- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
"lesz majd rá". Ez itt a kulcs. Ami egyben azt is jelenti, hogy momentán nincs, míg egy smartphone-ra (akár Symbian, akár WM alapú) töménytelen cuccot rakhatsz, gyakran válogatási lehetőséggel a hasonló cuccok között.
Játék egyáltalán nem érdekel, egyikre se. Részemről a menő taperolásnál fontosabb a gyors szövegbevitel, mert alkalmasint utóbbin sok pénz múlhat, míg az előbbit hiába mutogatom egy üzleti partnernek, max. kiröhög.
De pénzes gyerekeknek jó játék, nem vitatom. Apuci pénztárcáját kell csak keményen csapolgatni. -
erdoke
titán
Elfelejted, hogy a felsorolt tulajdonságok bármelyike lehet szűk keresztmetszet, függetlenül a többitől. Egészen nyilvánvalóan hiába lenne még gyorsabb a harver és a renderelés az iPhone-ban, ha az EDGE ~200 kbps sebessége korlátoz. Ezt nem tudja kompenzálni sem a hardver, sem a szoftver. Ugyanígy egy lassú hardverrel és szoftverrel megvert okostelefon/PDA telefon hiába mutat fel 7,2 Mbps HSDPA-t, ha nem bírja megjeleníteni az oldalakat megfelelő sebességgel. Amit én írtam, az saját tapasztalat, mégpedig egy átlagos sebességű Samsung i600-zal (1,8 Mbit HSDPA, WiFi), és még itt is gyorsabb a WiFi mint a HSDPA net. Hasonló lehet a gyorsabb hardverrel felruházott HTC Kaiser a fürgébb HSDPA-val, tehát nem korlátozza az adott netsebességet a megjelenítés sebessége. Biztos vagyok benne, hogy az iPhone korlátja az EDGE, és emiatt tartom jogosnak a kritikákat, miszerint nem kiegyensúlyozott a tudása, kellene bele a HSDPA (a sok apróságon kívül).
-
erdoke
titán
Mi az, hogy "az iphone sokkal gyorsabb volt egy 3Gs Nokia E61i-nél"?
A mobil net sebessége nem nagyon függ a készüléktől (nyilván a vételi tulajdonságai miatt valamennyire igen), de már egy gyenge átlagos HSDPA kapcsolat sebessége is 5-6-szorosa a jó minőségű EDGE-nek. Ekkora különbséget nemcsak letöltéskor lehet észrevenni, hanem böngészéskor is, ha egy nagyobb méretű oldalt töltesz be, és a képek engedélyezve vannak.
A készüléken futó böngésző renderelési képességei is számítanak, de az Opera szintén nem a lassúságáról híres, ellentétben az Internet Explorerrel. Emellett még az is számíthat, hogy a Safari vagy az Opera mobil verziója tudja az oldalakat nagyobb arányban normálisan megjeleníteni. Én az utóbbira tippelek, de tényleg csak tipp. -
erdoke
titán
Nem úgy van. Opera Mobile használata mellett az EDGE és a HSDPA között jól érezhető sebességbeli különbségg van az utóbbi javára. Kb. annyira érezhető, mint a GPRS és az EDGE közötti, bár a GPRS-nél idegesítőbb dolog nem létezik.
Az EDGE viszont a T-Mobile és a Vodafone hálózatában gyakorlatilag csak ugyanott létezik, ahol a 3G/HSDPA, GPRS-en pedig hihetetlen lassú minden készülék minden böngészővel. Pannonnak van egyedül nagy EDGE lefedettsége. -
erdoke
titán
A telefonos WiFi-hez képest bárhol (pedig elég jó vétellel büszkélkedhet a telefonom). Azokban a városokban, ahol van 3G/HSDPA, nagyobb épületek alsóbb szintjein esetleg visszaesik EDGE-re. Már az is ritka, hogy GPRS-re csökkenjen a sebesség, nemhogy megszakadjon. Liftben telefonálni se szoktam, kb. 10 éve rájöttem, hogy nem kiszámítható, meddig lehet.
Ha lemész vidékre, a különbség még drasztikusabb. Tegnap a román határ melletti kis faluban még 200 kbps EDGE volt. Nyitott WiFi-t találni... -
erdoke
titán
Az én Samsungomban már akkor is volt WiFi, amikor az iPhone-ra még az amcsik is csak recskáztak.
Mellesleg HSDPA is van benne, én bárhol tudok róla bejegyzést írni (QWERTY-n). Sőt, figyeled, hogy magyar ékezetes betűket is lehet?
Nameg adtak hozzá második akksit, külön töltővel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest