- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
general #1975 üzenetére
Mire leírtam részletesen, hogy miért gyengébb még mindig a Spyder 5, kidobott a fórummotor...Nem írom le még egyszer, de konkrét összehasonlító teszt, az előzményekben a "miért"-re a válaszok.
(#1977) Tufa_: Katódsugárcsövest nem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
general #1961 üzenetére
Azért én megnézném azt a monitort Argyll CMS + DispCalGUI párossal is: sokkal szebb eredményt ad a BasICColornál, plusz olyan monitorokat is korrektül meg lehet vele csinálni, amiken a BC "letérdel". Ja és nem mellesleg ingyenes.
Fotófeldolgozáshoz 100-140 cd/m2 között ajánlják a fényerőt, tehát teljesen normális érték (a sajátom is annyira van állítva).
Egyébként meg amit KTTech írt azt fogadd meg!
-
KTTech
veterán
válasz
general #1964 üzenetére
Az a képnéző semmilyen alapvető képmegjelenítést nem tud rendesen elvégezni. Főleg akkor nem, ha a kijelző kicsit is eltér az sRGB-től . Referenciának használhatatlan.
Az Irfanview, telepített pluginekkel ÉS bekapcsolt színkezeléssel, mely a monitor színterét veszi alapul, (kb. 1/5-re lassulva) megfelelően jeleníti meg a képeket, bármilyen - kalibrált - kijelzőn, aminek a Windows ismeri a profilját, és megfelelően be van állítva a Windows színkezelésében.
Ugyanez a helyzet a böngészőkkel is, gyakorlatilag csak a Firefox képes jól megjeleníteni a képeket nagy színterű monitoron, de az sem alaphelyzetében, hanem belenyúlva.
Még "szerencse", hogy a legtöbb monitor nemhogy nagy színteret, de sRGB-t sem tud... (jellemzően a laptopok 99%-a, szinte az összes TN-es monitor, de a PLS-ek közt is erősen esélytelen az sRGB, jó ha 60-70%-át tudják).
-
*Ropi*
félisten
válasz
general #1958 üzenetére
"az a színhelyes kép, ahogy más is látja a képeidet - ez így nem igaz, vagy nálam van gond."
Pedig az igaz, tehát nálad van a gond.
"egyszerűen bekapcsolom a párom laptopját, és annak a saját képernyőjén megnézem ugyanazt a fotót, köze nincs a két kijelzőn a színeknek egymáshoz, és nem, nem a kijelző miatt. a proofolt kép a saját monitoromon egyszerűen ronda, totál más karakterű. ahhoz képest egy átlag notebook köztudottan fos képernyőjén gyönyörűen néz ki :-)"
Kalibráld be párod notiját, és nézd meg egy színkezelést tudok programmal rajta: (majdnem) ugyanúgy (a laptop kijelzőjének a hardveres korlátai miatt) kell kinéznie, mint PS-ben sRGB-re softproof-olva.
"váltsak át sRGB módra a monitoromon? az eleve egy használhatatlan..., ha az egy standard, akkor eleve halott az ügy. :-) fakó, sötét... tudom, mik az értékei, de szerintem az egy használhatatlan valami (80 cd/m???) kezdek becsavarodni ezzel a színtér dologgal.
"
Nem kell a hardvert sRGB-re váltani, a programok szoftverből szebben megoldják maguknak (legalábbis a PS) a színtér átalakítást.
"...és azért van 110 cd/m-re állítva a monitorom, mert egyrészt ez kellemes a szememnek, másrészt a monitor ezen a fényerőn sokkal jobb értékeket ad kalibráláskor, mint 120-on. de ezt le is írtam, nem is értettem. miért kérdezed. tudom, a 120 a standard, és a monitoromnak is röhögve tudnia kéne, de sajnos úgy néz ki, nem valami tökéletes példányt fogtam ki (nnnnagyon olcsón vettem, így nem sírok, de gyűjtök egy korrekt monitorra)"
Nem lehet, hogy más kehe is van annak a monitornak? Pl. öreg világítás, ami miatt csúszik a spektruma?
Konkrétan milyen monitor, VGA és oprendszer? Milyen programmal kalibrálva? Milyen profilt készítettél (screenshotok a program beállításairól és a profil validálásáról)?
-
KTTech
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest