Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Elfelejted, hogy a felsorolt tulajdonságok bármelyike lehet szűk keresztmetszet, függetlenül a többitől. Egészen nyilvánvalóan hiába lenne még gyorsabb a harver és a renderelés az iPhone-ban, ha az EDGE ~200 kbps sebessége korlátoz. Ezt nem tudja kompenzálni sem a hardver, sem a szoftver. Ugyanígy egy lassú hardverrel és szoftverrel megvert okostelefon/PDA telefon hiába mutat fel 7,2 Mbps HSDPA-t, ha nem bírja megjeleníteni az oldalakat megfelelő sebességgel. Amit én írtam, az saját tapasztalat, mégpedig egy átlagos sebességű Samsung i600-zal (1,8 Mbit HSDPA, WiFi), és még itt is gyorsabb a WiFi mint a HSDPA net. Hasonló lehet a gyorsabb hardverrel felruházott HTC Kaiser a fürgébb HSDPA-val, tehát nem korlátozza az adott netsebességet a megjelenítés sebessége. Biztos vagyok benne, hogy az iPhone korlátja az EDGE, és emiatt tartom jogosnak a kritikákat, miszerint nem kiegyensúlyozott a tudása, kellene bele a HSDPA (a sok apróságon kívül).
-
erdoke
titán
Mi az, hogy "az iphone sokkal gyorsabb volt egy 3Gs Nokia E61i-nél"?
A mobil net sebessége nem nagyon függ a készüléktől (nyilván a vételi tulajdonságai miatt valamennyire igen), de már egy gyenge átlagos HSDPA kapcsolat sebessége is 5-6-szorosa a jó minőségű EDGE-nek. Ekkora különbséget nemcsak letöltéskor lehet észrevenni, hanem böngészéskor is, ha egy nagyobb méretű oldalt töltesz be, és a képek engedélyezve vannak.
A készüléken futó böngésző renderelési képességei is számítanak, de az Opera szintén nem a lassúságáról híres, ellentétben az Internet Explorerrel. Emellett még az is számíthat, hogy a Safari vagy az Opera mobil verziója tudja az oldalakat nagyobb arányban normálisan megjeleníteni. Én az utóbbira tippelek, de tényleg csak tipp. -
erdoke
titán
Nem úgy van. Opera Mobile használata mellett az EDGE és a HSDPA között jól érezhető sebességbeli különbségg van az utóbbi javára. Kb. annyira érezhető, mint a GPRS és az EDGE közötti, bár a GPRS-nél idegesítőbb dolog nem létezik.
Az EDGE viszont a T-Mobile és a Vodafone hálózatában gyakorlatilag csak ugyanott létezik, ahol a 3G/HSDPA, GPRS-en pedig hihetetlen lassú minden készülék minden böngészővel. Pannonnak van egyedül nagy EDGE lefedettsége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Káfrtyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest