- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
MeszesKPT #60 üzenetére
Az biztos, hogy nagy "csodák" nincsenek ezen a területen.
Ha egy gépházat ilyen zártra terveznek, abban vagy nagyon magas lesz a belső hőmérséklet, vagy pedig hangos lesz, mert a hőmérséklet csökkentése végett több, nagyobb fordulatszámú venti forog benne.
És még így sem lesz soha olyan "hűvős", mint egy szinte minden oldalán nyitott "mesh" ház.
Én nagyon örülök, hogy az új konfigurációmhoz egy "Phanteks Enthoo TG" házat választottam. Annyira nagy, annyira szellős (csak a két oldala nem nyitott), hogy az adatlapomon látható konfig átlagos hőmérséklete harmincegynéhány fok.
A CPU ~41-42, folyamatos terhelés hatására is 60°C alatt marad, a gyári hűtővel. Mindezt úgy, hogy annak fordulatát minimumra visszavettem (ami ennél ~1.100 RPM), a két házventi pedig ~250-300 RPM körül mozog. A leghangosabb még így is az AMD Wraith hűtő.
A merevlemez a huszonegynéhány fokos kategória. Mindez majd a nyári kánikulában, és a 28-29°C-os szobában nyilván feljebb is fog menni, de nem sokkal.
És ez aztán tényleg egy nyitott ház, nulla "hangszigeteléssel", ám az elmúlt 20 évben ennyire halk számítógépem még nem volt. Nálam az asztalon áll... itt ~60-70 cm-re tőlem, mellettem, és csak közel hajolva hallok egy kis súgást az előlapi venti felől.
Az első konfig, amelynek a hangja nem zavar a filmnézésben.
(Pedig a korábbiak is a csendesség, lassú, de hatékony alap ventik, jó CPU hűtő, és jó szellőzés jegyében lettek összeállítva.)
És ami nagyon fontos, hogy mivel a gép valós belső hőmérséklete is a lehető legalacsonyabb, sok órás használat mellett sem fűti fel a szobámat. Amíg csak huszonegykét fok van a lakásban, ez bizony sokat számít.
Tényleg jó szívvel ajánlom bárkinek, aki csendes számítógépet szeretne, hogy ne vesse el az ilyen szellős megoldásokat sem, mert lám... "van élet a zárt, hangszigetelt házakon túl" is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged