehető legalacsonyabb, sok órás használat mellett sem fűti fel a szobámat."
Csak tisztázásképp, nem a "belső hőmérséklet" fűti a szobát, hanem a leadott hő. Attól, hogy növeled a hőátadó képességét a rendszernek (azaz hatékonyan kimegy a hő), még ugyanannyi hő keletkezik, és ugyanúgy fűti a szobádat.
-
Piftuka
veterán
válasz
MeszesKPT #60 üzenetére
Az biztos, hogy nagy "csodák" nincsenek ezen a területen.
Ha egy gépházat ilyen zártra terveznek, abban vagy nagyon magas lesz a belső hőmérséklet, vagy pedig hangos lesz, mert a hőmérséklet csökkentése végett több, nagyobb fordulatszámú venti forog benne.
És még így sem lesz soha olyan "hűvős", mint egy szinte minden oldalán nyitott "mesh" ház.
Én nagyon örülök, hogy az új konfigurációmhoz egy "Phanteks Enthoo TG" házat választottam. Annyira nagy, annyira szellős (csak a két oldala nem nyitott), hogy az adatlapomon látható konfig átlagos hőmérséklete harmincegynéhány fok.
A CPU ~41-42, folyamatos terhelés hatására is 60°C alatt marad, a gyári hűtővel. Mindezt úgy, hogy annak fordulatát minimumra visszavettem (ami ennél ~1.100 RPM), a két házventi pedig ~250-300 RPM körül mozog. A leghangosabb még így is az AMD Wraith hűtő.
A merevlemez a huszonegynéhány fokos kategória. Mindez majd a nyári kánikulában, és a 28-29°C-os szobában nyilván feljebb is fog menni, de nem sokkal.
És ez aztán tényleg egy nyitott ház, nulla "hangszigeteléssel", ám az elmúlt 20 évben ennyire halk számítógépem még nem volt. Nálam az asztalon áll... itt ~60-70 cm-re tőlem, mellettem, és csak közel hajolva hallok egy kis súgást az előlapi venti felől.
Az első konfig, amelynek a hangja nem zavar a filmnézésben.
(Pedig a korábbiak is a csendesség, lassú, de hatékony alap ventik, jó CPU hűtő, és jó szellőzés jegyében lettek összeállítva.)
És ami nagyon fontos, hogy mivel a gép valós belső hőmérséklete is a lehető legalacsonyabb, sok órás használat mellett sem fűti fel a szobámat. Amíg csak huszonegykét fok van a lakásban, ez bizony sokat számít.
Tényleg jó szívvel ajánlom bárkinek, aki csendes számítógépet szeretne, hogy ne vesse el az ilyen szellős megoldásokat sem, mert lám... "van élet a zárt, hangszigetelt házakon túl" is.
-
MeszesKPT
őstag
Minőségi háznak tűnik, de azért az a műanyag oldallap rögzítés hatalmas mínusz. Személy szerint a szellőzés miatt nem ilyen stílusú házat választanék, de jó hogy kapható ilyen is.
-
Ixion77
addikt
Hogy szintén szögletes
Valamint másfél centivel kisebb a szélessége. Cserébe nem fér bele az ATX alaplap... De a "célnak megfelel". Csak jól kell célt választani
-
ceia
őstag
Nekem eléggé hasonló a házam, azzal a különbséggel, hogy nincs a tetején ventilátorhely (nálam követelmény), viszont van optikának hely, és az ára csak 16k volt. Legalább is vitrin nélkül. Nem olyan komoly minőség, de a célnak megfelel. [link]
-
proci985
MODERÁTOR
CM Cosmos RC1000ben anno huzott q6600 + 6950 2GB kombo terhelve is rendben volt (uresben meg az LG ips225v monitor elektornikajaval versenyzett), de az ott tenyleg az elerheto leghutes csucsa volt. a Define meg hasonloan jo ha nem 10K rpmes szervervinyot hasznalsz Vista swapnak egyebkent, viszont hala egnek azota mar boven nem a swapelo HDD a gep messze leghangosabb pontja.
-
sasNAXO
aktív tag
Igen, sokkal szerényebb (a 140-esnél*), de nekem csak 65W-os procim van és egy picit alulfeszelt 1070, arra elég az a kevés teljesítmény is.
Elől három, hátul egy venti van, tehát ha melege lenne a gépnek akkor azért tud bőven levegőt mozgatni.
*Amúgy ha megnézed, akkor a 120-as industrial csak 14%-kal több levegőt mozgat meg (107,5 m³/h vs 121,8 m³/h), de jóval hangosabb hozzá (17,8 dB(A) vs 29,7 dB(A)). -
Tengri
senior tag
"Marad az S12A. "
Az lehet, hogy halkabb, de teljesítményben...finoman szólva is jóval szerényebb."140-esből amúgy is csak kettő férne el elől a mostani három 120-as helyett."
Van 120-as is.
Noctua NF-F12 2000RPM | industrialPPC
Itt meghallgathatod:
Noctua NF-F12 2000RPM | industrialPPC -
Tengri
senior tag
"Ohh most jut eszembe, hogy ment feljebb is. Számomra újdonság volt, hogy a gép bekapcsolásakor egy rövid ideig az összes ventilátort teljes fordulatszámra felpörgeti a ryzen. Ez az első AMD-s gépem, nekem az Intelnél nem volt ilyen."
Az előbb kapcsoltam be a gépet és egy kicsit túlzás volt a "teljes fordulatszámra felpörgeti" kijelentés. de a felpörgetés az helytálló. -
Tengri
senior tag
-
-
Tengri
senior tag
válasz
Bjørgersson #47 üzenetére
De nem ám. Ezidáig maximum 1500-ig pörgött fel a fordulatszáma de az sem "normál használat" mellett fordult elő (kell az FPS a gyerekeknek
).
Ohh most jut eszembe, hogy ment feljebb is. Számomra újdonság volt, hogy a gép bekapcsolásakor egy rövid ideig az összes ventilátort teljes fordulatszámra felpörgeti a ryzen. Ez az első AMD-s gépem, nekem az Intelnél nem volt ilyen. -
paperboy
senior tag
Én egy Fractal Arc Mini R2-t használok sok éve, nagy elégedettséggel, egy i5 konfiggal kezdtem benne, most egy Ryzen konfigot szolgál ki...
-
sasNAXO
aktív tag
Sok minden számít. Mennyire stabil a ház, mennyire lehet szellőztetni, milyen ventik vannak bent (hang/légszállítás), vagy milyen hőfokokat vagy hajlandó elérni és mi számít neked halknak; ugye lehet a BIOS-ban tekerni a ventik görbéjén, akkor a videókari hűtésének görbéjén, vagy pl. lehet undervoltolni CPU-t, GPU-t.
Pl. amit Tengri kolléga írt, nekem volt Define R4-em (jó cucc, nagyobb és mint ilyen könnyebb hűteni) és a 3 db. 2000 rpm-es venti nekem tuti hangos lenne; de neki az tökéletes.
Nekem asszem 5-600rpm-en pörögnek a Noctuák most.
Mesh-ből a Meshify C-t szokták nagyon szeretni; javaslom a milyen házat vegyek topikot ha még nem voltál esetleg ott, elején van egy hosszú ajánló. -
Ixion77
addikt
válasz
Bjørgersson #39 üzenetére
Nekem Antec hangszigetelt nagytoronyban volt a gépem, de mindig zavart a zaja. Egész addig, míg egyszer ki nem szereltem belőle a gépet, leraktam a szomszéd asztalra, bekapcsoltam, és azt hittem hogy nem kapcsolt be. Csend lett. Akkor jöttem rá hogy mennyire sokat számít a szellőzés a hang szempontjából, főleg hosszabb idejű terhelés esetén. Csak a háznélküliség nem túl praktikus megoldás. Ezért mostanában a mesh házak felé kacsingatok, de még nincs első kézből tapasztalatom velük.
-
Tengri
senior tag
válasz
Bjørgersson #39 üzenetére
"Nyilván ha valaki egy 9900K-t és egy 2080 Ti-t szeretne léggel hűteni, akkor nem hangszigetelt házba kell őket raknia és ott már az is tök mindegy lenne, hogy az asztalban vagy az asztalon van a ház, mert sehogy sem kapnának elég levegőt. De amíg kisebb fogyasztású hardverekről van szó, addig nyugodtan választhatóak a hangszigetelt házak."
Én meg erre vagyok az ellenpélda. Egy 3900X és egy 2080 Ti megy egy R4-ben Noctua NH-D15 Chromax procihűtővel és 3 db NF-A14 industrialPPC-2000 PWM ventivel. 63 fok körül tartja a VGA és a procit. Nyáron meg a légkondi miatt nem kell félnem hogy megfőzöm a hardvereket. Nekem nem gáz hogy csendesházban van az "erőmű".
-
Bjørgersson
félisten
Értem, amit írsz, viszont én vagyok rá az élő ellenpélda.
Lent van az asztalban a ház, a gyári ventik picivel 800 RPM fölött pörögnek, hangjuk alig van. A proci, videokártya csak a nagy nyári melegben szokott 70 °C fölé menni, rajtuk is megfelelő hűtés van, nem visítanak, nem kell 2000 RPM-en pörögniük.
Nyilván ha valaki egy 9900K-t és egy 2080 Ti-t szeretne léggel hűteni, akkor nem hangszigetelt házba kell őket raknia és ott már az is tök mindegy lenne, hogy az asztalban vagy az asztalon van a ház, mert sehogy sem kapnának elég levegőt. De amíg kisebb fogyasztású hardverekről van szó, addig nyugodtan választhatóak a hangszigetelt házak.
Volt 6700K + 1070 konfigom is ugyanebben a házban, azok is csendben voltak hűtve, igaz a 6700K delidelve volt, bár az háztól függetlenül ajánlott volt.
-
Ixion77
addikt
válasz
Bjørgersson #37 üzenetére
Általánosságban ha valami jobban szellőzik, akkor kevésbé kell forognia a ventiknek, ergo csöndesebb. Hiába van hangszigetelés a lemezeken ha közben a rendszer fulladozik, ezért a ventik magas fordulaton pörögnek.
A hangszigetelt házak esetében a hangerő nem változik lényegesen. Ami inkább változik, az a hangszín: csökken a magasabb frekvenciás hangok aránya, amelyekre érzékenyebbek vagyunk. Ugyanakkor az jól csökken bármilyen akadálytól is. Ezért pl. ha az asztal alatt van a gép, akkor előnyösebb egy jól szellőző, míg ha közvetlen mellettünk az asztalon, akkor jobb lehet egy hangszigetelt. -
sasNAXO
aktív tag
De ez nem rácsos elejű, hanem hangszigetelt. Nekem pl. a felsorolt 4 ház szóba sem jön a hangszigetelés hiánya és/vagy az üveglapok megléte miatt. Ettől függetlenül a 3 pontod mind igaz.
Ami magát a házat illeti, a bekapcsoló melletti portokon és a tetejének szerelhetőségén kívül nem sok értelmét látom egy Define C helyett. SSD-k elhelyezése rosszabb (csak kettő megy hátra a korábbi 3 helyett ...opcionálisan kettővel el lehet fojtani egy (fél)passzív PSU-t, vagy fel lehet rakni a ház legmelegebb pontjára őket, persze a pluszban vett rögzítőkkel...szóval csak 2 megy hátulra), kábelvezetés rosszabb, szerintem az első porszűrő is rosszabb (az a két kis sín tuti hamarabb telik meg mint a Define C belső porszűrője és gondolom macerásabbak is), oldallapok rögzítése is rosszabb, nem tudom mit hagytam ki. Mondjuk a súlyából ítélve úgy tűnik több anyag van benne mint a Define C-ben, ami azért mindig jól jön. Ja és nekem a rácsos dizájn nem jön be, de ez szubjektív.
-
Ixion77
addikt
Mostanában jópár ilyen kijött, szinte mind ugyanolyan:
Fractal Meshify C (22x41x45)
Be quiet! 500dx (23x45x46)
Phanteks ECLIPSE P400A (21x47x47)
Corsair iCUE 220T (21x40x45)Mindegyik 35eFt körül van, lényegében ugyanazt is tudják. A Define 7 Compact tűnik a legrosszabb választásnak közülük, három okból:
1, A HDD keret mellett nem biztos hogy elférnek a kábelek
2, Az oldallapok nem rögzíthetők fixen, így simán lehet hogy a kábelek letolják.
3, A rácsos elejűek jobban szellőznek. -
Amerigo57
őstag
Nem néz ki rosszul , de nekem, a Fractal Design Meshify S2 TG
ház tetszik , a Fractal szériában a méretei miatt ,
(Szélesség 233 mm , Magasság , 465 mm Mélység ,538 mm).
jobban lehet benne szerelni a hardvereket. -
Tengri
senior tag
A hátsó venti kezdte megadni magát tavaly és egységesítés jegyében Noctua lett az összes. NH-D15 Chromax procihűtő mellé társult 3 db NF-A14 industrialPPC-2000 PWM venti. Hangban kicsit hangosabb, de teljesítményben ég és föld a kettő (1,5x hangosabb 4x nagyobb teljesítménnyel).
-
Az egyik legjobb házmárka letisztult csicsamentes forma, ahogy kell.
-
proci985
MODERÁTOR
van csaladban egy Define 3, meg barati korben van / volt minden Define (1) XLtol minimum az 5ig.
belul eleg sokat valtoztak es fejlodtek. egyebkent pl diplomamunkasokkal is probaljak felterkepezni az igenyeket es ez pl a Define 7 XLen teljesen egyertelmu volt (egy ponton interjuztak egy helyen es tolem is szereztek adatot, mint kesobb kiderult a temavezetojuk az egyik haverom volt).
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #21 üzenetére
Kép alapján már érthető a HDD-k hűtési megoldása, de ezt mintha a tesztben is emlitették volna, csak képek hiányában ezt igy nehezebb kitalálni.
Biztosan takarólemez nélkül és plusz ventivel érdemes használni, és akkor a HDD-k hőmérséklete sem jelenthet gondot a későbbiekben.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
#00137984 #20 üzenetére
Nekem is 800 RPM körül tekernek, picivel fölötte.
Ezen a fényképen látszik a legjobban, a Define C-ben HDD-k feletti lemez kivehető, így legalulra beszerelhető egy harmadik 12 cm-es venti, ami kb. csak a HDD-ket hűti. A Define 7 Compactban is hasonlóan oldották meg, annyi kivétellel, hogy kétrészes lett ez a lemez, így elég csak az első felét kivenni. Azt viszont nem tudom, hogy miért nincs erről egy értelmes fénykép még a hivatalos weboldalon sem.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #19 üzenetére
Nálam az előlapi venti @800 rpm fordulaton 32fokon tartja a HDD-k hőmérsékletét. 35fok szintén jó érték, de itt a tesztben nem sok hely maradt volna a hatékonyabb HDD hűtésre.
-
törölt tag
3,5"-os HDD keretek egyre eldugottabb helyekre vannak száműzve. Ilyen vitrines házban a HDD-k mennyire szellőzhetnek azon az ici-picike helyen? Nem látok a közelében perforált rácsozást, mert az a tápegységnek van fentartva. Kábelmenedzsment szintén takarja azt a kevés légáramlatot.
Tesztképeken láthatóan nem is került HDD beépitésre, talán nem véletlenül...
HDD hőmérsékletekre ilyen esetekben azért kiváncsi lennék. DVD meghajtó elhagyása után a HDD keret beépitése szintén egyre sokadlagos szempontok alapján van megvalósitva. -
niof
veterán
Bár ízlésen felesleges vitázni, de szerintem túlgondolod.
Mondjuk spec nekem az tetszene a legjobban, ha egyáltalán nem lenne sehol csavar, illetve rejtve lenne az összes, és sehol nem lenne kapcsológomb. Csak egy kis felületbe integrált touch panel, meg lézerrel perforált mikroszkopikus lyukak a LED-ek fényének. Még jobb lenne, ha oldalillesztések sem lennének, csak egy fémtömbbnek látszana az egész, a bal oldalon (szemből nézve) egészen sötét edzett üveggel, szintén látható rögzítési pont nélkül.#15 Victorio
A képek alapján meg tudod mondani, hogy nem ugyanaz a minősége? Vagy hogy romlott, mondjuk az előző szériához képest? -
Victorio
aktív tag
A Define szériából az R5 volt az utolsó ami megdobogtatta szívem.
Nekem se a kiszerelhetetlen táp elválasztó lemez se ez a szögletes szellőzőrács-dizájn nem jön be.
És ahogy nézem a minőség is egyre romlik. -
arn
félisten
válasz
Bjørgersson #6 üzenetére
A letisztult, es egyszeru, jo aranyu dolgoknak is ezer arca van, nem egyfele, amit ezek nyomatnak. 2008ban pont igy nezett ki a hazuk.
-
niof
veterán
Mikor haver gépét raktuk össze, akkor - érezve a minőséget rajta - azt mondtam, ha legközelebb új gépházat veszek, az ő termékeiket nézem majd meg elsőnek. Neki egy R6 TG-je van, elég bitang!
-
proci985
MODERÁTOR
tetszik ahogy diverzifikaljak a lineupot. ebbe mar nagy leghuto nem fer be, de ugyis compact vizzel lesz hasznalva.
-
Peta
csendes tag
Minden érthető -
Raggie
őstag
A hátsó venti 120-as gyárilag és nem is lehet 140-esre cserélni mert nincs más méretű rögzítő furat. Így felejtős...
-
fatal`
titán
Define R5 házam van, jók a fejlesztések, de nem cserélném le. Elégedett vagyok vele.
-
arn
félisten
lassan ketszer annyiert adjak, ugy hogy a minoseg egyre olcsobbnak tunik. ez a kinezet meg 12 eve lehet ujszeru volt, mostanra sokszorosan leragott csont, ennel tobb kell ma mar. nem letisztult, hanem dogunalmas.
-
Samott
addikt
Compact, mi?
Egy Antec Solo hazam van, 4 centivel alacsonyabb megis belefert meg 4 db otnegyedes bovitohely is. Mi a fene van az uj hazakkal, ezek is nonek mint az okostelefonok?
-
Bjørgersson
félisten
Első beütésre olyan, mint egy Define C2. Tetszenek az újítások, de ettől függetlenül nem cserélném le erre a mostanit, maximálisan elégedett vagyok vele már negyedik éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest