Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raymond

titán

válasz robyeger #477 üzenetére

Te egy remenytelen eset vagy. A sajat hozzaszolasaidat sem tudod kovetni. Sot, meg egy hozzaszolason belul is kepes vagy ossze-vissza beszelni. Nem tudom ugyan hogy lehetne meg az eddigi hozzaszolasokon kivul vilagosabban elmagyarazni....

''Tök mind1, hogy csak a 667Mhz-es memókat támogatják az 1magos AM2 procik, mivel még a DDR2-533 memóriának is nagyobb a theorikus sávszéle az ominózus 6,4GB/sec-től,másodsorban a memória időzítések a (CAS és a clock rate, stb...) a összesített valós latency-t befolyásolja nem a memória valós olvasási sávszélességét.(vagy ha befolyásolja is rettentő kis mértékben) próbáld ki otthon, ha nem hiszed.''

Akkor most nezd at megegyszer itt [link] hogy befolyasolja e vagy nem. Lam, es megis.... :U

''Az nem tünt fel, hogy a 2Ghz magórajelen ketyegő AMD Athlon64 X2 3800+ valós memória átvitele jócskán meghaladja a 6400MB/sec-t, míg a 2.2Ghz kerregő AMD Athlon64 3500+ ez a bővüs 6400MB/sec alatt marad pedig nagyobb a magórajele.''

Es az nem tunt fel hogy az X2 3800+ DDR2-800-on hasznalja a memoriat? Megintcsak hasonlitsd ossze az Xbitlab-os cikkel (ok csinaltak az aranyok osszehasonlitasat a kulonbozo DDR2 memoriak kozott). Lathatod hogy hiaba hasznaltak 2.6Ghz-n ketyego processort, meg DDR2-533-al sem kaptak 6400MB/s pedig mind a memoria teoretikus savszelessege joval nagyobb annal (8500MB/s). Igy teljesen mindegy hogy az X2 3800+ kisebb orajelen megy, teljesen normalis hogy nagyobb az atvitel DDR2-800-al. Az AM2 IMC-je nagyon erzekeny arra milyen memoriat hasznalsz milyen beallitasokkal es melyik procival. Minden tesztben meglatszik ez. Peldaul itt is [link] ahol egy X2 4800+ nagyobb eredmenyt er el mint egy X2 5000+ pedig az 5000+ magasabb orajelen jar. De a memoriat alacsonyabb orajelen jaratja a fix osztok miatt (DDR2-742) es a cache is csak 2x512kB benne szemben az X2 4800+ 2x1MB-al. Szoval ennyit a ''...pedig nagyobb a magórajele'' beszolasodrol... :U

''Így érveléseid nem elfogadhatók, keress másik tesztet, ha gondolod, de ott se fognak 6,4GB/sec felett hozni még a 3500+ példányok sem.''

Mar nem is kerdem hogy olvastad e egyaltalan a hozzaszolasomat mert mostanra kiderult hogy alapveto dolgokat nem vagy kepes felfogni vagy kovetni. Ugyanezt magyaraztam el neked a #476-ban amikor belinkelted a GamePC tesztet mint bizonyitekot az orult egymagos 6.4GB/s limitre. En elmondtam miert nem annyi az atvitel, te meg itt kozlod nekem mint tenyt ugy mintha nem tudnam. Sot, az en ervelesem ami szamokkal, tenyekkel es linkekkel alatamasztott a nem elfogadhato szemben a orult teoriaddal amit semmivel nem bizonyitottal en viszont megintcsak linkekkel ervekkel es abrakkal biznyitott az ellenkezojet(#432, #445, #462) :U

'' Előbb utóbb rá fogsz ébredni, hogy légy van a levesben(elméletedben), mert a matematikai törvényeit a K8 se tudja áthágni. 200x128/8x2=6400MB/sec. (per core)''

Az en elmeletemben van a legy ? Eloszor is az nem elmelet, szamokkal levezettem miert van ugy hogy megertsd (ugyan most mar vilagos hogy talan sosem fogd).

Akkor most szepen megkerlek ujra. Magyarazd el hol van megosztva az IMC szerinted ugy ahogy azt mar a #432 es #464-ben is kertem. Nyugodtan hasznald a muhelyes pedlad, vagy keress egy linket abraval, csinalj egy kept. Amit csak akarsz. De eleg volt az ures dumabol.

Új hozzászólás Aktív témák